Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW'de isimlendirme de revizyon
http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=701367&d=1338747248
X2, X4
M1, M2, M7, M10
2 Series Active Tourer
M35, M40, M55, M300, M350, M400, M500
M130, M135, M140, M230, M235, M240, M330, M335, M340, M430, M435, M440, M450, M550, M650, M750
M50d
Compactive, Compactive Tourer, Gran Tourer, Urbanic
E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8, E9
i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8, i9
Z8
GC, Gran Coupe, BMW Gran Coupe, 6er Gran Coupe
SportMode, CoolMode, Air Collar, BMW Turbotec, Drive eCharged, LifeDrive, i Pedelec
Corniche, Shadow, Wraith, Cloud, Dawn
e90post tan alıntı yeni BMW modellerinin ve güncel modellerin gelecekte isimlendirilişi.
bunlar olacakmış.
Burak K.
03-06-2012, 21:16
X2 ve X4 de geliyo yani.
X2 ve X4 de geliyo yani.
m10 adında supersporta bile izin çıkmış diyorlar. :)
darkmoon
03-06-2012, 21:23
bmw de iyicene renaultya pegeout ya özenmeye başladı ne bulursa üretiyor bütün segmentlere girme niyetindeler herhalde.. eski havası kalmadı artık markanın..
nerede ise kişiye özel otomobil üretilecek global çöplük :D
Trance-R
03-06-2012, 21:30
kategori ve isimlendirme için ayrıca bir departman oluşturmuşlar belli ki :)
o nasıl üretim kapasitesidir yüzbinlerce parçanın stoğununu üretime hazır tutmak,satış sonrası inci binciğini yedek parçasını tutmak nedir abi nasıl sistemdir? eskiden Almanlar az üretir öz üretir diye bilinirdi şimdi ise çok üretiyor öz üretiyor kişiselleştirmeninde dibine vuruyor. Hayranım Almanlara.
bmw de iyicene renaultya pegeout ya özenmeye başladı ne bulursa üretiyor bütün segmentlere girme niyetindeler herhalde.. eski havası kalmadı artık markanın..
Bmw artık işi gerçekten batırdı.Artık eskisi kadar popüler hit bir firma değil.Yazıklar olsun
dragon07
03-06-2012, 21:38
mercedesten şaşmıcaksın. m serileri hariç sevmiyorum artık bmw leri bütün hepsinin gögüsü kadranları aynı ve içleri, boş pahalı bi araba hissi vermiyor özellikle 3 serisinin içi fluance gibi boş :))
Trance-R
03-06-2012, 21:39
para insanlara çok şey yaptırtır ...
psa grubu , marka olarak evlenmediği koca kalmadı ... anladınız siz ...
BMW de napsın ; paraya göre davranıyor ...
eskiden , e36 MTech görünce arabaya bak derdik.
şimdi , e90 bilmemne bilmem nesi görünce , tepki veremez olduk ...
Bmw artık işi gerçekten batırdı.Artık eskisi kadar popüler hit bir firma değil.Yazıklar olsun
eskisi kadar retro kuul takılmıyor çünkü bu artık ayakta kalmak için yeterli değil. VW,Audi,Mercedes neler üretiyorsa rakibini dikmesi gerekiyor karşısına bunu yapmakta doğal olarak koyu fanlarını biraz rahatsız ediyordu bende X1-x2-x4 5GT-3GT istemezdim ama şirketin devamı için şart.
darkmoon
03-06-2012, 22:16
o konuda hem fikirim piyasa kurtlar sofrası fransızlar kalite çıtasını çok yükseltti o evlilikler yaradıda fransızlara her kezden bir şeyler aldılar öğrendiler..
korelileride azımsamamak lazım çok yol katettiler ve koreyi japonla bir görenler çok büyük bir yanlışlık içindeler çünkü japonlar kendilerine ait bir tarz yarattılar zaten o yüzden japon aracı dendi.. ama koreliler kendilerine tarz yaratmak yerine alman üretim ve sağlamlık kalitesini baz aldılar.. mesela yeni i30 a binenler kapıyı açıp kapadımı almanlardaki o lok diye ses vardır onu duyunca çok şaşırıyor yada iç tasarımı çok alman vari opele benziyor deniyor...
bmw zaten son 10 yıldır eski bmw havası kalmadı bence..
piyasada bir sürü bom boş donanımlı 3.20d ler var bendeki e90 3.20d de boş bir araç donanım namına bir şey yok.. ama bmw ye biniyoruz işde.tahminim aynı boş kasa 5.20d ler vardır bu tamamen tahmin çünkü 5.20d lerdende bolcana görüyorum.. yani o eski bmw kalitesi havası yok bence..
bencede alınırsa bu saatten sonra almanlardan mercedes alınır bir mercedes kalitesini çizgisini bozmadı.. yada bmw alınıcaksa ara özel üretimler alınır z kasalar falan.
o konuda hem fikirim piyasa kurtlar sofrası fransızlar kalite çıtasını çok yükseltti o evlilikler yaradıda fransızlara her kezden bir şeyler aldılar öğrendiler..
korelileride azımsamamak lazım çok yol katettiler ve koreyi japonla bir görenler çok büyük bir yanlışlık içindeler çünkü japonlar kendilerine ait bir tarz yarattılar zaten o yüzden japon aracı dendi.. ama koreliler kendilerine tarz yaratmak yerine alman üretim ve sağlamlık kalitesini baz aldılar.. mesela yeni i30 a binenler kapıyı açıp kapadımı almanlardaki o lok diye ses vardır onu duyunca çok şaşırıyor yada iç tasarımı çok alman vari opele benziyor deniyor...
bmw zaten son 10 yıldır eski bmw havası kalmadı bence..
piyasada bir sürü bom boş donanımlı 3.20d ler var bendeki e90 3.20d de boş bir araç donanım namına bir şey yok.. ama bmw ye biniyoruz işde.tahminim aynı boş kasa 5.20d ler vardır bu tamamen tahmin çünkü 5.20d lerdende bolcana görüyorum.. yani o eski bmw kalitesi havası yok bence..
bencede alınırsa bu saatten sonra almanlardan mercedes alınır bir mercedes kalitesini çizgisini bozmadı..
aynen psa'nın hakkını yememek lazım Citroen'nin C kodu ile başladığı revizyon'nun geldiği noktayı ds serisi ile taçlandırması Pug'da ise 3008-508-Rcz'nin kalitesi ortada. Koreliler global pazarda bence artık japonların bir gıdım ilerisinde artık bunun sebebi belli başlı kalite çıtası yükseltmemesi (lexus-acura-infinity hariç) model başına düşük motor yerpazesi ve en önemlisi dizel konusunda geri kalmaları bunun sebebi bence. boş 320d-520d nin BMW'nin havasının düşürmesi bence tiky boy-man kadıköy piyasası sebebi.Herşeyi onlar başladı came to dark side. :eek:
darkmoon
03-06-2012, 22:30
aynen psa'nın hakkını yememek lazım Citroen'nin C kodu ile başladığı revizyon'nun geldiği noktayı ds serisi ile taçlandırması Pug'da ise 3008-508-Rcz'nin kalitesi ortada. Koreliler global pazarda bence artık japonların bir gıdım gerisinde kaldı bunun sebebi belli başlı kalite çıtası yükseltmemesi (lexus-acura-infinity hariç) model başına düşük motor yerpazesi ve en önemlisi dizel konusunda geri kalmaları bunun sebebi bence. boş 320d-520d nin BMW'nin havasının düşürmesi bence tiky boy-man kadıköy piyasası sebebi.Herşeyi onlar başladı came to dark side. :eek:
aynen bu boş bmw leri şahıslardan ziyade şirketlerde çok aldı avantajlı diye.. yani boş olması yetmiyormuş gibi birde sürenlerde belki ömrü boyu sürüceği tek bmw o araç işde dediğin o tiky boy-man dediğin kesimde bu kardeşlerden oluşuyor çoğu..
tabi anakin gibi doğuşdan dark side a elverişli olanlarda var :D :D bir mtecnic façası atıyorlar oda genelde yan sanayi oluyor ucuz olduğu için we are the world we are the children şarksıyla geziyorlar :D
cabrioleter
03-06-2012, 23:07
para insanlara çok şey yaptırtır ...
psa grubu , marka olarak evlenmediği koca kalmadı ... anladınız siz ...
BMW de napsın ; paraya göre davranıyor ...
eskiden , e36 MTech görünce arabaya bak derdik.
şimdi , e90 bilmemne bilmem nesi görünce , tepki veremez olduk ...
eskiden çünkü ulaşılabilirlik zordu bu araçlara, şimdi krediyi çeken altına çekiyor aracı. hacizli x6 var yahu daha 10.000 de düşünün. bunun bmw ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum artık mercedes de eskisi gibi dikkat çeken bir araç değil çünkü etrafta zibil gibi var.
her sınıfa girecekseniz ki ayakta kalcaksınız açın gözlerinizi oldukça vahşi ve kapitalist bir dünyada yaşıyoruz.
porsche bile suv sınıfına girerek paçasını kurtardı.
ne olursa olsun bmw bmw dir.. altınızda bir tane oldu mu dikkat çekiyor mu çekmiyor mu anlarsınız ;)
alihan_27
03-06-2012, 23:14
Son 4 post tam düşünüpte kelimelere dökemediklerimdi. Müşteriler bu kadar model karmaşası içinde o eski ağır bmw imajını bulamayabilirler; zaten son zamanlarda bahsedildiği gibi yara almışken. Psa yı 1.6 dizel motor ile hep farklı tarzda tasarım anlayışı kurtardı.
Düşük imajlı markanın yükselişi sıkıntı yaratmıyor çünkü yüksek satış adetli bir temel müşteri kitlesi var, ama yüksek imajlı bir markadan düşük ürünler çıkınca hayal kırıklığı yaratıyor. Zaten premium sınıf otomobili tercih eden müşteri grubu bu ürünleri görünce markadan soğuyor.
Koreliler son yıllarda inanılmaz atağa geçtiler, çokta başarılılar.
Hepsini geçtim bmw bu kadar model için ayrı üretim bantları kurupta yinede kar ederse helal olsun derim.
bildiğim kadarıyla 1 montaj hattından 2-3 farklı model çıkabiliyor. ya da belli aralıklarla montaj olan model değişebiliyor. Emin olmama kaydı ile. Ama Renault türkiyede 1 banddan 2-3 farklı otomobil çıkıyordu bir ara.
nerede ise kişiye özel otomobil üretilecek global çöplük :D
:hahaha::icon_tup: