Orijinalini görmek için tıklayınız : Kat iptali
1.3 cdti corsada kat iptali ile kat boşaltmanın arasında bir fark var mıdır
boşaltırsan iğrenç bi ses çıkar + perf bekleme downpipe tavsiye ederim
Osman Bahadır
04-06-2012, 19:20
Turbodizel bir araçta cat iptali sonrası yerine downpipe yapılmayacaksa getiriden çok götürüye sebep olabilir. Özellikle sadece cat'ın içini boşaltmanız durumunda performans düşecektir.
ozgursula
14-06-2012, 13:21
Selam arkadaşım. Hyundai getz crdi 88 hp aracımla, polo 1.6 tdi 90 hp lik aracı karşılaştırayım. İki araç da orjinal iken polo yaklaşık olarak 2 boy geçiyordu. Sonrasında ben Getz'imin kat içi boşaltma ve egr iptali ile hemen hemen yarım kaput önümde gidebildi. Yani bu 2 değişiklik bile baya bir katkı sağlamış durumdaydı. Sonrasında ben komple düz boru ve yazılım yaptırdıktan sonra olay baya baya bir değişti. Downpipe yaklaşımınıza ben de katılıyorum ancak kat iptali konusunda bizzat yaşadığım olay doğrultusunda bu şekilde düşünüyorum. Mesela turbosuz benzinli araçlarda alt devirlerde kat iptalinin gücü düşürdüğü söyleniyor. Ama üst devirlerde canlandırdığı söyleniyor. Mantıklı geliyor ama onu test etmedim :)