PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C4 alinirmi?

TolgaCtk
06-06-2012, 21:49
Cümleten Selamünaleyküm, hayirli aksamlar.

Bizim aile araba degistirme karari aldi, dolayisiyla tasarruflu bir arac araniyor.
2005 model citroen c4 lerde takildik. Arac 1.6 dizel ama araba hakkinda hicbir bilgim yok. Forumdaki "konu aramayi" denedim ama hic bir bilgiye ulasamadim.

Bu tür araclarin kronik sorunlari varmidir, mantiklimidir, iyi midir kötü müdür...

Bilgi verebilirseniz sevinirim :)

Saygilar

Chatin
06-06-2012, 21:52
Ben kullandım ve sevdim. Fiyatı da iyi olması lazım. Ha Fransız arabasından evliya koyma avluya diyenler olacaktır ama eskidendi sanırım onlar. Artık belirli bir standardizasyona göre üretiliyor biliyorsunuz arabalar. Alırken ucuza alırsanız satarken de ucuza satarsınız büyük ihtimalle. Amaç kullanmak ise alınır diyen bir grup varsa ben onlara dahil olabilirim.

ulas
06-06-2012, 22:14
enjektörIerine mutIaka baktırın, Biıgisayarda eIektrik aksamIarına baktırın, yakıtı iyidir. performansı tatmin eder

TolgaCtk
06-06-2012, 22:16
tesekkürler, aracin tasarruflu oldugunu duymustum. araci babamin kullanicagindan ibaret herhangi bir modifiye olayi ve yüksek performans beklentisi yoktur.
Amac sadece sorunsuz uzun bir süre kullanmaktir.

Chatin
06-06-2012, 22:29
bu durumda alt devirleri hedefleyen bir remap çok mantıklı olur. yakıt tasarrufu için en mantıklı yol remaptir bence bu durumda.

ulas
06-06-2012, 22:48
motorda evveIiyatı güzeIse koIay koIay sorun çıkaracağını sanmıyorum. 110Iuk tavsiye ederim. dediğim gibi eIektriğide piyango artık

ghibli06
06-06-2012, 23:13
şirket için almıştık kullanıyorum ben de arada, Bodrum'a onunla gittim geçen sene 1000 km yaptırdım o yolda bir depoyla... araç 110.000 km de rutin bakımları hariç ön bilyeler değişti, turbo hortumu değişti, akü değişti başka da bir sıkıntısı olmadı... mazot soğutucusu çok saçma bir yerde duruyor arabanın altında bir de onu çarpıp parçaladık bence arabanın en zayıf tarafı bu, göstergenin ortada olması falan bir müddet sonra alıştırıyor kendine açıkçası...

temüz güzel bulursanız alın memnun kalırsınız bence...

C!N
07-06-2012, 08:53
Direksiyon göbeğinin dönmemesi ve göstergelerinin ortada olması beni soğutmuştu kendinden, yalnız çok az yakan bir araçtır.

aslan
07-06-2012, 08:57
Bir c4 kullanıcısı olaraktan tek kötü yanı araç fransız yollarına göre üretildiğinden amartisör ve yayları çok sert ufak bir çukura bile girseniz küt diye vuruyor içi gidiyor insanın ama çok seri va tatmin edici bir araç almışken mümkünse en full olanını alın

mechanic
07-06-2012, 09:13
1,6 dizel ortalama ne kadar gösteriyor yakıtı?

aslan
07-06-2012, 09:21
1,6 dizel ortalama ne kadar gösteriyor yakıtı?

yol bilgisayarında bastıgın gaza göre değişiyor tabiki ama uzun yolda hız sabitleyiciyi 100 km/h kurdugumda 3.1 yada 3.2 olarak değişiyor

umut onatoglu
07-06-2012, 09:27
şirket için almıştık kullanıyorum ben de arada, Bodrum'a onunla gittim geçen sene 1000 km yaptırdım o yolda bir depoyla... araç 110.000 km de rutin bakımları hariç ön bilyeler değişti, turbo hortumu değişti, akü değişti başka da bir sıkıntısı olmadı... mazot soğutucusu çok saçma bir yerde duruyor arabanın altında bir de onu çarpıp parçaladık bence arabanın en zayıf tarafı bu, göstergenin ortada olması falan bir müddet sonra alıştırıyor kendine açıkçası...

temüz güzel bulursanız alın memnun kalırsınız bence...

Mazot sogutucusu zaten orda olur

ghibli06
07-06-2012, 09:29
mazot soğutucusu zaten orda olmaz demedim, ama en ufak tıkladığında kırılacaksa daha farklı bir muhafaza ile monte edilmesi lazım bence, altı sürttü diye yolda kalan başka bir araç bilmiyorum kusura bakmayın bence aracın en zayıf noktası odur...

ghibli06
07-06-2012, 09:33
zaten yetkili servis elindeki stoğu gösterdi bana, o yetti benim için...

TolgaCtk
07-06-2012, 09:37
Bilgileriniz icin tesekkür ederim,
dün babam ile görüstüm ve kendisi bu tür araclar sorunluymus diye duymus,
kendisi hic fransiz otomobil kullanmadi, dolayisiyla ufak da olsa süphe duyuyor..

Bakalim artik, hayirlisi neyse o olsun.

Tekrardan yorumlariniz icin cok tesekkür ederim :)

huseyinturk
07-06-2012, 10:18
c4 kasasıyla performansı nasıl bilmem ama 1.6hdi 110 luk motorlar 307de çok çok iyi. 1,4hdi'lara göre daha az yakıyorlar uzun yolda.Giderleri iyi.Fransız araçlarına karşı daha doğrusu peugeot citroen'e karşı inanılmaz bir ön yargı var.Bakımları aksatılmamış bir araba bulursanız masrafsız binersiniz diye düşünüyorum ben. İhmale gelmiyor pek bu araçlar. Bir de usta seçer , peugeot citroen üzerine iyi bir usta bulmak şart.

SErhat.
07-06-2012, 10:19
En güzel yanı yakıtı. Arkadaşımda 2006 modeli var. İstanbul ş.içi trafiğinde 100 TL'lik mazotla 460-470 km yol gittiğimizi bilirim.

Arcın kötü yanı ise klasik Fransız karakteristiği olan yumuşak süspansiyon sistemi. Maalesef en ufak bir çukurda bile küt küt vuruyor.

Bunun haricinde frenleri iyi, yol tutuşu iyi, konforlu, donanımlı bir araç.

emre_
07-06-2012, 10:26
1.6 psa motor gayet iyidir tuketimde bakimlari aksatilmamis bir araba bulup alinirsa rahatca az masrafla binilir yag desimi cok onemli
Kronik sorun olarak orta gosterge bozulma yapabiliyor yol tutusu cok iyi degil otomatik sanzumanini alirsaniz gecisler sinir bozabilir :)

Yiğit G.
07-06-2012, 11:01
amortisörler hariç heryeri güzel arabanın... Ha bide fazle denge yok araçta dikkat etmek lazım... uzunda 3.6 - 3.9 gibi yakıyorsun... şehir içi 5- 5.5 arası.. Karması ise 4 - 4.5 arasıdır.. Tabi basmadan kullanım değerleri... Bence en güzel yanı az yakması.. 20 tl koyuyorum 4-5 gün işe gidip geliyorum.Performansı ise tatminkar.. Yalnız gariptir bizim araç bir garip fazla hızlı gidiyor... Fan müşürü değişimi sonrası servisdeki usta bir tur attı geldiğinde çiplimi diye sordu.. 110 luk ve çipli sanmış.. oysaki 90 lık standart.. Dün kuzenimde benden c4'ü aldı işi vardı kendi arabası çok yakıyor (2008 Civic HB 1.8) onu bana bıraktı.. Gebzeye gitti geldi..,... Abi nasıl gidiyor bu araç dedi... Nasıl dedim , fena hızlanıyor dedi , kesinlikle benim civic den hızlı dedi... Bende şaşırıyorum valla gidişinden..

ykavcioglu
07-06-2012, 11:03
ben focus tercih ederdim, c4'ün 206 dan farkı yokmuş gibi geliyor kullanırken..

RIDVAN
07-06-2012, 11:04
Ben olsam Ford Focus 1.6TDCİ 110'luk Alırım

atituti
07-06-2012, 11:12
sorunlu yada sorunsuz araba yoktur bakımsız araba vardır , 2006 da 0 aldıgım 206 ma gözüm gibi bakmıstım ne bir tıkırtı vardı nede bir yolda bırakma ne birses nede baska birşey , ön takım 50 binde gider dediler 30 santim taşların üstünde 100 bin km kullandım 16 jantlarla banamısın demedi , gene 50 binde debriyaj biter dediler ben sattıktan sonra adam 118 binde degistirmiş , yok freni ses yapar derler bulundugum köyün 8 km lik dimdik yokuş aşagı rampası var günde 10 kere iner cıkardım orayı asagı inerken ful frende inmek zorundasın neredeyse, 90 binde degistirdim balataları , ben anlamıyorum milleti vallahı kendi kullandıgı dışında her araba sorunlu , hondaya sorunsuz derler honda aldım gayet bakımlıydı ,başıma gelmeyen kalmadı , alfa aldım motoru aldım elime , bmw aldım yine motor yedim , mazda aldım 0 , başıma gelmeyen kalmadı , bi paliom vardı onda biraz rahat etmiştim bide 206 da,milletin dedigine bakmayın.ama son zamanlarında biraz tıkırtı gelmeye baslamıstı arka bagaj kapagından onu es geçmiyim,bide arka torsyonu bozuluyo zamanla.lanet ettim pugdan baska araba almam artık

TolgaCtk
07-06-2012, 11:26
Eyvallah, tesekkürler :)
dediginiz gibi ön yargi malesef bu tür arbalarda cok, belki eski VW Bora'miz gibi olmaz ama su anki kullanilan eski Hyundai Accent 1.3 den iyidir :D

Ozaman bi gidip bakacaz, insallah temizinden buluruz bir tane :)

Tekrardan yorumlariniz icin tesekkürler :)

Hayirli günler

SErhat.
07-06-2012, 11:57
Bu arada arkadaşım okulunu bitirdiği için aracını satılığa çıkardı. Yeni bir araç alacak kendisine. Aracında boya-darbe-değişen yok. Orijinal bir araç. Sadece cam tavan yok, ESP dahil full bir araç. Düşünürseniz sorarım sizin için.

ulas
07-06-2012, 16:27
1 depoyIa 1300 km gördüm 1.6 110

TolgaCtk
07-06-2012, 17:24
Eyvallah tesekkürler :) Bizimkiler ile tekrar konusup bakacaz artik

onre
11-06-2017, 03:41
Merhaba konu kirliliği olmaması açısından bu konu üzerinden sormak istedim.
2006 model 110 beygirlik manuel bir Sx paket C4'e niyetlendik aile kullanımı için.
Aracın kilometresi 180.000 de boya değişen dert etmediğimiz için fiyatı da uygun geldi.Araçta değişen yok hemen hemen bel altı boyalı diyebiliriz.
28.000 liraya alabiliyoruz şuan.
Alınır mı alınmaz mı aklımda soru işaretleri kaldı. Alırken neye dikkat etmeli özellikle şurasına burasına baktır dediğiniz bir şey var mı? Araç Ankara'da Otonomide o bölgede güvenebileceğimiz expertiz yaptırabileceğimiz nereye götürebiliriz? Teşekkür ederim..

Emre İlbi
11-06-2017, 12:46
Merhaba konu kirliliği olmaması açısından bu konu üzerinden sormak istedim.
2006 model 110 beygirlik manuel bir Sx paket C4'e niyetlendik aile kullanımı için.
Aracın kilometresi 180.000 de boya değişen dert etmediğimiz için fiyatı da uygun geldi.Araçta değişen yok hemen hemen bel altı boyalı diyebiliriz.
28.000 liraya alabiliyoruz şuan.
Alınır mı alınmaz mı aklımda soru işaretleri kaldı. Alırken neye dikkat etmeli özellikle şurasına burasına baktır dediğiniz bir şey var mı? Araç Ankara'da Otonomide o bölgede güvenebileceğimiz expertiz yaptırabileceğimiz nereye götürebiliriz? Teşekkür ederim..

Bazı kronik sorunları var, onlara dikkat edin,

-Ön cam ile motor arasındaki koruma kısmı bırakıyor, içeriye su alıyor, alacağınız araçta bu sorun olsa bile dert etmeyin, çözümü zor değil (Kronik)

-Hızlı sabitleyiciye dikkat edin, çıkıp deneyin, henüz bozuk olanına rastlamadım ancak yinede bakmakta yarar var,

-Ön takımdan tıkırtılar gelebilir, genelde Z rot kaynaklı bir sorun, çiftini 80-100 lira civarına değiştirebilirsiniz (Kronik)

-Arkalar torsiyon olduğu için, biraz serttir, dikkatli kullanmayanların ki bozulmuş olabilir, onu kontrol ettirin,

-Göğüste saklama gözleri var, çabuk bozulur, bakın eğer çalışıyorsa, sizde kullanmayın (Kronik)

-Aracın altında hafif yağ kaçakları olabilir, bunun sebebi genelde yağ pompasının contası oluyor, 10-20 liralık birşey, lakin değişmesi zahmetli, işçiliğe güzel paralar isteniliyor,

genel olarak sorun çıkaranlar bunlardır, onun dışında dizel araçta bakılması gereken yerlere baktırın,

alacağınız aracın orjinal km olmasına dikkat edin, bakımları aksatılmamış bir araç olmasına dikkat edin,

bakımlısı üzmez, yakıt tüketimi ve donanımı ile mutlu eder,

eski araçlarınızı bilmiyorum ancak alman araçlarına sahip olduysanız, başta konforsuz gelecektir,

ancak zamanla alışıyor insan, hakkınızda hayırlısı olsun

onre
11-06-2017, 18:24
Bazı kronik sorunları var, onlara dikkat edin,

-Ön cam ile motor arasındaki koruma kısmı bırakıyor, içeriye su alıyor, alacağınız araçta bu sorun olsa bile dert etmeyin, çözümü zor değil (Kronik)

-Hızlı sabitleyiciye dikkat edin, çıkıp deneyin, henüz bozuk olanına rastlamadım ancak yinede bakmakta yarar var,

-Ön takımdan tıkırtılar gelebilir, genelde Z rot kaynaklı bir sorun, çiftini 80-100 lira civarına değiştirebilirsiniz (Kronik)

-Arkalar torsiyon olduğu için, biraz serttir, dikkatli kullanmayanların ki bozulmuş olabilir, onu kontrol ettirin,

-Göğüste saklama gözleri var, çabuk bozulur, bakın eğer çalışıyorsa, sizde kullanmayın (Kronik)

-Aracın altında hafif yağ kaçakları olabilir, bunun sebebi genelde yağ pompasının contası oluyor, 10-20 liralık birşey, lakin değişmesi zahmetli, işçiliğe güzel paralar isteniliyor,

genel olarak sorun çıkaranlar bunlardır, onun dışında dizel araçta bakılması gereken yerlere baktırın,

alacağınız aracın orjinal km olmasına dikkat edin, bakımları aksatılmamış bir araç olmasına dikkat edin,

bakımlısı üzmez, yakıt tüketimi ve donanımı ile mutlu eder,

eski araçlarınızı bilmiyorum ancak alman araçlarına sahip olduysanız, başta konforsuz gelecektir,

ancak zamanla alışıyor insan, hakkınızda hayırlısı olsun

Teşekkür ederim, söylediğiniz sorunları not aldım unutmamak adına.

Burak K.
11-06-2017, 22:10
2007 modeline bindim 2 sene. Benim arabam sıkıntılıydı biraz tabi aldıktan sonra farklı mevzular çıktı ortaya hepsini anlatarak sattım başka birine sonra adam dava açtı beraat ettim benden önceki sahiplerine gitti durum vs neyse. :) bakımlı olanı üzmez ama %80ini diyebilirim ki antipollution system faulty hatasını almıştır ya da alıyordur. Öyle lanet bi hata ki ne olduğu belli değil,bende o hatayı verdiğinde mazot basınç müşürü değişmişti komple yakıt hattı temizlenmişti. Araba tekleyip stop ediyordu sürekli,iç trimleri biraz naziktir. Şöför koltuğu inme binme olayı çok olduğu için çabuk yıpranır,ordan km'sini az çok orijinal mi anlayabilirsiniz. Hız sabitleyicisi bi değişik bozulur :) antep-bursa arası gidip gelirdim ben Konya üzerinden geliyordum ne zaman Konya'nın o lanet olası bitmek bilmeyen düz yolu var,oraya girsem hız sabitleyici bozulurdu. :D direksiyonun ortasının dönmemesi ve göstergelerin Ortada olması bence güzel bişey farklılık katıyor. Mazot seçer araba bu arada. Kronik olarak teyp ekranının yazıları silik olur bi süre sonra,ona da peugeotta bulunan ekranı alır takarsınız uyum sağlıyor direk. (Partner,207 ekranı) baskı Balata - volant ikilisinin fiyatı biraz yüksektir. Citroenden anlayan bi ustanız olursa kafanız rahat eder cunku arıza verdiğinde ortalık çok karışıyor. :D

CemBerk
11-06-2017, 23:11
Mümkünse elektrik sistemiyle çok oynanmamış olsun. Yakınımda vardı kendi kendine radyo açmalar, farları yakmalar falan çıldırtıyordu insanı. Ayrıca sürme fırsatım olmadı ama C3 ile hemen hemen aynıysa konfor olarak at arabası diyebilirim fakat it gibi gider :D