PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kia cerato dizel hakkında bilgi ?

kadir jdm civic
08-06-2012, 12:13
slm tech ailesi iş yerımın kia ceratosu var onu kullanmaya başladım şimdi birkaç garibime gelen sıkıntı yönleri var;

1. araba her viteste 2 bın devirde ikan şıkır şıkır ön tarftan sonra birsey boşta gibi ses geliyor

daha yenı 140 bın bakıma girmiş araç 143 bınde bakımda bir sorun görmemişler.

2, araba hiç yol tutmuyor çok kötü bir kulanımı var araba benı yoruyor

3, klimayı açınca koku geliyor hafiften adamı bogmuyor ama hisediyorsun nasıl bir çözüm bulabilirim buna

4, dizelde turbo kaçta açıyor 2300 devirden sonra araba güçlenıyor az yakması için hangi devir bandında kullanmalıyım???

yarımcı olabilirsenız daha önce tercubesi olan abileim kardeşim varsa fikir verirlersenız çok iyi olur???

killererkan
08-06-2012, 12:30
1-bakım için başka servise bakın
2-normalde yol tutuşu iyidir, amortisoru patlak olabilir, lastikleri kötü olabilir
3-polen filtresini acilen değiştirtin, çok ucuz bi şey
4-2500-3000 aralığı geçirtmemeye çalış, gaza sert değiş yavaşça bas diyebilirim

berkay_aydin
08-06-2012, 12:31
Araçta yazılım mı var ?

USTAaa
08-06-2012, 14:05
bende günlük olarak cerato kullanıyorum,yol tutuşu iyidir genelde ama,aracınızın rot ayarı,lastık durumu ve alt takım kontrolunu bır daha yaptırın,klıma içinde polen filtresını değiştirin,ve aracın içersinde sıgara içmemeye özen gösterin.

mechanic
08-06-2012, 14:08
1- motor kulaklarını (veya şanzıman kulağı) vidalarını el ile sıkmamış olabilirler. tabancayla sıkıp ardından el ile sıkmak gerekli
bu dizelde ne kadar az devirde gidersen o kadar az yakıyorsun

highpower
09-06-2012, 08:28
şıkırtı için... araç avans vuruyor olabilir ...bazı durumlarda turbo arızasıda bu tarz ses yapabilir veya mazot enjektörleri bozuk olabilr üçüde çok sakıncalı bir durum eğer bunlardan biriyse acil servise

Ahmet Saraçoğlu
09-06-2012, 08:46
O şıkırtı bendede vardı , km düşük olmasına ve tüm bakımlar eksiksiz olmasına rağmen bulamamistik sebebini.yol tutus lastik kötüyse kötü aynen.

ensoztrk
09-06-2012, 15:31
Konuyu takipteyim kullanıcı bilgisi lazım bana cerato için :)