Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni astra turbo hakkında kararsızım
m. ali öz
09-06-2012, 21:09
önümüzdeki haftalarda aracımı değiştirmeyi düşünüyorum aklımda 2 araç var şu sıralar
2012 astra 1.6 T 180 hp otomatik.
2012 astra 1.4 T 140 hp otomatik.
bugün 1.4 Turbo otomatiği test ettim vites geçişleri biraz yavaş geldi hızlanışından da çok etkilenmedim, aklım sonra 1.6T ya kaydı.
bu iki araç hakkındaki olumlu olumsuz görüşleri alabilir miyim ? yakıt sarfiyatı nedir, kronik sorunları var mıdır, memnun olan, olmayan, piyasadaki durumu hakkında bilgilendirebilir misiniz ?
Vallahi tek bildiğim ikisinin de benzin canavarı olduğu.... dizelide alıncak gibi değil 1.3'ler çok hantal..
Sırf bu sebeplerden belkide bugün astra almadıysam, yoksa kasası , kalitesi çok güzel...
Emre İlbi
09-06-2012, 22:11
Kanka 1.4 manuel alsana, ufak tefek dokunuşlarla çok keyifli olabilir,
bir opelci olarak, opel markasının otomatik araçlarını zayıf buluyorum,
tabi ki yeni Astraya binme şansım olmadı, ne desem yalan olur :)
birde 1.6nın vergisi daha fazla, muhtemelen yakıt tüketimide yüksektir,
1.4 mantıklı gözüküyor ama ben manuel derim :D
İbrahim33
09-06-2012, 22:16
1.4 140 lık düz vites olanları performans olarak idare eder , yakıt tüketimi konusundada otomatik vites kadar üzmez...bence 1.4 düz vites tercih edilmeli...
astra 1,4 turbonun manuelini kullandim, klima acikken zayif kaliyordu, 1,6 turboyu insigniada kullandigimda gelecekte alincak araclar listeme ekledim,, yakiti disinda 1,6 diyorum
phoenixs
09-06-2012, 23:29
ev arkadaşımda 1.4 140 lık var :) manuel vw nin dsg si var :D opel otomatik vitesle övünebileceği birşey yok ama yeni kasa astra nın içi dışı heryeri kalitesi 10 numara tsi eski bi motor opel yeni turbo kullanmaya başladı gtc lerde vardı ama bu şekilde yeni kullanmaya başladı 1.4 140 belki 1.4 tsi bi araba kadar seri olmayabilir en fazla yiyeceği 1-2 araba fark tsi biraz daha oturmuş bi kalıp gibi ama emin olun çok keyifli bi araç yakıt konusunda :) tsi a göre fazla yakıyor
playhard
10-06-2012, 00:03
insigniayla denemiştik bi kere 1.6yla bnm arabamda sadece filtre vardı.Yarım boy önüne geçebildim.geçenlerdede okula çıkarken astra geldi peşime aynı yürüyoduk.Performans açısından umarım bi fikir verir.
m. ali öz
10-06-2012, 00:05
Vallahi tek bildiğim ikisinin de benzin canavarı olduğu.... dizelide alıncak gibi değil 1.3'ler çok hantal..
Sırf bu sebeplerden belkide bugün astra almadıysam, yoksa kasası , kalitesi çok güzel...
aynen öyle dizelini kuzenim aldı 2 gün oldu 1.3 dizel 75 lik corsa ile başabaş gidiyor 17 jantları ile.
Kanka 1.4 manuel alsana, ufak tefek dokunuşlarla çok keyifli olabilir,
bir opelci olarak, opel markasının otomatik araçlarını zayıf buluyorum,
tabi ki yeni Astraya binme şansım olmadı, ne desem yalan olur :)
birde 1.6nın vergisi daha fazla, muhtemelen yakıt tüketimide yüksektir,
1.4 mantıklı gözüküyor ama ben manuel derim :D
kanka düz vitesten bıktım ya bundan sonra alacağım araç kesinlikle otomatik olacak teknolojiyle beraber çok gelişti artık dsg olsun ecd olsun kullanımı zevkli şanzmanlar.
1.4 140 lık düz vites olanları performans olarak idare eder , yakıt tüketimi konusundada otomatik vites kadar üzmez...bence 1.4 düz vites tercih edilmeli...
astra 1,4 turbonun manuelini kullandim, klima acikken zayif kaliyordu, 1,6 turboyu insigniada kullandigimda gelecekte alincak araclar listeme ekledim,, yakiti disinda 1,6 diyorum
ev arkadaşımda 1.4 140 lık var :) manuel vw nin dsg si var :D opel otomatik vitesle övünebileceği birşey yok ama yeni kasa astra nın içi dışı heryeri kalitesi 10 numara tsi eski bi motor opel yeni turbo kullanmaya başladı gtc lerde vardı ama bu şekilde yeni kullanmaya başladı 1.4 140 belki 1.4 tsi bi araba kadar seri olmayabilir en fazla yiyeceği 1-2 araba fark tsi biraz daha oturmuş bi kalıp gibi ama emin olun çok keyifli bi araç yakıt konusunda :) tsi a göre fazla yakıyor
yakıt konusunda nasıllar karışık kullanımda 40-45 kuruşu geçer mi ?
ecz_murat
10-06-2012, 00:07
benzinli olacakasa 1.6 180lik alırdım
50 bin TL'nin üzerinde para verip 75 ps corsa kadar gitmek bilemiyorum bana zıt geliyor , tercih meselesi tabi...
neden Golf 6 düşünmüyorsunuz emin olun çok daha randumanlı motora sahip...2.el güzel 160lık golf VI alırdım ben olsam...
iki motordan tercihin kesinlikle 1.6T olmalı
Burak-Akın
10-06-2012, 09:48
servisinde çalışırken yeni astra J 1.6T lar yeni yeni gelmişti
Serviste vites kutusu için getiren oldu. Tamiri yapıldıktan sonra kendim de test ettmiştim. Gayet hoş bir araç.
Astra'dan sonra önerilcek arabalardan biride Corsa GSI Hem görüşü hem gidişi çok güzel...
ben olsam 180 liği seçerdim opellerin tasarımı iyi yakıt konusunda bişey diyemiyorum
speed_emre
10-06-2012, 09:57
valla 1.6 otomatık zor gercektende manuel 1.6 180 lık alırsanız cok ıyı yakıtıda kullanıma gore farklılık gosterır ben ınsıgnıa ıle 40 kurus cok dur kalkta 42 kurus arası yakıyordum arada sert kullandıgım halde . 1.4 ler zorlanıyor gercektende bırde arabaya bır kac kısı bınıp yuklendınızmı arabaya daha fazla yakıtı yaktırır 1.6 dan tercıh meselesı 1.6 2010 model manuel olan alırdım astra en fullu satılıktı 54 bın tl .
Vala 1.6t motor yakiti50 krs dan asagi dusmez basinca 1 tl bile yakar 350z ile ayni yakmisligim var ekonomik bir motor degil 1.6 t
Arasts61
10-06-2012, 10:28
Dusunurseniz arkadasim aracini satmayi planliyor. 2011 model sport otomatik. 1.6 turbo . Sunroof ve navigasyon var. 15bin km de. Beyaz renkli. Ciziksiz. Tertemiz. Garanti kapsaminda. 15 bin Bakimi gecen ay yapildi.
Sabit 70le gidince 19 jantli 1.6t insignia sports tourer 5.2 lt yakiyor, tecrubeyle sabit. Basarsan km de 1 tl yi de gorebilirsin. Basinca yakmayan araba var da sanki...
Ben cok sakin kullanmaya calisiyorum, en son olcum yaptigimda 36 kurus cikmisti km de 30% sehir ici 70 % sehir disi karisik.
Kullanim performansini bir tik artirim deyince yakit iki tik artiyor, sorun burda yakit konusunda.
Emre İlbi
10-06-2012, 12:34
benimde otomatiğe alerjim var :D
hayırlısı olsun kanka :)
1.4, 1.6 ikileminde vergiyide hesaba kat,
sonuçta alacağın araba performans için değil,
zaten öyle olsa GTC, OPC falan bakıyorum derdin :)
onurgoyunc
10-06-2012, 12:38
1.4 arabayla 1.6 arabanın vergisi aynıki
Emre İlbi
10-06-2012, 12:47
1.4 arabayla 1.6 arabanın vergisi aynıki
bunu bilmiyordum, teşekkürler :)
m. ali öz
10-06-2012, 20:44
Dusunurseniz arkadasim aracini satmayi planliyor. 2011 model sport otomatik. 1.6 turbo . Sunroof ve navigasyon var. 15bin km de. Beyaz renkli. Ciziksiz. Tertemiz. Garanti kapsaminda. 15 bin Bakimi gecen ay yapildi.
fiyatını pm atabilir misiniz ? aklımda kırmızı var ama sunroof ve navigasyon opsiyonu güzel.
benimde otomatiğe alerjim var :D
hayırlısı olsun kanka :)
1.4, 1.6 ikileminde vergiyide hesaba kat,
sonuçta alacağın araba performans için değil,
zaten öyle olsa GTC, OPC falan bakıyorum derdin :)
aslında biraz performans arıyorum emre, ama elimdeki miktar 45 bin tl civarı. opc gtc serisi olunca da ***** yine corsa ya bakmak gerekiyor :)
servisinde çalışırken yeni astra J 1.6T lar yeni yeni gelmişti
Serviste vites kutusu için getiren oldu. Tamiri yapıldıktan sonra kendim de test ettmiştim. Gayet hoş bir araç.
Astra'dan sonra önerilcek arabalardan biride Corsa GSI Hem görüşü hem gidişi çok güzel...
corsa gsi ' nin ikinci elinden endişeliyim, çok yaktığını söylüyorlar birde.
İbrahim33
10-06-2012, 20:54
1.4 140 lık düz vites şehir içi dikkatli kullanımda 8-9 litre yakar...
life is life
10-06-2012, 21:28
yakıt tüketimi yüksek fakat inanılmaz bir yol tutuşa sahip
erhanarici18
10-06-2012, 21:34
şu arabaya 1.6 dizel motor koysalar tadından yenmez valla
Jön Türk
10-06-2012, 21:38
Özüne geri dön :)
Emre İlbi
10-06-2012, 21:38
kanka 1.4 düz vites alıp ufak tefek dokunuş yapsan,
yazılım, egzoz, filtre, DV gibi,
bence keyifli olur,
birde LPG takılıyormuymuş :D
Not: neden 1.6 demiyor, inan bende bilmiyorum,
kafamda hep 1.4 var :D
nitrosystem
10-06-2012, 21:58
Çok ağır araba.motor önceki kasaya aynı.eski kasayla arasinda300kg fark var.tavsiye etmem.ama opc dersen o ayri
seneye 1.6 dizel gelicek deniyor hatta şuanda comboda kullanmaya başladılar 105 hp 290 nm tork
1.4t otomatik için 10 litreyi gözden çıkarmalısın 1.6t otomatik içinse 12 litreyi gözden çıkar.piyasada 1.4t ler daha fazla tutuluyor.bazı arkadaşlarında dediği gibi 1.4t manuel almak daha mantıklı,opelin otomatiği gücü çok törpülüyor
Forum olarak yillarin alisilagelmsi yanlislarindan kurtuldukta bi su raaba benzini icer yorumlarindan kurtulamadik. opel salakmi o kadar yakan bi motor cikarsin max 1-2 litre oynar baska marka ile , yaktiranlarda kullanim tarzina baksin derim,,
50 bin TL'nin üzerinde para verip 75 ps corsa kadar gitmek bilemiyorum bana zıt geliyor , tercih meselesi tabi...
neden Golf 6 düşünmüyorsunuz emin olun çok daha randumanlı motora sahip...2.el güzel 160lık golf VI alırdım ben olsam...
12bin kmdir 1.3 astra j kullanıyorum sanırım farklı bi arabadan basediyosunuz ???
1.3 motoru K20'yle kıyaslıyosanız orasını bilemem ama 75 ps corsayşa yakından uzaktan alakası yokki biraz araştırıp bilgi sahibi olsaydınız yeni kasada yeni ve güçlü bir turbo ve hantallığının kurtulması için 6 değil 5 ileri bi şanzıman kullanılmış
Bence alınıcaksa mutlaka manueli alınmalı şahsen en yakın arkadaşım 1.4 otm var ve çok pişman şanzımanı yetersiz
tequila818
11-06-2012, 07:18
12bin kmdir 1.3 astra j kullanıyorum sanırım farklı bi arabadan basediyosunuz ???
1.3 motoru K20'yle kıyaslıyosanız orasını bilemem ama 75 ps corsayşa yakından uzaktan alakası yokki biraz araştırıp bilgi sahibi olsaydınız yeni kasada yeni ve güçlü bir turbo ve hantallığının kurtulması için 6 değil 5 ileri bi şanzıman kullanılmış
Bence alınıcaksa mutlaka manueli alınmalı şahsen en yakın arkadaşım 1.4 otm var ve çok pişman şanzımanı yetersiz
dostum yanlış anlama bilmediğimden soruyorum. Hantallıktan kurtulması için 6 yerine 5 ileri şanzıman nasıl oluyor? Mantıken tam tersi olması gerekmez mi?
Kesinlikle 1.6 al ve hemen kaliteli ve güvenilir bir chip/remap. Tadından yenmez. Az da yakar.
Kesinlikle 1.6 al ve hemen kaliteli ve güvenilir bir chip/remap. Tadından yenmez. Az da yakar.
1.6 T mi az yakıcak anlayamadım....Çok yaktığı için arkadaşım insignia'sını satıp corolla d4d aldı...Tek söylediği şey "Dünya varmış" :D
1.6 T mi az yakıcak anlayamadım....Çok yaktığı için arkadaşım insignia'sını satıp corolla d4d aldı...Tek söylediği şey "Dünya varmış" :D
insignia ile ilgili mi konuşuyoruz kardeşim? evet onlar çok yakıyor. aynı motoru kamyona koyarsan o daha çok yakar.
Farkındayım ama dediğiniz gibi az yakar dencek kadar olduğunu düşünmüyorum...
Bu motor ekonomik bir motor değil ... TSI'ler ile kıyalandığında mesela
Yeni kasa polo aldığımda benzinliydi ondan inip dizel corsaya binince anladımki poloyu hiç kullanmamışım. poloyu 15 ay kullandım toplamda 13000 km yapmıştım corsayı alalı 10 ay oldu kmsi şuan 22000 de Huzur dizelde :D
Yeni kasa polo aldığımda benzinliydi ondan inip dizel corsaya binince anladımki poloyu hiç kullanmamışım. poloyu 15 ay kullandım toplamda 13000 km yapmıştım corsayı alalı 10 ay oldu kmsi şuan 22000 de Huzur dizelde :D
Muhakkak dizel ekonomik....Lakin demek istediğim 1.6 T opel makinaları yakıt konusunda biraz hayal kırıklığı gibi geliyor bana neyse bu kendi fikrimdi...
Burak-Akın
13-06-2012, 13:22
fiyatını pm atabilir misiniz ? aklımda kırmızı var ama sunroof ve navigasyon opsiyonu güzel.
aslında biraz performans arıyorum emre, ama elimdeki miktar 45 bin tl civarı. opc gtc serisi olunca da ***** yine corsa ya bakmak gerekiyor :)
corsa gsi ' nin ikinci elinden endişeliyim, çok yaktığını söylüyorlar birde.
Evet opel'in spor kasa araçları yakıtta acımıyor :) Ama yaktıgı kadar da gider diye düşünüyorum.
Görünüş bakımından da herçekten hoş bir araç. Coilover ve jant aracı daha mükemmel gösterecektir
Opel 2013 modellerde 1.6t yenilenecek. 200hp-300nm ve %15 az yakıt tüketimi. Bilginize ;)
bkz: ecotec sidi
m. ali öz
13-06-2012, 20:52
Özüne geri dön :)
vw mi diosun osman :)
kanka 1.4 düz vites alıp ufak tefek dokunuş yapsan,
yazılım, egzoz, filtre, DV gibi,
bence keyifli olur,
birde LPG takılıyormuymuş :D
Not: neden 1.6 demiyor, inan bende bilmiyorum,
kafamda hep 1.4 var :D
lpg takanlar var kanka ama kullanımı nasıl bilmiyorum.
m. ali öz
13-06-2012, 20:53
Opel 2013 modellerde 1.6t yenilenecek. 200hp-300nm ve %15 az yakıt tüketimi. Bilginize ;)
bkz: ecotec sidi
öyleyse ağustos sonunu beklemek en iyisi çok faydalı bilgi oldu teşekkürler.
öyleyse ağustos sonunu beklemek en iyisi çok faydalı bilgi oldu teşekkürler.
maalesef motor ancak yılbaşına yetişecek.