PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel otomatik sedan max bütçe 45 bin. Öneri..

bilalMW
10-06-2012, 16:07
Babam aracını değiştiriyor maximum bütçesi 45 bin.
Öncelik Sedan dizel ve otomatik olmalı.
Güven hissinden dolayı SUV'da baktık ama akla yatan birşey olmadı.
biraz baktım da sonatalar baya uygun geldi aklımıza yattı.

Başka verebileceğiniz alternatif tavsiyeler nelerdir ?

Sonata Fifth generation (NF, 2004–2010) için neler söylebilirsiniz kalite,yol tutuş,motoru,konforu v.s

Nightfish
10-06-2012, 16:25
Bende son kasa dizel otomatik Sonata var, satılık. 2008 Temmuz yani NF II kasa.

NF ler 2004 - 2008 arası. NF IIler 2008 - 2010 arası.
Yakıt 7 litre, yol tutuş fena değil. ESP sistemi sıkıntılı.

bilalMW
10-06-2012, 16:29
Bende son kasa dizel otomatik Sonata var, satılık. 2008 Temmuz yani NF II kasa.

NF ler 2004 - 2008 arası. NF IIler 2008 - 2010 arası.
Yakıt 7 litre, yol tutuş fena değil. ESP sistemi sıkıntılı.

sıkıntılı derken sıkıntısı nedir tam olarak ? performansı nasıldır dizel ve otomatik oldugundan sollama durumları için soruyorum.

İbrahim Erdem
10-06-2012, 16:31
octavia-jetta bulunur sanki o paraya.

63owen63
10-06-2012, 16:33
mk5 jetta bakılabilir.

Vtec-SEDAN
10-06-2012, 16:34
ben sontada dizel otm tavsiye yazacaktım zaten sende yazmışsın. 2010-2011 arası temiz bir sonata bahsedilen bütçeye göre fazla fazla iş görür kardeş ;)

Nightfish
10-06-2012, 16:35
NF IIler 150, NFler 140 hp. II ler 100 kg daha hafif. ESP kaymayı engellemiyor, araç kaymaya başladıktan sonra toparlamaya yönelik. Renaulttaki sistem mesela aracın kaymasını baştan engelliyor.

Bu arada, Sonata kadar dolu bir MK5 Jetta bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor.

bilalMW
10-06-2012, 16:38
NF IIler 150, NFler 140 hp. II ler 100 kg daha hafif. ESP kaymayı engellemiyor, araç kaymaya başladıktan sonra toparlamaya yönelik. Renaulttaki sistem mesela aracın kaymasını baştan engelliyor.

Bu arada, Sonata kadar dolu bir MK5 Jetta bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor.

aynen dolu kısmı bizi cazbetti birde tamam alman hayranıyız ama bir almandan geri kalmayan eli yüzgün tasarımı sağlımlığı var. Hala h-matic mi var bunlarda ?

Nightfish
10-06-2012, 16:38
Evet 4 ileri H-Matic.

bilalMW
10-06-2012, 16:42
Evet 4 ileri H-Matic.

porschey geliştirilmişti galiba? Bildiğimiz kara düzen tork konvektörlü bir şanzımandı dimi ? vites geçişleri nasıldır ? vites düşürürken saçmalar mı?

Nightfish
10-06-2012, 16:44
Vites geçişlerinde hiç sıkıntı yaşamadım. Megane II otomatik vardı, onun vites geçişlerindeki saçmalamasından sonra bu aracı almıştım zaten. Oldukça da memnunum. Ankarada olsanız denerdik şimdi.

bilalMW
10-06-2012, 16:53
Vites geçişlerinde hiç sıkıntı yaşamadım. Megane II otomatik vardı, onun vites geçişlerindeki saçmalamasından sonra bu aracı almıştım zaten. Oldukça da memnunum. Ankarada olsanız denerdik şimdi.

keşke dostum önemli bir deneyim olurdu. Büyük oranda kanım ısındı nf II sonataya

yeni alternatif olarak yine Hyundai :D Santa Fe ilk serinin makyajlısı ve tucsonlar da fena değil,Freelander II buldum.araştırmalar devam ediyor..

Nightfish
10-06-2012, 16:55
Tucson 2007 sonrası olandan alın. Öncesi 112 HP, çok yakıyor. Santa Fe'nin ilk serisinin 2. eli sıkıntılı, parçası da pahalı. Tucson çok daha mutlu eder. Freelanderlar sıkça sorun çıkarıyorlar, Sonatadan önce ben de Freelander bakmıştım. Santa Fe falan pek iyi yakmaz, öneri olarak Mk5 Jetta gibi eski bi araçtansa benzine dönün tank gibi son kasa SuperB alın derim.

ahmetbaha-drs
10-06-2012, 16:56
Bence Jetta MK5 TDI DSG bakabilirsiniz ve ya Octavia TDI.. +Chevrolet Epica 2.0 Dizellerde fiyat/performans ve donanım olarak bence mantıklı otomobiller,hayırlısı olsun.

bilalMW
10-06-2012, 16:59
Tucson 2007 sonrası olandan alın. Öncesi 112 HP, çok yakıyor. Santa Fe'nin ilk serisinin 2. eli sıkıntılı, parçası da pahalı. Tucson çok daha mutlu eder. Freelanderlar sıkça sorun çıkarıyorlar, Sonatadan önce ben de Freelander bakmıştım. Santa Fe falan pek iyi yakmaz, öneri olarak Mk5 Jetta gibi eski bi araçtansa benzine dönün tank gibi son kasa SuperB alın derim.

evet 112 hpliler zaten alınmaz o kasa için zayıf kalıyorlar. Bende diorum niye ucuz santa-fe. :D benzine dönmek biraz zor çünkü fazla yol yapıyoruz. sade haftada düzenli en azın azı 320 km yapacak araç.

Nightfish
10-06-2012, 17:00
Sonata - Epica karşılaştırmıştım ben bayağı. Kesinlikle Sonata derim ikisinin arasından. Bu arada Sonata'nın da yedek parçaları Almanları aratmaz maalesef. Fiyatları yüksek.

bilalMW
10-06-2012, 17:02
Sonata - Epica karşılaştırmıştım ben bayağı. Kesinlikle Sonata derim ikisinin arasından. Bu arada Sonata'nın da yedek parçaları Almanları aratmaz maalesef. Fiyatları yüksek.

servis konusunda hyundai için yakın tanıdıklarımız var bize çok giren çıkan olmaz diye düşünüyorum.

Nightfish
10-06-2012, 17:03
Hyundai bayisinde babam çalışıyor, bana da pek normal müşteri fiyatları verilmiyor zaten :)

İbrahim33
10-06-2012, 17:05
kilometre sıkıntı olmuyorsa eğer 2.0 tdi passatları düşündün mü ?

bilalMW
10-06-2012, 17:06
Bence Jetta MK5 TDI DSG bakabilirsiniz ve ya Octavia TDI.. +Chevrolet Epica 2.0 Dizellerde fiyat/performans ve donanım olarak bence mantıklı otomobiller,hayırlısı olsun.

Jetta'ya bakıyordum bende şuan abi.. :) Şuan ki alternatifler epica'yı direk eletti :) Sağ ol abi.

2.0 tdi passatları düşündün mü ?

düşündüm baktım tdi dsg ve limit 45 bin olunca baya km yüksek oluyor yine nispeten az olanlarıda sık kullanılanlara aldım. :) ama dsg korkuyor beni ***** garantisi bitmiş + 2005-2008 arası yanılmıyorsam dsg nin yeni sunuldugu dönemlerdi..

Hyundai bayisinde babam çalışıyor, bana da pek normal müşteri fiyatları verilmiyor zaten :)

yedek parça işçilik konusunda nispeten şanslıyız. :D

caglarcb
10-06-2012, 17:43
Nissan Qashqai'lere baktınızmı?

darkmoon
10-06-2012, 17:50
bende sonata nf1 var gel ben istanbuldayım ne zaman istersen test edebilirsin babanıda al oda gelsin alman kalitesinde araçdır zaten geldinizmi o kapıyı açdınızmı anlarsınız.. japon gibi çıt kırıldım durmaz kemikli araçdır esp de bende sorun olmadı h-matic tiptironic şanzımanı istikrarlı 12 hava yastığı perdeleri tek sayarsan 10 hava yastığı mevcut deri sunroof elektrikli koltuk akıllı havalandırma sistemi ve aklıma gelmeyen bir sürü donanım var.. bende navitech navigasyonlu teypde taktırdım güven pandizottada araca özel çerçeve yaptırdım güzel oldu.. aracın orjinal fabrikasyon woofer yerine kadar var adamlar a dan z ye her şeyi düşünmüşler..
benimki 140 beygir eylüle doğru chipe sokucam 170 beygir oluyor.. yeterli bence..

bilalMW
10-06-2012, 17:53
bende sonata nf1 var gel ben istanbuldayım ne zaman istersen test edebilirsin babanıda al oda gelsin alman kalitesinde araçdır zaten geldinizmi o kapıyı açdınızmı anlarsınız.. japon gibi çıt kırıldım durmaz kemikli araçdır esp de bende sorun olmadı h-matic tiptironic şanzımanı istikrarlı 12 hava yastığı perdeleri tek sayarsan 10 hava yastığı mevcut deri sunroof elektrikli koltuk akıllı havalandırma sistemi ve aklıma gelmeyen bir sürü donanım var.. bende navitech navigasyonlu teypde taktırdım güven pandizottada araca özel çerçeve yaptırdım güzel oldu.. aracın orjinal fabrikasyon woofer yerine kadar var adamlar a dan z ye her şeyi düşünmüşler..
benimki 140 beygir eylüle doğru chipe sokucam 170 beygir oluyor.. yeterli bence..

bir nefeste okudum bana da yetti. noktanızın sonunda. :D chip işini 60 na merdiven dayamış babam bile istiyor.. ülke olarak fenomen olduk dizel yazılımda. :O

Nissan Qashqai'lere baktınızmı?

tam benlik araç hoş ufak az yakıyor gidişide güzel. ama babamlık değil. :)

cgty06
10-06-2012, 17:59
Santa fe den uzak dur 3 sene kullandık 2006 makyajli kasa 126hP. %30 turbo devri kullanim gerisi sakin 60 kuruş yakıyodu. Satisi cok zor. Parcasi pahali denmis ama o kadar da pahali degildir. 2004 2005 passat dusunebilirsin 1.9 tdi 130hp olanlardan.

darkmoon
10-06-2012, 22:08
sonata iyi araçdır epica ile falan kesinlikle kıyaslanmaz..
sonatayı a6 ile falan kıyaslaya bilirsin segmenti d diye geçer (gerçi hindistan hyundai resmi sitesinde ve bazı yabancı sitelerde e segmenti diyede geçiyor) ama bende e90 3.20d de var gelirsen görürsün 3.20d sonatanın yanında yavru kurt kalıyor içi çok ferah ve geniş dışıda çok heybetli duruyor sonatanın..
3 den ziyade 5 kasa ile kıyaslaya bilirsin. işçilik kalitesi gayet başarılı öyle fazla plastik yok ahşap yada deri çoğu iç aksamı.. bende titiz adamım çok dikkat ederim böyle şeylere. önceden vectram ve passatımda vardı ikiside güzel araçlardır ama sonatayı hiç kıyaslamam passat yada vectra ile..

dikkat edilirse araba tavsiyesinde bile sonata tavsiye etmiyorum çünkü genelde insanların tercihleri fiks markalar çevresinde oluyor opel vw bmw mercedes gibi o yüzden sonatayı önermiyorum onların kafasına yatıcak şeyleri öneriyorum ancak işi bilen bir iki kişeye önermişimdir bu forumda birde böyle özellikle konu açılırsa anlatırım öneririm..

kısaca sonata parasının çok üstünde bir kalite ve donanım sunan bir araç.. tek sonatada değil bu tip piyasada değeri geç anlaşılan çok araçlar var mesala legacy de güzel araçdır heleki boxter dizeli alınsa şahane..

ek olarak sonatanın artıları pek çok yerde makam aracı olarak kullanılıyor eminiyette üç dört tane görmüşlüğüm var makam aracı olarak valilikde var benim aracımda önceden bir milletvekilinin makam aracıydı ondan aldık..

bilalMW
10-06-2012, 22:17
ben babam ve sonata şuan aynı fikirdeyiz abi herkese bilgilerini paylaştıgı için teşekkürler eğer 2.elde über kelepir a4 ve ya passat çıkmadığı sürece ibre sonatadan yana. :)

exca-
10-06-2012, 22:24
1.9tdi bakabilirsiniz,kasa tercihi size kalmış jetta,passat,a4,superb.. bakımları düzgün yapıldıysa çok uzun süreler binilir sorunsuzca,yakıt performans olarak da pek çok araçtan iyidir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ata-galeriden-2004-model-dizel-otomatik-a4-69930524/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bu-fiyata-boylesi-yok-sifir-hata-88206509/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-tertemiz-bir-a4-89176760/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-tr-de-tek-superb-elegance-89243707/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ozel-uretim-2-5-v6-ayak-masajli-solar-sistemli-superb-79878739/detay

İbrahim33
10-06-2012, 22:30
sonatanın teknik verilerine baktımda pek iç açıcı değil sanki...ve ön göğüs çok basit geldi...siz şehir içi kaç litre yakıyorsunuz ?

bilalMW
10-06-2012, 22:38
istanbul dışından araba almak gibi bir durumumuz yok malesef.

exca-
10-06-2012, 22:47
ben örnek olarak koydum önüme gelen ilk ilanları :)

darkmoon
11-06-2012, 01:10
sonatanın teknik verilerine baktımda pek iç açıcı değil sanki...ve ön göğüs çok basit geldi...siz şehir içi kaç litre yakıyorsunuz ?

benimki 140 beygir ama nf2 ler 150 beygir.
ön göğüs basit geldi derken beklentiniz nedir onu bilmiyorum ama ön göğüs komple deri ve ahşap karışımı kaplama araçda her şey otomatik zaten fazla tuşa gerek yok o yüzden.. ön göğüsde detaylandırmalar çok var misal normal pek çok araçlarda havalandırma ızgaraları siyahdır sonatada öngöğüsle bütünlük sağlaması açısından aynı renk yapmışlar krem rengi yani..
orjinal teybi misal hem kaset hem mp3 cd çalabiliyor.. cd changer mevcut bazılarında arabada detaylandırma çok fazla.. orjinal müzik sistemi amerikada infiniti mesela türkiyede nedir bilmiyorum ama orjinali bile çok kuvvetli..

şehir içi ben 10 yakıyorum ama normalleri o kadar yakmaz benim araçda kirli yakıt falan aldım herhalde biraz fazla yakıyor ustaya götürücem zaten.. normalde 8-9 yakıyor uzun yolda 5-6 lara kadar düşüyor.. nf2 ler 7 falan yakıyor.. benim 3.20d de şehir içinde 8.5-9 arası gidip geliyor şehir içi..

sonata amerikada kendi segmentinde en çok satan araçlardan biri hatta ilk üçde falan olması lazım altını çizerim segmentinde.. ben hangi aksesuar hangi parçayı arasam hep ebay amerikadan sipariş ediyorum çünkü bütün sonata için üretilmiş aksesuar modifiye parçaları orda var. bir iki parçayı koreden alabildim ancak..

beni bilen biliyor bu forumda her hafta onlarca şu kadar param var ne alıyım diye konular açılır ben hep o şahsın zevki doğrultusunda araç öneririm onu zevki önceliklidir çünkü daha şu forumda sonata önerdiğim 2-3 geçmez ondada sevdiğim samimi olduğum biridir ondan öneririm yada böyle extrem sonata düşünen biri olursa öneririm..

sonata ciddden güzel araç tek eksisi multi medyasıdır ki bu bmwde audide bile ekstra bir para ile temin ediliyor.. oda yapılırsa zaten araç dört dörtlük bir araç haline geliyor..

initial-D
11-06-2012, 16:28
3-5 daha zorla c5 al

mondeo al

1,6 tdi octavia al

sonata alana kadar bu bile alınır hatta:D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-haxel-auto-dan-2007-jaguar-x-type-2-0-d-exetuve-orjinal-61000-km-89664158/detay?source=promotion_topl

darkmoon
11-06-2012, 19:17
işde bundan sonatayı pek kimseye önermiyorum bilenide yazıyor bilmeyinide
bilerek yazana eleştirsede can feda en azından biliyor sürmüş görmüş yada sahibi olmuş dersinde bilmeyinide yazıyor işkembeyi kübradan sallıyorya insana sorarlar şu önerdiğin arabaların sonata dahil kaçına bindin ve alana kadar derken o kadarın açılımını yaparmısın..

İbrahim33
11-06-2012, 20:38
@darkmoon bizim initial-d (burak) her aracı iyi bilir :) işkembeden falan sallamaz yani :)

darkmoon
11-06-2012, 20:46
o zaman o kadarın açılımını yapsın onu alana kadar demek o araç o kadar kötüki onu alana kadar şunu al demekdir.. bende bu aracın sahibi olarak bilmek isterim kötü yanı neresidir diye yada kronik bir sorunu varda benmi bilmiyorum.. öğreniyim benim içinde bilgi olur en azından..

kaldıki kusura bakma ama arabadan anlayan biri gidipde octaiva ile kıyaslamaz sonatayı super b elegance dese ok derim sesimi çıkarmam ama octaiva elantra denginde bir araç kaldıki c5 de buna dahil..

mondeo demiş iyi demiş mondeonun sunrooflu deri paketli dizel titanum dolu modellerinden haberi varmı ben söyliyim öyle 3-5 bin tl vererek alınabilicek bir fark değil temiz az kmlisini 55 bin tl den aşağı bulamaz tabi dediğim 2007 sonrası kasa eski kasaya girmem bile..

önerdiği araçlardan x-type bir fena değil oda ben bir jaguar manyağı olarak x-type almanın ucundan dönmüş biriyim o aracın bir kaputu bir tamponun fiyatı beni bile korkuttu ortaklarda servis ücretleri zaten uçmuş hani kumar oynanıp s-type alınsa neyse o kumara değer..

bende soruyorum bu aracın kötü yanı nedir.. bir araç kötülemeden yada çamur atmadan önce elinde sağlam veriler olucak bende a5 coupe 1.8 tfsi vardı 1 yaşında araba termostat patlattı turbo arıza yapdı satar ayak bixenonları arıza yapdı ona rağmen audi dandik kötü onu alana kadar şunu al demedim dedimki benim şansıma galiba böyle şeyler yaşadım..

keza bu forumda hakanda bilir bende corvette c5 de var.. yani az çok arabalardan bende anlarım..

bilalMW
11-06-2012, 21:47
3-5 daha zorla c5 al

mondeo al

1,6 tdi octavia al

sonata alana kadar bu bile alınır hatta:D

Jaguar X Type 2.0 D Executive 2007 Model 47.250 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 89664158 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-haxel-auto-dan-2007-jaguar-x-type-2-0-d-exetuve-orjinal-61000-km-89664158/detay?source=promotion_topl)

burak abi sen hiçbir koreliyi sevmiyorsun ki genel olarak durum böyle. :D

Ufuk
11-06-2012, 21:56
Bişey sorucam nf1 denen şu yuvarlak farlı tipsiz sevimsiz olan mı yoksa dikdörtgen farlı daha iyi gözüken mi ?

bilalMW
11-06-2012, 22:00
Bişey sorucam nf1 denen şu yuvarlak farlı tipsiz sevimsiz olan mı yoksa dikdörtgen farlı daha iyi gözüken mi ?

nf1 nf2 de aynı kasa arada fark teknik updateler hacı. :)

darkmoon
11-06-2012, 22:03
hayır bu aracın nesi kötü ??? kötülemek için kötülemenin bir manası yok..
servisi heryerde var ve ucuz
yedek parçası ucuz
araç full dolu
şanzımanı porsche ile ortak geliştirilmiş aynı şanzımanın gelişmişi cayennelerde kullnılan bir şanzıman
yakışı normal
performansı akranları ile hemen hemen aynı
işçilik kalitesi iyi kaslı kemikli araç
bu aracın kötü yanı neresi. ??

biri açıklasın desinki motorunda şanzımanında kronik bir sorunmu var..ben bu aracı almadan önce 3-4 servis gezdim o kadar piyasayı sordum soruşturdum kronik bir sorun duymadım. olabilir el elden üstündür belki benim duymadığım bilmediğim bir şeyi biliyorlardır..

ben ne almancıyım ne koreciyim ne ocuyum ne bucuyum ocu bucu olmakda bana göre değil zaten tarafsızım varsa kötü yanı söylesinler..

bende şu anda bmw var audimde vardı geçmişde passatda vardı 2 tane vectram oldu bir tane s40 ım oldu daha a5 dışında sıkıntı çekdiğim bir aracım olmadı oda şansıma dedim.. birisi sorarsada bu araçların hepsini öneriyorum sonatamı onuda öneririm çok memnunum çünkü bana en ufak bir sıkıntı şimdiye kadar vermedi..

yukarda passat öneren bir sürü arkadaş olmuş olabilir temizi highline paket bulunursa tabiki alınır yada güzel bir az kmli super b elegance harika araçdır..
laguna c5 octaiva mondeo falan filan kötümü hayır onlarda çok güzel araçlar ama marka militanlığı yapmanın bence bir manası yok tarafsız olmak en güzeli..

darkmoon
11-06-2012, 22:05

o dediğiniz 4.jenerasyon türkiyede halk arasında jaguara benzediği için jaguar kasa diye tabir edilen ef kasa kod adlı model nf1 nf2 hemen hemen aynı araçdır dışında fark yokdur genel fark içinde ve motorda ince iyileştrilmeler yapılmışdır.

bilalMW
11-06-2012, 22:21
fransıza para vermek mi bundan sonra çok zor.

oğuzk
11-06-2012, 22:23
2008 Mondeo titanium tdci veya düşük km li superb

initial-D
11-06-2012, 23:31
işde bundan sonatayı pek kimseye önermiyorum bilenide yazıyor bilmeyinide
bilerek yazana eleştirsede can feda en azından biliyor sürmüş görmüş yada sahibi olmuş dersinde bilmeyinide yazıyor işkembeyi kübradan sallıyorya insana sorarlar şu önerdiğin arabaların sonata dahil kaçına bindin ve alana kadar derken o kadarın açılımını yaparmısın..

Ben sonata kötü dedim mi?

C5 gayet iyi, konforlu geniş bütünüyle iyi bir otomobil

Mondeo s80 platformu temelli çok iyi bir otomobil

Octavia hemen hemen 10 yıllık şasinin doruk noktası ve şanzıman diğerlerine avantaj sayılabilir

Böyle kemik araçlar varken piyasada yeri olan, sonata daha geri sıralara düşer benim listemde. Jaguar gibi bir araca bile bulaşabilirim bilindik piyasası olan bir araç almayacaksam.bunu demek istedim
:)
Bugün ufak bir araç alacak adama i20 ye de bak derim ,bilmeden kötülemem direk ki sonata alınmayacak derece kötü fibi birşey yazmadım

@bilal

Kia optima hoş alet;)

initial-D
11-06-2012, 23:33
Fazla mesaj...

darkmoon
11-06-2012, 23:50
Ben sonata kötü dedim mi?

C5 gayet iyi, konforlu geniş bütünüyle iyi bir otomobil

Mondeo s80 platformu temelli çok iyi bir otomobil

Octavia hemen hemen 10 yıllık şasinin doruk noktası ve şanzıman diğerlerine avantaj sayılabilir

Böyle kemik araçlar varken piyasada yeri olan, sonata daha geri sıralara düşer benim listemde. Jaguar gibi bir araca bile bulaşabilirim bilindik piyasası olan bir araç almayacaksam.bunu demek istedim
:)
Bugün ufak bir araç alacak adama i20 ye de bak derim ,bilmeden kötülemem direk ki sonata alınmayacak derece kötü fibi birşey yazmadım

@bilal

Kia optima hoş alet;)

keşke en başda böyle yazsaydın bak bu dediklerine bir laf demem tamamen tercih meselesidir sanada hak veririm yazdıklarına.. aslında böyle detaylı yazdınmı aklın yolu bir zaten..

benim 3.20d ye arkadan vurdular bir tampon değişicekdi o sıra bana kasko geçici bir süre c5 temin etti inan 3 gün kullana bildim aracı geri verdim.. iyi bir otomobil kötü değil ama dar ve rahatsız geldi bana..

mondeo ya bende kötü demedim o konudada hem fikiriz ama mondeo nun sonata denginde o donanımdaki titanium plus oluyor galiba derili sunrooflu verisyonu o versiyonu temizi yani 100 bin km civarında olanları bile 55 bin tl civarlarında geziniyor arkadaş 45 bin tl ye kadar arıyor.. yani öyle bir şey için en azından mevcut parasının üstüne 10 bin tl daha eklemeleri gerekirki buda büyük para..

octaiva yukardada yazdım çok güzel araç ama sonata ne segment olarak dengi nede akran olarak dengi skoda grubunda sonatanın dengi super b elegance dır super b tdi elegance derseniz susarım onada laf etmem sonataya gayet güzel bir alternatifdir..
octaivanın dengi hyundai grubunda elantradır ondan biraz şaşırdım çünkü arkadaşın aradığı araç d segmenti genelde octaiva c segmenti bir araç.

geri kalana katılıyorumki ben bilal arkadaşıma özeldende yazdım kendiside onaylar dedimki passat tdi alabiliyorsanız yada super b tdi elegance alabiliyorsanız kesinlikle önceliği bunlara verin sonatayı üçüncü sıraya koyun dedim nedeni passat yada superb nin en kötü acil koşullarda bile elden çıkması 1 gün bile sürmez.. yoksa servis yedek parça donanım konfor falan filan bu açılardan sonata benim şahsi fikrimdir eski bir passat 1.6 fsi kullanıcısı olarak şahsi fikrimdir passatdan bence daha üstün bir araçdır sonata kısmet olursa inşallah bir gün aracıma binersiniz bir buluşmada falan anlarsınız ben benim 3.20d den inip sonataya biniyorum sanki 5 kasaya binmiş gibi oluyorum içi o kadar ferah geniş ohh be diyorum.. :)

dip not kia optima sonata bire bir aynı araçlar aynı platform aynı donanım aynı motor tek şekilleri farklı o kadar :) yeniside eskiside yenilerde sonata yf kasalarla aynı platformda üretiliyor bu arada yeni optimalarda 1.7 crd motorla türkiyeye giriş yapdı :)