Orijinalini görmek için tıklayınız : dökülmeyen çıkmayan kaliper boyası varmıdır acaba?
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 13:19
Abilerim hyundai elantra marka aracımın kaliperlerini beyaz yada sıyah renk sprey boyayla boyatmak ıstıyorum.ama galıba bu boyalar dokuluyormus cıkıyormus kaliperden. kalıcı olarak kalan bi boya varmıdır acaba.yada ne marka boya kullansam 1-2 sene aracın ustunde kalır boya.sımdıden tesekkurler:)
Carrefour ya da benzeri marketlerde satılan mangal boyası..
3-4 kat attıktan sonra senelerce dökülmeden kullanmışlığım var.
edit: duplicolour'du markası sanırım
Yiğit Ş.
11-06-2012, 13:25
plastidip deneyin
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 13:25
Carrefour ya da benzeri marketlerde satılan mangal boyası..
3-4 kat attıktan sonra senelerce dökülmeden kullanmışlığım var.
edit: duplicolour'du markası sanırım
çok tesekkur ederım bende uzun yıllar kullanabılecegım birşey arıyordum cunku.normal spreyler 1 ayda dokulen bıle var cunku.boya cıkınca kötü bir görüntü olusuyor.
mevzu boya ile alakalı değil hemen hemen 15 tl ye satılan butun boyalar aynı kalite..
kaliper leri söktürüp üstündeki boyayı tamamen sök bunu purmuz yada ısıtıcı lar ile söküp tamamen demire inip ince bi zımpara geç ve boya ustune de vernık at yıllarca sorunsuz darbe almadıgı surece..
lnd_samet
11-06-2012, 13:27
soba boyası mangal boyası tarzı şeylerle hallolur
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 13:30
mangal boyasını denıcem o zaman.kaliperleri iyice temizledikten sonra kac kat boya atmalıyım acaba
ben bildiğin yağlı boya kullanıyorum :D
sorun yaşamadım.
ilk sarı yaptım , sonra jant değişikliği için vişne çürüğü yaptım gayet memnunum :)
http://img94.imageshack.us/img94/5517/190120121258.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/3167/150520121565.jpg
Casati spray boya atip ardindan casati mat vernik atiyorum ! Bu gune kadar butun arabalarima yaptim ne atma nede baska bir problem olmadi hata yikadigin zaman sanki yeni boyanmis gibi kaliyor !
darkmoon
11-06-2012, 13:32
vardı bir kaç sitede zamanında okumuşdum ama fabrikasyon olmadıkdan sonra bana zor gibi geliyor ancak dayanma süresi uzar gibime geliyor..
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 13:33
ben bildiğin yağlı boya kullanıyorum :D
sorun yaşamadım.
ilk sarı yaptım , sonra jant değişikliği için vişne çürüğü yaptım gayet memnunum :)
http://img94.imageshack.us/img94/5517/190120121258.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/3167/150520121565.jpg
güzel olmus vallaha :)
Birazcık zahmetli ama olacak o kadar.
boya 5-6 tl birde kaliteli ince bir fırça.
boyaya tiner katmadan direk sürüyorum ben , sarıya 2 kat attım vişne çürüğünü 1 kat ve bu halde. sadece iyice kurumadan jantı takmamak lazım , akabiliyor.
Ama görüntü gayet güzel su tutuncada aynı fotodaki parlaklığı alıyorlar :)
Selcuk_RoL
11-06-2012, 13:38
Casati spray boya atip ardindan casati mat vernik atiyorum ! Bu gune kadar butun arabalarima yaptim ne atma nede baska bir problem olmadi hata yikadigin zaman sanki yeni boyanmis gibi kaliyor !
katılıyorum :icon_tup:
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 14:00
casati sprey boyayla 2 kat atıp üstüne mat verniği denıcem :) abilerim hepinize çok tesekkur ederım.bılgılerınız ıcın cok sagolun.
casati sprey boyayla 2 kat atıp üstüne mat verniği denıcem :) abilerim hepinize çok tesekkur ederım.bılgılerınız ıcın cok sagolun.
Nereden temin edebiliriz bu urunleri?
Nereden temin edebiliriz bu urunleri?
Buyuk nalburlarin çoğunda bulabilirsin casati bulamazsan akçali maarka da ayni kalitede ama mat spray i kesinlikle mat olandan alin
Buyuk nalburlarin çoğunda bulabilirsin casati bulamazsan akçali maarka da ayni kalitede ama mat spray i kesinlikle mat olandan alin
Akcali boya sprey ve mat vernik sprey oyle mi kardesim?
Akcali boya sprey ve mat vernik sprey oyle mi kardesim?
Casati bulamzsan ikinci tercigin akçali olsun kardeş
koray ozan
11-06-2012, 15:40
akcali 2 yildir hic atmadi. tavsiye ederim.
life is life
11-06-2012, 16:13
uyandın tabi boya işini,:) hemen tariflere başladın :icon_tup:
Kaliper boyası diye aratın gg veya sahibindende çıkıyor zaten.
Motip marka, ben kırmızısını aldım uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum, ne atma var ne de bozulma.
kaliper boyası arama sonuçları 1/1, GittiGidiyor (http://arama.gittigidiyor.com/?aramakelime=kaliper+boyas%FD&aramakategori=)
life is life
11-06-2012, 16:22
esas önemli olan tek kat atarak boyamaya çalışmamak. jant söküldükten sonra kaliperlerin üzerini herhangi bir fırça ile temizle. sprey boyayı 3 yada 4 seferde kademeli olarak atarsan akma gibi sorun yaşamazsın.. daha sonra üzerine yine sprey olarak yarı mat vernik at ( vernik atarken boyanan yüzey beyazlamaya başlayacaktır, panik yok kuruyunca gerçek rengi ortaya çıkar) bittiğinde kusursuz olacaktır..:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 17:37
esas önemli olan tek kat atarak boyamaya çalışmamak. jant söküldükten sonra kaliperlerin üzerini herhangi bir fırça ile temizle. sprey boyayı 3 yada 4 seferde kademeli olarak atarsan akma gibi sorun yaşamazsın.. daha sonra üzerine yine sprey olarak yarı mat vernik at ( vernik atarken boyanan yüzey beyazlamaya başlayacaktır, panik yok kuruyunca gerçek rengi ortaya çıkar) bittiğinde kusursuz olacaktır..:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
cok tesekkurler bilgi ıcın abi bu dedıklerınıze göz onunde bulundurcam:)
mechanic
11-06-2012, 17:50
fırın statik toz boya yapan yok mu hiç? hem parlak hem prüzsüz hem de canlı renk kalıyor.???
caglargungor
11-06-2012, 18:04
en güzeli elektrostatik hem ucuz hemde yıllarca sorunsuz kullanabileceğiniz tek yontem bence
ben kaliperler 2 yıl önce bildiğimiz pas üstüne fırçayla uygulanan demir boyasıyla boyadım, helan daha sorun yok il günkü gibiler :)
Mercedesi aldığım sene jantları söktüm kaliperleri ne sildim ne tinerle temizledim ne zımparaladım 1 kat Presto 250 dereceye dayanıklı sprey boya attım taktım jantları.kaç sene oldu hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.Kesinlikle macera aramayın sanayide heryerde var.
ÜSTÜNERC
11-06-2012, 19:57
ıns dokulmezler bakalım denıcez :):):) ıns bende derım 2 senedir hıcbıse olmadı dıye :):) casati boya ıle boyamaya karar vermedım.yaptıktan sonra resımlerını paylaşıcam sızlerle
driftboy
11-06-2012, 20:00
Bende akçalı attım 3 yıldır hiçbişey yok dökülme filan gibi
Elektrostatik boya -fırına gireceği için- komple sökmek lazım tertibatı.. Ayrıca oda atabilir belli olmaz Kabuk kabuk dökülebiliyor bazen..
snan1910
11-06-2012, 20:10
motipin boyaları var bende isteyene yardımcı olurum.pm atmanız yeterli.
caglargungor
11-06-2012, 20:52
Elektrostatik boya -fırına gireceği için- komple sökmek lazım tertibatı.. Ayrıca oda atabilir belli olmaz Kabuk kabuk dökülebiliyor bazen..
kumlatıp yapınca çok etkili oluyor orjinalide elektro statik zaten
motip stayla boyadım 4-5 senedir dökülmedi çıkmadı gayet iyi duruyor valla sizinkiler nasıl çıkıyor anlamadım :D
kumlatıp yapınca çok etkili oluyor orjinalide elektro statik zaten
Evet kumlama yapılınca sağlıklı olur boyanın tutunabilmesi için..
Demek istediğim Spey boya kadar kolay olmayacaktır işlem süreci..
Biz bu tarz işlenleri benzin havuzuna batırıyorduk -havuz dediğime bakmayın 10-15 cm bir şey :) - daha sonra talaşlama yapıp temizliyorduk.. Çok daha Zahmetli olur yani Sprey den..
kumlama yapılırken ince kumlatmak lazım ve sonra elektrostatikle ömürlük olur darbe gelsede kalkmaz