Orijinalini görmek için tıklayınız : modifiye aracınızın ücretsiz fotoğraflarını çektirmek ister misiniz?
korhank.
12-06-2012, 12:52
Herkese Merhabalar,
Ben Sabancı Universitesi'nde yüksek lisans öğrencisiyim ve profesyonel fotoğrafçıyım.
Bitirme projemi otomobil modifikasyonları üzerine hazırlıyorum. Hazırlayacağım sergi ve tez için; görsel olarak iyi modifiye edilmiş araçları sahipleriyle birlikte fotoğraflıyorum. Ve konu hakkında kısa röportajlar yapıyorum.
Eğer özellikle görsel olarak modifye edilmiş bir aracınız varsa, ve fotoğrafını çektirmek, otomobil modifikasyonları üzerine biraz sohbet etmek isterseniz lütfen bana mesaj ya da mail atın. Hem aracınızın şu anki haliyle güzel bir fotoğrafınız olur hem de konuyla ilgili görüşleriniz bir yüksek lisans tezine kaynak oluşturabilir.
Selamlar,
korhan
korhan@sabanciuniv.edu
hoşgeldin hacı abi bende modifiyeli scania var ?
korhank.
12-06-2012, 12:56
Ne iyi, umarım ilgilenen birileri çıkar. Zira bu ay içerisinde 4-6 otomobili daha fotoğraflamam gerekiyor...
korhank.
12-06-2012, 13:04
valla henüz kamyonları çekmeye başlamadım, ama neden olmasın?
https://www.google.com.tr/search?q=decotora&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9yHXT7_VDIfdsgart82JDw&ved=0CFsQsAQ&biw=1695&bih=982
aracınızın fotoğrafları var mı?
korhank.
12-06-2012, 13:05
Takdir ettim, hoşgeldin
eyvallah, hoşbuldum.
Hoşgeldin keyifli forumlar
Buda benim aracım ilgini çekerse bende yardımcı olma isterim sana
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/85117-aslanin-aslani-demo-car-c4.html
EMRE KAAN
12-06-2012, 13:09
hoşgeldin kardeşim
ankaraya yolun düşmüyomu ?:D:D
tez konusunu belgelendireceksindir umarım ..***** zaman kötü kimin ne niyetle yaklaştığını bilemiyoruz
üzerine alınma ama aracım çalındığında polisin bana söylediği ilk şey sipariş üzerine gitmiş aracın !!! ben tedirginim bu konuda sen fikrini sundun bende belge istedim bu kadar.
sitedeki herkes çok takdir edecek seni şimdi çok yerinde laf soktun diye bravo.
arkadaşım hoşgeldin siteye. bu tarz bir istek için dogru yerdesin. bir çok görsel olarak saglam modifiyeli araçlar ve bir çok fotografçı arkadaş mevcut sitede. yardımlarını da almanı tavsiye ederim. işin okulunu okuyorsun ama araç fotografında çok iyi isimler var sitede.
onur200sx
12-06-2012, 13:12
Fotorafçı arkadaşlarımız çok ama sana yardımcı olmak isterim. :) Yalnız biraz daha eksiğim var arabanın dışında.Bu iş için ne kadar süreye sahipsin?
[QUOTE=douu;5943941]sitedeki herkes çok takdir edecek seni şimdi çok yerinde laf soktun diye bravo. QUOTE]
Yok abi belki mesutt bravo'yu satıp scania almıştır :D :D Şimdi konu dağılır hiç karışmayın :)
korhank.
12-06-2012, 13:18
Hoşgeldin keyifli forumlar
Buda benim aracım ilgini çekerse bende yardımcı olma isterim sana
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/85117-aslanin-aslani-demo-car-c4.html
hoşbulduk, aracınız çok hoş, kazasız belasız...
açıkçası görsel olarak biraz daha farklılaşmış araçları fotoğraflıyorum şu sırada. sanırım daha ziyade ses sistemlerine vs. yatırım yapmışsınız.
yine de teşekkürler.
hoşbulduk, aracınız çok hoş, kazasız belasız...
açıkçası görsel olarak biraz daha farklılaşmış araçları fotoğraflıyorum şu sırada. sanırım daha ziyade ses sistemlerine vs. yatırım yapmışsınız.
yine de teşekkürler.
Senin aradığın nedir ? O Zaman Başlıkta Belirt Nasıl Bir Araç Hangi Model Hangi Özelliklerde Ona Göre Yazsınlar...
korhank.
12-06-2012, 13:20
hoşgeldin kardeşim
ankaraya yolun düşmüyomu ?:D:D
hoşbulduk, ankaraya yakın zamanda gelmeyi planlamıyorum.
ama gerçekten buna değecek 1-2 araç varsa ekipmanları toplayıp bu haftasonu yola çıkabilirim...
korhank.
12-06-2012, 13:22
Fotorafçı arkadaşlarımız çok ama sana yardımcı olmak isterim. :) Yalnız biraz daha eksiğim var arabanın dışında.Bu iş için ne kadar süreye sahipsin?
ilk etapta 1 ay kadar bir vaktim var 4 çekim daha yapmak için, bu süre içerisinde tamamlamayı planlıyorsanız lütfen haber verin...
sonrasında uzun bir süre daha bu proje üzerinde çalışmayı planlıyorum.
korhank.
12-06-2012, 13:24
tez konusunu belgelendireceksindir umarım ..***** zaman kötü kimin ne niyetle yaklaştığını bilemiyoruz
üzerine alınma ama aracım çalındığında polisin bana söylediği ilk şey sipariş üzerine gitmiş aracın !!! ben tedirginim bu konuda sen fikrini sundun bende belge istedim bu kadar.
tez konum okulun ve yök kayıtlarında belgelenmiştir zaten...
kaygınızı anlıyorum, çekim için biraraya gelmeyi planlarsak, size öğrenci kimliğimi, daha önce yaptığım işleri vs. göndebilirim.
saygılar.
Boost Up
12-06-2012, 13:26
sayın korhan k, bende sabancı üniversitesinde öğrenciyim. okulda gözünüze kestirdiğiniz araç varsa elimden geldiğince yardımcı olurum
korhank.
12-06-2012, 13:29
Senin aradığın nedir ? O Zaman Başlıkta Belirt Nasıl Bir Araç Hangi Model Hangi Özelliklerde Ona Göre Yazsınlar...
benim aradığım, fabrika çıkışından farklılaştırılmış araçlar, özellikle görsel olarak.
modeli ve markası hiç farketmiyor.
aracın dış tasarımında, renginde, body kitle, kaprotada vs. değişiklikler yapılmış olması önemli. mümkün oldugunca eşssiz olması...
tez başlığım "kişisel bir ifade biçimi olarak otomobil modifikasyonları" ve kabaca otomobil sahiplerinin fabrika çıkışı otomobille kullanmak yerine araçlarını modifiye ederek kendi kimliklerini , kişiliklerini yansıttıklarını savunuyorum.
korhank.
12-06-2012, 13:32
sayın korhan k, bende sabancı üniversitesinde öğrenciyim. okulda gözünüze kestirdiğiniz araç varsa elimden geldiğince yardımcı olurum
selamlar,
aslında otomobil sporları kulübündeki arkadaşların birkaçının araçlarını fotoğrafladım.
senin tavsiye edeceğin, irtibata geçebileceğim kimse var mı?
Aslında tam kaminariyi arıyor bu arkadaş.. :)
O kadar radikal araba kimde var bu forumda aklıma gelmedi şimdi :))
------------
Showcar ı olan kim var?
Bir ara bir megane cabrio vardı ferrari logolu istanbulda mıydı o..
Meşhuuuur Kaminari :)
http://img13.imageshack.us/img13/1141/n5218247801450472131716.jpg
korhank.
12-06-2012, 13:38
Aslında tam kaminariyi arıyor bu arkadaş.. :)
O kadar radikal araba kimde var bu forumda aklıma gelmedi şimdi :))
------------
Showcar ı olan kim var?
Bir ara bir megane cabrio vardı ferrari logolu istanbulda mıydı o..
Meşhuuuur Kaminari :)
http://img13.imageshack.us/img13/1141/n5218247801450472131716.jpg
:icon_tup:
kesinlikle!
kim acaba bu aracın sahibi? nasıl ulaşabilirim kendisine?
Yanlış anlama ama senin aradıgın konu bu
http://www.techturkey.com/forum/body-kit/64590-turkiye-katliamda-bir-numara.html
Low-Rider
12-06-2012, 13:40
Yapmak istediğin şey güzel ama araç seçini konusunda seçici olmalısın.
Kaminari tarzı bir araç arıyorsan yanlış yerdesin.
hahaha :D Nasıl biliyorum :D
Bu araba satıldı da şimdi istanbulda mı, en son hali bu mu bilmiyorum.. Bilen vardır belki :)
Aslında şu aşağıdaki otomobil kıvamında bişey lazım size anladığım kadarıyla.. Bu sitede var mı bilmiyorum ama yok galiba..
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/96328-61-lf-678-kotucocuk.html
http://img171.imageshack.us/img171/6072/dmr8927.jpg
korhank.
12-06-2012, 13:49
Yanlış anlama ama senin aradıgın konu bu
http://www.techturkey.com/forum/body-kit/64590-turkiye-katliamda-bir-numara.html
ne demek istediğini anlıyorum...
mümkün oldugunca iyi modifiye edilmiş , tasarım konusunda, ne yaptığı konusunda fikir sahibi insanların yaptığı araçları seçmeye çalışıyorum.
fakat gönderdiğin başlıktaki araç da gerçekten çok ilginç. bu konuda uzman olmadığım için bir ayrıma gitmek yerine otomobilleri görüp sahiplerini tanıyıp anlamaya çalışıyorum...
yine de seçimlerimde hassas davranığıma inanıyorum. bugüne kadar bilinçli şekilde yapılmış, otomobillerine ne yaptığını bilen konuya hakim insanlara ulaşmaya çalıştım. ve kötü modifikasyonlar konusundaki hassasiyetin farkındayım.
korhank.
12-06-2012, 13:52
Yapmak istediğin şey güzel ama araç seçini konusunda seçici olmalısın.
Kaminari tarzı bir araç arıyorsan yanlış yerdesin.
ne açıdan yanlış yerdeyim? burada daha ziyade performans modifiyeleri yapıldıgı için mi?
nereye bakmalıyım?
teşekkürler.
Öncellikle hoşgeldin..
Burda genel olrak motor performans üstüne paylaşım yapılan bir site yani benim görüşüm öle..
yani fiberli orası burası yazılı araç bulman zor ama görsel açıdan araça ait performans ekiplanları ile yapılmış araçlar illaki bulabilirsin
BEmre0075
12-06-2012, 13:58
ben sana şöle açıklıyım bu sitede genelde aracının perfomansına yönelik ve görsel olarakta fazla abartılı modifikasyonu sevmeyen arkadaşlar var.Ama böle bir ödev için ne tür bir araç arıyosan onuda belirtmen gerekir.Bu sitede herkesin elinden geldigince seve seve yardım edicegini düşünüyorum.Ve ayrıca benimde Sabancıda okuyan çok yakın arkadaşlarım var.Şimdiden kolay gelsin.
CanberkD
12-06-2012, 14:00
selamlar,
aslında otomobil sporları kulübündeki arkadaşların birkaçının araçlarını fotoğrafladım.
senin tavsiye edeceğin, irtibata geçebileceğim kimse var mı?
Korhan hoşgeldin foruma,
bende sabancidayım bir kaç ay önce Demir aramıştı yine böyle bir fotograf mevzuu vardı senin içinmi konuştu bilmiyorum, bende evo 9 var ancak dış görünüş olarak jant hariç bir ekstrası yok şuan. Demir biraz daha görselliğiyle oynanmış araçlar arıyoruz demişti, eğer yardımcı olabileceğim birsey olursa pm atabilirsin..
berkay_aydin
12-06-2012, 14:02
Görsel olarak daha çok orjinalliği bozmamaya çalışıyoruz, ben böyle bir proje yapıyor olsam Emre abinin jettasından başlarım :) illaki body istiyorsanız Amuse s2000 de olabilir ...
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/113423-amuse-s2000.html
AHMET1907
12-06-2012, 14:05
mini JCW uyarsa PM at
SOMEONESPECIAL
12-06-2012, 14:11
Sevabına biri benim külüstüründe fotoğrafını çeksin yahu...
Boost Up
12-06-2012, 14:15
Korhan hoşgeldin foruma,
bende sabancidayım bir kaç ay önce Demir aramıştı yine böyle bir fotograf mevzuu vardı senin içinmi konuştu bilmiyorum, bende evo 9 var ancak dış görünüş olarak jant hariç bir ekstrası yok şuan. Demir biraz daha görselliğiyle oynanmış araçlar arıyoruz demişti, eğer yardımcı olabileceğim birsey olursa pm atabilirsin..
canberk, aslında fıratın durunun bide onurun arabası olabilir mi:D
CanberkD
12-06-2012, 14:20
Aynen olur bence resimleri varsa sende mail at korhana, onla haberleşirsiniz.
korhank.
12-06-2012, 14:22
Görsel olarak daha çok orjinalliği bozmamaya çalışıyoruz, ben böyle bir proje yapıyor olsam Emre abinin jettasından başlarım :) illaki body istiyorsanız Amuse s2000 de olabilir ...
Teşekkürler,
Amuse s2000 in sahibi Bartu_evo'ya mesaj attım. Bahsettiğiniz jettanın sahibinin kuulanıcı adını ya da otomobilin görselinin oldugu bir link yollayabilir misiniz?
korhank.
12-06-2012, 14:24
Sevabına biri benim külüstüründe fotoğrafını çeksin yahu...
aracınız görsel modifikasyonları varsa, az bulunan bir tasarımı varsa bana bir fotoğrafını gönderebilir misiniz? seve seve çekerim.
modelinin eski olması benim için hiç sorun değil hatta bazı durumlarda daha bile iyi
korhank.
12-06-2012, 14:26
Boost up Selam,
korhan@sabanciuniv.edu ya mail atabilirsen iletişim bilgilerini ve 1-2 fotoğrafı hemen iletişime geçerim sahipleriyle.
teşekkürler.
Sizi bu konuda ağırlamaktan şeref duyarız..
Hoşgeldiniz, örnek gösterebileceğiniz otomobil fotoğrafı var mı hiç :icon_tup:
TolgaEsentepe
12-06-2012, 14:41
Projen guzel fakat zaman yanlis bu proje icin. İnsanlar fiber ile ilgilenmiyor artik. Tez inin ilk basinda performansa agirlik verebilseydin cok rahat malzeme cikardi buradan.
görsellik olarak orijinalinden ekside ( kimilerine göre ) performans olarak artı da ve asabi görünen .. drift araçları istersen drift academy antremanlarına gel istediğin kadar çek :)
yürüyen aksamdan motora kadar çoğu değişmiş .. görsel olarakda tamponu farı olmayan kırık araçlar var istersen :)
Çok gösterişli bizim tabirimizle katliam yani 2000 in başlarındaki şimdi bize iğrenç görünen şeylerden çekmek istiyorsunuz ama size şöyle bir önerim var.
O salak salak bodykitlerin hiç bir amacı yok, illa bir felsefe üzerinden gidecekseniz ki tüm motorsporları bunun üzerine kuruludr, form follows function felsefesidir.
Yani gördüğünüz her değişikliğin teknik olarak bir artısı vardır, ve bu da ayrı bir güzellik katar. Rally araçlarının içini düşünün.. Sizce herşey güzel görünsün diye mi yapılıyor yoksa çok büyük oranda yarışa uygun sürücüye uygun şekilde mi tasarlanıyor düğmeler, göstergeler vs.. Sade ve işlevi çok olan her şey güzeldir.
Fotoğrafını çekeceğiniz aracın sahibine sorular yönelterek o değiştirilen ayrıntıları çekebilir ve ne işe yaradığını az çok fotoğraflarınızda gösterebilirseniz bence güzel bir iş çıkarabilirsiniz :)
korhank.
12-06-2012, 14:51
Hoşgeldiniz, örnek gösterebileceğiniz otomobil fotoğrafı var mı hiç :icon_tup:
selamlar,
şu ana kadar 6 otomobili fotoğrafladım ve retouchları bitmediği için hepsini gönderemiyorum. fakat agustos itibariyle hepsini burdan paylaşacağım. ve proje bittiğinde sergi duyurusunu da yollarım.
bugüne kadar böcükmobil isimli bir vosvos projesini, fuar için üretilmiş bir tipoyu, nerdeyse herşeyi değiştirilmiş 74 model bir transamı, bir lotus evorayı, porsche gt3 ü ve bir hondayı fotoğrafladım
çektiğim ve retouchı kabaca bitmiş bir fotoğrafın linkini size mesaj atıyorum.
saygılar.
korhan.
korhank.
12-06-2012, 15:03
görsellik olarak orijinalinden ekside ( kimilerine göre ) performans olarak artı da ve asabi görünen .. drift araçları istersen drift academy antremanlarına gel istediğin kadar çek :)
yürüyen aksamdan motora kadar çoğu değişmiş .. görsel olarakda tamponu farı olmayan kırık araçlar var istersen :)
drift academy nin programlarına ya da antrenman takvimine ulaşabileceğim bir yer var mı?
gelip görmek isterim açıkçası...
berkay_aydin
12-06-2012, 15:04
Şu konularda ilginizi çekebilir,
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/119646-mugen-rsx.html
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/59352-classic-vw-tr-47.html
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/121985-mercedes-w115-2004-live-to-ride.html
Lazım olursa 106 GTi, Fiesta Sport, ve 63 model basık Volkswagen aracımız mevcut..
kickbuttowski
12-06-2012, 15:07
Çok gösterişli bizim tabirimizle katliam yani 2000 in başlarındaki şimdi bize iğrenç görünen şeylerden çekmek istiyorsunuz ama size şöyle bir önerim var.
O salak salak bodykitlerin hiç bir amacı yok, illa bir felsefe üzerinden gidecekseniz ki tüm motorsporları bunun üzerine kuruludr, form follows function felsefesidir.
Yani gördüğünüz her değişikliğin teknik olarak bir artısı vardır, ve bu da ayrı bir güzellik katar. Rally araçlarının içini düşünün.. Sizce herşey güzel görünsün diye mi yapılıyor yoksa çok büyük oranda yarışa uygun sürücüye uygun şekilde mi tasarlanıyor düğmeler, göstergeler vs.. Sade ve işlevi çok olan her şey güzeldir.
Fotoğrafını çekeceğiniz aracın sahibine sorular yönelterek o değiştirilen ayrıntıları çekebilir ve ne işe yaradığını az çok fotoğraflarınızda gösterebilirseniz bence güzel bir iş çıkarabilirsiniz :)
+1
Her yeri fiberden yapma katliam araçları yapacağınıza amuse s2000 gibi en azından orijinal body kiti olan araçları konu alın..
mesela bu araç:
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/119646-mugen-rsx.html
sitede project cars ve fotoğraflarınız bölümünde biraz vakit harcarsanız örnekleri çok
korhank.
12-06-2012, 15:29
arkadaşlar,
yorumlarınız için teşekkürler.
tasarımların bir çogunun motorsporlarında bazı ihtiyaçlara cevap vermek için ortaya çıktığının farkındayım. fiberle yapılan ya da kötü olan birçok modifyenin de bu üst düzey yarış otomobillerine öykündüğü bir gerçek.
kötü modifiye edilmiş, bir fonksiyonelliği olmayan tasarımların da farkındayım. fakat hak verirsiniz ki, performan arttırıcı takviyeler dışında görsel modifiyeler de bir amaca hizmet ediyor ve otomobil sahibinin beğenisini, kimliğini, karakterini yansıtıyorlar. dolayısıyla burada "form" un takip ettiği "function" ın, otomobilin esas üretim amacı dışında başka şeyler oldugunu söyleyebiliriz.
otomobiller günümüzde temel işlevleri dışında, stilleri, dış görünüşleri, hitap ettiği kullanıcı kitlesinin tarzlarıyla da pazarlanıyorlar adeta ikinci bir deri gibi kullananı kaplayıp onu temsil ediyorlar.
kısaca benim ilgilendiğim şey bu, ve bunu yaparken fiberleri, hondaları veya porscheleri pek ayırmıyorum. bu konudaki tercihi ya da kıstası, izleyiciye ya da otomobilin sahibine bırakmayı tercih ediyorum.
konu üzerine ahkam kesmek gibi bir derdim yok, zaten haddime de değil. "türkiye katilamda bir numara" başlıklı forum sayfasını işaret ettiğiniz ve bu kötü modifikasyonlardan dem vurduğunuz için belirtme ihtiyacı duydum.
eğer projem için uygun oldugunu düşündüğünüz bir aracınız varsa bana bir fotoğrafını ya da linkini yollayabilirsiniz.
mesaj atan hatta çekim için randevu veren arkadaşlar tekrar teşekkürler.
Emre İlbi
12-06-2012, 15:30
Amuse S2000 el değiştirdi sanırım,
Mugen RSX aradığınız gibi bir araç olabilir,
bu Minide olabilir ;
sahibi : http://www.techturkey.com/forum/members/10597-bilalakbayir.html
Yeni aracımın ilk fotoğrafı.
http://g1206.hizliresim.com/y/7/7lryq.png
Ayrıca proje bölümünde güzel araçlar var,
mesela Ice supra'yı düşünebilirsiniz,
konusu : http://www.techturkey.com/forum/project-cars/92029-ice-supra-2jzgte-gtx4294.html
korhank.
12-06-2012, 15:45
Lazım olursa 106 GTi, Fiesta Sport, ve 63 model basık Volkswagen aracımız mevcut..
acaba bu araçların fotoğraflarını görebileceğim link gönderebilir misiniz?
arkadaşlar,
yorumlarınız için teşekkürler.
tasarımların bir çogunun motorsporlarında bazı ihtiyaçlara cevap vermek için ortaya çıktığının farkındayım. fiberle yapılan ya da kötü olan birçok modifyenin de bu üst düzey yarış otomobillerine öykündüğü bir gerçek.
kötü modifiye edilmiş, bir fonksiyonelliği olmayan tasarımların da farkındayım. fakat hak verirsiniz ki, performan arttırıcı takviyeler dışında görsel modifiyeler de bir amaca hizmet ediyor ve otomobil sahibinin beğenisini, kimliğini, karakterini yansıtıyorlar. dolayısıyla burada "form" un takip ettiği "function" ın, otomobilin esas üretim amacı dışında başka şeyler oldugunu söyleyebiliriz.
otomobiller günümüzde temel işlevleri dışında, stilleri, dış görünüşleri, hitap ettiği kullanıcı kitlesinin tarzlarıyla da pazarlanıyorlar adeta ikinci bir deri gibi kullananı kaplayıp onu temsil ediyorlar.
kısaca benim ilgilendiğim şey bu, ve bunu yaparken fiberleri, hondaları veya porscheleri pek ayırmıyorum. bu konudaki tercihi ya da kıstası, izleyiciye ya da otomobilin sahibine bırakmayı tercih ediyorum.
konu üzerine ahkam kesmek gibi bir derdim yok, zaten haddime de değil. "türkiye katilamda bir numara" başlıklı forum sayfasını işaret ettiğiniz ve bu kötü modifikasyonlardan dem vurduğunuz için belirtme ihtiyacı duydum.
eğer projem için uygun oldugunu düşündüğünüz bir aracınız varsa bana bir fotoğrafını ya da linkini yollayabilirsiniz.
mesaj atan hatta çekim için randevu veren arkadaşlar tekrar teşekkürler.
Performans tamamen motora yönelik değil tabi ki ben de ondan bahsediyorum.. RSX konulmuş konuya.. sağ farının yanındaki hava girişi laf olsun diye değil mugen filtre taktığınızda tam olarak oraya oturacak giriş sağlanıyor.. işte önce fonksiyonu sağlayıp ondan sonra formu vermişler :) Görsel olarak tabi ki de fonksiyonu olmayan şeyler vardır ama felsefesi olan çok şey var.. Otomobil dünyada, en azından benim gözümde kültür.. Örnek veriyorum; AE86 normal insanlara göre şahin gibi böyle basit bir araba gibidir.. Ama biz tarihini, felsefesini, teknolojisini herşeyini biliyoruz.. Çoğu ona krom jant taksa vuuuuuuuuuuuu der, bu kadar şey bilen adam çok daha basit görünen equip i takmanın ne demek olduğunu çok iyi bilir..
En azından benim istediğim şey, madem "otomobil" çekeceksiniz, teziniz için en iyisini vermek.. Araba değil otomobil çekebilesiniz diye :)
korhank.
12-06-2012, 15:57
söylediklerinizi anlıyorum ve katılıyorum. ben de bugüne kadar bahsettiğiniz gibi otomobilleri fotoğrafladım hep tezim için.
sahipleriyle yaptığım röportajlarla da hem onların ne düşündüğünü anlamaya hem de konuyu öğrenmeye çalışıyorum.
önerileriniz için teşekkürler, dikkate alacağım.
korhank.
12-06-2012, 15:58
Performans tamamen motora yönelik değil tabi ki ben de ondan bahsediyorum.. RSX konulmuş konuya.. sağ farının yanındaki hava girişi laf olsun diye değil mugen filtre taktığınızda tam olarak oraya oturacak giriş sağlanıyor.. işte önce fonksiyonu sağlayıp ondan sonra formu vermişler :) Görsel olarak tabi ki de fonksiyonu olmayan şeyler vardır ama felsefesi olan çok şey var.. Otomobil dünyada, en azından benim gözümde kültür.. Örnek veriyorum; AE86 normal insanlara göre şahin gibi böyle basit bir araba gibidir.. Ama biz tarihini, felsefesini, teknolojisini herşeyini biliyoruz.. Çoğu ona krom jant taksa vuuuuuuuuuuuu der, bu kadar şey bilen adam çok daha basit görünen equip i takmanın ne demek olduğunu çok iyi bilir..
En azından benim istediğim şey, madem "otomobil" çekeceksiniz, teziniz için en iyisini vermek.. Araba değil otomobil çekebilesiniz diye :)
söylediklerinizi anlıyorum ve katılıyorum. ben de bugüne kadar bahsettiğiniz gibi otomobilleri fotoğrafladım hep tezim için.
sahipleriyle yaptığım röportajlarla da hem onların ne düşündüğünü anlamaya hem de konuyu öğrenmeye çalışıyorum.
önerileriniz için teşekkürler, dikkate alacağım.
acaba bu araçların fotoğraflarını görebileceğim link gönderebilir misiniz?
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/527767_198853943570684_1484206233_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/184997_206644026125009_950080195_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522544_163235930465819_1012669632_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/35491_3508221618267_1331453571_n.jpg
korhank.
12-06-2012, 16:09
Teşekkürler OnurGTI
öncelikle vw ini fotoğraflamayı çok isterim, diğerleri için de biraraya geldiğimizde, başka bir gün için konuşabiliriz (günde ancak 1 araç fotoğraflayabiliyorum.)
size PM da atıyorum, irtibata geçebilmek için.
Teşekkürler OnurGTI
öncelikle vw ini fotoğraflamayı çok isterim, diğerleri için de biraraya geldiğimizde, başka bir gün için konuşabiliriz (günde ancak 1 araç fotoğraflayabiliyorum.)
size PM da atıyorum, irtibata geçebilmek için.
Tamam olur haberleşelim..
Çektiğiniz birkaç çekimden örnekleri özel mesaj ile göndermek yerine buraya koyabilir misin acaba? Merak ettim vallahi. Bu arada umarım bulabilirsin aradığın kriterde bir araç.
korhank.
12-06-2012, 16:23
Çektiğiniz birkaç çekimden örnekleri özel mesaj ile göndermek yerine buraya koyabilir misin acaba? Merak ettim vallahi. Bu arada umarım bulabilirsin aradığın kriterde bir araç.
Söylediğim gibi fotoğrafları henüz işlemedim. Ve hem tez jürimden önce hem de sahiplerinden onay almadığım için henüz paylaşmamayı tercih ediyorum.
Fakat Agustos'un ilk haftasından sonra seve seve paylaşacağım.
Low-Rider
12-06-2012, 16:46
Bana bir fotoğraf link atabilir misin merak ettim , uzun süre uğraitım bende otomobil fotoğrafçılığıyla..
Emre İlbi
12-06-2012, 16:46
Söylediğim gibi fotoğrafları henüz işlemedim. Ve hem tez jürimden önce hem de sahiplerinden onay almadığım için henüz paylaşmamayı tercih ediyorum.
Fakat Agustos'un ilk haftasından sonra seve seve paylaşacağım.
tezdeki araçlar şart değil, hatta araçta şart değil,
foto çekmeye yeni başlamadınız sanırım,
bi kaç kare paylaşsanız iyi olur :icon_tup:
sitedeki herkes çok takdir edecek seni şimdi çok yerinde laf soktun diye bravo.
arkadaşım hoşgeldin siteye. bu tarz bir istek için dogru yerdesin. bir çok görsel olarak saglam modifiyeli araçlar ve bir çok fotografçı arkadaş mevcut sitede. yardımlarını da almanı tavsiye ederim. işin okulunu okuyorsun ama araç fotografında çok iyi isimler var sitede.
laf sokma deil mevzu kurallara uyupta yapsın o zaman ilk önce kendini tanıtsın üyeler bölümünde ondan sonra herkes yardımcı olur zaten bismillah 1. postta derdini görmeye çalışıo gerçi görsün de kurallara da uysun ben laf falan sokmadım :heyoo:
korhank.
13-06-2012, 10:44
laf sokma deil mevzu kurallara uyupta yapsın o zaman ilk önce kendini tanıtsın üyeler bölümünde ondan sonra herkes yardımcı olur zaten bismillah 1. postta derdini görmeye çalışıo gerçi görsün de kurallara da uysun ben laf falan sokmadım :heyoo:
mesutt1 selam,
kurallara uymadığımın farkında değilim. aslında ilk mesajımda kendimi tanıttım ve amacımı yazdım.
senin de söylediğin gibi derdimi görmek için foruma üye oldum. (fotoğraflarını çekebileceğim modifiye otomobil sahiplerine ulaşmak için) bunda yanlış birşey göremiyorum.
bu şartsa üyeler bölümüne de kendimi tanıtan bir gönderi atabilirim.
:heyoo:
Yardımcı olmak isterim hoşunuza giderse. Tabi zamanda müsait olursa.
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/123492-evlat-clio-3-fatih-kahveci-cekimleri.html
korhank.
13-06-2012, 10:49
tezdeki araçlar şart değil, hatta araçta şart değil,
foto çekmeye yeni başlamadınız sanırım,
bi kaç kare paylaşsanız iyi olur :icon_tup:
Selamlar, bu proje için çektiğim ilk fotoğraflardan birini şu linkte görebilirsiniz,
http://goo.gl/PKm7U
nemonomani
13-06-2012, 10:51
Kopardın beni sen :D
korhank.
13-06-2012, 10:53
Yardımcı olmak isterim hoşunuza giderse. Tabi zamanda müsait olursa.
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/123492-evlat-clio-3-fatih-kahveci-cekimleri.html
tabi, aracınızı ve sizi fotoğraflamak isterim. linkteki fotoğraflar da gayet güzel olmuşlar.
uygun bir zaman ayarlayabilmek için size pm atıyorum.
görüşmek dileğiyle.
tabi, aracınızı ve sizi fotoğraflamak isterim. linkteki fotoğraflar da gayet güzel olmuşlar.
uygun bir zaman ayarlayabilmek için size pm atıyorum.
görüşmek dileğiyle.
Çorbada tuzumuz olsun :)
BlackEmperor
13-06-2012, 11:02
Selamlar, bu proje için çektiğim ilk fotoğraflardan birini şu linkte görebilirsiniz,
Elinize sağlık güzel olmuş
korhank.
13-06-2012, 11:18
Çorbada tuzumuz olsun :)
eyvallah, haftasonu görüşmek üzere.
korhank.
13-06-2012, 11:19
Elinize sağlık güzel olmuş
sağolun...
BilalAkbayır
13-06-2012, 11:28
Elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum :)
korhank.
13-06-2012, 11:39
Elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum :)
size mesaj attım, görüşmek dileğiyle.
selamlar
fastchild
13-06-2012, 13:52
abi senin aradığın scoop'lu spoyler'lı bana göre fiber yığını ama sahibinin istediği şekillerde tamponlu-marşpiyerli yada bodykit'li büyük dikkat çekici jantlı arabalarmı ?
şunlar gibi;
http://g1204.hizliresim.com/w/y/53063.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/y/530bb.jpg
driftboy
13-06-2012, 13:56
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/577636_186747901454345_986829064_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533920_391516837560678_1239223868_n.jpg
Mavi yada pembe FD6 yı çekmek istersen konuşayım sahipleriyle bi ara sakaryaya gel, misafirim ol çekelim fotograflarını :)
orhan_guney
13-06-2012, 13:58
müsait birgün uygun olursan kendi aracımın resımlerini cektırmek isterim.
Bende cektiğiniz 1-2 aracın fotoğraflarını merak ediyorum .
Emre İlbi
13-06-2012, 15:49
Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim,
kare beklentimden çok daha iyi :)
ekipman olarak ne kullanıyorsunuz ?
Low-Rider
13-06-2012, 16:00
Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim,
kare beklentimden çok daha iyi :)
ekipman olarak ne kullanıyorsunuz ?
fotoğrafı kaydet
sağ tık özellikler
orada detay bilgilerinde görebilirsin
Turk-Look
13-06-2012, 16:23
Teşekkürler OnurGTI
öncelikle vw ini fotoğraflamayı çok isterim,
Röportajında 63 model diye belirtmemenizi tavsiye ederim, komik duruma düşersiniz.
driftboy
13-06-2012, 16:27
Canon EOS 5D Mark II kullanılmış... Iso 100 müş..
:D
Röportajında 63 model diye belirtmemenizi tavsiye ederim, komik duruma düşersiniz.
Anlamadım, komik durumuma düşmemizin sebebi nedir tam olarak ?
Emre İlbi
13-06-2012, 22:13
fotoğrafı kaydet
sağ tık özellikler
orada detay bilgilerinde görebilirsin
Abi hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler :)
5D çok güzel makina ama kullananda hakkını vermiş,
başarılarınızın devamını dilerim :)
Turk-Look
14-06-2012, 09:23
Anlamadım, komik durumuma düşmemizin sebebi nedir tam olarak ?
Kapılar hariç tüm karoser 65 sonrası bi modele ait.
Aralarında görüntü olarak fark mı var dersen ; Evet oldukça .
korhank.
14-06-2012, 10:19
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/577636_186747901454345_986829064_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533920_391516837560678_1239223868_n.jpg
Mavi yada pembe FD6 yı çekmek istersen konuşayım sahipleriyle bi ara sakaryaya gel, misafirim ol çekelim fotograflarını :)
nazik davetin için çok teşekkürler.
önümüzdeki hafta perşembeden sonra bir gün gelmeyi isterim. bu arada sahiplerine sorabilirsen, önce pembeyi başka bir gün de diğerini çekmeyi çok isterim.
perşembeye dogru tekrar haberleşiriz.
korhank.
14-06-2012, 10:20
zaten yazmışsınız ama 5dmkii ve 50mm ya da 24-70mm lens kullanıyorum.
korhank.
14-06-2012, 10:22
[QUOTE=fastchild;5947243]abi senin aradığın scoop'lu spoyler'lı bana göre fiber yığını ama sahibinin istediği şekillerde tamponlu-marşpiyerli yada bodykit'li büyük dikkat çekici jantlı arabalarmı ?
şunlar gibi;
evet kesinlike.
korhank.
14-06-2012, 10:23
müsait birgün uygun olursan kendi aracımın resımlerini cektırmek isterim.
tabi, neden olmasın.
aracın nedir acaba? tez projem için uygunsa bu ay içinde bir gün buluşabiliriz.
orhan_guney
14-06-2012, 10:40
http://e1205.hizliresim.com/x/n/6b7dj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
tabi, neden olmasın.
aracın nedir acaba? tez projem için uygunsa bu ay içinde bir gün buluşabiliriz.
korhank.
14-06-2012, 11:03
http://e1205.hizliresim.com/x/n/6b7dj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
şu an için haftaya perşembeye kadar dolu görünüyor.
önümüzdeki hafta cuma'dan itibaren sana da uygun bir gün için haberleşelim derim.
ayrıntıları pm atıyorum.
teşekkürler. :)
Kapılar hariç tüm karoser 65 sonrası bi modele ait.
Aralarında görüntü olarak fark mı var dersen ; Evet oldukça .
Uyarın için teşekkürler.. Ama ruhsatta da 1963 model geçen arabayı kalkıpta 1965 model söyleyecek halimiz yok.. Sağol bilgi için ;)
driftboy
14-06-2012, 15:10
nazik davetin için çok teşekkürler.
önümüzdeki hafta perşembeden sonra bir gün gelmeyi isterim. bu arada sahiplerine sorabilirsen, önce pembeyi başka bir gün de diğerini çekmeyi çok isterim.
perşembeye dogru tekrar haberleşiriz.
Pm attım, pembe için cumartesi yapabiliriz ancak. Kendisi halterci cumartesi hariç hergün antremanım var dedi.. Mavi için sıkıntı yok gelecegin günü haber ver yeter :)
Merhaba kardeş öncelikle hoşgeldin.
Allah sana kolaylık versin tez işi zor iştir tahmin edebiliyorum. 2 şip şak ile olacak iş değil :) eğerki aracım senin tez konuna uygunsa yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/109176-34-up-0001-sti.html
Korhan selam, Demir'in fotograf harikaymis. Ellerine saglik.
Eğer yardımım dokunacaksa orjinal s65 amg facelift olan bi s550 mevcut fakat dikkatini çeker mi bilmiyorum ? İlgilenirsen pm at Sarıyer'de çekim yapabiliriz gelecek hafta sonu
korhank.
24-08-2012, 08:21
Selamlar,
Projenin ilk sonuçlarını Galata'daki Genç Fotoğraf İnsiyatifi'ndeki sergide paylaşıyorum. Bu akşam saat 7.00'de açılışı var, yolunuz düşerse beklerim.
Aynı konu üzerine çalışmaya, yeni fotoğraflar çekmeye devam edeceğim, ilgilenenler olursa bana e-mail atabilirler.
Yönlendirmeleriniz için teşekkürler.
https://www.facebook.com/events/276335459138493/
G.F.İ. (http://gencfotografinisiyatifi.org/)
Öncesi
http://image.cdn.sahibinden.com/photos/62/31/90/906231906el.jpg
Sonrası
http://s19.postimage.org/8lb0taxhv/PNTX1918.jpg
Tez için bir faydası olursa çektirmek isterim
ermanvtı
24-08-2012, 08:35
ozman tezinde ottoman slap a da yer vermelısın bence:D
ermanvtı
24-08-2012, 08:36
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150981433694647&set=a.10150695675279647.429245.583439646&type=1&theater
fatihtemizer
24-08-2012, 09:18
haftasonu açıkmıdır sergi:)
arifozcelik
25-08-2012, 03:33
bundan 3-5 sene önce olsaydı modifiye diyince herkezin aklına badykit-fiber-spoyler gelirdi ve millet birbiriyle yarışırdı kanımca şuanda en üstlerdeki modifiyeci abilerimiz-kardeşlerimiz bu işe dış görünüşle başlamıştır doğal olarakta bellibiryerden sonra görüntününde biryere kadar olduğu düşüncesiyle performansa yönelmişlerdi tabi öncülerimiz büyüklerimiz yolu performansa doğru çizince herkez aynı yoldan devam etmiştir
belki şu meşur ''Türkiye katliamda bir numara!'' başlığı altında siteden kimlerinelinden geçmiş hatta bu günkü tabiriyle kimlerin katleddiği arabalar vardır ama kimse konu katliyama dönüşünce bu arabada benim emeğim var demiyor
net görünmüyor ama bunlarda benim katleddiğim stoplar
http://img693.imageshack.us/img693/9250/hpim1503.jpg
makyaj dediğin biyere kadar olum...
part 02..avi şahin komik ferrari modifiye - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QXm_0rmGbsc)
Merhaba, modifiye anlayışı günden güne değişiyor. Bu yüzden, artık insanlar dev kanatlardan ya da tamponlardan ziyade, daha farklı şeyleri beğeniyor. Yani demem o ki, eğer sen "insanlar bu tarz arabaları seviyor" diye tezini sunacaksan. Zaten yanlış başlamış olursun. Bence öncelikle toplumun ilgisi ne yönde, bunu tart ve sonra ona göre araç bakmaya başla. İyi çalışmalar.