Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru STI yuruyen

Ranthor
12-06-2012, 13:42
Arkadaslar,

Aracim bolt-on,hks headers,uppipe, iskender downpipe egzoz ve remap var.
Araca 320 hp civarlarinda.
pistte daha iyi sureler elde edebilmek icin, daha iyi bir setupa ihtiyacim var. Cok agresif olmamakla beraber, ufak ama etkili degisikler gerekiyor.

Coilover dusunmuyorum,5 sene kullandim, o kadar iyi sonuc alamadim, cok cok sert
STIlarda kasa cok rijit, kule gergisine gerek yok diye okudum,US deki sitelerde, dogru mudur?
Bushingler, rot kollari, vb vb gibi neleri hangileri ile degistirirsem iyi sonuclar alirim
Eibach yay dusunuyorum, kullanmis olan var mi?
Yuruyen ayarlarini nasil yapmaliyim, kamber/caster vb gibi ayarlar factory set de mi kalmali?

TünayK
12-06-2012, 13:45
pistten kastımız körfez sanırım...çok bildiğimden değil de setupların pistlere göre değişmesi gerektiğini düşünüyorum...ondan şey ettim:)

TaGo
12-06-2012, 13:57
Korfez için sadece ama sadece 3-5mm yay kullanmalısın. Gerikalanlar değişimi anlayamayacağın kadar küçük ayrıntılardır. Alt takım olarak nerdeyse bozulmayan bir araç olduğundan parça değişimine gidilmeyide hissetirmez.

levent
13-06-2012, 14:51
batu'nun btu'da sti yürür üzerinde sadece yay vardı ekimde, sonra değişiklik oldu mu bilmiyorum abi ama bushing etki eder ama tabi olmayan minimum konforu da götürür

Ranthor
13-06-2012, 15:42
hangi marka yay tavsiye edersiniz? eibach?

XoR
13-06-2012, 15:47
Moruk Eibach kullanıyorum 3 senedir hiç sıkıntı yaşamadım. Ama Gc ve Gdb kasa + Gt ve Sti arasındaki sertlik farkı konusunda bilgim yok ben çok konforluyum. Sarı koniler ve 35mm Eibach ile

Bu tarafa geçersen gel çıkalım bakarsın

ERDEMM
13-06-2012, 16:51
Oem amartisör ve tein yaylarla 2 yıl kullandım. Pilot sport 2 lastiklerim vardı gayet memnundum tutuşundan. Pist ayarları için Subaru da bilgisine çok güvendiğim Korhan başkana sor bence.

kickboxer
13-06-2012, 23:06
aracınızın kesınlikle rigit olduğunu düşünüyorsanız vraj larda aracın verdiği tepkilere göre kamber kaster ve sway bar değişiklikleri yapılır
bushing set kullanan her kişi bi coil daha takmış gibi sertleşti ve tek daha bi tek parça hisseder oldum diyor arabayı herkezde aynı yorumu aldım haricinde gergilerinde işe yarayacağını düşünüyorum her ne kadar sti olsada bir metal parçası ve 7 8 yıllık.....