PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : volume yükseltince tiz kesme sorunu _

Germanian
12-06-2012, 16:21
arkadaşlar bi abimin arabasına evinde duran cihazları bağladım pioneer 6900 ana ünite magnatın bir stereo amfisi 2 takım magnat comp. 1 takım ts-s20 tweeter, 1 tane pioneer 121 spl bass vede m.acustic 1500.1 ..

şimdi sorum sesi yükseltmeye başladığımda mesela 30 u geçince gibi gerçi şarkıdan şarkıya değişiyor bu durum ama comp ların tizleri küt diye kesiliyor kısınca 2 3 saniye içinde geri dönüyorlar bunları daha önceki arabasına taktırdığındada varmış bu sorun ama o zamanlar magnatın küçük bir basını kullandığından fazla yüklenemiyordu zaten şimdi 750 rms bass ı limitlerde çalmaya çalışıyorum ben ama bu sefer mid ve tiz yetiştiremiyorum anlattığım şekilde.

şimdi kafamda iki kaç ihtimal var

cross lar aşırı yüklenmede çıkışı kesiyor

amfi aşırı yüklenmede çıkışı kesiyor

amfi kesse mid range ler daha fazla güç çekeceğinden midleri keser önce ama bu tizleri düşürdüğünden cross ların kesme ihtimali ağır basıyor ne yapmalıyım sizce

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

Germanian
12-06-2012, 17:31
up up up....

ugur_EN_
12-06-2012, 17:42
tahminimce yüksek ihtimalle crossover lar kesiyor aynı model bi cros ile deneyin derim... ya da cihazları aynı şekilde başka bi anfili araçta deneyin en kısa yöntem bu şekilde... sorun iki türlüde kendini belli edecektir...

murat_ileri
13-06-2012, 07:19
bana kullandığın compenant modelleri tam olarak söyleyebilirsen bir kaç detayla sorununu çözebiliriz.

dip not: anfinde bir sorun yok crossover korumaya alıyor

Mr.K
13-06-2012, 09:34
amfi'yi en yuksek atıyorum 30da dinliyosan 33te kescek gibi ayarla ayarını bil olsun bitsin :) daha altlara ayarladıgın ıcın yuksekte kesme yapıyo olabılır..

Germanian
13-06-2012, 09:40
amfi'yi en yuksek atıyorum 30da dinliyosan 33te kescek gibi ayarla ayarını bil olsun bitsin :) daha altlara ayarladıgın ıcın yuksekte kesme yapıyo olabılır..

abi 750 rms bass sürüyorum arkasından dengeye getiremiyorum bi türlü volume ciddi düşük seviyelerde kesiyor nasıl anlatıyım en fazla bi kicker es 12 nin yanında falan çalıcak seviyede şuan midler..

bugün gidip cross ları iptal edicem gittiği yere kadar artık

murat_ileri
13-06-2012, 10:58
abi 750 rms bass sürüyorum arkasından dengeye getiremiyorum bi türlü volume ciddi düşük seviyelerde kesiyor nasıl anlatıyım en fazla bi kicker es 12 nin yanında falan çalıcak seviyede şuan midler..

bugün gidip cross ları iptal edicem gittiği yere kadar artık

basit olarak anlatayım ozaman crossoverın içini açtığında mercimeğe benzer bir parça olur onu direk söker yerine füze tip dediğimiz 24 volt araba ampullerinden al tak (watt yani güç değerleri farklı bir kaç tane fazladan alırsan iyi olur) sen ses açtığında aşırı yükü kendi üzerine çekerek yanmaya başlar böylece tizlerini hem korur hemde kesmesini önlemiş olursun. yanlız dikkat etmen gereken nokta ampulun değeri yükseldikçe (watt olarak) ampul daha fazla akıma dayanır aynı zamanda tizlerinde daha yüksek volume entegre olur (tizlere daha fazla yüklenirek yanmasına neden olabilir) umarım yardımcı olabilmişidir.

hakan876
13-06-2012, 13:37
croos ıle tiz bır bırıne orantılı yapılmıstır cros ıle oynarsan tiz yanar yenı rms guclu mıd takımı al..

samet_61
13-06-2012, 13:39
şase yapıor yanacak haber verıor;)

hakan876
13-06-2012, 13:46
sase olsa anfı korumaya gecer ???

SK79
13-06-2012, 23:11
aynı sorun bendede oluyor 1çift jbl comp ve 30 cm punch 2 yi vibe a1 le besliyorum biraz sese yüklensem tizleri kesiyor ben amfimden kıllanıyorum yada kapasitör istiyor power ve şase kabloları nerdeyse(kaç ga bilmiyorum :d) baş parmağım kalınlığında

murat_ileri
13-06-2012, 23:45
croos ıle tiz bır bırıne orantılı yapılmıstır cros ıle oynarsan tiz yanar yenı rms guclu mıd takımı al..

bahsetmiş olduğum uygulama ile tizi yakmanız mümkün değil. isterseniz deneyerek tecrübe edebilirsiniz.

bahsetmiş olduğum uygulama bir çok firma tarafından kullanılmaktadır.

hakan876
14-06-2012, 07:49
murat bey bahsettıgınız olayı benden bılıyoorum tıze gıden yuku almak ıcın kulanılan bır durum.. tizi yakmaz dedıgınız dogru... yanlız crossun ıcındekı dıger parcalar ne olur bırde onu dusunun herseyın bır lımıttı var o comp un lımıtı o kadar kı kesıme gıdıyo. chız gercı kalıtelı comp muskı yakmamış sımdıye kadar benim sahsı tavsıyem comp degısımı ama murat beyın dedıgı olayda yapıla bılır... sunu unutmayın crossun ıcınde bırkac parca var eger parcanın bırını degısırsenız tum parcaları degısmek zorundasınız ordakı yuk tansıyonunu ayarlamak ıcın bu sarttır.. Yada anfıyı kısıcaksın kazancını...

Germanian
14-06-2012, 08:17
abi sağolun verdiğiniz cevaplar için..

şuanlık yeni comp alma durumum yok ewde 1 takım pioneer croos ları war küçük olanlardan onlarla bir deniycem yine istediğim gibi olmazsa cross lar iptal amfiden direk sürücem gittiği yere kadar artık :)

murat_ileri
14-06-2012, 16:51
murat bey bahsettıgınız olayı benden bılıyoorum tıze gıden yuku almak ıcın kulanılan bır durum.. tizi yakmaz dedıgınız dogru... yanlız crossun ıcındekı dıger parcalar ne olur bırde onu dusunun herseyın bır lımıttı var o comp un lımıtı o kadar kı kesıme gıdıyo. chız gercı kalıtelı comp muskı yakmamış sımdıye kadar benim sahsı tavsıyem comp degısımı ama murat beyın dedıgı olayda yapıla bılır... sunu unutmayın crossun ıcınde bırkac parca var eger parcanın bırını degısırsenız tum parcaları degısmek zorundasınız ordakı yuk tansıyonunu ayarlamak ıcın bu sarttır.. Yada anfıyı kısıcaksın kazancını...

abi magnatın bir zamanlar bölge satıcısıydık, tüm modellerini kullandım hatta limitlerini görmek adına her model compundan en az 2 takım yakmışlığımda vardır. tizleri aslında güzel çalar ( orta ve üst modellerinde) ama nasıl bir mantıktan dolayı yapmışlarsa çok alt limitte korumaya alıyor.
arkadaşımızın kullandığı modeli tam olarak bilsem tam değerde verebilirim.

Magnat Title: Türkei (http://www.magnat.de/index.php?id=3578&L=0)
bu araçta kullanılan pro 216lar tizlerin korumaya alması nedeniyle 4 takım ve göğüste 1 çift soft dome kullanılmıştı sadece tizlere müdehaleden sonra araç üzerinde aktif kullanılan 2 takıma düşürülmüştü

hakan876
15-06-2012, 09:03
bır ıkı meseleye acıklık getırıyım gerısı sana kalmıs....bırıncısı baska kittin croslarını sakın ha kullanma olanı da ıyce bozarsın bahsettıgın croslar sanırım ustu sefaf olan ufak cros onları kesınlıkle takma copluktur pionner en alt crosları ..murat beyın dedıgını yap ıkı tane lamba tak olsun bıtsın eger halla keser se labayı bıraz wattlı al sanırım nıspetten sorunu duzeltır........ısımdı gelelım crosslar ıcın ne yapabılırız bunu yazıyorum bu konuyu okuyan baska bırısı olursa aklında ıycee yer etsın bazen ıstedıgım sesı almaya kıttımız den almaya bılırız bazende konturollu tam yapamaya bılırız kıtllerın cross kısmlarındakı elektronık devre elemanlarını degıstırerek bu crosları daha ıyı yerlere getırımek mumkundur mesela devre uzerınde kullanıla kondastor lerı audıo tıp ıle degıstırlımessı tas dırenclerın kezaa oyle bıraz guclu bıraz wattlı bırseyler devre uzerındekı malzemelerın audıo tıp ılle degısr ıse.. cok cok ıyı yerlere gellıcegınden emınım tız ler ıcınde bır ıkısey soyluyum eger degıssıme gıdılecekse sof dome kullanılması yada sılk dome.. onerırım..cros ıcın kullanıla kablonun da .....ofc.. olması lazımm.. kitti takarken calısma yerının duzgun olmassı sartır hop uzerıne baskı olmamalıdır..artıları eksılerı duzgun bır suretlle takılmalı..

murat_ileri
15-06-2012, 23:00
aynen hakan üstadıma katılıyorum, sakın o crossları kullanmaya kalk.

son postunuza ilaveten crossover üzerindeki kondansatörlerin değeri ile oynayarak tonlama değiştirebilirsiniz ama bunu yapmak için biraz deneyim sahibi olmanız şart, deneyim sahibi olmak içinde bir kaç yanık takım sahibi :D

samet_61
15-06-2012, 23:09
sase olsa anfı korumaya gecer ???

jbl tızler cok yuklenıldıgınde pasif crossover olsa dahı yuksek seslerde kesme yapar ve amfı bır cok zaman safe moda gırmez !!! amfı safe moda gırmeye basladıgında tiz zaten mefta olmustur yada cross un ıcındekı dıyotlar tırtlamıstır bu arda amfı nasıl baglı trimode mu? yanı woofer ve mıdler aynı kanal ustunden mı baglı eger boyleysede amfının ohmaj stabılıtesı uyumsuzsa yıne korumaya gecmeden kesme yapar ornek 4 ohm desteklı amfı 2 ohm da calıstırılırsa yuksek seslerde yıne kesme yapar,yeterlı alt yapı yoksa yıne kesme yapar amfıye akuden cekılen aku kablosu kac gauage?....

hakan876
16-06-2012, 00:22
su yazdıklarımı bır yere not edın ust frekanslar ıcın yanii tiz ıcın kesım frekansı ustte vermesı ıcın gerken 3.3 uf 63v altı olmasın kondastor ustunde audiophil yazarsa cok ıyıı dır mkt tıp bıpolar kondastor kullanılması tızımden bıraz daha alt sevıyeden yakalım sesı dersenız 4.7uf 63 v mınumum kondastor kullanılması gerekkır ayrıca kulanılacak kondastorlerın alırken kutupsuz olsun dıye mutlaka satıcaya bıldırın.. cın mallarından uzak durun :) bu kadar tıyoo yetere sanırım yukarıdakı voltları yuksek tutursanzı wattı bıraz daha fazla ıcerı soka bılırsınız.....

hakan876
16-06-2012, 00:26
duzeltme..uf yazmısım oralar mf olacaktı

murat_ileri
16-06-2012, 17:33
su yazdıklarımı bır yere not edın ust frekanslar ıcın yanii tiz ıcın kesım frekansı ustte vermesı ıcın gerken 3.3 uf 63v altı olmasın kondastor ustunde audiophil yazarsa cok ıyıı dır mkt tıp bıpolar kondastor kullanılması tızımden bıraz daha alt sevıyeden yakalım sesı dersenız 4.7uf 63 v mınumum kondastor kullanılması gerekkır ayrıca kulanılacak kondastorlerın alırken kutupsuz olsun dıye mutlaka satıcaya bıldırın.. cın mallarından uzak durun :) bu kadar tıyoo yetere sanırım yukarıdakı voltları yuksek tutursanzı wattı bıraz daha fazla ıcerı soka bılırsınız.....

üstadım bu kadar detay vermeseydin, memlkette elektronikciler işsiz kalacaklar sizin yüzünüzden :D

bLackModeL
16-06-2012, 21:17
bendekı ks25 i alıcaksınn 100 e kadar ac kesmezz 500 kadar ac yanmaz :D lamba korumalı işlem tamam :D

hakan876
17-06-2012, 02:25
muratcım o kondansotrlerı bulabılen varsa helalı hos olsun buyursun yapsın :)

kv661
17-06-2012, 23:17
crossoverların üzerinde mercimek şeklinde kondansatörler vardır.

onları kes direkt bagla problemin çözülür

kv661
18-06-2012, 21:43
muratcım o kondansotrlerı bulabılen varsa helalı hos olsun buyursun yapsın :)

crossoverların resmini cekin ben size göstereyim

hakan876
18-06-2012, 23:50
:) sanırım yanlıs anlasılma var bulabılen varsa derken satan fırma yok demek ıstemıstım....

hakan876
19-06-2012, 00:12
Review & DIY - Siam-Audiophile.com (http://www.siam-audiophile.com/shop/cms.php?id_cms=10) bahsettıgım capacitor ler bunlar tr de satan yok.

murat_ileri
19-06-2012, 11:56
crossoverların üzerinde mercimek şeklinde kondansatörler vardır.

onları kes direkt bagla problemin çözülür

sakın öyle yapayım deme özellikle magnatlarda, ses çok güzel gelmeye başlar ve bir anda yanar gider :D

murat_ileri
19-06-2012, 11:58
Review & DIY - Siam-Audiophile.com (http://www.siam-audiophile.com/shop/cms.php?id_cms=10) bahsettıgım capacitor ler bunlar tr de satan yok.

abi zaten kalite olarak türkiye pazarın ürün bulmak zor sq sistem kurmadıkça günlük kullandığımız sistemlerde kullanılmasında sakınca olmuyor

kv661
20-06-2012, 23:43
sakın öyle yapayım deme özellikle magnatlarda, ses çok güzel gelmeye başlar ve bir anda yanar gider :D

baskan Magnatların tizleri cok hassas zaten. Osuruktan teyyare sarkılarda bile yanıor. O sebebpten ötürü bu deişiklik ile yakıcak yerine 150 TL verip Infinity tiz alıcak ömürlük kullanıcak.

Tabi bu kriterler sayet kaliteli bi anfi var ise. Anfi volt basıorsa kalsın o parca derim.

Benim eski aracımda yasadıklarım bunlardı

murat_ileri
21-06-2012, 00:14
infinitylerde de yanma ihtimali var, lamba ile bypass edebilme özelliği verdiğin için koruyabilirsin, bir magnat iyi olan bir kaç modeli vardır onun dışandakileri zaten takmamak daha iyi. bulursanız impact markasını deneyin derim, hem fiyat olarak uygun hemde performansı çok iyidir.

free-hifi
27-06-2012, 08:23
Aynı sorunu bende yaşıyorum amfimin soğuk lehim problemi var mış ne yapmam gerkir

murat_ileri
28-06-2012, 06:46
anfide soguk lehim probleminden kastınız nedir acaba?

free-hifi
28-06-2012, 08:48
anfide soguk lehim probleminden kastınız nedir acaba?

Pioneer GM-X624 10 senelik amfi bu serilerde genelde bu hastalıkmış

kv661
29-06-2012, 21:43
infinitylerde de yanma ihtimali var, lamba ile bypass edebilme özelliği verdiğin için koruyabilirsin, bir magnat iyi olan bir kaç modeli vardır onun dışandakileri zaten takmamak daha iyi. bulursanız impact markasını deneyin derim, hem fiyat olarak uygun hemde performansı çok iyidir.

Başkan Impact tizleri Ankara'da bi arkadasım getiriyor. Bunlar cok saglam dedi, efsane dedi direkt anfiye gir bi *** olmaz dedi bende almıstım ondan eski aracıma takmıstım (sene 2011) taktıgımın 3. haftası sol taraf yandı :)

Ama Impact'ın mono anfisi 10 numara 5 yıldızdır. 4 sene sıkıntısız kullandım en ufak bi arıza ya da ses kesme ısınınca kapanma vb. problem ile karşılaşmadım. Hatta aracı en yakın arkadasım aldı su an o da gümbür gümbür geziyor hala tık yok masalah

murat_ileri
30-06-2012, 13:59
Başkan Impact tizleri Ankara'da bi arkadasım getiriyor. Bunlar cok saglam dedi, efsane dedi direkt anfiye gir bi *** olmaz dedi bende almıstım ondan eski aracıma takmıstım (sene 2011) taktıgımın 3. haftası sol taraf yandı :)

Ama Impact'ın mono anfisi 10 numara 5 yıldızdır. 4 sene sıkıntısız kullandım en ufak bi arıza ya da ses kesme ısınınca kapanma vb. problem ile karşılaşmadım. Hatta aracı en yakın arkadasım aldı su an o da gümbür gümbür geziyor hala tık yok masalah

nadirende olsa bu durumlarla karşılaşabiiyoruz onun tek sebebi iyi ayar verilememesinden kaynaklanıyor genelde yüksek düzeyde ses ayarı yapılıp sonra düşük volumelerde dinleyince tizler az hissi verince abanıyorlar gaine bu sefer uzun süreli yüksek volume'de genelde tizler hi-pass modu kullanmıyorlarsa midlerde gidiyor. ben ayarı orta ses konumunda yapar sonra düşük ve yüksek volumeleri kontrol ederim, eksikleri hataları ona göre değerlendirip takviye yada değişim gerekliyse o zaman karar veririm.