PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hava filtresi hakkında

yaniss
12-06-2012, 18:59
arkdasalr oncelıkle acık hava fıltresı nedır kutu ıcı fıltre nedır kit olarak daha mı ıyıdır bır fıkrım yok :) aracım corsa d 1.4 benzinli bunlara fıltre takılıyor mu duydugum kadarıyla akısmetre dıye bırsey varmıs ve takarsak bu bozuluyormus bılgılndırrsenız sevınırım .. şimdiden teskkurler...

Burak-Akın
12-06-2012, 19:38
Açık, spor, vs. vs. filtreler aracın daha temiz ve soğuk havanın ( Soğuk havanın uyguladıgı basınç her zaman fazladır ) silindirlere ulaştırmayı kolaylaştırır.

Net üzerinden marka araştırması yapabilirsiniz. Uyumlu olduğu marka mutlaka vardır..

Filtreyi kit olarak alırsanız daha iyi olur. Lakin diyer uydurma filtrelerde sorun yaşan arkadaşlarım olmuştu. Ben şahsen o riske girmedim ve kit olarak kullanıyorum

Akışmetre ile ilgili olarak. Hava akışmetresi çok hassas bir parçadır. Diyer filtrelere göre daha sık temizlik isteyebilir. Akışmetre için uyumlu filtreler mutlaka vardır.

yaniss
12-06-2012, 23:48
teskkur edıyorum bılgıler ıcın arkdaslar yok mu baska yardım edıcek olan kendı aracında kullanan vs.

redbaron
13-06-2012, 00:38
biraz araştırırsanız milyon tane kaynak bulursunuz bu konuda...

Chn53
13-06-2012, 08:15
Bir bilgidr ben vereyim. o2 sensoru , hava akismetre gibi parçalari izo propil alkol(IPA) ile temizleyin :)

yaniss
13-06-2012, 20:30
arastırdık zaten bulamadık ıste kullanan vardır ıllakı dıye fıkrını merk ettım :)

gökberk
13-06-2012, 20:34
Ben de akışmetresi olan araçlarda yağsız filtrelerin kullanılması gerekiyor diye biliyorum.

Yani Aem gibi... HKS'nin yeşil renkli filtreleri gibi... Ama normal filtreye göre daha çok sıklıkla temizlenmeli.