PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayar & Bluetooth sorunu ..

0M42
13-06-2012, 02:18
Bilgisayarım bluetooth üzerinden hiç bir aygıtı görmüyor ayarları kurcaladım ancak her sey olması gerektiği gibi görünüyor.İki hafta öncesine kadar bu sorun yoktu hatta cep telefonumu bile eşleştirmiştim ama şu anda böyle bir sorun yaşıyorum problem ne olabilir ? İşletim sistemi windows 7 Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Ronin_
13-06-2012, 02:23
laptop mu masaüstümü ?

cookies
13-06-2012, 02:27
Aynı sorun bende de var.. Acaba SAmsung ile mi problem yaşıyor diye şüpheleniyorum başka telefonla denemedim ama driver'ı tekrar yükleyince Laptop kapanmazsa bluetooth aktif kalıyor kapattığım da gidiyor saçma sapan bir şey aygıt ile işletim sistemi arasında mı bir çakışma var acaba ne var anlamadım..

oxygen
13-06-2012, 02:29
eğer telefon da bilgisayarı görmüyorsa bluetooth arızalı olabilir. Eğer telefon görüyorsa yazılımsaldır.

daha bilgili arkadaşlar detaylı açıklarlar ama benim aklıma başka birşey gelmiyor.

0M42
13-06-2012, 02:32
laptop mu masaüstümü ?

Tablet pc.Bu arada dongle kullanmıyorum bluetooth cihazın kendisinde var acaba donanımsal bir sorunmudur ?

Ronin_
13-06-2012, 02:34
eğer telefon da bilgisayarı görmüyorsa bluetooth arızalı olabilir. Eğer telefon görüyorsa yazılımsaldır.

daha bilgili arkadaşlar detaylı açıklarlar ama benim aklıma başka birşey gelmiyor.

aynı fikirdeyim, başka bir bluetooth u olan cihaz varsa onunla deneyin bilgisayarı görüyor mu? bir de komple bilgisayardan yazılımı silin ve tekrar yükleyin hatta modeli eskiyse elinizde cd de google dan win7 için olan sürümünü indirin..

ayrıca tak çalıştır tarzı ise aleti çıkartıp başka bir usb girişine takın usb girişinde de sorun olabilir..

eğer hiçbirisi olmuyorsa pcde programdan çalıştırıp eşleştirme bulmuyorsa cihaz da da sorun olabilir.

benim bildiklerim bunlar, yanlışlarım varsa affola

Ronin_
13-06-2012, 02:37
Tablet pc.Bu arada dongle kullanmıyorum bluetooth cihazın kendisinde var acaba donanımsal bir sorunmudur ?

abi yazılım olarak güncelleme vs yaptıysan görmüyor da olabilir..

misal android e rom-root yaptıktan sonra kamera tuşu çalışmaması, wifi açıkken tuş kilidine aldığımda telefonu kapatması gibi..

donanımı silip tekrar yüklemen daha iyi olur.

Yada içinde önemli bilgiler yoksa format son çare olarak denemelisin..

yine de benden daha bilgili arkadaşlar vardır aklıma gelenler bunlar

0M42
13-06-2012, 02:39
aynı fikirdeyim, başka bir bluetooth u olan cihaz varsa onunla deneyin bilgisayarı görüyor mu? bir de komple bilgisayardan yazılımı silin ve tekrar yükleyin hatta modeli eskiyse elinizde cd de google dan win7 için olan sürümünü indirin..

İnternetten araştırma yaptım bu sorunu bayağı yaşayan olmuş ama çözüme ulaşamadım.Teşekkür ederim bu yazdıklarını bi deniyeyim.

onursumer
13-06-2012, 10:21
win7 yüklü cihaza sanırım

saat kısmında bluetooth simgesinin durumu beyazmı ?

genelde beyaz halde iken yapmıyorsa yazılım kaynaklı olabiliyor silip güncel bir surum ile denemende fayda var

0M42
13-06-2012, 10:33
Saatin orda simge görünüyor evet aşağıdakinin aynısı ;

http://www.yusufkisa.com/wp-content/uploads/2012/01/bluetooth.jpg

Sürücüleri silip güncel olanını yeniden indirip kurdum ama sorun hala devam ediyor.Ayrıca bluetooth sözde açık görünüyor ancak telefonla vs arattığında görünmüyor ayarlarda "bluetooth aygıtlarının bu bilgisayarı görmesine izin ver" seçeneğide işaretli halbuki.Ne görünüyor nede kendi görüyor yani.

0M42
13-06-2012, 10:35
Windows 7 yüklü evet.İki hafta önce bluetooth u kullanmıştım hiç bir sorun yoktu.

onursumer
13-06-2012, 10:39
ağ bağlantılarında ethernet wireless vs olan yerde bluetooth devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmeyi deneyebilirsin

veya aygıt yoneticisinden kaldırıp pc ye restart atıp en baştan driver kurmayı deneyebilirsin

0M42
13-06-2012, 10:42
ağ bağlantılarında ethernet wireless vs olan yerde bluetooth devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmeyi deneyebilirsin

Bunu denemiştim.

veya aygıt yoneticisinden kaldırıp pc ye restart atıp en baştan driver kurmayı deneyebilirsin

Bunu deniyorum hemen.

0M42
13-06-2012, 10:54
Denedim olmadı sürücüyü kaldırıp yeniden başlattım bilgisayarı zaten pc açıldığında kendisi otomatik yükledi ancak sorun hala devam ediyor.

onursumer
13-06-2012, 10:55
donanımsal bir sorun gibi gozukuyor ama genede işletim sistemi windows olduğundan temiz bi kurulum yapmadan bozuk demek pek doğru olmaz :)

0M42
13-06-2012, 11:13
Son çare öyle yapacaz artık teşekkür ederim :)