Orijinalini görmek için tıklayınız : frene basınca direksiyona vuran titreme,yalpalama?
ahmetesay
13-06-2012, 22:17
91 integram var 80-100 km hz la giderken frene bastıgımda dreksiyonda titreme oluyordu yalpalama yapıyordu sadece frene bastıgımda oluyor diskleri tornalattım 1 ay idare etti şimdi aynı sorun tekrark nüksetti biraz sert fren yapıyosun atıyorum 100km gibi bi hızdan düşürmek için düşerken inanılmaz yalpalıyo, aracı yolda tutamıyosun. bu hızlanırken böyle olmuuyor. diskleri degiştirecegim sanırım megan 2 diskleri oluyormuş megan 2 kalipererini de taksam uyar mı ?kaliperden de yapabilir mi ?lastik ebatları 195/55/15 3 aylık kumho 15 spoon jant var birde ilk kalkışta debriyajdan ayagımı yavaş cektgimde diskler titreme yapıyor sebebi nedir? (balans ayarına baktırdım sorun yok)
Frenler için yazıyorum janltlarinda flash denilen zimbirti varmi onda boşluk var ise ondanda yapar...
ercan arseven
13-06-2012, 22:30
frene bastığındaki direksiyondaki titreme disclerden değitirdiğin zaman sorun hallolacaktır.. torna yaptırmak çoğu zaman randımalı olmaz.. aracın kalkarkenki titremesi ise baskı balata gibi gözüküyor..
ahmetesay
13-06-2012, 22:35
Frenler için yazıyorum janltlarinda flash denilen zimbirti varmi onda boşluk var ise ondanda yapar...
o zımbırtıdan var jantları alırken yanında hediye vermiştiler teşekkürler
frene bastığındaki direksiyondaki titreme disclerden değitirdiğin zaman sorun hallolacaktır.. torna yaptırmak çoğu zaman randımalı olmaz.. aracın kalkarkenki titremesi ise baskı balata gibi gözüküyor..
diskleri degiştirecegimde acaba kaliperden de yapar mı ?oooo baskı balata en zahmetli parca integra için teşekkürler
honda grubu vti-si-integra-crx vs. frenleri malesef yetersiz çabuk ısınıyor çabuk oluklaşıyor ve dolayısıyla titreme kaçınılmaz oluyor. değiştirip yerine hava kanallı disk kullanmak gerek. orjinaliyle değişmekte çözüm olamıyor malesef. en fazla 3-4 ay sonra gene aynı. performance fren takımı şart.
ahmetesay
13-06-2012, 22:45
honda grubu vti-si-integra-crx vs. frenleri malesef yetersiz çabuk ısınıyor çabuk oluklaşıyor ve dolayısıyla titreme kaçınılmaz oluyor. değiştirip yerine hava kanallı disk kullanmak gerek. orjinaliyle değişmekte çözüm olamıyor malesef. en fazla 3-4 ay sonra gene aynı. performance fren takımı şart.
honda freni için slogan bile okumuştum Honda Durmaz Yavaşlar diye:) kaliper ve disk büyütmek etkili olur diski bulduk sorun kaliper megan 2 kaliper takan var mı yoksa crv nin kini mi takacagız megan 2 maliyet acısından daha uygun
frenlerle ilgili aynı sorunu bende Sİ 'da yaşadım. titreme var diye diskleri tornalattım ama bir süre sonra tekrar titreme başladı. yapılması gereken tornalama işlemiyle birlikte fren balatalarınında değiştirilmesi gerekiyormuş. hondaların frenlerinde ciddi bir sorun var bencede
Ahmet_28
14-06-2012, 12:25
bozuk disk dolayısıyla balatalarıda bozuyor.bendede aynı sorun vardı aracı yeni aldım bakımda 4 disk ön arka balata değiştim sorun yok.sizin yaptırdığınız torna işi zaten kısa süreli geçici bi işlem.
Trance-R
14-06-2012, 12:25
disklerin sıcakken , suya değdi ise , yamulmuş olabilir ...
bende de 110 km/h'dan sonra frene bastığımda titreme oluyor direksiyonda...
E.Bozoglu
14-06-2012, 12:26
Kalkıştaki titreme büyük ihtimal baskı balata'dan olabilir
kerem_euk34
14-06-2012, 12:27
diskler eğilmiş olabilir
disklerdendir büyük ihtimalle bende de aynı sorun vardı disk yüzeylerini ladırdım sıfır balata taktım ,ama daha yüksek hızlara çıkmadıgım için pek net anlayamıyorum
bizim crx için söylüyorum duramadıgın zaman gaza bas diyolar :D
ilovedrifting
21-06-2012, 09:32
Başıma gelenler :
Araç BMW X3 - Ön disk ve balatalar değişti. Yüksek hızda fren yapınca direksiyonda titreme gitmedi. Ön iki lastik değişti ve rot-balans olay çözüldü. Sonuç; sorun lastikte.
Araç Honda CRV - Frenler ısınınca titriyor soğukken titreme yok. Sonuç; CRV 2 lerde olağan bir durum. Fren zayıflığından kaynaklanan aşırı ısınma ve buna bağlı olarak metalde oluşan değişimler.
Araç Nissan Laurel Altima 1. - Diskler ömrünü tamamladığından yüksek hızda sıcak soğuk farketmeksizin titriyordu. Sonuç ; disk değişecek.
Araç Nissan Laurel Altima 2. - Isınınca titreme var soğukken yok. Sonuç; Fren zayıflığı + jant ve lastiğin çapının büyütülmesi sonucu frenin daha da zayıflamasından kaynaklanan aşırı ısınma ve buna bağlı olarak metalde oluşan değişim.
Ahmetcim ben frenlerde iyileştirme yaptım.
Dilersen özelden anlatabilirim.
Herhangi bir sıkıntım kalmadı ;)
tegci_09
21-06-2012, 16:01
frene basınca titreme disklerin eğri olmasından kaynaklanır genelde sıcakke su tutulur ve doğal olarak metal eğilir vede hondaların freni yetersiz olduğu için aşırı ısınmadanda zamanla tekrar başlar.kalkıştaki titremede baskı balatanın bitmek üzere veya kalitesizliğinden kaynaklanır.
SOMEONESPECIAL
21-06-2012, 16:21
Honda'ların freni yetersiz de Peugeot'ların ki zımba gibi yeterli mi ? :hehe:
Accord frenlerine de bakabilirsin uyuyorsa benim kasa 2001 model cg8 euro accordlar.. fabrika verisi 40 metredir, vti la aynı.. Ama accord 1400 kg, vti 1100 ona göre hesap yapabilirsin.. Tabi fiyatı daha uyguna geliyorsa..
ilkercom
24-06-2012, 12:00
dün corolla d4d ye sıcakken su tuttuk. bakalım yamulacak mı :D
o su tutma olayı büyük ölçüde şehir efsanesi :D
diskler belli bir yerden sonra su değmese bile yamuluyor.
tolga_55
19-07-2013, 00:21
konuyu hortlatalım .Frene basınca pedalda ve direksyonda titreme oluyor. ben disktendir dedim diskleri ve balataları değiştirdim.Sonuç yine titreme yapıyor. Yarın bir rot balansa gidicem . Ama birkaç arkadaş rulmandanda yapar dedi. Deneme yanılma yapıcaz anlaşılan
vectra-tuner
22-07-2013, 23:25
Travers Vidalarını da bir kontrol edin, gevşemiş olabilir.
Güzel bilgiler teşekkürler ....
konuyu hortlatalım .Frene basınca pedalda ve direksyonda titreme oluyor. ben disktendir dedim diskleri ve balataları değiştirdim.Sonuç yine titreme yapıyor. Yarın bir rot balansa gidicem . Ama birkaç arkadaş rulmandanda yapar dedi. Deneme yanılma yapıcaz anlaşılan
Jantlarda yamulma vs de olabilir, lastik balansında çıkar
mehmetRS
26-07-2013, 21:57
lastik tabanında sıkıntı varsa, balansı bozuyor olabilir.. yapabilir. fakat rulmanın ciddi darma duman olması lazım o tarz bir sallantı için sanırım.. ses oluyormu?
Absyrtos
02-06-2015, 04:58
Aynı sorun bende de var sonuçları yazıcam
metin_1989
02-06-2015, 12:48
on dısklerı taslattır hocam uzun yol yaptıktan sonra yıkattıgınızda dıskler yamuluyor oda frende dalgalanmalar dıreksıyonda tıtremeler yapıyor kontrol ettır bırde balataların yan sanayıyse yıkandıgında kayma yapabılıyor
esmerhan
02-06-2015, 14:01
1saat sonra yine yeniden 3 kez tornalattircam ne yazıkki.
vtec2 aracım var hondalarin freni olmadığı için:)
brembo max aldım lanet olsun birdaha brembo alirsam...
2 ayda bir yaklaşık tornaya giriyor ( sert fren yapmamama rağmen )
esmerhan
02-06-2015, 14:03
Sanırsam oda sıcak soğuk meselesi yüzünden su değince gidiyor