Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 1 - 2001-Toyota Corolla
Megane 1 2001 model 1.6 rxi modeli. 110 HP.
Toyota Corolla ae101 kasa 1995 model 1.6 114 hp.
Dragda hangisi alır sizce ?
bencede corolla alır ama çok fark olmaz gibi.
Pilotaj belirler ama 2aracına aynı kişi sürse ve süre olculse ae101 daha kısa süre yapar.
dragda corolla, uzunda megane alır...
İbrahim33
14-06-2012, 22:57
araçların kondisyonu ve pilotaj belirler.biri öbürünü bariz geçer demek yanlış olur kanımca...konudan ayrı olacak ama birşeyide not etmeden geçemiyecem , özledim lan corollanınn o kendine has motor ve eksoz sesini , özledim :(
salihbilgin
17-06-2012, 19:53
Merakla sonucunu beklediğim bi konu :) bu arada tüm corollaların (o kasa için yani) güçlerinin aynı olduğu söyleniyor.105-114 falan yok hepsi birbirine yakın...
dragda corolla, uzunda megane alır...
Aynen oyle. Hemfikiriz abi
Focus4171
17-06-2012, 19:59
Eskiden Megane 1.6 RXİ vardı bizde. Baya hırçındı :) Yuvarlak far corolla 110'luğu uzundada kısadada geçiyordu.(çok defa her hızda denendi) Ama ae101 nolur bilmiyorum? :)
peki CLİO RSİ İLE AE101 ne olur dragda uzunda ? :)
peki CLİO RSİ İLE AE101 ne olur dragda uzunda ? :)
rsi her ikisindede affetmez.
rsi her ikisindede affetmez.
bide williams olsa of of tam konulu film :D
bide williams olsa of of tam konulu film :D
Komedi filmi olur:D Williams sahibine bak kimlerle gazlıyor diye dalga geçilir:)
Komedi filmi olur:D Williams sahibine bak kimlerle gazlıyor diye dalga geçilir:)
bencede :) williamsın takipçisiyim :)
dragda iyi kaldıran alır.
dragda iyi kaldıran alır.
aralarına da 1.6ies karışırsa ne olur ? :)
yavuz364
17-06-2012, 22:44
ikisi de stock mu ?
corolla oynanmışsa uzunda da kısada da rahat geçer :)
ikisi de stock mu ?
corolla oynanmışsa uzunda da kısada da rahat geçer :)
İkiside stock. megane1 110hp. ae101 114hp.
Bluttbeton
18-06-2012, 00:06
Corollayı iyi kaldıran alır kasa hafif ,megane'ın ağırlığı ne kadar bilmiyorum ama corolla alır diyorum kalkışta sarmazsa .çünkü çok sarıyor corolla
Corollayı iyi kaldıran alır kasa hafif ,megane'ın ağırlığı ne kadar bilmiyorum ama corolla alır diyorum kalkışta sarmazsa .çünkü çok sarıyor corolla
Meganeler 1115 kg dı hatırladığım kadarıyla.
KALENDAR
18-06-2012, 00:14
Sürücüler iyi olarak düşünüyoruz ne olursa olsun Corollo ama megane de düşündürmüyor degil.
Bluttbeton
22-06-2012, 10:14
Corolla 1035 kg ruhsatta yazıyor
aralarında takriben 70-80 kg fark var.corolla 1 tık önde olur.
ahmet3425
24-06-2012, 19:54
ben denedim drag da corolla cok geciyor :)
Japonlar affetmez ;)
clio 1.6 sport olsa da mı japon affetmez ?
ben denedim drag da corolla cok geciyor :)
yıllar önce abilerimiz denemişti şöför farkıyla geçtim diyordu megane cı abimiz, öbürü de inkar etmedi. ama drag mı roll mü bilmiyorum vallahi :)
clio 1.6 sport olsa da mı japon affetmez ?
Karşılaştırdığın şeye bak az yakıt için hazırlanmış bir araç EFI motor, eğer japon olarak kıyaslayacak olursak o zaman GTR ile clio 1.6 sportu karşılaştıralım. karşılaştırman çok mantıksız
Karşılaştırdığın şeye bak ae101 az yakıt için hazırlanmış bir araç EFI motor, eğer japon olarak kıyaslayacak olursak o zaman GTR ile clio 1.6 sportu karşılaştıralım. karşılaştırman çok mantıksız
ikiside 1.6 klasmanında değilmi ? biri 110 hp biri 114 hp nasıl mantıksız oluyor açıkçası anlayamadım ?
63owen63
25-06-2012, 01:03
pilot alır.
ikiside 1.6 klasmanında değilmi ? biri 110 hp biri 114 hp nasıl mantıksız oluyor açıkçası anlayamadım ?
Sadece HP olarak olaya bakamıyoruz malesef, bunun torku var ivmelenmesi var ağırlığı var.
137 Nm ae101
148 Nm sport
arada ortalama 90 kilo gibi bir ortalama kilo farkı var. ama en önemlisi bildiğim kadarı ile vites dişlisi. vites dişlisi olarak uzun corolla. corolla ile iesi karşılaştırabiliriz ama clio zor :)
Sadece HP olarak olaya bakamıyoruz malesef, bunun torku var ivmelenmesi var ağırlığı var.
137 Nm ae101
148 Nm sport
arada ortalama 90 kilo gibi bir ortalama kilo farkı var. ama en önemlisi bildiğim kadarı ile vites dişlisi. vites dişlisi olarak uzun corolla. corolla ile iesi karşılaştırabiliriz ama clio zor :)
öyle diyorsan öyledir ben sadece hacim olarak bakmıştım :)
megane alıyor daha önce denendi
abdullahçöllü
26-06-2012, 09:20
corolla kalkarken sarar megane alır bence.. gönlüm corolla nın almasını ister ama sürücü çok önemli corollanın sarmaması lazım geçmesi için..
137 Nm ae101
148 Nm sport
Bende sadece o iki araç için kıyaslama yapmıştım. Tabi araya clio sport felan girerse o zaman iş değişir. Coder arkadasımızın dediği gibi araçlar 1.6 olsa bile segmentleri birbirine uymuyor. Ama bildiğim bişey var bu japonlar harbiden arabadan anlıyolar ;)