Orijinalini görmek için tıklayınız : Crx Buyrun
Güncel satılmıştı aşkım ama şimdi yeniden aldım konuya buradan devam edebilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=32039
Hikayesi burada :) www.cardomain.com/ride/2350331
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_156_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_155_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_148_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_142_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_145_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_174_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_175_full.jpg
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/2350000-2350999/2350331_151_full.jpg
iki tanede videom var belki izlersiniz :)
http://www.youtube.com/watch?v=2_Am9On1cpk
http://www.youtube.com/watch?v=iTBYSpI4q3s&feature=related
Masallah :)
Dragturk.comdan hikayesini biliyorum aracın yapım asamaları uzun sürmüstü.
Cok emek var, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin :)
Maşallah Nazar Değmesin. Cam Tavani Nasil Yaptin Acaba çok Güzel Olmuş.
çok güzel görünüyor maşallah.. özellikle cam tavan çok hoşuma gitti..:)
Allah kaza bela göstermesin..
Bende cam tavan yaparım valla çok güzel duruyor 15 gün önce görseydim bu arabayı almazdım tavan.
Tavan camı ankarada Cam fabrikasında kalıp alınıp döküldü ve monte edildi.Ön cam ile aynı yapıda çift cam.Döşemesini yurt dışından kendim getirdim cuk oturdu.TR de tek cam tavanlı ve orjinal iç döşemeye sahip Crx :)
maşalah çok guzelmıs araban kazasız belasız:)
cam tavanda guzel elıne saglık
Ben Cam tavan yaptıracam vazgeçtim.
Maşallah cok güzel araç motor modifikasyonu varmı.
:) İnşallah yardımcı olabilirim.
Maşallah cok güzel araç motor modifikasyonu varmı.
Komple eksoz sistemi.Bir de açık hava filtresi haricinde standart :)
Emir_b16a
19-02-2008, 21:03
kesinlikle emeğinin her parçasına deydi ellerine sağlık allah kaza bela göstermesin :)
BigHunter
19-02-2008, 21:05
Eyy yawrum be züpper alet :)
maşallah çok güzel olmuş...ferah ferah:)
kayaside07
19-02-2008, 21:50
cam tavan olayı çok güzel olmuş... kazasız belasız kullanman dilegiyle..
dragon07
19-02-2008, 21:50
araç güzel. arka tamponu fazla begenmedim ne yalan söleyim.kazasız belasız kullanman dilegiyle
Olsun oda yeter kardeşim tavanın yeter senin.
Efsane olurdun efsane :D
VteC_MaNiaC
19-02-2008, 23:22
BEn sana dediydim :)
ALPER-VNS
20-02-2008, 00:14
şaşırdım cam tawan işine walla.. maşallah emeğinin karşılığını almışsın
kaza anında cok sakat bır durum cam tavan ALLAH korusun... arac cok sık masallah
valla Crx ile kaza yaptın mı zaten tavan mavan olsa da hak getire :) Kemerim hep takılı bir de zaten hız yapmıyorum tabi biri gelir vurur o ayrı ama şimdi düşününce megane pejo fiat bravo nunda böyle büyük cam tavanlı modelleri var :)
SİNANN007
20-02-2008, 00:45
Güzel Olmuş Güzel:)
senın cam tavanınla onların cam tavanı aynı yapıyamı sahıp sence?
eger bunu boyle dusunduysen dıyecek bır seyım yok
senın cam tavanınla onların cam tavanı aynı yapıyamı sahıp sence?
eger bunu boyle dusunduysen dıyecek bır seyım yok
Ne varmış yapısında sence?bilmişlik yapmıyorum söyle biz de bilelim.Benim bilmediğim reno tasarımcısının bildiği ne?
Serkan.S
20-02-2008, 13:27
Ne varmış yapısında sence?bilmişlik yapmıyorum söyle biz de bilelim.Benim bilmediğim reno tasarımcısının bildiği ne?
O camlar çift kat cam ile yani seninkiyle kıyaslanamaz.Normal aracın kaportasından bile daha sağlam o camlar.Çift kat cam bizim evin camlarda da var kıyaslanıcak şeyler değiller.:)Görüntü güzel ona kimsenin birşey dediği yok ama tehlikeli.Özel olarak tavan olmak için üretilen bunun için basınç kırılma gibi testlere tabi tutulan bir cam değil şu an sendeki.
emreekin
20-02-2008, 13:31
cam tavan çok başarılı..masallahhhh..
O camlar çift kat cam ile yani seninkiyle kıyaslanamaz.Normal aracın kaportasından bile daha sağlam o camlar.Çift kat cam bizim evin camlarda da var kıyaslanıcak şeyler değiller.:)Görüntü güzel ona kimsenin birşey dediği yok ama tehlikeli.Özel olarak tavan olmak için üretilen bunun için basınç kırılma gibi testlere tabi tutulan bir cam değil şu an sendeki.
Yanlış biliyorsun benimkiside pencere camı değil!Çift kat cam bendekiside ayrıca ön cam nasılsa benimkiside o şekilde tofaş camı değil yani tuz buz olmuyor güvenlikli!Ayrıca bunu fabrikada döktürdü diyorum herkes konuşuyor gidip camcıda kestirmedim arkadaşlar bir sürü para bayıldım!
bır aracın fabrıkasyon uretım kalıtesı ve saglamlıgında olduguna ıdda edıyorsun bravo :)
Emir_b16a
20-02-2008, 22:48
Yanlış biliyorsun benimkiside pencere camı değil!Çift kat cam bendekiside ayrıca ön cam nasılsa benimkiside o şekilde tofaş camı değil yani tuz buz olmuyor güvenlikli!Ayrıca bunu fabrikada döktürdü diyorum herkes konuşuyor gidip camcıda kestirmedim arkadaşlar bir sürü para bayıldım!
ya yanlış anlama ama yanlışsın bu konuda tmm tawan çok sık ama kaza anında o tawan ne kdr darbe emenilicek ??? bunun testini camı döktürdüğün fabrikada yaptılarmı hiç zannetmiorum o cam ayrıca tmm çekiçle wurduğunda tuz buz olmaz ama kasıldığındaki patlama ihtimali noolucak bununda testi yapıldımı ???
onun için tasarımcının işi diildir tasarımcı cam olsunder mühendisin canını çıkarır yapması için bi dünya hesaplama ws ws :) öle al tak tmm bu cam kalın heh çekiçle wuruluncada kırılmıyo diipte takmıolar
VteC_MaNiaC
20-02-2008, 22:49
bır aracın fabrıkasyon uretım kalıtesı ve saglamlıgında olduguna ıdda edıyorsun bravo :)
bence çokta aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum ... aynı üretim yöntemlerine sahip camlar ... Renoda üzerine kuşkonudurmuyo ..
Emir_b16a
20-02-2008, 22:50
bence çokta aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum ... aynı üretim yöntemlerine sahip camlar ... Renoda üzerine kuşkonudurmuyo ..
cam kaliteli olabilir ama camın bağlı olduğu stunların standarttan daha sağlam olması gerekir :)
yaw sadece renodamı cam tavan var? audıde mercedestede var bunlar.. burda ımal edılen bı cam tavan kesınlıkle fabrıkasyon uretım kadar saglam guvenlı olamaz ımkansız ...
Emir_b16a
20-02-2008, 23:04
ayrıca monokok şaside tawada darbe emici görew görür onun için önemlidir :) sonradan takılma sunrooflar dahi sakat oluyo o konuda
niye imkansız olsun ki! Şimdi benim camım Doraglass diye büyük bir firmada döküldü ki ankaranın en büyük cam fabrikası içeride audiden mercedese bmw ye kadar bütün araçları camı dökülüyor şimdi bu adamlar bunları yakıyor benim camım sadece kalıbı alınıp takıldı onlar da bu orjinal camlardan birer tane alıp kalıp çıkarıp takıyorlar yok test mest bunlar hikaye fabrikada büyük CNC tezgahlarda üretiliyor adam vazo döküpde yapmıyor camdan!Ne diye bu kadar büyüttünüz ki.Şimdi Crx in türkiyeye gelmemiş bir modeli cam tavanlı! ben gittim ölcülerini aldım Crx in tavanında da her han gibir kuşak yok orjinali ile kıbrısta karşılaştırdım ölcülerini aldım hatta ben ne olur ne olmaz diye güçlendirmesini bile yaptırdım arka camın olduğu kısımla birleştiği noktada bizde biniyoruz biz de biliyoruz güvenliği ancak çok iddialı konuşmalar bizi bişi bilmiyor konumuna da sokuyor.Şimdi bu aracın tavanın kesen kişinin ODTÜ makine mühendisliği bölümünde kürsüsü var desem bitirme projeleri bu adama geliyor desem kim ne diyecek.Bakın biz de iş bilen insanlar ile çalışıyoruz arkadaşlar.Konu daha uzamasın saygılar.
bu aksam rex turbo cemlede konustuk senın tavan konusunu.. msnden cemle bı konus fıkrını al ;) bızı bıseye benzetemedın ona sor ... ıyı surusler....
-Karşıdan alınan darbede aracı tutan tavandaki sac değil yandan geçen kuşaklardır...Yani A, B ve C stunlarının bağlı oldğu tavanın yanlarından geçen kuşaklar.
-Arkadaşın camı da otomobil camı özelliği taşıyor, oto camı döken yerde yaptırmış, olası kırılmada bile içeri dökülmez. Takla attığınızda da aracı tutan stunlar ve ön arka cam üstündeki şaselerdir. Cam kırılır...malzeme iyi olduğu için aracın içine de kolay kolay girmez.
-Aracın ön cam üzeri ve arka cam üzeri barları da halen yerinde...Orada eksik olan sadece sac bir levha, varsa sunruf mekanizması... ki zaten CRX in de normalde öyle acayip sağlam bir otomobil olupta tavanının darbe emicilik konusunda mükkemmel işler çıkardığını duymadım.
-Millet nelerle uğraşıyor, ağır ya da şaseden kazalı düzeltilmiş bir otomobile binmekten kat ve kat daha güvenli o sonradan yapma cam tavan. OLmayan tek şey, sunruf meknizması ve bir parça sac...
Ben CRX'in stock görüntüsünü daha çok seviyorum ama cam tavan uygulaman oldukça başarılı ögünüyor. Güle güle güzel günlerde bin
Senin kim olduğunu biliyorum VTEC konusundaki isminide biliyorum yanlış anlama!olay çok biliyorum yarışması değil ama yapılan bazı şeyler ortada Fabrikada döküldü diyorum illaki belirli bir standardı olacaktır bu kadar kötülenmesi beni rahatsız etti;bende yaptığımı ve yaptırdığım yeri ve insanları biliyorum güvenli olmamış olsa yaptırmam zaten ki orjinalinde var ki eminim Crx in orjinal camından benimkisi daha sağlam oldu.
-Karşıdan alınan darbede aracı tutan tavandaki sac değil yandan geçen kuşaklardır...Yani A, B ve C stunlarının bağlı oldğu tavanın yanlarından geçen kuşaklar.
-Arkadaşın camı da otomobil camı özelliği taşıyor, oto camı döken yerde yaptırmış, olası kırılmada bile içeri dökülmez. Takla attığınızda da aracı tutan stunlar ve ön arka cam üstündeki şaselerdir. Cam kırılır...malzeme iyi olduğu için aracın içine de kolay kolay girmez.
-Aracın ön cam üzeri ve arka cam üzeri barları da halen yerinde...Orada eksik olan sadece sac bir levha, varsa sunruf mekanizması... ki zaten CRX in de normalde öyle acayip sağlam bir otomobil olupta tavanının darbe emicilik konusunda mükkemmel işler çıkardığını duymadım.
-Millet nelerle uğraşıyor, ağır ya da şaseden kazalı düzeltilmiş bir otomobile binmekten kat ve kat daha güvenli o sonradan yapma cam tavan. OLmayan tek şey, sunruf meknizması ve bir parça sac...
Ben CRX'in stock görüntüsünü daha çok seviyorum ama cam tavan uygulaman oldukça başarılı ögünüyor. Güle güle güzel günlerde binİlgin için teşekkür ediyorum.
emeğine sağlık allah kaza bela vermesin..çok değişik ve güzel olmuş..
Tek olmak güzeldir bazı konularda, sen takılma keyfini cıkart ;)
maşallah gerçekten çok güzel olmuş.
kemerin takılı olsun yeter.
Tek olmak güzeldir bazı konularda, sen takılma keyfini cıkart ;)
Yağmur yağarken güzel oluyor bir de yıldızlı havalarda :) yatırıyorum koltuğu zaten yayla gibi Crx in içi ön cam tavan camı arka cam panoramik bir görüntü :)
Tufan A.
21-02-2008, 10:24
MAŞALLAH
Çook şık bir CRX olmuş
Tebrikler
Araban hoş güzel şeker maşallah :D
ancak senin su cam tavan olayı hakkında solemek istediklerim var ....
Şimdi on canım kaza anında nekadar kırılgan ıse tavanında artık okadar kırılgan ...
Gelelim Fabrikada cam tavanlı olarak uretilen aracların tavan camına . Bahsettiğimiz tavan camları Ozel Şartlar altında kırılmamak uzere tasarlanmıştır darbe anında esnemez darbeyi emmez ve patlamaz cunku yapıldıkları malzeme ve dokum sekıllerı buna goredir ... (Hemen hemen tum markaların ki Dışbükeydir ...)
Ornegin mercedesin tavan camı ıle takla atmış bir mercedesin tavanında sadece cizikler oluşmuş Cam tavan ne çatlamış nede kırılmış ; buz halıne gelip tavanda filmli cam gibi kalmamıştır.
Aracın tavanının uretildiği malzeme ıle aracın geri kalanı tamemen baglantılıdır Ornegin Karbon tavana sahip yada En En basitinden Sunrooflu aracların Kasasında (Ornegin orjinalde cam tavan Bulunan Crx) Sunroofusz modellere gore olan Güçlendirmeler vardır bildiğiniz gibi ....
Yani tavanı cam yapmak Şık Ve hoş bir goruntu vermiş aracınıza Ancak gelgelelim Güvenliğinizide ne yazıkki Cok düşürmüş bence ....
Ayrıca Fabrikasyon Dokümden kastiniz ozel cam yapımıdır sanırım.On Camdan bir Farkı Olmadıgını siz yazmışsınız Yani malzeme Arge etc. Bi fark yok ....
Allah Kaza Bela Göstermesin İyi günlerde Binin aracınıza ....
sercangolge
21-02-2008, 10:54
baya emek var arabanda arkadaşım.kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle.
boosted_pug
21-02-2008, 15:16
kardeşim araban en sonunda bitmiş kazasız belasız kullanman dileğiyle
Teşekkürler arkadaşlar aracım İzmire satılmıştır alana hayırlı olsun :D
sattınmı olum arabayı vtecmi alcan yoksa:D
Tayfun-E30
28-03-2008, 01:27
hayır o kadar yazılmışta neden güvensiz onu anlayamadım saç yerine cam dökülmüş darbe emici görevi yok bişi yok ? bu arada güzel araç allah kaza bela vermesin eleştiricek olursakta ön tamponu beğenmedim.
çok güzel araç kazasız bealasız
sattınmı olum arabayı vtecmi alcan yoksa:D
ben alırsam yine Crx alırım ona güzel bi motor swaplayıp duman attırıcam :) Vtec Crx e yakışır:D
Ben CRX'in stock görüntüsünü daha çok seviyorum ama cam tavan uygulaman oldukça başarılı ögünüyor. Güle güle güzel günlerde bin
+111111
Uzun uzn yazmaya gerek yok mekanik ve mukavemetten anlayanlar belli oluyor.Aklın yolu bir...
Arac cok hoş olmuş buyuk emek var kazasız belasız...
Bu konuya bir güncel diyeyim :) Crx im satılmıştı şimdi yeniden crx aldım adminlerimden ve modlarımdan ricam yeni crx im ile ilgili konu mu açayım yoksa bu konuya eklenti mi yapayım bilemedim?
hayirli olsn yeni aracin.fotolari bekliyoruz.:)
yenisine buradan devam edelim :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=32039