Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Başvurular
Jön Türk
15-06-2012, 21:41
BASIN DUYURUSU
(15 Haziran 2012)
2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Başvurular
2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ortaöğretim ve ön lisansdüzeyinde 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacaktır.
2012-KPSS’ye ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.
Sınava başvurma işlemleri, 18 Haziran-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri KPSS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.
Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (http://www.osym.gov.tr/belge/1-13529/2012-kamu-personel-secme-sinavi-kpss-ortaogretimonlisan-.html)
Bu pazartesi başvurular başlıyor görmedim duymadım demeyin.
lise mezunları için yapılan kpss değil mi bu? Eğer oysa girmek istiyorum buna.
ProdriveSTI
15-06-2012, 21:47
üni. okuyorum halen bitmedi lanet olasıca,ama girecem yine de.
Jön Türk
15-06-2012, 21:52
lise mezunları için yapılan kpss değil mi bu? Eğer oysa girmek istiyorum buna.
Lise ve 2 yıllık mezunlar.
Bluttbeton
15-06-2012, 21:59
üni okuyorum ama yine de girecem :)
Şimdi ben bir soru soracağım: Bende Kıbrıs'ta okuyorum. Hukuk Fakültesi 3. sınıfım. Şimdi sınava girsem ve kazansam benim görev yerimin Kıbrıs olması mümkün mü? Benim bildiğim TR sadece din görevlisi yolluyor, ancak KPSS'yi kazanabilirsem beni Kıbrıs'ta bir memuriyete atamaları mümkün mü?
fatih(fb)
15-06-2012, 22:49
önlisans mezunu ve lisans son sınıf öğrencisi olarak bende katlacağım inşallah yerleşiriz biyere:)
SerhatA.
15-06-2012, 22:50
Bende gireceğim.. belki bi baltaya sap oluruz en kolayından :)
neyi nasıl yapıyorduk alayını unuttum yine :D
Burak E.
15-06-2012, 23:23
teşekkür ederim cidden unutmuştum resmen bi girelim bakalım sınava neler olcak :)
Burak E.
15-06-2012, 23:25
Şimdi ben bir soru soracağım: Bende Kıbrıs'ta okuyorum. Hukuk Fakültesi 3. sınıfım. Şimdi sınava girsem ve kazansam benim görev yerimin Kıbrıs olması mümkün mü? Benim bildiğim TR sadece din görevlisi yolluyor, ancak KPSS'yi kazanabilirsem beni Kıbrıs'ta bir memuriyete atamaları mümkün mü?
sanırım mümkün arkadaşım mersinde yasıyordu kırklarelinde üniversitesi vardı kpss kazandı okudugunu bildirdi akşam ögretimene geçip pınarhisarda devlet dairesinde calıyordu öyle yapılabilir tahminimce
ösym sitesini kurcaladım da biraz eski bir şifrem varmış onunla giriş yaptım süreç başlamadığından güncelleme yapamadım, sınav ücreti 35 tl görünüyor onu hangi bankaya yatıracağız bir bilgi bulamadım, ve sadece internet üzerinde bu işlemleri yapsam yeterli olacak gibi anladım.
sercanışık
17-06-2012, 13:56
ben sınav ucretlerını genellıkle halk bankasından yatırıyorum kpss sınavı ıcın yatırcagını dıle getırırsen abı yardımcı olurlar.
myo mezunuyum benim girmem gereken bu muydu?
fatih(fb)
17-06-2012, 14:30
myo mezunuyum benim girmem gereken bu muydu?
Evet lise ve 2 yillik mezunlariningirdigi kpss budur
hangi bankaya para yatıyor belki fatih?
Muharrem C.80
17-06-2012, 16:51
4yıllık mezunların gireceği sınav ayrımı bu hangisi ?
ogretmenlık olara gırıcem ısallah busefer atanırım:/delı gıbı calısyrm
ösym sitesi çökmüş yine :D kayıt olmak için sınava hangi evraklar lazım bilen var mı?
onursumer
18-06-2012, 14:04
Basvurmadiim bi bu kalmisti girsemmi acaba :)
2010'da ortaöğretim olarak kpss ye giren kişiler bu sınavda bireysel olarak internet üzerinden başvuru yapamayacaklarmış. Başvuru formu ve klavuzda yazan belgelerle direk başvuru merkezlerine giderek başvuru kabul olacakmış.
Ama önlisans olarak 2010'da girenler bu sınava şifreleriyle net üzerinden başvuru yapabileceklermiş. niye böyle ayrılıyor saçsa sapan işler yahu..
T.C. Ziraat Bankası, VakıfBank, T. Halk Bankası, Akbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, DenizBank
Buralara yatırılıyormuş ücretler
bu sınava girsem ne olur?
a. t. lisesini bitirdim.bu sene 2 yıllığa geçiş yapıcam.referans falan olur diyorlar ama daha açabilirmisiniz .
Burak E.
18-06-2012, 18:44
hangi evraklar gerekiyor bilen var mı acaba ?
hangi evraklar gerekiyor ilk olarak nereye başvurmamız gerekiyor?ilk olarak parayımı yatırıyoruz bankaya
Jön Türk
20-06-2012, 09:34
Klavuz : http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60186/h/2012kpssortonlisanskilavuz.pdf
Başvuru Formu : http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60187/h/adaybasvuruformukpssortonl.pdf
Başvuru Bilgileri
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (http://www.osym.gov.tr/belge/1-13535/2012-kpss-ortaogretimonlisans-basvuru-bilgileri.html)
Jön Türk
20-06-2012, 09:43
Bende bir soru sorayım lise mezunu birisi sınava başvuru yaparken lise diplomasının aslını götürmek gerekiyormu ?
multispace
20-06-2012, 23:13
güncel.. işine yarayacak arkadaşlar için
ilk günden kaydı yaptırdım bakalım ilk girişim...
kayıt olduk hadi hayırlısı.
bütün siteyi okumama rağmen hiç bişe anlamadım :S
işlem sırasını anlatabilcek birileri varmı ?
slowmotion
21-06-2012, 13:07
bütün siteyi okumama rağmen hiç bişe anlamadım :S
işlem sırasını anlatabilcek birileri varmı ?
ilk bankaya para yatıyor 35tl.osym sitesinden başvuru formunu doldurun. ilk defa başvuracaksanız kimliğiniz ve lise veya 2yıllık ünv diplomanızı yanınıza alın. sınav başvuru yerinde ilk kayıt ve şifre 3tl aldılar. bukadar
ilk bankaya para yatıyor 35tl.osym sitesinden başvuru formunu doldurun. ilk defa başvuracaksanız kimliğiniz ve lise veya 2yıllık ünv diplomanızı yanınıza alın. sınav başvuru yerinde ilk kayıt ve şifre 3tl aldılar. bukadar
aynen öle yaptım parayı yatırdım, gittim bi liseye işlem yaptırdım başvuru kayıt bilgileri diye bi form verdiler ve çıktım.
buraya kadar tamam, şimdi beklicekmiyim sadece yoksa sistem üzerinden yapmam gereken başka bi işlem varmı ?
iyi kötü bende girmeyi düşünüyorum
Cankaraca
22-06-2012, 13:12
Geçen yılın atama puanlarına bakan oldu mu ? Puanlar hiçte iç açıcı değil :(
Ziraat atm den babam tc ile ösym işlemleri diye yatırmış az önce bilgilerimi sorunsuz güncelledim
Ben 2 yıllığı bitiremedim..Bu yaz okulunda mezun olucam kısmetse.. lise diploması üniversitede baska bir diplomada suan için yok..Bu durumda ne yapıcaz basvuruda ?
Jön Türk
01-07-2012, 01:17
Ben 2 yıllığı bitiremedim..Bu yaz okulunda mezun olucam kısmetse.. lise diploması üniversitede baska bir diplomada suan için yok..Bu durumda ne yapıcaz basvuruda ?
Mezun olunan/olunacak diye ayırmışlar başvuru formunda.Yinede görevliye sorun.
pazartesi gidip haledeyim yaw p.tesiden sonra 2 gün kalıyor.
Mezun olunan/olunacak diye ayırmışlar başvuru formunda.Yinede görevliye sorun.
Dedigin gibiyse sıkıntı yok ama böle bisey yoksa mezun durumda olanlar ne yapıcak anlayamadım :)
başvurdum . hayırlısı olsun.
11 Temmuza kadar uzatılmış başvurular
Jön Türk
05-09-2012, 11:21
Unutulmasın.
BASIN DUYURUSU
(14 Ağustos 2012)
2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Sınav Tarihleri
23 Eylül 2012 tarihinde ortaöğretim düzeyinde Pazar sabah, ön lisans düzeyinde ise Pazar öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacağı duyurulan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans), ön lisans düzeyinde 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah olmak üzere iki oturumda tamamlanacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
Az kaldı, giricem ben de. Herkes için hayırlısı olsun inşallah
yns_emre
05-09-2012, 12:31
Sınav giriş belgeleri adresemi gelicek yoksa osym'nin sitesinden biz mi indiricez ?
Bad-Fast
05-09-2012, 12:34
Sınav giriş belgeleri adresemi gelicek yoksa osym'nin sitesinden biz mi indiricez ?
sen indiriyorsun arkadaşım ;)
Murat Özcan
05-09-2012, 12:35
bende halledeyim yapılcak işleride bir deneyim kendimi bakalım ne yapıcaz
ösym sitesinden nasıl öğrenicez sınav yerlerini :)
Jön Türk
05-09-2012, 12:57
ösym sitesinden nasıl öğrenicez sınav yerlerini :)
Sınava Giriş Belgesi görüntüleme ve yazdırma işlemleri henüz başlamamıştır.
diyor.
Ösym aday işlemlerinden gireceksin.
Bad-Fast
05-09-2012, 13:22
3-5 gün kala anca belli ediyorlar ilginçtir :)
arkadasalr sıfreyı unuttuk ya sanırım degıstırmısım sıfreyı ama hatırkamıyorum,
sıte uzerınden sıfremı unuttum butonuna tıklıyorum ama nafıle yenı sıfre alamadım.basvuru merkezınden alınmalıdır gıbı bseyler yazıyo. bılgısı olan warmı ?
kardeşim giriyor çok ısrar etti gir diye tamam dedim o çıktı kendi lisesine yürüyerek 10 dk ben çıktım maltepeye şansımın basiretini :@
Bad-Fast
16-09-2012, 21:21
arkadasalr sıfreyı unuttuk ya sanırım degıstırmısım sıfreyı ama hatırkamıyorum,
sıte uzerınden sıfremı unuttum butonuna tıklıyorum ama nafıle yenı sıfre alamadım.basvuru merkezınden alınmalıdır gıbı bseyler yazıyo. bılgısı olan warmı ?
galiba başvurduğun yerden halletcektin onu öle hatırlıyorum ;)
Jön Türk
17-09-2012, 09:03
Sınav giriş yerleri açıklandı.
Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ile şeker ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
pazar günü hepimizin hakkında hayırlısı olsun.geçen sene bu zamanlarda kitap aldım çalışmak için daha 1 sene var diye diye sınava 6 gün kaldı daha yüzüne bakmadım :D
Burak E.
17-09-2012, 09:16
ben istanbul fatih hırkai şerifte giricem sınava bakalım hiçte calışmadım bu hafta biraz kasayım sınava :D
galiba başvurduğun yerden halletcektin onu öle hatırlıyorum ;)
eyw hacı tşkler, gıtmeme gerek kalmadı hallettım. sıfremı degıstırdım dıe hatırlıyodum meğerse kagıtta yazan sıfremı degıstırmemısım :D :D
kendı halıme guluyorum ya :D
Bad-Fast
18-09-2012, 11:56
olur öle sınav kafası normal :D
Jön Türk
20-09-2012, 00:20
Araba anahtarı yinemi almayacaklar ?
TolgaEsentepe
20-09-2012, 07:09
On lisans ctesi dimi bende sikinti yok :)
Araba anahtarı yinemi almayacaklar ?
araba anahtarı yasakMIŞ. ıvır zıvır bozuk para yasak. metal aksesuarlı elbıse bıle yasak :D
bayanlarda toka yasak :D
serbest olan tek şey: alyans ve pet şişede su :)
ben daha once soyle yapmıstım, araba anahtarını avcumun ıcıne alıp ellerımı yukarı kaldırmstım ustumu arasınlar die, farketmemişlerdi :D
okul allahtan eve yakın yürüyerek giderim toplasan 10 gün çalıştım inş kazanırız :D
arabanın anahtarını nereye sokcaz donamı saklasak napsak :D
arabanın anahtarını nereye sokcaz donamı saklasak napsak :D
ben daha once soyle yapmıstım, araba anahtarını avcumun ıcıne alıp ellerımı yukarı kaldırmstım ustumu arasınlar die, farketmemişlerdi :D
ben boyle yapmıstım daha önce yedilerr :) :D
Jön Türk
20-09-2012, 11:00
2 sene önce sınava giren birinin tiposunun deposuna saklamıştık ne cesaret :D
cüzdan bile yasak yazıyo arkadaş nasıl iş bu :)
ewet cuzdan ve saat te yasak arkadslar.
sınıfa gırdıngızde sınıfta saat yoksa itiraz edebılırınsız arkadaslar. ( sınawa calısmayan arkadslar ıcın soyluyorum kıllık yapmak ısteyenler ıcın :D :D )
Ev anahtarı, bozuk para da olmayacak ha :)
yns_emre
20-09-2012, 13:26
ben arabanın anahtarıyla girdim 2 sene öncekinde, hemde arabayı binanın girişine bırakmıştım hemen :D
Mivec_4G63
20-09-2012, 19:55
anahtarı katine verdim bi keresinde, sınavın ortalarında çatara patara ses geliyodu ama sanmıyorum benim araba değildi herhalde :D
Jön Türk
21-09-2012, 22:23
Anahtar yarın harbi sıkıntı olacak.çamurluğun içine bantlasam mı :D
bozuk para alınmayacak diyorda ben şimdi sabah kahvaltı etsem para üstü bol bozuk para alsam napıcam o arabaları ? cidden merak ettim :D :D
Bad-Fast
21-09-2012, 22:49
girişte masaya koycaksın :)
anahtarı napıcaz ya :) anahtar var diye almazlarsa girmemeyi düşünüyorum zaten sayısal oynicaz :D
Anahtar işi gerçekten sıkıntı,yakın bir yere de vermemişler ki okulu...
Mecbur yanıma birini alıp ona bırakacağım arabayı.
23 Eylül pazar günü yapılacak sınava giriş belgesinin alt kısmından alıntıdır.8.maddeye dikkat
ÖNEMLİ UYARILAR
1. Bu belge yalnız bu sınava giriş için kullanılır, başka hiçbir sınava giriş için kullanılamaz.
2. Sınava Giriş Belgesi renkli veya siyah-beyaz olabilir.
3. Sınava Giriş Belgeniz olmadan sınava girmeniz mümkün değildir. Sınav günü belgenizi yanınızda bulundurmayı kesinlikle unutmayınız.
4. Sınava girerken, bu sınava ait Sınava Giriş Belgenizle birlikte, nüfus cüzdanı veya pasaportunuzu da yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Nüfus cüzdanınızda soğuk damga basılı olmalı, güncel bir fotoğrafınız ve T.C. Kimlik Numaranız bulunmalı, pasaportunuzun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
5. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır.
6. Bu belgede yazılı olan binadaki salondan başka bir salonda sınava giremezsiniz.
7. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
8. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; çanta, saat, cüzdan, cep telefonu, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar, her türlü elektronik/mekanik cihaz, yüzük (alyans hariç), kolye, küpe, bilezik, broş vb. takı ve anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar ile sınav binasına kesinlikle girilemeyecek ve hiçbir eşya emanete alınmayacaktır. Bu nedenle yukarıda belirtilen türdeki eşyalarınızı sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
9. Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle geliniz.
10. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ile şeker ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
11. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.
12. Sınav sırasında cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen veya sınava 8. maddede belirtilen eşyalardan herhangi biri ile giren adayın sınavı iptal edilecektir.
Jön Türk
22-09-2012, 06:52
Herkese başarılar.
arifozcelik
22-09-2012, 11:26
herkese başarılar ama benim başarımı geçmezseniz sevinirim :)
Girdim bu sabah, inşallah hayırlısı olur
bizde yarın gireceğiz.hayırlısı.
cebimdeki 25 kuruşu kapıdaki emanetçinin oğluna verdim.. saati kesinlikle almıyolar mecbur emanete bırakmak zorunda kaldım. cebimdeki sigara paketini farketmedi polis abimiz. farketseydi xray cihazı üstündeki sigara yığını içine bırakmak zorunda kalabilirdim :D
sorular kolaydı gibime geldi ama sonuçlar nolucak hiç bi fikrim yok :D
allahtan üstümdeki gömleği çıkar demediler
2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Ortaöğretim Düzeyi Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60830/h/kpss2ortaogretim.pdf)
2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Ön lisans Düzeyi Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60829/h/kpss2onlisans.pdf)
1'inci sorum dogruymuş :D
müsait bi zamanda kontrol edim bende, teşekkürler :)
Jön Türk
23-10-2012, 10:49
https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1320
açıklandı
81 almışım bir yere girebilirmiyiz acaba bu puanla ? ayrıca sakarya üniv. 4.sınıf iktisat öğrencisiyim atansak mesela üniv bitirince yükselme gibi birşey oluyor mu ?
açıkladılar sonunda he şimdi 1 saat öğrenmeye çalışırız :)
kpss ne ıllet bişi ya 1 sene yıne hazırlanıyruz:)
http://i.imgur.com/GNgu5.jpg
bundan bişey olur mu :)
kılavuz ne zaman yayınlanacak acaba.
19 doğru 41 yanlış ve 60 küsür puan..Fazla bile almışım :D
fatih(fb)
23-10-2012, 12:55
77.49 aldım 47000. kişiyim 4 puana 200000 kişi sığmış vay arakadaş ama bu ortaöğretimmiş bizimki önlisansdı:)
77.49 önlisans bişe olurmu hiç bilgim yok kpss ile ilgli
az önce arkadaşların puanına baktım ikiside 67 küsürat.ufakbi fark ama arada 50.000 kişi vardı :)
kılavuz mevzusunu bilen varmı.
Germanian
23-10-2012, 13:05
64 almışım illaki başımızı biyere sokarız heralde . :D
baraj kaç puandı geçmişmiyim :D
chatlaxs
23-10-2012, 13:08
71,28026 almışım :rolleyes:
2010 sınavına göre 1 puan artış var :D
84 buçuk aldım Allahıma binlerce kez şükürler olsun
sercanışık
23-10-2012, 14:10
baraj 70 ise patladım 67 ,225 aldım :(
bu kılavuz ne zaman gelir?
Alper DEMİR
23-10-2012, 14:14
Ön lisansta baraj 61 diye biliyorum..Benimde 60,889 falan die gidio
Germanian
23-10-2012, 15:01
Kpss?de Atanmak için Baraj Puanı Var Mı (http://www.kpssrehber.com/rehberlik-39-kpssde-atanmak-icin-baraj-puani-var-mi.html)
bu linkte baraj olmadığından bahsediliyor yokmu yetkili bir arkadaş aydınlatsın bizi ?
70 üstü alım yapan devlet kurumları nelerdir mesela zabıt katipliği gibi kendi mülakatıyla çalışan alımı yapanlar?aydınlanmam lazım kpss mevzularından anlamıyorum tecrübeli olanlardan bilgi ve püf noktaları bekliyorum :)
Suleyman
23-10-2012, 15:17
74 almışım atansam da okul nedeniyle gidemem sanırım ki atanacağımı da sanmıyorm ya :D
71,29920 puan almışım bu puanla biryerlere girebilme şansım var mı ?
70.287 almışım,acaba yerleşebilecegimiz yerler varmıdır ?
Sheyhzade
23-10-2012, 19:14
tercihler ne zaman acaba bilen var mı ? abimle aynı puanı almışız çok ilginçtir yahu. 70. bakalım hayırlısı.
ya ben şifremi unuttum :S nasıl öğrenecem sonucumu ya
ya ben şifremi unuttum :S nasıl öğrenecem sonucumu ya
şifremi unuttuma tıklayarak tekrara şifre alabiliyorsun.
Allaha şükür daha önce 83 puanla kamuya işçi olarak girdim şu an çalışıyorum.öylesine girmiştim sınava 75.8 almışım.herkez için hayırlısı olsun arkadaşlar.
TolgaEsentepe
23-10-2012, 22:59
67yle biyere atanma şansı varmı acaba :D
şifremi unuttuma tıklayarak tekrara şifre alabiliyorsun.
Allaha şükür daha önce 83 puanla kamuya işçi olarak girdim şu an çalışıyorum.öylesine girmiştim sınava 75.8 almışım.herkez için hayırlısı olsun arkadaşlar.
tıklıyorum ama site hata veriyor
tıklıyorum ama site hata veriyor
ben tıkladım acılıyor.
Aday İşlemleri Sistemi (http://ais.osym.gov.tr/) burayı ac şifremi unuttuma tıkla.
Server Error in '/' Application.hata veriyor
Bi liseye gidip alabilirsiniiz şifrenizi
TOLGACANSAHIN
19-11-2012, 10:11
arkadaşlar bu tercih işlemi nasıl oluyor önlsans otomotiv tekn. mezunuyum tek tek kadrolar ve pozisyonlara bakıp otomotiv teknolojisini mi arayacağım hiç bir şey anlamadım çok karışık
tercih kılavuzu dün yayınlandı.burdan ulaşabilirsiniz.
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (http://www.osym.gov.tr/belge/1-13800/kpss-20122-tercih-kilavuzu.html)
tercihler ais ten yapılacakmış.
tercih robotu yokmu abi ya? ben düz çıkışlıyım mesela he seçicem iller v.s belirli olsun hepsine bakılmaz ki ?
2001 kodu herhangi bir liseden mezun olma şartı istiyor.bu şekilde bakıcan artık ctrl+f spec :)
bencede çok saçma bi sistem.. 2tane açıklamaya bakıcamdiye kör oldum :o
kendime göre düzgün bişede göremedim zaten.. şöförmü olsak :)
sercanışık
20-11-2012, 20:18
abi ben muhasebe cıkıslıyım gozlerım agırdı artık bakmaktan cok dogu olmadıgı suretle gıdebılırm ama bı turlu bulamıyorm yerlerı :) şöfor veya ıtfaıyecı de olabılırım :)
CdemireL
20-11-2012, 20:54
bildiğin eziyet burdan bakmak crtl+f olmasa bastırıp bakmak daha kolay ama...
Allahım yaa nedir bu nitelik dalgasııı 5623 bölüm kodum buna göre tercih yapacağım biryer görünmüyor ki :D :/
Jön Türk
21-11-2012, 13:09
KPSS 2012/2 Tercih Rehberi - Memurlar.Net (http://www.memurlar.net/kpss_2012_2.aspx?_mezuniyet=1&_bolumkodu=5341&_unvani=&_ili=)
Sanırım buradan yararlanabiliriz
sercanışık
21-11-2012, 15:52
KPSS 2012/2 Tercih Rehberi - Memurlar.Net (http://www.memurlar.net/kpss_2012_2.aspx?_mezuniyet=1&_bolumkodu=5341&_unvani=&_ili=)
Sanırım buradan yararlanabiliriz
abı verdıgın lınkte ben ne secıosam 3 sayfa aynı seyler degısmıo bıle:soru:
Allahım yaa nedir bu nitelik dalgasııı 5623 bölüm kodum buna göre tercih yapacağım biryer görünmüyor ki :D :/
2075
Ortaöğretim kurumlarının Muhasebe ve Finansman Alanı ve Dallarının veya Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve
Finansman, Bankacılık, Ticaret, Ticaret Meslek Liseleri B grubu, Ticaret Liselerinin Alan Ayrımı Olmadığı Dönemde Bitirenler, Kooperatifçilik, Borsa
Hizmetleri, Dış Ticaret, Maliye Bölümlerinin birinden mezun olmak.
5623 2143 3868 4396 1107 2693 5769 1883 3318 1396 2871 2006
2075 diye aratman gerekiyor.
kendi alan kodu şu sağdaki herhangi koddan biri olan herkes 2075 diye arayacak.başta bende aynı hataya düştüm sonra uyandım işi.
lan bunu kaçırmışızya biz :D lise mezunu üni öğrencisi olanlar için demi bu
sercanışık
21-11-2012, 16:15
ben muhasebe fınansman bolumu mezunuyum bılgısayarlı muhasebede gorduk ama smdı tercıhte karısıo dava yardım edersenız sevınırım pm bıle olabılır
ben muhasebe fınansman bolumu mezunuyum bılgısayarlı muhasebede gorduk ama smdı tercıhte karısıo dava yardım edersenız sevınırım pm bıle olabılır
kpss sınav sonuç sayfasındaki alan kısmında veya diplomanızda yazan alanın kodu neyse kılavuzda o kodu kapsayan genel kodu nitelik olarak arayan yerleri tercih edebilirsiniz.öncesinde sonrasında gördüğün şeylerin bi önemi yok.telden yazdım karışık oldu biraz.kod olayını üstteki postumdan daha iyi anlarsın.
Vay arkadas amma cahil kaldık şu tabloya yaa :D :D Simdi benim mezun oldugum bölüm bilgisayar teknolojisi ve programlama..Bunun koduna baktım 1122 diye gözüküyor..Ben tercih edeceğim bölümleri 3249 diyemi aratcam ?? Doğrumu anlamışım..Ayrıca derece sınıf falan biseyler yazıyo bunlar ne demek neye dikkat etmemiz gerekiyo..Camış gibi ekrana baka kaldım :D :D
3249 Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve
Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.
1121 1353 8506 1122 4399
KPSS 2012/2 Tercih Rehberi - Memurlar.Net (http://www.memurlar.net/kpss_2012_2.aspx)
burdan tercih robotuyla yapabileceginiz tercihleri gorebilirsiniz
Vay arkadas amma cahil kaldık şu tabloya yaa :D :D Simdi benim mezun oldugum bölüm bilgisayar teknolojisi ve programlama..Bunun koduna baktım 1122 diye gözüküyor..Ben tercih edeceğim bölümleri 3249 diyemi aratcam ?? Doğrumu anlamışım..Ayrıca derece sınıf falan biseyler yazıyo bunlar ne demek neye dikkat etmemiz gerekiyo..Camış gibi ekrana baka kaldım :D :D
3249 Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve
Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.
1121 1353 8506 1122 4399
aynen 3249 diye aratacaksın.
GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
TH: Teknik Hizmetler
SH: Sağlık Hizmetleri
AH: Avukatlık Hizmetleri
AD: Din Hizmetleri
YH: Yardımcı Hizmetler
Derece kısmıda bizi ilgilendirmiyormuş.
ya beyler bişi sorucam şimdi, niteliklerimiz var ya nereden mezun olduğumuz vs şimdi ben farklı nitelikteki bi yere başvursam puanda yada bir sonraki başvuruda kısıtlama oluyor mu?
abi tercihi aisten yapıyorsun ya.1. sıraya tercihini yazdın kaydet dedin 2. sıraya geçiyorsun.1. tercihinin niteliği senin alanınla uymuyorsa 2. tercihi sana açmıyormuş.dolayısıyla tercih te yapamıyorsun.denemedim ama kılavuzda bu şekilde yazıyor.
Jön Türk
27-11-2012, 09:56
Aday işlemlerine ulaşabilen var mı ?
darkmoon
27-11-2012, 11:08
Arkadaşlar düz lisenin kodu kaç sevdiğim bir kardeşime lazım.
2001.herhangi bir liseden mezun olma niteliğinin kodu.
edit.imla.
TOLGACANSAHIN
28-11-2012, 19:19
sabah 12 den beri siteye girmeye çalışıyorum, tercih yapabilen var mı?
en fazla 1 2 dakika bekletip alıyo sisteme . Yani bana öyle olur. Tercih yaptım ben iki tane
nevşehir ve niğde. Bundan hemen sonra aralık içinde 2. bi atama olacak onu bekliyorum :) Herkese hayırlı olsun
TOLGACANSAHIN
28-11-2012, 19:38
1 kere girdi dahada girmiyor lanet olsun böyle sisteme adamlar tercihler uzatılmayacak diyor sistem pert
sercanışık
28-11-2012, 19:53
23 e kadar sıstem acık denıldı ama tercıhlerı yapıp kaydet denıldıkten snra kayıt oluo bugun bırısı dedı sadece kendı adyla cıktı alıcak sıstemden okadr . yınede herkeze hayırlısı olsun.
Sonuclar acıklanmış..Varmı aramızdan yerleşen istediği yere giden :) :) Sonucları bu kadar cabuk beklemiyodum acıkcası :D
Tutunamayanlardan biride benim :) Hiç umut yoktu zaten ölesine girip denedim ya tutarsa diyerekten :) :) Hayırlısı olsun herseyin..
chatlaxs
30-11-2012, 21:55
ben tercih bile yapamadım
ben tercih bile yapmadım.. 2günde açıklanan sonuçdan ne hayır gelcegı gibi dıdısının dıdısı gibi istedıklerını karşılayacak olsam zaten kpss ile işim olmazdı...
olan 35 lira sınav parasına oldu :D
2 günde açıklanan sonuçlardan bi hayır gelmez dedik ve yine kaybettik.
1 ayda açıklansa sıkıntı, 2 günde açıklansa sıkıntı
Ağrı, ardahan ve hakkariye tutuyomuş puanım :) bu ay içindeki 2. yerleştirmeyi bekliyorum
driftboy
01-12-2012, 10:36
tutturamayanlardan bişey rica etsem caps atarlar mı ? ben bi ekran göremiyorumda
http://a1212.hizliresim.com/14/1/gg771.jpg
https://sonuc.osym.gov.tr/
nerden bakıyoruz ki ben bişey göremedm
driftboy
01-12-2012, 11:13
hayır hayır, yerleşemeyenlerin ekranını istiyorum sisteme girdikten sonra :)
Bad-Fast
01-12-2012, 11:41
zaten ona tıklıyıp tc no şifre yazdıktan sonra bi yere yerleşemediniz diyor başka bişey yok ki :)
zaten ona tıklıyıp tc no şifre yazdıktan sonra bi yere yerleşemediniz diyor başka bişey yok ki :)
heuhe öyle bi' demişsin ki mevzu oraya tc kimliği girip "yerleşemediniz" yazısını görmek içinmiş gibi :D
driftboy
01-12-2012, 11:43
Bende tc noyu yazdıktan sonra hiçbişey çıkmıyo kalıyo öyle, o ekranın caps'ini istiyorum sdece
Bad-Fast
01-12-2012, 11:58
heuhe öyle bi' demişsin ki mevzu oraya tc kimliği girip "yerleşemediniz" yazısını görmek içinmiş gibi :D
bi nevi öle oldu :D
ben tercih bile yapmadım.. 2günde açıklanan sonuçdan ne hayır gelcegı gibi dıdısının dıdısı gibi istedıklerını karşılayacak olsam zaten kpss ile işim olmazdı...
olan 35 lira sınav parasına oldu :D
ne osbeşi elli verdik biz :)
driftboy böyle bişey :)
http://i.imgur.com/wLDem.jpg
driftboy
01-12-2012, 12:11
Furkan eyvallah kardesim bitanesin :)
hepimize geçmiş olsun beyler, önemli olan katılmakdı.. :D
Atanan arkadaşlar varmı ?
arifozcelik
07-01-2013, 22:03
Türkiye genelinde orta öğretim için 641 boş kadro açılmıştı 640'ı atanmış o 640 kişiden bir tanesinin burda olması bence çok düşük bir ihtimal 90 küsür puanla hayvan bakıcılığı için personel alınmış..........
Aciliyetten güzel bi hort çekiyorum konuya :) Arkadaslar bilgisi olanlardan acil bi yardım istiyorum..
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Önlisans mezunuyum. Beni ilgilendiren kod "3249"
Aşağıdaki resimde 3249 8.Nitelikte gözüküyor ama en son yazan nitelik kodu Meb'ten onaylı sertifika falan diyor..Bu bölüme ben tercih yapamıyorum diye biliyodum az önce arkadaşım kodlardan herhangi biri senin bölümün koduysa sıkıntı yok dedi.. Tam olarak nedir bu durum ??
http://i44.tinypic.com/208cghd.jpg
erturul çiçek
27-11-2013, 00:14
Bölümünüz Bilgisayar olduğu için yapabiliyorsunuz eş değer durumdasınız yani
Edit: :) düzelttim yapabilirsunuz
Meb'den onaylı bilgisayar sertifikası mı?
Aynen doğrudur ama o bende yok işte sıkıntı o :) Yinede tercih edebilir miyim bu bölümü ?
erturul çiçek
27-11-2013, 00:19
Aynen doğrudur ama o bende yok işte sıkıntı o :) Yinede tercih edebilir miyim bu bölümü ?
Tercih yapabilirsin. Şöyle bir şey de var belirli bir süre gördüğün derslerden dolayı senin eş değer belgen var elinde aslında tam emin değilim ama iki dönem olması lazım o süre
Tercih yapabilirsin. Şöyle bir şey de var belirli bir süre gördüğün derslerden dolayı senin eş değer belgen var elinde aslında tam emin değilim ama iki dönem olması lazım o süre
Yapma yaa şimdi herşey allak bullak oldu eğer öyleyse :/ Ben o niteliği taşımadığım için yani elimde öyle bi belge olmadığından tercih yapamıyorum diye biliyodum..Karmakarışık bi tablo kafayı yememek elde değil..
erturul çiçek
27-11-2013, 00:32
Yapma yaa şimdi herşey allak bullak oldu eğer öyleyse :/ Ben o niteliği taşımadığım için yani elimde öyle bi belge olmadığından tercih yapamıyorum diye biliyodum..Karmakarışık bi tablo kafayı yememek elde değil..
Yardımcı olabileceğim birşey varsa yardım edeyim?
Çok sağol dostum Allah razı olsun..Kafamı kurcalayan bi o vardı, şimdi dediklerine göre tekrardan gözden geçircem kılavuzu
erturul çiçek
27-11-2013, 00:41
Çok sağol dostum Allah razı olsun..Kafamı kurcalayan bi o vardı, şimdi dediklerine göre tekrardan gözden geçircem kılavuzu
Eyvallah sen sağol :)
Klavuzda şöyle yazıyor;
' Bir kadro veya pozisyon için
mezun olunan program/alan koşulu bird
en fazla ise bunlardan
birinin karşılanması yeterlidir. '
82 puan ile atanamadık bir türlü. :) Normal memurluk yazsam diye düşünmeye başladım.:)
Onurkk06
27-11-2013, 17:12
65 aldım bi şansımı deneyim dedim bakalım :)
erturul çiçek
28-11-2013, 18:23
Sonuçlar açıklandı durum nedir?
73 Puanla öylesine denemiştim. Seneye daha iyi hazırlanacağım.
HERHANGİ BİR KADROYA YERLEŞEMEDİNİZ.
erturul çiçek
28-11-2013, 20:18
73 Puanla öylesine denemiştim. Seneye daha iyi hazırlanacağım.
HERHANGİ BİR KADROYA YERLEŞEMEDİNİZ.
Saçma gelebilir ama ben kpss'den puan alma yerleşme olayının şans olduğuna inanıyorum
Ferhat_V
28-03-2016, 15:03
hort
2016 kimler giriyor
ilk defa girecem internet araştırması yapıyorum..bizim sitenin bilmediğini başkası zaten bilmez konu güncel kalsın :)
2016 Lisans için başvuru yaptım ama ne olacak bilmiyorum, daha önce önlisans olarak girmiştim ama tercih gibi bir şey yapmamıştım onda da, bunda da yapmam sanıyorum ama açıkçası alacağım puanla neler yapılıyor ne tercihler yapılıyor hiç bilmiyorum :)
Mühendisseniz benim gibi 1 oturum yapıp çıkacaksınız. :D
İşletme çıkışlıyım ben 3 oturum aldım ama niye aldığımı valla bilmiyorum :D
Önlisans için kursa gidiyoruz bakalim.. Simdilik deneme sonuçları güzel.. 12 ve 14 kpsslerinde 71.xxx almıştım fakat adliyedeki katiplik sinavlarinda TORPİL olmadığı için giremedim açık ve net
Ferhat_V
28-03-2016, 15:24
ben ilk defa gircem.
2009 da maltepe üni bilgisayar tekn. ve programlama mezunuyum..bu zamana kadar hiç bir sınav vs. bişeye girmedim bu ilk olacak inş.
onursumer
28-03-2016, 15:34
bu sinav sonunda hangi bolumlere memur olunabiliyor bu kpss islerinden hic anlamiyorum :)
Thracian
28-03-2016, 15:58
Az evvel ösym başvuru merkezi olan okula gittim. İşlem yapmaya memur bulamadım. Okulu soysam kimse bilmeyecek.
Bende ilk defa girecegim. İşlemleri tecrübeliler anlatabilirmi
salih_560
28-03-2016, 18:35
Arkadaşlar ilk önce sınava girin puan alın ondan sonra hangi bölüm mezunu iseniz kılavuzda kodları yazacak zaten oradan tercih yapacaksınız size tek tavsiyem milli eğitim bakanlığı iç işler bakanlığı haricindeki kurumları yazmamanızdır doğu illerinde yazabilirsiniz korkmanıza gerek yok artık yeni 657 göre stajer memur kanun değişti onuda belirteyim puanı yüksek almanız lazım biraz artık herkes devlet girmeye çalışıyor herhangi sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım sizlere hayırlısı olur inşallah hakkınızda ....
2014 turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Bu sene ilk defa giricem bu sınava ama bilmediğim 2 şey var.
1. Hangi oturumlara girmek zorundayım?
2. 2014 yılında alese girmiştim. Şimdi başvuruyu nasıl yapacağım?
Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
salih_560
29-03-2016, 00:24
arkadaşlar telefondan yazmıştım milli eğitim bakanlığı ve içişleri bakanlığını tercih etmeyiniz diğer kurumlar daha iyidir her yönü ile aklınızda olsun ...
Murat Ç.
29-03-2016, 01:57
öncelikle merhaba madem hazır konu var bende tecrübeli abilere bir soru sorayım bu yıl iki yıllık makine bölümünden mezun oldum ardından aöf işletmeye kayıt oldum şuanlık aöf lisans kayıtım aktif iken şuan makine iki yıllık bölüm mezunu olduğum için önlisans kpss sine girebilirmiyim bu yıl böyle bir hakkım varmı
Ben yıllar önce mezun oldum ama ösym sitesinde hala okuyor görünüom. Kpssye başvurdum, sorun çıkar mı? Gidip düzelteyim mi?
öncelikle merhaba madem hazır konu var bende tecrübeli abilere bir soru sorayım bu yıl iki yıllık makine bölümünden mezun oldum ardından aöf işletmeye kayıt oldum şuanlık aöf lisans kayıtım aktif iken şuan makine iki yıllık bölüm mezunu olduğum için önlisans kpss sine girebilirmiyim bu yıl böyle bir hakkım varmı
girebilirsin. sıkıntı olmaz.
Ben yıllar önce mezun oldum ama ösym sitesinde hala okuyor görünüom. Kpssye başvurdum, sorun çıkar mı? Gidip düzelteyim mi?
Diploma yada çıkış belgenle gidip düzelttireceksin.
Aynı durum bende de vardı. Diploman, diplomanın fotokopisi, transkript (ama diplomanda diploma notun yazıyorsa şart değil) ve onun da fotokopisi ile gidip düzelttiriyorsun. "Makbuz olmadan" 5 TL alıp başvurunu yapıyor.
Eklemeyi unuttum bilkent OSYM ye falan gitme, o iş kalkmış artık. Bazı mahallelerde anadolu liselerini başvuru merkezi yapmışlar.