Orijinalini görmek için tıklayınız : ses kesintisi
karamucu
15-06-2012, 22:24
arkadaşlar aracımda 40ahlik varta akü var ve 2din jvc 846- komponent jbl 6508c (16cm sanırım)- bass ROCKFORD FOSGATE P2D2 10 25 CM PUNCH P2 ve amfi olarakta sunsui cma-4120 1500watt var. amfiyi daha önce kicker comp15 38cmlik bass ve pioneer ts-e 2095 3 yollu hoparlörle kullanmıştım ve hiç bir sorun çıkarmamıştı ama şimdi bassın ayarını azıcık açalım diyoruz amfi iptal oluyor (bass ayarı kısıkken hiç bir sorun yok tabii basstan da eser yok ):cool: ses düzeyini alçaltınca ve birazda zaman geçince tekrar hayata dönüyor... umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır ...
murat_ileri
19-06-2012, 12:14
kullanılan akü çok düşük ondan kaynaklanıyor, anfi aşırı kayıpla güç verdiğinden çektiği akımda dolayısıyla fazla oluyor. tavsiyem stinger yada optima marka akü ile değiştirmeniz ve sisteme mümkünse 1 akü daha eklemeniz yönünde olacak
bLackModeL
19-06-2012, 17:25
stinger gibi markaların kuru akusu var macustik diye bir markanın hem kuru aku hemde kapasıtor olarak kullanılan bı urunu var onu dusunebılırsın
3380-M-ACOUSTIC-M800-BATTERY.html (http://www.aktepesound.com/?urun-3380-M-ACOUSTIC-M800-BATTERY.html)
hakan876
19-06-2012, 23:19
aku 40 amp ıse beslemesı lazım bagalantı da hatta var sesı acamam sebebı ohm hattası ..tek anfı calısıyo oyledegılmı??
hakan876
19-06-2012, 23:22
asırı yuk ten dolayı an fı kendısını korumaya alıyo bılen bırı bagalsın eskı sub 4 ohm yenı sub 2 ohm bagalayacak adama soyle anfın kanal bası 2ohm okuya bılıyomu nasıl bagalandı bılemıyoruzz..
murat_ileri
20-06-2012, 02:09
abi akü yetersiz kalıyor başıma çok geldi, hatalı bağlantıdan dolayı anfi daha da fazla akım çekiyor. yaptığım bir sistemde çift akü olmasına rağmen araç hareket halindeyken aküleri tamamen bitirmiş yolun ortasında stop etmişti :(
hasan linkini verdiğin ürün bu sistemde pek iş görmez, içerisinde 10 A akü mevcut
abi kuru aküye ne gerek var yaw :S
adam akıllık min. 60 Ah bi akü ve düzgün bi anfi ile sistem sorunsuz calısır. Zira aküde yeterli olur ama duyduklarım Sansuilerin gücü sevdikleri (voltaj anlamında)
40Ah akü anca araca yeter
karamucu
21-06-2012, 07:58
evet tek anfiyle çalıştırıyoruz...
karamucu
21-06-2012, 08:02
haftasonu kabloları yenileyip deniycez üzerinde hazır kabloları kullanmıstık... birde 2 faradlık kapasitör iş görür mü? olmadı aküyü büyültürüz ...
hakan876
21-06-2012, 11:28
dostum..anfının teknık ozzelıklerıne gore bagalantı yapılması lazım sen chazı elleme bul ordan montaj cı o yapsın 5 dakkada...sen o chaza akude alsan cap ta alsan nafıle yanii ayar ıstıyoo ayar
karamucu
21-06-2012, 15:49
umarım dediğin gibi ayarla herşey hallolur dostum yoksa benim ayarlar kaçabilir :D ...
haftasonu yaşayıp görücez artık çok saol...
dostum..anfının teknık ozzelıklerıne gore bagalantı yapılması lazım sen chazı elleme bul ordan montaj cı o yapsın 5 dakkada...sen o chaza akude alsan cap ta alsan nafıle yanii ayar ıstıyoo ayar
abi sıkıntı sanırsam 1 taneden ibaret değil. Benim tahminim 1 adet RCL kullanılıp "Y" fiş ile çoğaltılmış. Bu sebeple gelen sinyal gücü düşünce anfiden güç alınmaya çalışılmış. Preout'u düşük bir teypte kullanılıyorsa anfiye iyice yüklenilmiş.
Aküde 40Ah olunca sonuç ***** olmuş gibi geldi, ancak detayları bilmiyorum tabi
hakan876
21-06-2012, 23:09
bu muzık sısıtemı hangı arabada markası nedır ??aracın.. du bakalım montaj cı cozemez ise bır sekılde yardımcı olucaz
bu muzık sısıtemı hangı arabada markası nedır ??aracın.. du bakalım montaj cı cozemez ise bır sekılde yardımcı olucaz
abi araç 200sx miş.
Tek anfi kuvvetle muhtemel tek RCL y fişle cogaltılmıs. DOuble dın var JVC'nin. preoutlarının onların 2.2V diye biliorum ben
hakan876
22-06-2012, 10:41
arac nıssan ıse sarjı ıyı yapması lazzım dınamosu guzledır. karamucu simdi beni dinle önden arkaya bır tane daha rcl kablosu daha cek bu cektıgın kabloyu teyıp te sub out kısmına tak dıger tarafınıda anfıdekı 3ve4 kanala.. gel gain tarafına gaını ortada tutu super bas yazan kısmı 0db getır croos ksımı sadece 3ve4 kanala aıt olantarafı lpf de kalsın bassın artısı 3 kanalın artısına bassın eksısı 4kanalın eksısıne gır dıger hopları cıkar kapıdakı mıd takımını 1 ve 2 kanala bagla..
hakan876
22-06-2012, 10:56
arabayı calıstır chız bır muddet calıssın kesme kapanma yapıyoo ıse soyle gerısı ayar zaten bass kısık veya az calıyoo ıse 3ve4 kanalı konturol eden gaın aca bılırsın tonlamayı begenmıyoo ısen cross kısmından ayarını yapa bılırsın gene 3ve4 kanalı konturol eden croos tan mıd takımını ıle sub esıt calamalı bır bırı cok bastırmamalı ses olarak bırını bogmasın hepsı anlasılır olmalı
karamucu
22-06-2012, 16:07
yarın akşam araç elimde olucak ilk işim teypçimin yanına gidip dediklerini denemek olucak ;)