PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basik aracla gezmek !!!

Sayfa : [1] 2

yaniss
16-06-2012, 02:06
Arkadaslar uzun zamandir merak ediyorum siz degerli arkadaslarin fikirlerinide ogrenmek istedim :) uzun zamandir forumdaym forumun ruhuna ayak uyduralim dedik yay taktim 3.5 cm cok ta memnunum asilnsoruya gelirsek

Bazen hic olmiycak cukurlara giriyorum icim ciz ediyor, ara sokakta kaldirima cikmam gerekiyor cikamiyorum , arabayi lifte kaldircaz o ayri bir dert en son igne adaya gittim arabanin vurmadik yeri kalmadi lanet olsun sokucem dedim artk ama arabaya baktikca asik oluyorum gozume cok hos geliyor boylede ;)
Forumdaki arkadaslar yerle bir nasil geziyorlar hic ara sokaklara girmiyormusunuz ne yapiyorsunuz cok merak ediyorum ? Adam 5 cm basmis yorumlarda hala 3 cm bas fln yaziliyor bu kadar kolay mi hep sabit yerlerdemi geziyorsunuz ?

Arabaya bakip seyretmek mi guzel yoksa keyfli keyfli binmek mi ?

Jeandan-R
16-06-2012, 02:22
Bozuk yollara girmiyorum pek. Kaldırıma stock halinde de hiçbir arabamı çıkarmıyorum zaten. Ben memnunum halimden coile geçene kadar devam etsin böyle. Coilden sonra biraz daha yükselticem aracı

Düzeltme: Aracımda 5cm yay var, çok daha basık araçla gezenler var onların işi daha zor tabi :)

fatihob
16-06-2012, 02:34
Motor koruma kapağı yada tampon altındaki plastik sürtüyordur boşver devam et:)

ygtrn
16-06-2012, 02:46
benim düşüncem arabayı sırf görüntü için yerleri süpürecek kadar alçak basmak yok yay kesmek vs vs zaten kasaplık, bu iş tamamen sonradan alının aftermarket yayın limiti kadar yapılmalı ve kesinlikle yaylar ezilip büzülüp kesilmemeli... ayrıca yol tutuşada negatif etkisi var....

kendi aracıma okadar alışmışımki, kesinlikle normal bir araba dahi kullanmak bana işkence gibi geliyor... yok tümsek var fren!!, çukur var fren!! yerler tozlu fren!! fren fren fren!! ota boka fren anasını satam... gaza asılıyorum ve geçiyorum herçeşit kaldırıma çıkabildiğim için fazla park sorunuda yaşamıyorum :D:D:D

ruudvan
16-06-2012, 02:58
3.5 luk yayla okadar atraksıyon yapıyorsan vay halıne.alısmak lazım.basık araba her yolda kullanılmaz oncelıkle yolu sen secersın.agır agır gıdersın kı mudahalenı zamanında yapman ıcın .yerı gelır arabanın altını otobanda bıle surtersın aslında bnm uyguladıgım tarz herzaman lastıgı yuksekten gecırmek .
okunu da cıkarmaya gerek yok ama aracı guzel gosterıcek alcaklıkta bı yay ıle herturlu yerden surtmeden gecersın.

S.Özeren
16-06-2012, 03:28
aynı araçlara sahibiz ve benim aracın kafa tarafı totalde 11cm düşük kıç da 8 cm

Ben yazlık tarafında sorun yaşıyorum genelde (gümüşyaka) ordada kendime en temiz yolu seçtim bi evin önüne girerken lipi katlıyorum istanbul içindede seçebildiğim kadar düzgün yolları seçiyorum

Muayne zamanı aracı kaldırmıştım az kalsın satıyordum geri basınca işte benim bebeğim dedim :)

Anu
16-06-2012, 06:58
6 cm yayla nadir olarak altını sürtüyorum, tam tadında hem sürmelik hem de görsellik açısından en uygun ölçüde benim araba için :) Şimdiye dek birkaç kez altını sürttüm, bir kez de Carrefour çıkışında araba kapı raylarına takılmıştı kalmıştım orda :D Başka da şükür birşey olmadı. Ama Ankara' nın her çukuru tümseği ezberimde. Bilmediğim riskli yollarda hızlı gidersem başımı direksiyona 3-4 cm mesafede tutarak önümü mümkün olduğunca iyi görmeye çalışıyorum :D

ulasoztas1
16-06-2012, 07:02
gidiceğim güzaergahta düzgün yolları seçiyorum, kasislerde yanımda 1 den fazla kişi varsa indirdiğim oluyor.
Motorun altına koruma taktırmak aracın altını vurduğunda vs.de çok işe yarıyor tavsiye ederim

Ferhat
16-06-2012, 07:30
Basik araba candir caaannn :)

ondertopcu
16-06-2012, 07:48
Sürtme herkeste var tabiki, çok basıklar temiz yolları seçiyor ara sokaklara olabildiğince girmemeye çalışıyorsun. Eziyeti var ama görüntü olarakta zevki bambaşka :D

RottingChrist
16-06-2012, 08:01
ramosi gelsin bunun cevabini versin.

çağlarcoskun
16-06-2012, 08:29
Kiz arkadasimla ciktigimda arabayla fazla gezemiyorum. O konusurken dinliyomus gibi yapiyorum ama genelde dinlemeyip yola konsantre oluyorum. Bunu anladigi zaman ayar oluyo ama yapcak bisey yok headers cok vuruyo kisaltmam lazim :) biyerde atiyorum gazladin ilerde tumsek var capraz geciyosun yavas yavas milletin o bakislari yokmu eeehhh simdi b.ku yedin gibisinden.. :)

fatihcakin
16-06-2012, 08:31
2 Araç olucak biri şehir içi ulaşım için, diğeri ise bebek olucak hafta sonları yıkayıp karşısında çay içip boş boş dolanıcan :) 2 sinede bir araç kullanıldımı rezil olunuyor

Videolar bölümüne paylaşmıştım aklıma geldi burayada ekliyorum :):)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dyvz4HC4FIc

metin
16-06-2012, 08:31
sürtme değilde sekme oldumu sıkıntı basık araba

enginetune
16-06-2012, 08:35
karter muafazası ve orta susturcum yamuk sürtmekten :D geçen günde kasisten ser geçince sağ ön davlumbaz kırıldı açıkcası basık gezmek hoşuma gittiği için pek umursamıyorum kolay kolay kaldırıma çıkmam mesela ama bi kere denedim mecburiyetten askıda kaldım o yüzden nerde düzyer var oraya park ediyorum :D

orhan_guney
16-06-2012, 08:49
:icon_tup::icon_tup: aynı dert bızım hanımda var sanıyorkı dınlemıyorum araca ılgı gosterıyorum :)
Kiz arkadasimla ciktigimda arabayla fazla gezemiyorum. O konusurken dinliyomus gibi yapiyorum ama genelde dinlemeyip yola konsantre oluyorum. Bunu anladigi zaman ayar oluyo ama yapcak bisey yok headers cok vuruyo kisaltmam lazim :) biyerde atiyorum gazladin ilerde tumsek var capraz geciyosun yavas yavas milletin o bakislari yokmu eeehhh simdi b.ku yedin gibisinden.. :)

Arenimo
16-06-2012, 08:53
Bu soruya basik araclardan sorumlu bakan Alptuğ Şen e (@lp2) sormak gerekir panpam mağmaya kadar basiyo arabayi:)

Ek.Civic_Spoon
16-06-2012, 08:54
iğneadaya arkadaşım her hafta fd6 yla 5 cm lik yaylarla gidip gelio ve arabası full dolu oluyo, pazar günü bende gittim bendede 5 lik yay var ama hiç sürtmüyoruz, ki bizim burgaz yollarıda çok kötü onemli olan biraz daha dikkatli kullanmak .. ;)

metinalan
16-06-2012, 09:00
Basık arabaya binmek fedarkarlık ister :)

bLackModeL
16-06-2012, 09:04
bozuk yolalrı ezberledım artık kaldırımda ne ısı varmıs arabanın :( olabıldıgınce yavas kullanıyorum sehır ıcınde 50 gecmıyorumm baya keyıflı dıger arabalara yukardan bakma :D

furkancicek
16-06-2012, 09:09
Abimde accent era var 3.5 luk yaylı benim arabadan sonra cok konforlu geliyo kasislerden 2. vitesle gecebiliyorum kaldırımlarada cıkabiliyorum :D

Kendi arabamlada istedigim heryere gidiyorum yolu bozuk olan semtte zaten isim olmaz :)

RIDVAN
16-06-2012, 09:10
Basık araç kullanmak dikkat . fedakarlık tercübe ister herkes kullanamaz elinde kalır :)

Alp'R
16-06-2012, 09:15
Gözlerini öyle açıcaksınki yoldaki karıncayı bilene görüceksin:D

Bildiğim yolları genellikle tercih ederim ama bilmediğim yoldan giderken hızımı azaltırım dikkat ederim.Sürttüğü zaman sinirlerim bozulur yapçak bir şey yok. Basık araca biniyosan eziyetine katlanıcaksın ama bana eziyet değil zevk veriyo:D

Bulut Y.
16-06-2012, 09:26
1TWP5HqMw-w

EF Vtec LownSlow - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1TWP5HqMw-w)

vtec26
16-06-2012, 09:34
Basık araba hasta işi, benım aracım çok basık sayılmazdı,17"lenso ve 215-40-17 lastiklerde çamurluk arasında 1 parmak zor sığıyordu, ama insanı yaşlandırıyor, yok kasislerden çapraz geç, uzun yolda bozuk yerlere geldin mi küfür et. 7 24 gözünü açmak zorundasın. Zaten her bozuk yol gördüğümde önce ben küfrediyorum sonra arkamdakiler :D

şu ana kadar sürtme olmadı bende sadece arabada 2 den fazla kişi ise egzoz borularım sürtüyor kasislere . Dün yükselttik tatile gideceğimizden dolayı, tatil dönüşü satmayı düşünüyorum...

AhmetYılmaz
16-06-2012, 10:03
17 jant ve 45 yanakla limitteyim şuan. Kartel korumam var. Pet şişe yan durunca sürtücek konumda yani. Aracı haftada birkere çıkarıyoruz ama ondada girmedik yer kalmıyo. Yalova yollarında yol çalışması varken gidiyorum sürekli. Biraz uzun sürüyo ama yol sıkıntı yok. Sürtceğini anladığımdada yavaşca sürtüyorum. Sıkıntı olmuyo. :) Biraz dikkat birazda sabır isteyen bişey. Ayrıca gazlayan adam işi değil.

BLuEBoY
16-06-2012, 10:05
basık araçla gezmek demek, her an trafiği durdurup tümseği, çukuru çaprazlamak demek, arkadan korna-selektör yemek demek :D

Burak E.
16-06-2012, 10:11
basık araç candır kandır :) tümsekten capraz geçmek ve milletin sana bakması paha biçilemez :)

dorukky
16-06-2012, 10:14
benım s13 de yaylar kesık yere 6 7 cm felan arac gunluk gezıntıde genelde 3 4 defa on tamponu yada altını vuruyorum en ufak bı sette altı cazırt dıe surtuyorum yokus assagı genelde ınemıyorum dık yokusları cıkamıyorum takılıp havada kalcam dıye :)

dorukky
16-06-2012, 10:15
17 jant ve 45 yanakla limitteyim şuan. Kartel korumam var. Pet şişe yan durunca sürtücek konumda yani. Aracı haftada birkere çıkarıyoruz ama ondada girmedik yer kalmıyo. Yalova yollarında yol çalışması varken gidiyorum sürekli. Biraz uzun sürüyo ama yol sıkıntı yok. Sürtceğini anladığımdada yavaşca sürtüyorum. Sıkıntı olmuyo. :) Biraz dikkat birazda sabır isteyen bişey. Ayrıca gazlayan adam işi değil.18 jant ve 35 yanak ıncecık lastı var :)

Mr.K
16-06-2012, 10:21
Feribot'a anasının gozu capraz acı harici bi sıkıntı cekmıyorum ben sahsen :D arabanın kopegıde olmam surterse surtuyo zaten nabim :D

Fatih_
16-06-2012, 10:31
Yavaş ve dikkatli olcaksın , geçtiğin yolları ezberleyeceksin , kötüyse daha iyi yollar bulacaksın :)

karter korumam yok önde davlumbazlar yok , araca 2 kişi bindiği zaman en ufak bir tümsekte arka lastikler sürtüyor , sağ sol yapınca lastikler sürtüyor bırak tamponun sürtmesini..

Ben ara sokaklarda 20-30 u asla geçmiyorum ,, şehir içinde caddelerde 50-60 gerektiği zaman durcak kadar yavaşlıyorum arkadan gelenlerin kornaları sellöktörlerini umursamıyorum yapcak birşey yok :)

Eğimler , çok ufakta olsa çukurlar ve asfalta yapılmış daha doğrusu YAPILAMAMAMIŞ yamalar bile çok dikkat istiyor..
Ayrıca sırf sürttüğün yerlerde yavaşlarsan alt takımı alırsın yakında eline :)
yavaş yavaş..

M.A.D
16-06-2012, 10:54
Arkadaslar uzun zamandir merak ediyorum siz degerli arkadaslarin fikirlerinide ogrenmek istedim :) uzun zamandir forumdaym forumun ruhuna ayak uyduralim dedik yay taktim 3.5 cm cok ta memnunum asilnsoruya gelirsek

Bazen hic olmiycak cukurlara giriyorum icim ciz ediyor, ara sokakta kaldirima cikmam gerekiyor cikamiyorum , arabayi lifte kaldircaz o ayri bir dert en son igne adaya gittim arabanin vurmadik yeri kalmadi lanet olsun sokucem dedim artk ama arabaya baktikca asik oluyorum gozume cok hos geliyor boylede ;)
Forumdaki arkadaslar yerle bir nasil geziyorlar hic ara sokaklara girmiyormusunuz ne yapiyorsunuz cok merak ediyorum ? Adam 5 cm basmis yorumlarda hala 3 cm bas fln yaziliyor bu kadar kolay mi hep sabit yerlerdemi geziyorsunuz ?

bakmakmı keyifli binmekmi diye birşey yok, gülü seven dikenine katlanır kardejj :D

ben yerden üçyüz metre yüksek focustan inip direkt basık egye bindim, ilk günler hiçbişey yapamadım mal mal oturdum, E-5 te bile sürtüyordum, sonra yavaş yavaş gezmeye başladım, focusa alışmışız, egde farklı kullanmak lazım, sonra yavaş yavaş gezmeye başladım, sürten yerlere baktım oraları kurtarmaya çalıştım mesela orta boru sürtüyordu yukarı doğru kaldırttım boruyu, sonra sürten yerlerin önemine baktım , normalitesine baktım gayet normal oraların sürtmesi falan vs. sonra sertleştirmelere girdik arkaları sertleştirdik öndeki konileri ayarını sertleştirdik, seke seke tatlı bi gidişi var kasislerde direkt durarak geçiyorum sıfır sürtme ile geçiyorum, tampon sürtse de normal, boru zaten sürtmeye programlanmış :D , şimdi sonuç olarak ben egye ilk zamanlar binemezken, şuanda yüksek geliyor daha basmak istiyorum, yani ben nie kendimi kasayım görüntü yapacakken nie sürtüyorum diye düşünürsen modifiye işine hiç girme o zaman :) peder stayla

S.celik
16-06-2012, 11:01
basık araç güzelde uzun yolda bende bel ağrısı yapıyor :D:D:D Onun dışında çok güzel zıpaya zıplaya gidiyorsun :D

KM_562
16-06-2012, 11:07
çukurlar tümsekler balık sırtları hep ezberde olursa sıkıntı olmuyo :) Artık öyle alışılıyoki yüksek araba da bile tümseklerden çağraz geçer oluyo insan. tavsiyem sök 3.5luk yayları 5 lik koy keyfine keyif kat :D

c20let
16-06-2012, 11:18
basık araç kullanmadım yorum yapamayacağım ama kaldırımda ne işi var arabanın orası yayalar için değil mi ?

EMRE KAAN
16-06-2012, 11:20
ben resmen yol seçiyorum eve gitmek için 10 km lik yolu 3 km uzattığım oluyo bazen

yolda hiç bizaman abuk sabuk gitmem ama yolları ezberledim artık :)

AhmetYılmaz
16-06-2012, 11:23
Ayrıca basık araçla yeri gelince 160 170 le üç şerit yapmakta ayrıdır. :D

emirhan sph
16-06-2012, 11:27
Valla basik araba kullanmak sanattir. Cevremdeki araclarin hepsi yerde 2-5 cm yuksek hepside istanbulun her sokagina girebiliyo. Bence soforle alakali bsey. Ben w115 le hc sikinti cekmiyorum valla :) Ama gecen gun Emrenin focusunu kullndim 3 yada 4 kilo vermisimdir :D

AşkınS.
16-06-2012, 11:29
bide basık olup egzozlu olanlar genelde egzoz kazanını sürtüyor :D forumdan bi arkadaşımız askıda kalmıştı,jeeple çektik :D haha :D

Sercan AKCAN
16-06-2012, 11:37
Askıda kalmakda ayrı bi zevk aslında :) boyum kadar askı yaparlarsa kalır tabi arabalar askıda :) Basık araba çok farklı bişey ya.Herkesin sorusu nasıl geziyorsun bununla böyle oluyor.

mesutt1
16-06-2012, 11:40
basık araba kullanmak kadar zevkli bişe yok bozuk yerden geçtiğim zaman altı sürtmesin diye koltuktan kalkıyorum :D

M.A.D
16-06-2012, 11:40
Ayrıca basık araçla yeri gelince 160 170 le üç şerit yapmakta ayrıdır. :D

offf fenaaa :D

mercan_shark
16-06-2012, 11:42
aracı aldığımın ilk günü hiç unutmuyorum 4 agustos 2011 araçra 6-4 ler var floryadan pendike geldim sıkıntı yok aracı garaja parkedeceğim ve minik bir tümsek var kapı rayı :) okadar çapraz geçmeme rağmen asılı kaldım hhaha sonra milleti cagırdım ve kaldıra kaldıra geçtik :) fakat kesinlikle ve kesinlikle basık araç kullanmak sanat.

Fatih_
16-06-2012, 11:51
basık araba kullanmak kadar zevkli bişe yok bozuk yerden geçtiğim zaman altı sürtmesin diye koltuktan kalkıyorum :D

hahah :D

bende tümseği geç farkettiğimde , herşey için çok geç olduğunu düşünerek tümseğe gelmeye 1saniye kala kendimi öyle kasıyorumki arabanın içinde , direksiyonu sıkıca tutuyorum yüzümde acı çekme ifadesi oluşuyor , geçince rahatlıyorum :D

darkmann
16-06-2012, 12:01
bende corsayı 8-9cm indirdim ama body kit yoktu bende standart arabanın vurduğu sette o haliyle geçiyordum araba dolu olsada vurmuyordu şaşeden yüksek bu araba tek sıkıntı karteri sürtüyordu onada dikkat ediyordum

Eyüp
16-06-2012, 12:07

Benimde aracımda 5cm yay var , çok basik değil ama bende sürerken geriliyorum öyle :D

Burak-Akın
16-06-2012, 12:17
arkadakilerin çogu zaman rahatsız oldugu oluyor :) çukurdan, tümsekden vs. vs. geçerken yavaş ve dikkatli geçiyorum.

Kötü ve çukur yollardan temkinli geçiyorum. Fazla altı vurma olayına karışmadım.. Aracımda 3,5cm. maxrack spor kit mevcut

mesutt1
16-06-2012, 12:19
hemde ne gerilmek :D her yere sürtmekten artık kimseyle konuşmuyorum hayata küstüm :(

Berent.t
16-06-2012, 12:19
Tüplü t-sport'la gezmekten beter olsa gerek

gurcell
16-06-2012, 12:26
Alp2'nin arabası öyle böyle basık değil ama... Belediye arabanın altına süperge verse, amme hizmeti olarak sokakları bile süpürür valla.

Hele ben bindim, Ecufast'in sokağının sonuna 5 dakikada gidebildik yavaş , sağ , sol , yan geç vs. yapmaktan...

Berkan
16-06-2012, 13:26
Alp2 zamanındaa c2 ile Özgürün bahçelievlerdeki yıkamadan 10 dk uğraştıydı cıkıcam diye en yüklenip kaldırdıydık ahhah :D

volkan_gs
16-06-2012, 13:32
Benimde aracımda 5cm yay var , çok basik değil ama bende sürerken geriliyorum öyle :D

Auris' inizde mi var 5 cm?

Ultraleggera
16-06-2012, 13:43
Aynı araç bendede var corsa d sport karter muhafazası vuruyor oda çelik zaten dert etme zaten muhafaza ile karterin arasında yaklaşık 3 3.5 parmak falan mesafe var hiç bişi olmaz devam :)

emresener
16-06-2012, 13:52
basık arac kullanmak ayrı zevk.. illaki arada bir cızz ediyor içim ama liftte çok inceledim sıkıntı olucak bi yer yok altta ön taraftada karter lastik hızasına denk geliyo neredeyse o yuzden sürte sürte çoook tumseklerden geçmişliğim var. Kastamonu ya ve antalyaya uzun yola gitmişliğimde var vento ile ailecek :D

boşuna dememişler Low & Slow ;)

M.A.D
16-06-2012, 14:01
senin en iyi yapacağın şey arabanı lifte kaldır sıfırdan bak nereler sürtüyo, ona göre geçişlerin rahatlar gereksiz biyer sürtüosa sürttüğünde o kadar üzülmezsin hatta daha basmak istersin , ki daha çok basmak istemen yakındır :D

otomania
16-06-2012, 14:02
basık araç kullanması çok zevklidir aracımda 6 cm yay var, kaç kere yol bozuk ve yüksek tümsek var die yolumu değiştirdiğimi bilirim ama Allah şükür bu zamana kadar sıkıntı çıkmadı inş.da çıkmaz.

İbrahim33
16-06-2012, 14:03
bende konu üzerinden sorayım ? c5 e 3.5 cm yay taksam sürtme yapar mı ? bide hangi markayı önerirsiniz?

edit:jantlar 18 inç...

otomania
16-06-2012, 14:04
bende konu üzerinden sorayım ? c5 e 3.5 cm yay taksam sürtme yapar mı ? bide hangi markayı önerirsiniz?

3,5 la pek düşceğini sanmıyorum 1,5 bakla farkeder anca

MatraX_07
16-06-2012, 14:06
Çok hızlı araç Kullanan bırı olarak
Ne aılem ne sevgılım ne esım dostum yavas kullanma konusunda ıkna ettıler ama
Tek bırsey basardı bunu o da Basık araç :D
Basamıyorum Seke Seke sekeleyerek gıdıyorum
Basık araç kullanmak Güven Özveri Tecrübe ister :D

Hele kasislerden yan geçmek sekelemk paha biçilmez

Baran^
16-06-2012, 14:30
Bu zamana kadar yaysız araba kullanmadım,en basık arabam s2000di.Ondada en son kanyonun garajına giremedim capraza verecek yerde yoktu geri cıktım trafik altüst oldu tam salaklıktı.Birdahada 3lük yaydan fazla bişey alçaltmam arabayı.Heryerini döküyor yol tutmuyor çileden başka birşey değil.Şimdi mercedeste 3lük var heryere girip cıkıyor konforuda bozulmadı guzelde görünüyor gözüme.Herseyın fazlası zarar.

Evrenoz
16-06-2012, 14:32

Senelerce basık araç kullandım. Son kullandığım civic'imde 6-4 yay mevcuttu. Ara sokağa da girdim, köy yoluna da girdim, bozuk yola da girdim, feribota da bindim.. Gitmesini bildikten sonra her yolda gidilir.

özgür67
16-06-2012, 15:04
Ayrıca bu hastalık her geçen gün esir alıyor insanı galiba.Genelde 3 lük yay takardım arabalarıma.Şu an 3 lük var ama galiba 5 lik yay takıcam.Bir süre sonra yetmiyor görüntü olarak galiba:D:D

ulasoztas1
16-06-2012, 15:05
Avm lerin kapalı otoparklarına girmemeye özen gösteriyorum :D

turbo&quattro
16-06-2012, 15:17
boyle birsey nasil kullanilir yahu :)

http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/IMG_3877.jpg

http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/IMG_3886.jpg

Hakan Burak
16-06-2012, 15:19
Basık araçları bana yasakladılar :D Gözlük takmayınca kasisleri göremiyorum. Doğal olarak ta sonradan cazırt , cuzurt ses gelmeye başlıyor :) Ama gerçekten bağımlılık yaratmış ki leylek araçlarla bile kasisten yan geçme hobisi oluştu :D Yol seçmek lazım gerçekten. Basık aracın zevki de paha biçilemez :) Ama bu saatten sonrada 6 cm üstü basıklıklar gerçekten beni zorlar. :D

özgür67
16-06-2012, 15:19
air ride vardır heralde olmalı yani:)

İbrahim33
16-06-2012, 15:21
bildiğin fotoş lan bu...

özgü-R
16-06-2012, 15:24
basık araç dediğin sürtücek :) Sürtmeysa Sikinti vardur :D

turbo&quattro
16-06-2012, 15:24
bildiğin fotoş lan bu...

kendim cektim...

Emir_b16a
16-06-2012, 15:32
basık araban varsa bahçeli evlerden beşitaşa gelicem diye ağlarsın :D

aRSLaN
16-06-2012, 15:57
yay takınca corsanın altı o kadar yere yaklaşıyor mu?Bende de35mm h&r var.Standart haldeki mkV golf ile altını sürttüğüm yerden şuanki aracımla sürtmeden geçebiliyorum.Karşıyakada kaldırıma mecbur çıkıyorum zemine oturmamak için alçakta kalan tekerlekleri kaldırıma olabildiğince yanaştırmamaya çalışıyorum.

excalibur
16-06-2012, 16:16
basık arabayla geziyorsan navigasyon gibi oluyorsun. sürekli gittiğin yollardaki çukurları, tümsekleri, kamyonların yaptığı izleri eberliyorsun.

en vazgeçilmezi de bol bol resimlerini çekmek oluyor bence...

Aktaş61
16-06-2012, 16:24
2 hafta önce 4 cm lik yay taktım kesmedi 2 gün önce coile döndüm şuanda 7-8 cm de. bu yeni astraların alt takım çok alçak yere 5 cm filandır sanırım karter muhafazanın yakınlığı.ama bugün hiç bilmediğim yeşilpınara gittim, zeytinburnunun köstebek yuvası ara sokaklarında gezmek zorunda kaldım bir kere sürttüm altını o da muhafaza sürttü dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmaz diyorum bende

enes28
16-06-2012, 16:32
2 hafta önce 4 cm lik yay taktım kesmedi 2 gün önce coile döndüm şuanda 7-8 cm de. bu yeni astraların alt takım çok alçak yere 5 cm filandır sanırım karter muhafazanın yakınlığı.ama bugün hiç bilmediğim yeşilpınara gittim, zeytinburnunun köstebek yuvası ara sokaklarında gezmek zorunda kaldım bir kere sürttüm altını o da muhafaza sürttü dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmaz diyorum bende

Geçenlerde beyaz bi Astra görmüştüm Yeşilpınarda gerçekten basıklığı on numaraydı. Siz olabilir misiniz?

ocean0636
16-06-2012, 16:35
Genelde gezidigimiz tum piyasa caddelerdeki butun cukur logar kapagi kasis yama vs gereksiz bozukluklarin hepsini ezberledim :D basik araba kullanmak ayri bir sanat ve hastalik. Zindan spec cam filmi ve basiklik, arabam ne olursa olsun vazgecemeyecegim 2 zaafim :)

GuNeS
16-06-2012, 17:05
yuvuzun punto bendeydi arabayı alalı 15 dakka olmuşken 3kere vurdumaltını azm ettim :) sonra basık prof. tuna basık araba kullanmak sanattır dedi sanat hayatım 3ayda bitti sattım :D juke aldım huzur ve psikoloji buldum :)

mehmetRS
16-06-2012, 17:11
klasik, sürtmüyorsa problem vardır:) birde konuyu açan arkadaş için bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. 3.5 luk yay kullanıp lifte kaldırırken problem yaşıyorsanız, o kullandıgınız yayın markasını bizimle paylaşmalısınız, 3.5 luk yay takıp orjinalden yüksek gezenler arasındaydım bir ara o yüzden yani, yanlıs anlasılmasın :)

yaniss
16-06-2012, 17:49
Arkadaslar oncelikle konu makaraya alinmayip herkez fikrini paylastgi icin sevinirim herkeze tektek yorum atamiyrm gozume takilanlara istinaden cvp yazayim oncelikle aracim corsaa bnzinli h&r 3.5 cm yay var ama 4 gbi dustu sanirsam gorenlerde inanmiyor ayrica uzerinde orjinal tampon ekleri oldugu icin sikinti ordan oluyor karter muhafaza surtyor zaten bnde sizler gbi alistim ama arada icim ciz edyor ondan fkirlerlernzi merk ettm samet 8 cm basik senin corsa ama ek yok ya onde blki daha rahat oluyrdr ama yinede akil isi degil :)
Zaten bende basiklik hastalgina yakalndim techturkey sayesinde insan dahada fazlasni istyrda maalesef is yerine giremiyorum :) bir arkadas kaldirimda ne isin var demis zaten keyften cikmiyoruz gecen gun ara sokakta kaldik arabalr sikisti gecemedk kaldrmda cikmadm 15 araba geri gtmek zorunda kaldim kastim ondandi :) sonuc olarak dedgnz gbi basik arac dikkat isi bnde alistim yuksek araba gozume igrenc geliyor ama otobandada giderken surtunce oha diyorum :) hepinize teskkurler basmaya devam :)

Numan
16-06-2012, 18:13

bir zamanlar çokk yaşadım bunları :D güzel günlerdi :soru:

S.Özeren
16-06-2012, 18:16
Arkadaslar oncelikle konu makaraya alinmayip herkez fikrini paylastgi icin sevinirim herkeze tektek yorum atamiyrm gozume takilanlara istinaden cvp yazayim oncelikle aracim corsaa bnzinli h&r 3.5 cm yay var ama 4 gbi dustu sanirsam gorenlerde inanmiyor ayrica uzerinde orjinal tampon ekleri oldugu icin sikinti ordan oluyor karter muhafaza surtyor zaten bnde sizler gbi alistim ama arada icim ciz edyor ondan fkirlerlernzi merk ettm samet 8 cm basik senin corsa ama ek yok ya onde blki daha rahat oluyrdr ama yinede akil isi degil :)
Zaten bende basiklik hastalgina yakalndim techturkey sayesinde insan dahada fazlasni istyrda maalesef is yerine giremiyorum :) bir arkadas kaldirimda ne isin var demis zaten keyften cikmiyoruz gecen gun ara sokakta kaldik arabalr sikisti gecemedk kaldrmda cikmadm 15 araba geri gtmek zorunda kaldim kastim ondandi :) sonuc olarak dedgnz gbi basik arac dikkat isi bnde alistim yuksek araba gozume igrenc geliyor ama otobandada giderken surtunce oha diyorum :) hepinize teskkurler basmaya devam :)

kafa 11 kıç 8 karter koruma yok :D ben opc line takıcaktım vazgeçtim forsa girip çıkarken yazık olur diye bencede bu kadarı akıl karı değil biyere giderken düşünüyorsun ideal basıklık iyidir senin aracı bayadır görmüyorum yoksa ona göre yorum yapardım lastik hizasında ise bence hiç elleme kafan rahat gez istediğin gibi

Ö.öztüRk
16-06-2012, 18:25
106 kullanıyorm daha pay kalmadı lip yere 1.5 cm kartel 2.5cm sekmekten gidemiyorm , askıda kaldığım günlerde oldu , ama yolu kollicaksın bel fıtığı ve boyun hastalığı geçirecem yakında ve eve düşünceki yorgunluk çok fena:) amaa görüntü olsun bakış açısı olsun basıklık gerçekten farklı bir zevk ..

Emir_b16a
16-06-2012, 18:27
kafa 11 kıç 8 karter koruma yok :D ben opc line takıcaktım vazgeçtim forsa girip çıkarken yazık olur diye bencede bu kadarı akıl karı değil biyere giderken düşünüyorsun ideal basıklık iyidir senin aracı bayadır görmüyorum yoksa ona göre yorum yapardım lastik hizasında ise bence hiç elleme kafan rahat gez istediğin gibi

inanmayın buna :D rahat gez falan yalan :D sonra yoldan geri geri çıkarsınız :D

yaniss
16-06-2012, 18:43

Bnm lastkle camurluk arasina parmagim girmiyor diye bilirm zaten seninki kadar bassam on ek direk kirilir allhtan benim on ek plastik opc line surtsede kirilmiyor :)

VA_VTİ
16-06-2012, 19:07
Benim cooper in tanponun altindaki lip sürtüyor , o da bana klavuzluk yapiyor:) çukurlari zaten hiç sormayin yay olsada olmasada adam isyan diyor vala!
Benim tek yaydan yana sıkıntım çok zıplatması ziplayinca adamin kicini koltuktan kesiyor bu olay diğer araçlarimda olmuyordu! Bu bindiğim ikinci cooper ikisinde ayni sıkıntıyı yaşiyorum malesef

S.Mert
16-06-2012, 20:26
arabamın 4 teker yerdeyken şasi altına kibrit kutusu dik girmiyor, 3 senedir bursa-izmir sürekli şehirlerarası yol yapıyorum ayrıca şehir içide daha hiç giremediğim yer olmadı (otoparklar hariç) çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. hee ama ne var, git gel 700 km yoldaki bütün çukurları tümsekleri ezbere biliyorum :D

B.Koçer
16-06-2012, 20:39
arabamın 4 teker yerdeyken şasi altına kibrit kutusu dik girmiyor, 3 senedir bursa-izmir sürekli şehirlerarası yol yapıyorum ayrıca şehir içide daha hiç giremediğim yer olmadı (otoparklar hariç) çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. hee ama ne var, git gel 700 km yoldaki bütün çukurları tümsekleri ezbere biliyorum :D

Hap var gardaş istermisin :D

S.Mert
16-06-2012, 20:43
Hap var gardaş istermisin :D

ahahahua oraya bile girdik lan sahi :D

onursumer
16-06-2012, 20:51
bende 3.5cm yay var araç normalde yüksek gozuksede alt kısmı yere yakın olduğundan genelde surekli vuruyorum alıştım artık ozellikle evin otoparka gir çık zaten kaçarı yok :D

sinan-s
16-06-2012, 20:58
6 Cm yay var bende Sadece çok dık kasislerde orta susturucuyu sürtebiliyorum onun dışında sıkıntı yok..:)

S.Özeren
17-06-2012, 01:11
inanmayın buna :D rahat gez falan yalan :D sonra yoldan geri geri çıkarsınız :D

sizin soktuğunuz yol yol değil ben napim amk :D

hüsor
17-06-2012, 01:14
zamanında kangoo ile neler cekmıstım ceyrek tur donebiliyordum ama kesinlikle soyluyorum değer oyle gezmeye :D 1 defa karteli çatlattım ama derler ya gülü seven dikenine katlanır kesınlıkle öyle :)

Fatih Kavak
17-06-2012, 02:13
Alışırsın. :)

yaniss
17-06-2012, 08:38
Alışırsın. :)

Forsta bulusma gununde on eki falan kirdgin gunu unutmadim daha :) iste o keyif degilde eziyet be kardesin :(

Low-Rider
17-06-2012, 10:41
yasin senin arabanın basıklığı güzel

ama sizin otopark girişi çok tırt ya ters çıkıyorsun galbia geçen gördüm:D

Dragger
17-06-2012, 11:14
Boşver hiç uğraşma, akıl işi değil bu.

Puntoyu 13cm basmıştım, 2 kere karter değiştirdim, şanzımanın köşesi kırıldı, şanzıman alt bağlantı yerlerini kaç kere değiştirdim bilmem. Egsoz manifold, çamurluklar davlumbazlar vs oraya hiç girmiyorum, dünya para yedi.

Kiayı 6cm bastım, altı hiç sürtmüyor mis gibi valla. Hoş Çanakkale üzerinden İzmire gittim geçende bu basıklık bile fazla geldi, stock amortisör yayla yaylana yaylana gitmek varken bu bile eziyet...Ama yapamıyoruz da araba basmadan...

thedevil
17-06-2012, 12:00
2. araba şart sadece hafta sonları gezerim hondayla....kaç santim bastığımı bilmiyorum ama plastik tümseklerde orta susturucu tın diye ses çıkarıyor ama her zaman bildiğim yolları tercih ederim ve oto boka kullanmam aracı....

mmged_jan
17-06-2012, 12:50
golf ü satıp era kiraladığım da arabayı basık mış gibi kullanıyordum hatta nasılsa senelik kiralık basayım arabayı diye çok düşündüm ama şuan kendi arabamı aldım bunu basmayı düşünmüyorum yani basma olayı sevgi sadakat sabır gerekir aracın karteli motor muhafazası ve egzozunu birkaç ayarla yükseltirsen rahat edersin

erdem
17-06-2012, 17:28
3,5 yayla bu kadar sürtme bana çok garip geldi. sürtmek için uğraşmak gerekiyormuş gibi. uzun süre 5 cm yayla kullandım arabamı sadece otopark girişlerinde bulunan dik rampalarda öndeki lip sürtüyordu lipte 5 cm var yani.

multispace
17-06-2012, 17:30
basık arac kullanmak resmen sanat..

mur_84
17-06-2012, 18:07
Uzun sure basik ek civic kullandim hic problem olmadi aski da filan kalmadim..
Yalniz setlerden gecerken filan milletin girdigi tripler bakislar cok komik oluyor orta susturucum cok surtuyordu yukari aldirmama ragmen, bende cozumu sokturup duz boru yaptirmakta bulmustum..:D

gökan
17-06-2012, 18:21
sene 2010 arabamın altındakı katalızorun orda cengel gıbı bı demır var haremde vapurla yer arasında takılıp kaldım denıze ucucaktı araba:D

M.A.D
17-06-2012, 20:53
bizim sitedeki küçük kasislere ilk sürtüyordu, bi ay içinde falan kasislerde geçe geçe oralar aşındı sürtmeden geçmeye başladım sıkıntı kendi kendine çözüldü :D

dirk
17-06-2012, 21:24
3.5 5cm Saniyi işi coil Sarı Koni :D dandik coilover pahalı coilover sistemlerini deneyen biri olarak :D

Sürtmüyorsa bi yanlışlık wardır. Yeterince Basamamışsıdır. Sürttüğü yerde bırak :)

dincer07
18-06-2012, 22:09
Basiklik iyidir candir bas basabildigin kadar :)

ANIL ERCAN
26-03-2013, 22:10
Bu Basıklık konusunda en şanslı benim sanırım :)

Aracımda suan 17 jant, 225-45-17 lastik takılı ve Spor yay olarakta Eibach Sportline ön 4.5 arka 3.5 basan spor yay takılı :D

2 Kere altını tıklattım Oda Arabada annem babam ben varken Alibeyköy çırçır'da yol kapalıydı 5 10 cm'lik kaldırım gibi bi yerden inmek zorunda kaldım Orda ufaktan tıklattık Tabi pederden Yedik fırçayı.. Ama orjinal arabalar bile Zor bela geçiyorlardı :D

Bi kerede Gene arabada 3 kişiyken Dikkatsiz olarak geçtigim bi kasiste araba Yaylandı Orda ufaktan Tıklattım o kadar :) Onun haricinde 1.5 aydır böyle geziyorum girmedigim Çıkmadıgım otopark mahalle kalmadı Her dik rampalı otoparka girdim cıktım, Hatta arabaya 5 kişi bile bindik yok yani altını allaha sükür vurmadım.. Lifte kaldırdım dün Rot balans ayarı için Karter korumada Ufak tefek çizikler var o kadar :D

Megane 2 'yi bu yuzden seviyorum Arabanın altını vurmak imkansız gibi bişey :D Ama Yol tutus goruntu harika. Tek sıkıntım Konfor Baskada problemim yok allaha sükür..

Ama simdi dahada basasım var arabayı, ilk bi kac gün güzel geldii basık geldi gözüme Lakin simdi leylek geliyor. Sunu anladımki Megane 2'yi 5 cm Yay bile basmıyor :) İyiki 3.5 cm takmamısım o zaman Araba belkide orjinalden biraz daha yükselebilirdi :)

KanGo'HeaD
26-03-2013, 22:20
Sürtmüyorsa sıkıntı var demektir.

ruudvan
26-03-2013, 22:24
Bu Basıklık konusunda en şanslı benim sanırım :)

Aracımda suan 17 jant, 225-45-17 lastik takılı ve Spor yay olarakta Eibach Sportline ön 4.5 arka 3.5 basan spor yay takılı :D

2 Kere altını tıklattım Oda Arabada annem babam ben varken Alibeyköy çırçır'da yol kapalıydı 5 10 cm'lik kaldırım gibi bi yerden inmek zorunda kaldım Orda ufaktan tıklattık Tabi pederden Yedik fırçayı.. Ama orjinal arabalar bile Zor bela geçiyorlardı :D

Bi kerede Gene arabada 3 kişiyken Dikkatsiz olarak geçtigim bi kasiste araba Yaylandı Orda ufaktan Tıklattım o kadar :) Onun haricinde 1.5 aydır böyle geziyorum girmedigim Çıkmadıgım otopark mahalle kalmadı Her dik rampalı otoparka girdim cıktım, Hatta arabaya 5 kişi bile bindik yok yani altını allaha sükür vurmadım.. Lifte kaldırdım dün Rot balans ayarı için Karter korumada Ufak tefek çizikler var o kadar :D

Megane 2 'yi bu yuzden seviyorum Arabanın altını vurmak imkansız gibi bişey :D Ama Yol tutus goruntu harika. Tek sıkıntım Konfor Baskada problemim yok allaha sükür..

Ama simdi dahada basasım var arabayı, ilk bi kac gün güzel geldii basık geldi gözüme Lakin simdi leylek geliyor. Sunu anladımki Megane 2'yi 5 cm Yay bile basmıyor :) İyiki 3.5 cm takmamısım o zaman Araba belkide orjinalden biraz daha yükselebilirdi :)

sen cok yanlıs gelmıssın burada aracında yay olanlar deıl basık arac nasıl kullanılır tartışılıyor coktan aştık bız o 5 cm yay olaylarını.kı sen daha baslamamıssın .ç
zaten o arabanın altını surtersen ayıptır.

ANIL ERCAN
26-03-2013, 22:36
sen cok yanlıs gelmıssın burada aracında yay olanlar deıl basık arac nasıl kullanılır tartışılıyor coktan aştık bız o 5 cm yay olaylarını.kı sen daha baslamamıssın .ç
zaten o arabanın altını surtersen ayıptır.

Forumdaki herkezin arabasında Coil, air vs. yok 3.5 5 cmlik yaylar mevcut bende Ona nazaran adam gibi yorum yaptım. konudaki bir çok post'tada Basık araçla nasıl gezilir püf noktaları nelerdir yazmıyor herkez nerde nasıl altını vurdugunu yazmıs.

weST.27
26-03-2013, 22:40
5 lik yayım var fakat 6-7 cm civarı düştü yollarda neler var neler yok ezberledim sayılır nerede gazlanıcak nerede yavaşlancak öğreniyor insan zamanla :)

ANIL ERCAN
26-03-2013, 22:41
Aynen bende ezberledim özellikle yollar bozuksa ve kasis varsa oldukça kasılıyorum. Alibeyköy civarında oturan varsa forumda ve aracıda basıksa kesinlikle Alibeyköy endüstri meslek lisesinin oldugu kücükkoy yoluna vurmasın arabayı..

cerkez_kral
26-03-2013, 22:41
millet yol tutuşundan v.s bahsetmişte zaten aşırı basık bi araçla 80 100 km üzerine cıkılmıyor bilincli sürmedikten sonra sen ne takarsan tak kazaya sebebiyet verirsin şimdiye kadar sürdügüm biçok aracım düz yolda giderken yere sürtüyordu ara sokaklarada girdim tümsektende geçtim sıkıntı olmadı arkamda 50 araç kuyrukta olsa hepsi beni beklemek zorunda :)

ruudvan
26-03-2013, 22:49
Forumdaki herkezin arabasında Coil, air vs. yok 3.5 5 cmlik yaylar mevcut bende Ona nazaran adam gibi yorum yaptım. konudaki bir çok post'tada Basık araçla nasıl gezilir püf noktaları nelerdir yazmıyor herkez nerde nasıl altını vurdugunu yazmıs.

pekı sen nasıl altını vurdun anlat dınlıyoruz.bana o an hıssettıklerını soyle.için cız etmiştir kesin.

ggtoker
26-03-2013, 22:50
aracımı ılk aldıgımda oyle bı basıktıkı on taraftan ayakkabımın ucu gırmıyordu... arkaya bır kısı oturdumu egzoz surte surte gıdıordum... carsıdan ev normalde max 1 km ama yolların bozuk olması kasıslı olması nedenıyle 4 km dolaşıp anca gidiordum:D :D sağ elle sol kulagı tutmak gıbı bırsey ama basık arac candır.....

gökan
26-03-2013, 22:51
saka maka konı taktım arabada basık fena yol tutuyr atmıyr yahu

gökan
26-03-2013, 22:52
millet yol tutuşundan v.s bahsetmişte zaten aşırı basık bi araçla 80 100 km üzerine cıkılmıyor bilincli sürmedikten sonra sen ne takarsan tak kazaya sebebiyet verirsin şimdiye kadar sürdügüm biçok aracım düz yolda giderken yere sürtüyordu ara sokaklarada girdim tümsektende geçtim sıkıntı olmadı arkamda 50 araç kuyrukta olsa hepsi beni beklemek zorunda :)

senın bastıgın araclar col sprıngs sanırım benım aracta basık konı var ama araba cartıng gıbı

ANIL ERCAN
26-03-2013, 22:54
pekı sen nasıl altını vurdun anlat dınlıyoruz.bana o an hıssettıklerını soyle.için cız etmiştir kesin.

Anlattım Bu konuya yazdıgım ilk mesajımda nasıl vurdugumu Evet etti cız :rolleyes:

S.Özeren
26-03-2013, 22:59
konu hortlamışken astra j de çamurluk üstünden şaseye değmesine yarım santim kala coili bıraktık ,zaten dahada basamaz kimse

kıvılcım atıyor mübarek :D

cerkez_kral
26-03-2013, 23:15
senın bastıgın araclar col sprıngs sanırım benım aracta basık konı var ama araba cartıng gıbı

coil spring falan degil direk orjinal helezonu kesiyorum bi sıkıntıda yaşamadım bugüne kadar

hanz10
27-03-2013, 00:08
3 Tane araba değiştim ama hiç yaylı kullanmadım bindiğim araçlarda memnun kaldım şimdi bu planı artık gerçekleşsin istiyorum. Yay alabiliceğimiz bir yer önerirmisiniz astra j hangisi en uygun olur ? Bahçelievler taraflarında varmıdır.

DetailEF
27-03-2013, 00:14
Sürekli kıvılcım :D

cgnozdmr
27-03-2013, 00:50
astra ya kw takmışlardı konusu mevcuttu fotoğraflı bir kaç arkadaşın.Hr 4 cm kullanan da vardı.
edit: eibach 4 kullananda varmış.Fakat forumumuz astra konusunda daha çok air veya coilci :)

OBAN
27-03-2013, 01:00
Aşk ön tamponunun yerden yüksekliginin 5 cm olması, her kasiste canının yanmasıdır....

Burak Mehmet
27-03-2013, 07:11
yaş 25 i geçince yıllık yapılan km 20.000 üzerine çıkınca keyifli keyifli gezmek zamanı başlıyor...

CGTY
27-03-2013, 07:28
E39'la neler neler yaşadık dili olsa da anlatsa :)

http://d1211.hizliresim.com/13/g/fxqgx.jpg

SOMEONESPECIAL
27-03-2013, 08:34
Gerek yayı kesmek, gerek ısıtıp presletmek, gerekse
aftermarket yaylarla aracı düşürmek yeni terimle basmak ! Hatta DİP BASMAK :)

İnanın hem arabanın canını almak hem kendi canınızı sıkmak.
Tamam görünüm çok güzel oluyor tadında basmanın ama
kullanımı hele hele bizim yollarımızda işkence.

Bunu ne zaman anladım biliyormusunuz ? CR-V alıp kullandığmıda.
Bunca sene hiç araba kullanmamışım dedim. Konfor, rahatlık, sessizlik, huzur...

Şu lanet olasıca plastik tümseklerden frene basmadan geçmenin zevki tarif edilemez.
Mesela önümde seke seke giden dipbasık bi aracı bu tarz bir tümseği geçebilmek adına
yavaşlaması ve arabayı kırıp yan geçirmek için kan ter içinde kalması... Ona kızamıyorum
o an neler çektiğini biliyorum çünkü.:) Ne kornaya basabiliyorum ne selektör yapıyorum.

Diyorum ki kendi kendime "Ulan Beynini ettimin, 40'ından sonra araba kullanmaya başladın"
O kadar diyorum yani.

Ha bi de aracın yaylanmasını sıfıra düşürüp sertleştiriyoruz ya Dip basarak, sağından
solundan kesilmek bilmeyen sesleri aramıyorum nereden geliyor diye. 2-3 ayda bir
ön takım yaptırmıyorum. Kafam o kadar rahat ki. Kırmızı ışık yandığında durmak için
freni pompalamak arabanın kafasının sandal misali suya batıp çıkar gibi yaylanması
bana orgazm keyfi yaşatıyor açıkcası

Burak
27-03-2013, 08:50
90 la kasisten gecmek gibisi yok ama yine de basik arac baska :)

Rec.O
27-03-2013, 09:21
Aracımda 5 cm lik yay var yaklasık 7 cm civarı düşürdü 306 yayı oldugu için.kolay kolay altını sürmüyorum ama kasislerdende hızlı geçemiyosun coğu zaman arkandakiler deli oluyor yavaslayınca. altını taş catlasa 3-4 defa sürtmüşümdür oda 14ler takılıyken :)

RIDVAN
27-03-2013, 09:28
Sıfır Fiorino aldım 4 ay oldu böyle binicem huzurlu kendimi kasmadan sürtme derdi sıkıntı olmucak dedim. 4ay sürdü birazdan kargodan yaylarımı alıcam hemen taktırmaya gidicem :)

Chn53
27-03-2013, 09:30
E39'la neler neler yaşadık dili olsa da anlatsa :)

gerginogullarindan e39 pasa :D cok fenaydi kanka okulda millet nasil bakiyordu bu lastik bu camurlugun icinde nasil donuyor diye :D :D :D

BurakYozgat.
27-03-2013, 09:32
Acayip sıkıntı çekiyorum konfordan yana çok şikayet ediyorum , her sette yavaşlamaktan, susturucuyu sürtmekten , yoldaki bozukluğu birebir yaşamaktan , istediğim kadar hızlı gidememekten bıktım. (basık araba yolu nası daha iyi tutuyo anlamış değilim benimki haddinden fazla basık diye sanırım bu sıkıntıyı çekiyorum :D )

Ama arabayı bi yere çektiğimde yoldan geçenlerin dönüp dönüp bakmasını , yanıma gelip hacı bu araba resmen yerde sen nası yürüyosun ? demesini , ufak çocukların ailelerine parmakla aracımı göstermelerini , yolda giderken yanıma yaklaşıp el işareti yaparak arabanın güzel olduğunu anlatmaya çalışan amcaları gördükçe tek bi kelime çıkıyo ağzımdan ;

Değer :)

GC8 GT
27-03-2013, 09:36
Benim aracta özellikle önden cok basik. Mugen liple beraber yere çok yakın ama Hiç sürtmüyorum desem yeridir.. Otoban kenarında oturdugumdan fazla sıkıntı olmuyo ama coilover ların sertliginden cok yolların bozuklugu rahatsız ediyor.

Draniela
27-03-2013, 09:43
3.5luk yay ile böyle diyorsanız diplenmiş araçla bozuk yolda ağlarsınız :)

gerçi herşey alışmakla ilgili. aracı aldıktan bir süre sonra eibach 5 likle başladım zaten tekerlekler ufak yere epey yaklaşmıştı. Yani o zaman öyle hissetmiştim :D 1-2 defa altını vurdum , sürttüm.
Sonra onun hiç düşürmediğini hissettim ve yerini H&R 5 lik aldı onunla daha çok dolandım fakat bir süre sonra o da yetmemeye başladı tabi bu arada çukurlardan vs. herşeyden kaçmayı öğrendim :)
H&R gitti yerini coilover aldı sıfıra sıfır yaptım ilk başta sonra kar gelince 1 cm kaldırmıştım kaldırmadan önce düz yolda giderken yumruk kadar taşa altını vurmuştum aracın :D İlk duyunca garip geliyor ama sonra gayet normal geliyor yani demem o ki o 3.5luk yay yakında 5 lik olur sonra preslenir ya da coilover a geçiş olur :) Normal durumlar yani :D

Şimdi coiller gitti kişisel sebeplerden dolayı. Ama yine şeytan dürttü dayanamıyorum yüksek arabaya binesim gelmiyor gidip yay 5lik alıp ön 2.5 arka 1.5 cm presletip gül gibi bineceğim.

Basık araba hem çok güzel hemde çok büyük sabır işi bence.

'Bence en güzel artısı yolda giderken yola bakmadan yoldaki bütün çukurları görebilmektir' :)

M.A.D
27-03-2013, 09:57
Gerek yayı kesmek, gerek ısıtıp presletmek, gerekse
aftermarket yaylarla aracı düşürmek yeni terimle basmak ! Hatta DİP BASMAK :)

İnanın hem arabanın canını almak hem kendi canınızı sıkmak.
Tamam görünüm çok güzel oluyor tadında basmanın ama
kullanımı hele hele bizim yollarımızda işkence.

Bunu ne zaman anladım biliyormusunuz ? CR-V alıp kullandığmıda.
Bunca sene hiç araba kullanmamışım dedim. Konfor, rahatlık, sessizlik, huzur...

Şu lanet olasıca plastik tümseklerden frene basmadan geçmenin zevki tarif edilemez.
Mesela önümde seke seke giden dipbasık bi aracı bu tarz bir tümseği geçebilmek adına
yavaşlaması ve arabayı kırıp yan geçirmek için kan ter içinde kalması... Ona kızamıyorum
o an neler çektiğini biliyorum çünkü.:) Ne kornaya basabiliyorum ne selektör yapıyorum.

Diyorum ki kendi kendime "Ulan Beynini ettimin, 40'ından sonra araba kullanmaya başladın"
O kadar diyorum yani.

Ha bi de aracın yaylanmasını sıfıra düşürüp sertleştiriyoruz ya Dip basarak, sağından
solundan kesilmek bilmeyen sesleri aramıyorum nereden geliyor diye. 2-3 ayda bir
ön takım yaptırmıyorum. Kafam o kadar rahat ki. Kırmızı ışık yandığında durmak için
freni pompalamak arabanın kafasının sandal misali suya batıp çıkar gibi yaylanması
bana orgazm keyfi yaşatıyor açıkcası

kerem abi çok doğru söylüyorsun tecrüben konuşuyor neticede ama ben dahil bi çok arkadaşım bu yaşlarda bunun zevkini alamayacak da ne zaman alacak, illaki biyerde bırakacağız bunları ama bırakana kadar da yapmadık demeyeceğiz :)

Emre Akçay
27-03-2013, 10:01
3.5 HR var bende de. Önü 5 gibi düşürdü de arka yüksek. Cupra lip ile birlikte sürtmeden geziyorum fakat bazen diyorum geçeyim Coile diye.

esmerhan
27-03-2013, 11:38
coılover butun ısı cozuyor..( custom coıllerden bahsetmıyorum )

rekord2000
27-03-2013, 11:46
hayatımda bir kere basık arabam oldu, ''gelemem ben bu kadar strese sıkıntıya'' dedim gene kaldırdım havaya:D arkadaş deli sevmiş gibi dolanırdık o zamanlar şehir şehir her yerdede iyi yolu bulamıyorsun ki:)

esrckr
27-03-2013, 11:49
arabada ortak yoksa sorunsuz bilinçli kullanırsın sıkıntı olmaz ama benim gibi ortagın olursa tamponu karteli eline verir tamir ettirdir der :)))

dorukky
27-03-2013, 12:15
benım s13 e bınen bobrek tası dokuyo :D bu yollarda coıllı araba zor

SOMEONESPECIAL
27-03-2013, 12:40
kerem abi çok doğru söylüyorsun tecrüben konuşuyor neticede ama ben dahil bi çok arkadaşım bu yaşlarda bunun zevkini alamayacak da ne zaman alacak, illaki biyerde bırakacağız bunları ama bırakana kadar da yapmadık demeyeceğiz :)

HAH İŞTE TAM DA ANLATMAK İSTEDİĞİM BU.
KESİNLİKLE YAŞ İLE İLGİLİ. BEN YAPMADIM MI BUNU ? YAPTIM...
YAPANA Bİ ŞEY DİYORMUYUM HAYIR...

SADECE TECRÜBELİRİMİ SÖYLEDİM. ŞİMDİ Kİ AKLIM OLSAYDI YAPARMIYDIM :soru:
SANIRIM AIRRIDE YAPARDIM. PARK HALİNDE DİP KULLANIRKEN BASIK,
BOZUK YOLDA STANDART, DAĞDA KIRDA BAYIRDA;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-havali-suspansiyonlu-tertemiz-passat-116527406/detay

BAK ABİM YAPMIŞ PASSAT B1 VARIANT

Samet_vti
27-03-2013, 16:21
basık araba kullanmak bence sanattır :D

TameR
27-03-2013, 16:30
coilover var bendede lipin altına ayağım girmiyo en son ispark görevlisi isyan etti sürtmüyomu bu diye

Cevap hep aynı "sürtmüyosa sıkıntı vardır" :)

ykavcioglu
27-03-2013, 17:41
bana alçak araç çok güvensiz geliyor, üst hızlarda bozuk zeminlerde vs.direksiyon hakimiyeti kalmıyor.
genelde orjinal yay tercih ediyorum, top speed'de ve ş.içinde gayet rahat ve kullanışlı oluyor.
arabanında ömrü artıyor bana göre.
zamanında 50 yanak lastikli 5 cm yaylı vtec kullandım, arabanın canından can koparttım:D

S.Özeren
27-03-2013, 17:43
bana alçak araç çok güvensiz geliyor, üst hızlarda bozuk zeminlerde vs.direksiyon hakimiyeti kalmıyor.
genelde orjinal yay tercih ediyorum, top speed'de ve ş.içinde gayet rahat ve kullanışlı oluyor.
zamanında 50 yanak lastikli 5 cm yaylı vtec kullandım, arabanın canından can koparttım:D

dahada açmak gerekirse olayı , bende yüksekken dikkatsizce kullanıyorum aracı ama bastıktan sonra kolay kolay bonusları toplamıyorum :D

Draniela
27-03-2013, 17:44

ama basık araç biblo gibi oluyor hani sağlam bi jant olacak böyle basacaksın kamber çıkacak oh sonra geç karşısına çekirdek çitle :D

ykavcioglu
27-03-2013, 17:47
dahada açmak gerekirse olayı , bende yüksekken dikkatsizce kullanıyorum aracı ama bastıktan sonra kolay kolay bonusları toplamıyorum :D

ben her şekilde kullandım en iyisi fabrikanın bıraktığı vaziyet bence.

birde orjinal coiloverlarda falan 1-2 cm düştüğü zaman kullanışlı oluyor.
bana göre 3,5 yay ve fazlası haram:D

ykavcioglu
27-03-2013, 17:48
ama basık araç biblo gibi oluyor hani sağlam bi jant olacak böyle basacaksın kamber çıkacak oh sonra geç karşısına çekirdek çitle :D

ama kullanışlı değil işte:D
yoksa güzel duruyor, durmasına:)

iz_sport
27-03-2013, 17:54
her güzelin bir kusuru vardır ;) ben aracı ilk aldığımda adam kesmiş bicmişti resmen yerle bir gidiyordu bir gün görmedim çukura daldım ve korumalık da yoktu karteli deldim sonra gidip yay aldım şimdi ise hoş bir seviyede korumalıklarınıda yaptırdım bir sıkıntı yok sürtsede korumalık sürtüyor :)

Oconner
27-03-2013, 17:55
basık araba sürmek emek ister :)

GÖKTÜRK
27-03-2013, 17:56
suanki aracımızın yükseklıgı standart 5 kısı bınınce rahat rahat bi yere gidebiliyoruz ama eski 206 gti aracımızda 5lik yayı 2cm kesmiş önceki sahibi ön takım aldıgımızda bozukdu zaten 2-3 kişi binince sürtüyordu. en güzeli standart araca binmek bence en azından kafa rahat oluyor ama basık arabanın görünüşü ayrı güzel

cerkez_kral
27-03-2013, 18:00
aracımla tek başıma gezerken bile altı yere cızzt cızztt sürtüyodu 5 kişi binincede bişey degişmiyordu yukarda bi abimiz güzel bi yorum yapmış onu tebrik ediyorum SOMEONESPECIAL

ersin55
27-03-2013, 18:16
herşey on numara sıkıntı yok vursada sürtsede. yanıma biri oturuyo mesela hiç basık arabaya binmemiş su oluklarından geçerken patt lan hop dur bune merak etme en fazla tampon kulakları atar su olur bu olur :) ne rahat adamsın ya :D fena muhabbetler çok oluyor.yanlız benim sıkıntım şu tümsekde yavaşlıyorsun geçicen arkadan bi abi geliyo korna felan tümsekte seni sollamaya kalkıyo bi gün fena kapışıcam biriyle millette sabır yok günümüzde trafikte neler yaşanıyor görmekteyiz onun için eyv. diyip teybi açıp yavaş yavaş devam :)

by_speedvw
27-03-2013, 18:28
GSİ la 5 cm le e5 de balık sırtlarından zor kacıyorum özellikle göz tepe köprü üstünden gebze istikametine dönerken buyuk sıkıntı çekiyorum :) adapazarına e5 den giderken izmitte kıvılcım atmışlığım var

Doğu
27-03-2013, 18:55
.yanlız benim sıkıntım şu tümsekde yavaşlıyorsun geçicen arkadan bi abi geliyo korna felan tümsekte seni sollamaya kalkıyo bi gün fena kapışıcam biriyle millette sabır yok günümüzde trafikte neler yaşanıyor görmekteyiz onun için eyv. diyip teybi açıp yavaş yavaş devam :)

kusura bakmada sen zevkin için arabanı yere yaklaştırıp akan trafiği yavaşlatıcan, adam korna çalınca hatalı mı olacak?

Chn53
27-03-2013, 19:03
kusura bakmada sen zevkin için arabanı yere yaklaştırıp akan trafiği yavaşlatıcan, adam korna çalınca hatalı mı olacak?

kasisler zaten trafiği yavaşlatmak için yapılmış şeyler. millet üstünden 70-80 le geçsin diye yapılmamış. hem akan trafikten kastın ne ? tabelada 50 yazıyor , ben sağ şeritten 50 ile gidiyorum adam arkamdan sellektör atıyor?

SMTTKZ
27-03-2013, 19:05
Abimin aracı basık onla gezerken daha güvende hissediyorum kendimi çünkü yavaş gidiyorum mecburen :)

h.savas
27-03-2013, 19:07

trafiği yavaşlatan bir sürü denyo varken bizim yaptığımız hiçbir şey artı cihanın dediğine harfi harfine katılıyorum...

uniquel
27-03-2013, 19:24
tamam oyle dip basıp kıvılcım cıkartmaya karsıyım ama, camurluk-lastik arası 7.5cm olan aracla da gezmeye utanırım yahu :) hersey kararında guzel

http://img255.imageshack.us/img255/9100/84206377.jpg

Draniela
27-03-2013, 19:35
herşey on numara sıkıntı yok vursada sürtsede. yanıma biri oturuyo mesela hiç basık arabaya binmemiş su oluklarından geçerken patt lan hop dur bune merak etme en fazla tampon kulakları atar su olur bu olur :) ne rahat adamsın ya :D fena muhabbetler çok oluyor.yanlız benim sıkıntım şu tümsekde yavaşlıyorsun geçicen arkadan bi abi geliyo korna felan tümsekte seni sollamaya kalkıyo bi gün fena kapışıcam biriyle millette sabır yok günümüzde trafikte neler yaşanıyor görmekteyiz onun için eyv. diyip teybi açıp yavaş yavaş devam :)

Ankara'da tümseği geçtim herifler kırmızıda korna basıyor yedi sülalesine sövüyorum bende

rcbrs
27-03-2013, 19:50
Herkes düz giderken diyagonal hareketler yaparsın çok yakar..

S.Özeren
27-03-2013, 20:42

öyle durumlarda bilader bu tümseği yavaşlıyalım diye buraya dikmişler diyorum ben cevap veremiyolar

Melih-Ö
27-03-2013, 20:45
Basık araba duruşuyla herkesi kendine mest ederken, kullanırken kullanıcıyı ve aracın ön takım yürüyen aksamını da bir hayli yoruyor. Basık araba kullanmak ciddi anlamda yoruyor insanı ve en çok tuvalet ihtiyacı oluşturuyor :D Ben ne zaman bir yere gitsem ilk girdiğim yer lavabo oluyordu sekmekten tuvaleti geliyor insanın :) Gülü seven dikenine katlanır misali birazda bu :)

01ASU
27-03-2013, 20:55
ben benim araçla uzun yola giderken genelde normal insanlar gibi hafiften uzağa bakarak değil burnunun ucuna bakarak sürdüğüm için boynum ağrıyor :D şehir içi için belli güzergahlarım var ve ordaki en ufak çukuru bile ezberledim ona göre gidebiliyorum kaldırım kasis geçmek hayal tabi onları daha başaramadım :D

Anıl E.
27-03-2013, 22:29
Tofaşcı kardeşlerimizin değimiyle ELLEME SEKELESİN

:D

Doğu
28-03-2013, 05:47
kasisler zaten trafiği yavaşlatmak için yapılmış şeyler. millet üstünden 70-80 le geçsin diye yapılmamış. hem akan trafikten kastın ne ? tabelada 50 yazıyor , ben sağ şeritten 50 ile gidiyorum adam arkamdan sellektör atıyor?

sağ ol kasislerin ne için olduğunu biliyorum, trafiğin akışını bozmadan yavaşlatmak için. hız düşürerek ilerlemen için. kasisin başında durupta sürtmesin diye 2 km hızla yamuk geçip trafiği durdurmak için değil.

her zaman tabelada yazan hızı mı yapıyorsun peki, konya ve eskişehir yolunda 70' i geçmiyorsun o halde? veya adam selektör attı sen haklısın ne yapmamı bekliyorsun alkışlamamı mı.

yani bir şey deyince niye hemen haklı olduğunuz da bir örnek veriyorsunuz anlam veremiyorum.

CGTY
28-03-2013, 06:36
Adam şirket arabasına EŞŞEK gibi biniyor, kasisten 100'le geçecek nerdeyse, okul önü mü, yuva önü mü umrunda değil. Deli gibi gidiyor, o rahatsızlık vermedi de, kasisin en sağından kendi halinde yavaşça geçmeye çalışan basık araba mı rahatsız etti ? Sence hangisi normale yakın? :)

adilhcl
28-03-2013, 07:02
eskı aracımda askıda kaldım :)
orta susturucuyu koparttım :)
on tamponu coook surttum :)
hatta bır keresınde bır sokak boyu tumsekten dolayı gerı gerı gıttım :)
honda cıvıc 2001 ies 5 cm eibach yay ıle ve bunlara ragmen cok mutluydum :D

Anıl E.
28-03-2013, 08:15
106 çok güzel basıktı yolda gidiyordum resmen,ama leon'da öyle değil ve mutlu değilim :(

Emir_b16a
28-03-2013, 09:06
öyle durumlarda bilader bu tümseği yavaşlıyalım diye buraya dikmişler diyorum ben cevap veremiyolar

:D eminmisin :D

Doğu
28-03-2013, 09:18
Adam şirket arabasına EŞŞEK gibi biniyor, kasisten 100'le geçecek nerdeyse, okul önü mü, yuva önü mü umrunda değil. Deli gibi gidiyor, o rahatsızlık vermedi de, kasisin en sağından kendi halinde yavaşça geçmeye çalışan basık araba mı rahatsız etti ? Sence hangisi normale yakın? :)

Niye uç örnek vermek için kasıyosunuz? Ben kasis görünce hızlanın veya durmayın mı diyorum?

Çukur tümsek vs. görünce yavaşlanır ve geçilir. kıvılcım atanlar gibi 2 km hızla geçilmez veya dediğin gibi 100 le geçilmez. ben demiyorum ki kasisde durmayın, ama acaip örneklerin arkası kesilmiyor.

Schecter
28-03-2013, 09:28
ben alt motor koruyucuğu ve orta egzosu sürtüyorum en çok kasislerde. o metal sesi geliyorya egzosdan yüzümde bir gülümseme oluşuyor :D piskopatmıyım neyim aq

TameR
28-03-2013, 09:29
ya arkadaş neyin tribidir bu adam 2 km yerine 10 km ile geçip arabasına zarar versin mi istiyosun ?? sen kendi arabana bilerek zarar verirmisin ?

CGTY
28-03-2013, 09:35
Cok basik araba artik gorsel olarak da hos gelmiyor bana. Hemde kullanana zorlugu cok fazla. Baskalarindan cok, kendimi rahatsiz etmekten kaciniyorum artik.
Ama arkamdaki sellektor yapicak, 10 sn bekleyemicek diye de gorsel zevkimden ödün vericek ya da arabama zarar vericek degilim. :)

Chn53
28-03-2013, 09:38
doğu kardeş sacmalamaya basladin. benim kasisten durup gecmemin basiklikla alakasi yok , babamin basik olmayan arabasindada kasislerden durarak geciyorum. senin malının sende kıymeti yoktur kasislerden hizli gecersin ben arabama onem veririm ister basik ister yuksek kasislerde durur cukurlardan kacarim.

Anıl E.
28-03-2013, 09:39
Forumda son zamanlarda entel dantel mi diyelim ya da başka bir sıfat mı bulalım o tür kişiler türedi :) . Yok xenon far takılmaz göz alıyor,zaten bi xenon far özelliği 50 yıldır var sanki bu ülkede herkes bile bile xenon takıyor . Sanki hiç kimse xenonlu arabaya binmedi ,kimse otto remus hks skunk egsozlar takmadı . Sanki kimse aracını basmadı yerde süründürmedi :) .

En iyisi mi orjinal leylek gezmek ,far sis sarı . Jant bile atmaya gerek kalmaz . Aracın motoruna da modifiye yapmayan bazı kişilere soruyorum belki haddime değil de bu siteye neden üye oldunuz ? Aracınız renault peugeot'sa diyelim peugeotturkey com renaultturkey com gibi emekli memur sitelerine üye olabilirsiniz o kadar orjinalciyseniz :)
Aracıma far kaşı nerden temin edebilirim diye konu açıyorlar oralarda . Tam sizlik :D

Anıl E.
28-03-2013, 09:46
Kasislerden yüksek araçla hızlı geçmek ne zamandan beri moda oldu ? Babam passatıyla bile yavaşlayıp geçiyor . Tamamen saçmalamaya başladınız diye düşünüyorum .

Dookan
28-03-2013, 09:48
Turkiyede basık araçla gezmek zor yaa.

dirk
28-03-2013, 09:49
bi konuda şöyle nihayi sonuçlansın basık arabalar en sağdan standartlar ortadan şirket arabası ve acelesi olanlar soldan geçsin.. :))

Neysee altı sürtmüyorsa yeterince basılmamıştır... Ankarada basık araç sürmek ana yollar hariç imkansız yer geliyor ucurumla karşılaşıyorsunuz. :)

özgür67
28-03-2013, 09:52
siz bide bizim bu tarafları gelin görün bitmeyen yol çalışmalarına rağmen arada bunaltıp yeter artık dedirtsede zehir bu:)basık araba kullanmak iyidir iyi:)

Low-Rider
28-03-2013, 10:09
Corsa'nın altı en son böyleydi görünen tarafı bu tabi , ızdıraplı da olsa seviyorum ben basık araç kullanmayı.

http://i.imgur.com/lX8ttKk.jpg?1

Alper_
28-03-2013, 10:33
Seke seke gitmek kullananı da arabayı da yoruyor..yayları kestirmek ısıtıp bastırmak kullanım konforunu ve yol tutuşu çok bozuyor..5 cm den fazlası eziyet..

h.savas
28-03-2013, 10:47
@doğu sana neden tümseklerden yavaş geçtiğimizi örneklerle anltıyoruz ama sen hala anlamamakta ve uç örnek tabirini kullanmaya devam ediyorsun
şunu söylemek istiyorum babam kamyonetiyle bile kasisten yavaşlayarak geçiyor ..
kıssadan hisse;sen uç o tümseklerden,biz yavaş yavaş arkamızdaki insanları yavaşlatarak geçelim..

emrehan1453
28-03-2013, 10:49
Forumda son zamanlarda entel dantel mi diyelim ya da başka bir sıfat mı bulalım o tür kişiler türedi :) . Yok xenon far takılmaz göz alıyor,zaten bi xenon far özelliği 50 yıldır var sanki bu ülkede herkes bile bile xenon takıyor . Sanki hiç kimse xenonlu arabaya binmedi ,kimse otto remus hks skunk egsozlar takmadı . Sanki kimse aracını basmadı yerde süründürmedi :) .

En iyisi mi orjinal leylek gezmek ,far sis sarı . Jant bile atmaya gerek kalmaz . Aracın motoruna da modifiye yapmayan bazı kişilere soruyorum belki haddime değil de bu siteye neden üye oldunuz ? Aracınız renault peugeot'sa diyelim peugeotturkey com renaultturkey com gibi emekli memur sitelerine üye olabilirsiniz o kadar orjinalciyseniz :)
Aracıma far kaşı nerden temin edebilirim diye konu açıyorlar oralarda . Tam sizlik :D

aynen katılıyorum kardesim sana 17 yasında dogana abart taktırdım 32 yasındayım cocugum var yinede egzoz var arabada ve dip basık arac

Schecter
28-03-2013, 10:51
Corsa'nın altı en son böyleydi görünen tarafı bu tabi , ızdıraplı da olsa seviyorum ben basık araç kullanmayı.

http://i.imgur.com/lX8ttKk.jpg?1

keyif işi hocam. gerisi yalan. bu arada bende bir flitde resim çekeyim :D

1.8 turbo
28-03-2013, 11:04
kullanmak buyuk sabır ıstıyor fakat goruntu cok tatmınkar ızmırden joker oto yıkamanın arabası hasta işi :)

http://img341.imageshack.us/img341/1756/27751020081248517692263.jpg

BurakYozgat.
28-03-2013, 11:08
Niye uç örnek vermek için kasıyosunuz? Ben kasis görünce hızlanın veya durmayın mı diyorum?

Çukur tümsek vs. görünce yavaşlanır ve geçilir. kıvılcım atanlar gibi 2 km hızla geçilmez veya dediğin gibi 100 le geçilmez. ben demiyorum ki kasisde durmayın, ama acaip örneklerin arkası kesilmiyor.

peki sen bunları demiyosunda ne diyosun ben onu tam anlayamadım

ANIL ERCAN
28-03-2013, 11:10
Kasislerden yavas geçtigim için Arkamdaki korna calıyor hatta sollamaya cıkıyor Bide tip tip bakıyor. Bigun cok kotu saldırıcam birinede Hayırlısı..

Ha aklıma gelmişken 2 hafta önce taksiciyle kapıstım Kücükkoyden geliyorum kücükkoy sanayinin oldugu yolun allah belasını versin böyle lanet bi yol yoktur istanbulda adım bası cukur logar olurmu yavas yavas kaca kaca gidiyorum taksici cıldırdı arkamda tabi yanıma geldi el kol hareketi yaptı sonra gecti beni zaten yolun hali yüzünden sinirden deliye dönmüsüm bastım gaza yanına geldim actım camı ne ol hareketi yapıyon müdür diye bagırdım adam bana niye yol vermiyosun dedi dedim arabam basık a.q yolunu gördün sagdan gidiyorum ben gec solumdan bas git ne diye arkama giriyosun diye bagırdım adam tövbe estafurullah cekti camı kapatıp bastı gaza :D (bu arada ben bu sözleri söylerken yan yana arabalar hareket halindeydi karsıdan bi araba gelse kafa kafaya yapıscaz :D)

batuu
28-03-2013, 11:12
diken üstünde oluyorum devamlı gözüm yolda sıkıntılı bir durum oluyordu araç olduğu zaman

enesTI2
28-03-2013, 11:13
Basık candır 5 Cm yay ala geziyordum 2 senedir 3 ay öncede 2cm daha indrdm normalde hesap 7 cm ancak düşürdü 11 cm :) tek ken sürtme yok dönerken de arabada 1-2 kişi olunca ön dablumbazlara sürüyor onun haricinde yolları ezberledik zaten mahalle araları vs. 10km geçmiyorum bilmedim yolda yawaş giderim onun harici çukular çapraz candır :D

esrckr
28-03-2013, 11:39
ilginç geliyor zevkler ve renkler tartışılmaz basık araçla gezmek isteyen gezer kasisten yavaş geçmeyi bırak ben arabadakileri indirmek zorunda kalıyordum eski evimde kullanılıyordu ama şimdi yeni evimde kullanamıyorum garaja değil sokaga giremiyorum bence arabasını modifiye eden adam arabasını seven adamdır eşşek niyetine kullanmaz ben şirket aracını kendi malım gibi sürüyorum..

Doğu
28-03-2013, 11:49
Olay adamın çok alçak arabasının kasisten geçerken korna çalınmasına rahatsız olması.

yok malın kıymetsizmiş, babam trafktörüyle duruyormuş göndermeden önce bi okuyun yazdıklarınızı.

alçak arabanızla babanızın kasisten geçişi bir mi? babanız dik yokuşa çıkacakken durup, çapraz inip çıkıp trafiği engelliyor mu? kendinizde biliyorsunuz aradaki farkı hala anlamsız baba örnekleri gösteriyorsunuz..ben sanki kasis görünce yapıştırın dedim..

bi anlayın dediğimi ondan sonra yorum yapan, anlamsız, veya aşağılamak için yazmayın..

TameR
28-03-2013, 11:56
Olay adamın çok alçak arabasının kasisten geçerken korna çalınmasına rahatsız olması.

yok malın kıymetsizmiş, babam trafktörüyle duruyormuş göndermeden önce bi okuyun yazdıklarınızı.

alçak arabanızla babanızın kasisten geçişi bir mi? babanız dik yokuşa çıkacakken durup, çapraz inip çıkıp trafiği engelliyor mu? kendinizde biliyorsunuz aradaki farkı hala anlamsız baba örnekleri gösteriyorsunuz..ben sanki kasis görünce yapıştırın dedim..

bi anlayın dediğimi ondan sonra yorum yapan, anlamsız, veya aşağılamak için yazmayın..

iyide bizde yavaş gidiyosa sebebi var diyoruz sende bunu anlamıyosun ? adam arabasını alçak kullanmayı seviyo ve kasiste alçak arabanın arkasında beklediğin 10 sn ile hiçbirşey kurtulmuyo

seninki en arkada beklerken ışık yeşil olur olmaz kornaya basmaya benziyo yazdıklarının bir mantığı sence var mı? trafik kasiste yada eğimde zaten yavaşlıyo ha 5 sn önce ha 5 sn sonra farkeden bişey yok... çok rahatsız oluyosan yol istersin verir adamda geçersin öne kasisten mi uçuyosun rampadan mı fırlıyosun o sana kalmış

nostra
28-03-2013, 11:59

Ben anlıyorum kardeşim seni.. benim aracımda basık. kasislerden geçerken mecburiyetten , nerdeyse duruyorum ve çapraz geçiyorum. normalde kasiste yavaşlanır tabiiki ama biz nerdeyse duruyoruz.çukur görünce direksiyonu kırdım diye bi keresinde kaza yapıyodum.basık olmayan araca en fazla 3 gün dayanabiliyorum ama trafikte karşı tarafa yaşattığı sıkıntıyı hiçe sayamaz kimse.

ensoztrk
28-03-2013, 12:01
İstenilen bu değilmi zaten yavaş gidilsin sokaklarda tapagaz yapılmasın gibi gibi basık araba kullanan adam daha dikkatli oluyor her yerde yapıştırmıyor buda bi çok tehlikeyi önlemiş oluyor yani bırak adam yavaş gitsin sekelesin :P :D

KGüneyli
28-03-2013, 12:03
- İlk mesajı okuyarak cevap veriyorum. Bende ilk arabamı 3 yada 5 cm basmıstım hatırlamıyorum, ozamanlar aman sürter aman vururum orası delinir burası eğilir korkusuyla kllanıyodum.

Gectiğimiz ekim ayında kafayı dip bastım lip dahil düz yolda sürtüyordu. Hiç cekinmedim vururum kırarım korkusu olmadı. ( Olsaydı ya tampon kırmıştım ya kartel delmiş ) O şekildede catalca ya gidip geldim bikackez. Tabi arabaya okadar para veriosun kolay alınmıyor ama. Basınca vurdugunda için acımıycak:) Gülüp geciceksin cünki bu senin fantazin, Sana kimse zorla araba bastırmadı sen yaptın bunu diyceksin kendine. Bugun yine yaklaşık dip düşük, Lip yine en ufak esnemede sürtüyor. Ara sıra başakşehirde shell'i bilirler 4.etaba giderken orda askıda kalıyorum girip cıkarken ama halediyoruz bi şekilde:)

Doğu
28-03-2013, 12:03
Ben anlıyorum kardeşim seni.. benim aracımda basık. kasislerden geçerken mecburiyetten , nerdeyse duruyorum ve çapraz geçiyorum. normalde kasiste yavaşlanır tabiiki ama biz nerdeyse duruyoruz.çukur görünce direksiyonu kırdım diye bi keresinde kaza yapıyodum.basık olmayan araca en fazla 3 gün dayanabiliyorum ama trafikte karşı tarafa yaşattığı sıkıntıyı hiçe sayamaz kimse.

sonunda anlatmak istediğimi anlayıp objektif olarak yorum yapan çıktı, teşekkür ederim.

daha da birşey demiyim artık ben anlattıkça adam sebebi var arabam basık diyor. sanki arabanızı basmayın dedik..

mmged_jan
28-03-2013, 12:07
sertlik salınım ayarlı amortisörler en güzeli ister seke seke ister salına salına :)

CGTY
28-03-2013, 12:14
sonunda anlatmak istediğimi anlayıp objektif olarak yorum yapan çıktı, teşekkür ederim.

daha da birşey demiyim artık ben anlattıkça adam sebebi var arabam basık diyor. sanki arabanızı basmayın dedik..

Dogu sana pm atilmiyo numaram ayni bi msj atar misin bana..

RSBurak
28-03-2013, 12:19
çamurlukla tekerlek arası kapalı olacak ama araba yüksek olacak ben bunu daha çok seviyorum :D

Chn53
28-03-2013, 12:25
sol seritten 40 la giden direksiyona yapisik bayanlar benim kasisde durmamdan daha cok yavaslatiyor trafigi ,

Draniela
28-03-2013, 12:30

Kasislerden yüksek araçla hızlı geçmek ne zamandan beri moda oldu ? Babam passatıyla bile yavaşlayıp geçiyor . Tamamen saçmalamaya başladınız diye düşünüyorum .

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Dediklerinde a dan z ye haklısın herkes burada birşeyler yapıyor sonuçta bilmeyenler öğreniyor bilenler öğretiyor. Arkadaş ortamı roll ler yapılıyor araçlar kıyaslanıyor paylaşımı vs. herşey yapılıyor. Yok göz alması yok kasisi falan o muhabbetler dediğin yerde geçiyor :)
Şahsen o kasisten hızlı geçme olayı cidden saçma geliyor ben arabamı ilk aldığımda
kasislerden durup geçiyordum eibachta hr de coiloverda yine aynı şekilde geçtim. Yani bunun basık olsun olmasın hiç bir ilgi alaka göremiyorum.
coiller varken zar zor ilerlediğim yollara girdiğimde bile hızlanmadım 1. viteste gittiğim yollar oldu en kötü arkamdakine yol veriyordum devam ediyordum. yani gelipte yargılama olayı aşırı gereksiz bu bizim zevkimizdir herkes biliyor arabaya zarar veriyor az biraz işkence oluyor bazı yerlerde ama demiyoruz ki biz böyle böyle diye.
Bence böyle şeylere karşı olanın buraya üye olmaları tamamen gereksiz bir olay hem kendileri gerilir hemde okuyanlar :icon_tup:

Schecter
28-03-2013, 12:36
- İlk mesajı okuyarak cevap veriyorum. Bende ilk arabamı 3 yada 5 cm basmıstım hatırlamıyorum, ozamanlar aman sürter aman vururum orası delinir burası eğilir korkusuyla kllanıyodum.

Gectiğimiz ekim ayında kafayı dip bastım lip dahil düz yolda sürtüyordu. Hiç cekinmedim vururum kırarım korkusu olmadı. ( Olsaydı ya tampon kırmıştım ya kartel delmiş ) O şekildede catalca ya gidip geldim bikackez. Tabi arabaya okadar para veriosun kolay alınmıyor ama. Basınca vurdugunda için acımıycak:) Gülüp geciceksin cünki bu senin fantazin, Sana kimse zorla araba bastırmadı sen yaptın bunu diyceksin kendine. Bugun yine yaklaşık dip düşük, Lip yine en ufak esnemede sürtüyor. Ara sıra başakşehirde shell'i bilirler 4.etaba giderken orda askıda kalıyorum girip cıkarken ama halediyoruz bi şekilde:)
keyif işi bu diyorum :) :icon_tup:

KGüneyli
28-03-2013, 12:41
keyif işi bu diyorum :) :icon_tup:

Aynen öle kardeşim, konuyu tamamen okudum az önce ne muabbetler dönmüş. Adam basık arac muabbetine konu acmıs, Siteye neden üye oldun motor modifiyen varmı yok far kaşın koptumu. Reklamlı reklamlı postlar atanlar olmuş:) ALLAH sonumuzu hayır etsin.

Basık arac seviyoruz ama 3cm değiş Dip;) Cilesinide cekiyoruz:)

Anıl E.
28-03-2013, 12:46
Valla ben tümseği kasisi geçtim yoldaki çukurlara bakmaktan bazıları gibi etraftaki karıyı kızı süzemiyorum :) .Bu benim bugüne kadar kullandıgım araçlarda da geçerliydi babamın arabalarında da . Basık yüksek farketmez çukurdan tümsekten olabildigince kaçacaksın .

TameR
28-03-2013, 12:54
halısahadan dönerken mahalleden kardeşleriminde söylediği gibi

"Allah sabır versin"

VTec_king
28-03-2013, 12:56
hergün isyan ediyorum yolların haline her gelen tıkırtıda içim acıyor ama yapıcak birşey yok
katlanıyoruz.neyseki fn2 lerin altı komple plastik kaplıda sürtünce koruma plastiği sürtüyor

esrckr
sol seritten 40 la giden direksiyona yapisik bayanlar benim kasisde durmamdan daha cok yavaslatiyor trafigi ,

erkeklerdende var hakkını yemeyelim bayanların verilebilecek en iyi örnek dayım cinnet geçiriyorum arabasına binmek zorunda kalınca

KGüneyli
halısahadan dönerken mahalleden kardeşleriminde söylediği gibi

"Allah sabır versin"

Sen basıkarac kullanmıosun aga, seninkisi tamamen ayrı bi olay:D

Chn53
28-03-2013, 13:27
3luk yay takip dip basık tribine girenlede ayri bi olay :D

Ömer Musaoğlu
28-03-2013, 13:56
3luk yay takip dip basık tribine girenlede ayri bi olay :D

O da bişey mi Ön lip takıp kasislerden çapraz geçenler var :)

BurakDmrkl
28-03-2013, 14:17
O da bişey mi Ön lip takıp kasislerden çapraz geçenler var :)

İnsanin ici onemli ya bence canim sikkinken yol bosken falan ben leylekkende yan geciyodum :D

easy_rider
28-03-2013, 14:21
walla ben tek olduğumda sıkıntı olmadı 3.5 cm apex le fakat yeri geldiğinde kaynanada bindiğinde sıkıntılı durum başlıyor. şimdi stock araba zevksiz ama 2. arabam olsa kesin coil yapardım.

TameR
28-03-2013, 14:34
Sen basıkarac kullanmıosun aga, seninkisi tamamen ayrı bi olay:D

benmki zıp zıp ama kene mübarek :D 175 lastikle bile savurmuyosa 195 le neler yapar acaba

Draniela
28-03-2013, 14:41
Coilover a geçene kadar 5 lik hr la çok istisna yerler dışında dümdüz girerdim :D abi diplemedikçe yan geçmenin mantığı yok :D

Schecter
28-03-2013, 14:51
Coilover a geçene kadar 5 lik hr la çok istisna yerler dışında dümdüz girerdim :D abi diplemedikçe yan geçmenin mantığı yok :D

öyle deme! kasis var kasis var :D
bende 5,5cm eiback varkende yan geçmek zorunda kalıyordum şimdi xyz coil var yine yan geçiyorum. :D

KGüneyli
28-03-2013, 14:52
benmki zıp zıp ama kene mübarek :D 175 lastikle bile savurmuyosa 195 le neler yapar acaba

hahaha, Bu hafta kafayı dipledim pilavlıya en son gelen adam ben olucam cok vuruyo kendini haha:D

Draniela
28-03-2013, 14:54
öyle deme! kasis var kasis var :D
bende 5,5cm eiback varkende yan geçmek zorunda kalıyordum şimdi xyz coil var yine yan geçiyorum. :D

lastik ebatları çok mu küçüktü yoksa :)

ama Ankara'da kartaş servisinden çıkarken güm diye oturmuştum gömme yapmışlar yeri coil vardı :D onun dışında bir defa yerde yumruk kadar taşa vurmuştu altı ama onda baya bi ses çıktı :D kasislerde sorun olmuyordu:)

DetailEF
28-03-2013, 14:57
İyi b*k yiyip dayanamadım bastım dip, travers 2-2.5 cm arası bişey galiba şu an, yürümez artık biblo gibi durur sokakta :D

EmrahErdogan
28-03-2013, 15:02
Sürtmezse sıkıntı :)

Schecter
28-03-2013, 15:04
lastik ebatları çok mu küçüktü yoksa :)

ama Ankara'da kartaş servisinden çıkarken güm diye oturmuştum gömme yapmışlar yeri coil vardı :D onun dışında bir defa yerde yumruk kadar taşa vurmuştu altı ama onda baya bi ses çıktı :D kasislerde sorun olmuyordu:)

çok küçük değil 15 jant 50 yanak.
ama arazi engebeli :D

Draniela
28-03-2013, 15:07
çok küçük değil 15 jant 50 yanak.
ama arazi engebeli :D

65 olsa kamyon gibi olurdun dümdüz geçerdin :D O değil coiller varken sürtmedim burnu coilleri söktüm 2. gün dik yerden çapraz çıkıyordum hem hadi sürtmez dümdüz gideyim dedik komple deştim :D

Şeytan acayip dürtüyor mini jantı alıp basayım diyorum arabayı geri süremiyorum böyle rahat

Schecter
28-03-2013, 15:09
65 olsa kamyon gibi olurdun dümdüz geçerdin :D O değil coiller varken sürtmedim burnu coilleri söktüm 2. gün dik yerden çapraz çıkıyordum hem hadi sürtmez dümdüz gideyim dedik komple deştim :D

Şeytan acayip dürtüyor mini jantı alıp basayım diyorum arabayı geri süremiyorum böyle rahat

abi keyif meselesi :D feribota binerden kuyruğu bekletip ters biniyorum :D

edit: egzoscu birde headers sarkmasın diye inşaat demiri tutturmuş altına çengel şeklinde. bu hafta filtte bakıcam artık ne hale geldi merak ediyorum :D

TameR
28-03-2013, 15:12
hahaha, Bu hafta kafayı dipledim pilavlıya en son gelen adam ben olucam cok vuruyo kendini haha:D

ben bu sefer uslu çocuk olcam sonra polisin önüne atıyor araba kendini kurtar beni bu manyaktan diye :D

Ömer Musaoğlu
28-03-2013, 15:14
İnsanin ici onemli ya bence canim sikkinken yol bosken falan ben leylekkende yan geciyodum :D

Bende lip taktım ama yay'larım gelene kadar dümdüz devam :D

Schecter
28-03-2013, 15:18
bu araç içerisinde olup çakıl sesini duymak isteyenler beğensin. :D

http://c1303.hizliresim.com/17/w/ljwfq.jpg

KGüneyli
28-03-2013, 15:19
Onasıl bir lip öyle ? hahaha

DetailEF
28-03-2013, 15:19

Adamlar liple araba basıyor bcs :D

TameR
28-03-2013, 15:21

Benim arabadan yüksek la bu :D vr6 takınca böyle oluyo ama benimkide :D

Schecter
28-03-2013, 15:23
kar da yol açar şerefsizim öyle bir lip işte. :D

Ömer Musaoğlu
28-03-2013, 15:23

Belediye kar küreme araçlarını değiştirmeli :D

Aktaş61
28-03-2013, 18:10
zaman zaman sıkıntı yaşatsada basık araçla gezmek ayrı bi keyif

bi keresinde merter migrosun ordan yukarı çıkıp tekrar e-5e dönmek için solda bi sokak var o taraflarda olanlar bilir o sokakta ne güzel setler var diye.birinci sete girdim yavaş yavaş geçtim ikincisine geldim arkamdaki dan dan basmaya başladı kornaya, hiç istifimi bozmadım ama setin olduğu yerde sağlı sollu arabalar vardı çapraz girme payı çok çok azdı arkamdaki hâlâ kornaya basıyo arabanın karter muhafaza setin sivri yerine denk geldi galiba bi cızlama sesi inletti sokağı arkamdaki arabada sustu sonraki settede hiç sesini çıkarmadan bekledi. şimdi ben orda askıda kalsam trafik komple durucak ne acelen varki yani 3-5 sn beklesen nolur

kemal_koker
28-03-2013, 18:19
coille dipte gezdim hr ile basık da geziyorum

ayrı bi fantazi aileme göre saçmalık :) yüksek yüksek ferah ferah gitmek daha mantıklı :D

çukurdan kaçma,kasisten verev geçme,telekom kapaklarının oluşturduğu çukurlardan ani manevralarla kaçma vs vs vs baya bi gerginlik sebebi

ama ilgii çekici olması :D baya keyif verici

S.Özeren
29-03-2013, 17:08
zaman zaman sıkıntı yaşatsada basık araçla gezmek ayrı bi keyif

bi keresinde merter migrosun ordan yukarı çıkıp tekrar e-5e dönmek için solda bi sokak var o taraflarda olanlar bilir o sokakta ne güzel setler var diye.birinci sete girdim yavaş yavaş geçtim ikincisine geldim arkamdaki dan dan basmaya başladı kornaya, hiç istifimi bozmadım ama setin olduğu yerde sağlı sollu arabalar vardı çapraz girme payı çok çok azdı arkamdaki hâlâ kornaya basıyo arabanın karter muhafaza setin sivri yerine denk geldi galiba bi cızlama sesi inletti sokağı arkamdaki arabada sustu sonraki settede hiç sesini çıkarmadan bekledi. şimdi ben orda askıda kalsam trafik komple durucak ne acelen varki yani 3-5 sn beklesen nolur

ordaki sokakta ud focus askıda kalmıştı ahahhaa

görürse devamını anlatır :D

özgür67
29-03-2013, 17:12
o sokağı bende biliyorum hangi mantıkla o kadar sık ve yüksek set yapmışlar gerçekten enteresan.Zaten çaprazda dar açı nedeniyle çok zor geçilebiliyo

onur_si
29-03-2013, 19:28
Bilmediğim ara sokağa hayatta girmem bazen oluyor arkadasları ana güzergahlarda bırakıyordum aralara gırmemek ıcın biraz küfür yiyorum tabi. en iyisi sağa sola gıderken hanımın leylek aracı kullanmak gazlıcagım zaman da benım surungenı kapalı otoparktan çıkartıp gazlayıp gerı yerıne koymam :)

hakan_41
29-03-2013, 19:40
benim araba standart ama 3 kişi ile normalden biraz yüksek yapılmış beton kasiste altını vuruyor ( egzost baya aşağıda ) :D offroad gibi arabayla kasislere çapraz girmek zorunda kalıyorum, basık araç olmasada şeklimiz oluyo çapraz çapraz :D

thedevil
29-03-2013, 20:09
ya bişi dicem nasıl basıyorsunuz araçları beton falan mı döküyorsunuz tabana ya da ağırlık falan ?

MrtYILDIZ
29-03-2013, 22:29
en iyisi benim gibi yapican hic cikarmican hem km yapmamis oluyo NEMO spec dewam :) :D

kemal_koker
29-03-2013, 22:37
ya bişi dicem nasıl basıyorsunuz araçları beton falan mı döküyorsunuz tabana ya da ağırlık falan ?

hocam yanlış anlama da 2008'den beri üyesin. az çok konuları okumuşsundur :) aracın nasıl basıldığına dair gerçekten bilgin yok mu :soru:

thedevil
29-03-2013, 22:40
hocam yanlış anlama da 2008'den beri üyesin. az çok konuları okumuşsundur :) aracın nasıl basıldığına dair gerçekten bilgin yok mu :soru:

Vay arkadaş tarih aklıma gelmedi hiç :D

Schecter
30-03-2013, 00:14

çekirdek :D

aodabasi
30-03-2013, 00:23
gözümü ışık almasın bıktım arkadan önden herkes uzun yakmış gibi verdiği keyif bambaşka :)

Schecter
30-03-2013, 00:25
gözümü ışık almasın bıktım arkadan önden herkes uzun yakmış gibi verdiği keyif bambaşka :)

haqrbi ya bunu atladık. acayip kötü bir durum zaten tavuk karası var bende. alaca karanlıkta hiç birşey göremiyorum.

Aktaş61
30-03-2013, 00:28
ordaki sokakta ud focus askıda kalmıştı ahahhaa

görürse devamını anlatır :D

şuan sende girsen kalırsın heralde orda ben bi daha yolumu oraya düşürmedim o günden sonra :D

o sokağı bende biliyorum hangi mantıkla o kadar sık ve yüksek set yapmışlar gerçekten enteresan.Zaten çaprazda dar açı nedeniyle çok zor geçilebiliyo

aynen amaçsız bi devlet hizmeti işte bare uzun yapsalar seti hiç olmasa arka tekerde çıkar kurtarırız

ANIL ERCAN
30-03-2013, 08:13
Konuda bazı mesajlarda 3.5 Cm yay takıp tribe girenler var yazmıslar Benim aracım Dip basık degil hatta Normal araba kıvamına anca geldi Eibach sportline yaylarla Çamurluk arası kapandı:D Yani hiç bir kasiste yan yan çapraz gecme gibi bi zorunlulugum yok Kasis olsun bozuk yol olsun Yavas gitmemin sebebi tamamen ön takımlarıma zarar gelmemesini istememdir. Yoksa Lambur lumburda gidebilirim.

Yani demek istedigim adam tribe mribe girmiyor tamamen arabasının ön takımlarına zarara vermemek adına kasislerden yavas capraz geciyor. Benim arabam normal yaylar varkende ben cok yavas gecerim kasislerden bozuk yollardan.

Bu arada su merterdeki sokaga benim bi ara gitmem lazım eger dediginiz kasiste altını vurmazsam yazın köye kastamonuya giderken yayları sökmücem :D

CGTY
30-03-2013, 09:02
Konuda bazı mesajlarda 3.5 Cm yay takıp tribe girenler var yazmıslar Benim aracım Dip basık degil hatta Normal araba kıvamına anca geldi Eibach sportline yaylarla Çamurluk arası kapandı:D Yani hiç bir kasiste yan yan çapraz gecme gibi bi zorunlulugum yok Kasis olsun bozuk yol olsun Yavas gitmemin sebebi tamamen ön takımlarıma zarar gelmemesini istememdir. Yoksa Lambur lumburda gidebilirim.

Yani demek istedigim adam tribe mribe girmiyor tamamen arabasının ön takımlarına zarara vermemek adına kasislerden yavas capraz geciyor. Benim arabam normal yaylar varkende ben cok yavas gecerim kasislerden bozuk yollardan.

Bu arada su merterdeki sokaga benim bi ara gitmem lazım eger dediginiz kasiste altını vurmazsam yazın köye kastamonuya giderken yayları sökmücem :D

Ön takımı korumak için yavaş geçmen yeterli, çapraz geçmene gerek yok ki.

-Aydın-
30-03-2013, 09:20
Ya ben ne yalan söyliyeyim sıkıldım artık her geçtiğim kasiste sürtme sesinden içim acıyor :( Sürekli gezdiğim yerler içinde Avcılarda bir tek bu sorunum :@

KGüneyli
30-03-2013, 10:46
Ben abilerimden böle gördüm:) Kardeşlerim böle yaptı. Sürüden ayrılanı naparlar billirsiniz.

Görmek isteyen hafta içi akşam 6dan sonra başakşehirde görebilirler:D
http://a1303.hizliresim.com/17/y/llsz7.jpg

Yiğit G.
30-03-2013, 10:55
3.5 luk yayla okadar atraksıyon yapıyorsan vay halıne.alısmak lazım.basık araba her yolda kullanılmaz oncelıkle yolu sen secersın.agır agır gıdersın kı mudahalenı zamanında yapman ıcın .yerı gelır arabanın altını otobanda bıle surtersın aslında bnm uyguladıgım tarz herzaman lastıgı yuksekten gecırmek .
okunu da cıkarmaya gerek yok ama aracı guzel gosterıcek alcaklıkta bı yay ıle herturlu yerden surtmeden gecersın.

Crx'le sürekli mersin istanbul yapıyordum okurken , gerçektende durduk yere otobanda sürtüyordum altımı hafif tümsekli yerlerde araba yaylanınca.Hele ki o kamyonların yaptıgı bir iz vardır yolda asfalt çökmüştür hani lastik yerleri oralara denk gelince o yol boyunca ""HŞŞŞŞŞŞRRRRRRRRRRRR" diye sürterek gidiyordum :) tamponlar fazla alçak değil ama aracın alt kısmı tampondan daha aşağıda...

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/293384_2443627697393_315304106_n.jpg

KGüneyli
30-03-2013, 11:00

Madem senin araban dip basık değil, Basık arac konusunda işin ne kardesim:) 3,5cm yayla orjinal kıvama geldiysen. Normal bi konu acta millet oraya yorum yapsınlar;) + olarak arabanın altının çizilmesini eğilmesini engellemene gerek yok basık araban varsa bunlar illaki olucak, O adamların yavaşlama sebepleride ön takım :)