Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsi CAV-CAVE motor buji ?
CeM öZeR
17-06-2012, 14:26
Arkadaşlar bilindiği üzere standardında ibiza cupra ve bocanegralarda normal buji, scirocco 160-golf 160 ve polo gti'larda platinium buji geliyor üzerinde. Şimdi Revo yazılım firması ngk iridium bkr7eıx buji öneriyor. Şimdi şöyle bir durum var yaklaşık 2.000 km iridium kullandım ama olmuyor. Bir çok arkadaş-eşin dostun aracında denendi, hadda diğer yazılım firmalarından da görüş alındı. iridium buji görünene göre üst devirlerde çok iyi gibi ama düşük viteste aracın çok patinaja düşüp ateşmenin çok yüke bineceği hızlanmalarda basınca (özellikle 1. vites) , düşük vites yüksek devirden bir üst vitese geçildiğinde devir düşünce iridium buji altta isteksiz devir ve kesme sorunu yaşatıyor. Platiniumda bu durum söz konusu bile değil. Ama üst devir iridiuma bakarak daha yavaş çeviriyor gibi. Bunun bir orta yolu yok mu? Görüş önerisi olan yok mu ? Bobin mobin demeyin bobinlerimi sırf denemek için daha yeni aldığımız test aracımızın sıfır bobinlerini söktüm taktım yine aynı, bobinler gayet on numara. 1 değil 2 değil 8-10 arabada gözlemledik bunu. iridium altlarda ateşleme kaçırıyor gibi...
lewolved
23-06-2012, 02:08
Pek anladigim bir konu degil ancak,İsteksiz devir ve kesme sorunu demissin bu misfire olmuyormu? 101905626 bujisini kullanmiyormu cave motorlar standartta cupralarda kullanilan bukinin kodu varmi yoksa servislerde bu kodlu bujimi takiliyor hepsine bakimlarda. Bide bu platinyum uclumu yoksa iridyum uclumudur. Ayrica birde stadart vag grubunun cave motorlar icin onerdigi tepe gap araligi sanirsam 0.80mm lerde gibi bu bujiyi takarken ayarlanmasi gerekiyormu yoksa bu bu bujilerin gap araligi zaten standartlari karisikiyormu.. Simdiden tessekurler..
CeM öZeR
23-06-2012, 11:52
Bu konuda akıl verecek olan yok mu? Lütfen...
audilover
23-06-2012, 12:18
Gecmis olsun umarim tekrar yasanmaz.
Tirnak araligi cokkk onemli...
Bunu olcturdun mu?
CeM öZeR
23-06-2012, 12:58
Tirnak araligi cokkk onemli...
Bunu olcturdun mu?
Abi ölçtürme şansım olmadı. Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı. Ama iridium bu alt devir kesmeyi sadece 1. vites basıp çok patiye düşüpte bir üst vitese çekince yapıyor. 2. vites basıpta fazla patiye düşünce felan olmuyor yani. Platiniumda da arabanın bağırdığını ama iridiumda ki kadar gitmediğini hissediyor gibiyim. Huylandım platiniumları taktım. Tekrar iridiumları mı taksam diye düşünüyorum. :D
Rabbit33
23-06-2012, 13:49
Cem dostum benimde kafam karişti daha takmadan.Yilda dan aldiğımdan beri duruyor iridyumlar 30bin bakimini bekliyorum taktiricam . Çok problemliyse takmiyim platine devam. Senin durumda ilginc bu anlattigin missfire a pek benzemiyor, eger olsa her yuksek devir araliginda bildiğin keser ve epc yanar , tsi kullanicilari varsa iridyumlu yazarlar eğrisini doğrusunu :) bi bekleyelim sorun yaşamayan da var.
şimdiye akdar kaç tane iridyum kullandıysam tsi larda, hiçbir problem yasamadım ve hep daha iyi oldu..
CeM öZeR
23-06-2012, 14:36
Peki bu iridium da, bkr7eıx, bkr8eıx ve bkr9eıx bunlardan hangisini tavsiye ediyorsunuz ? Ve aralarındaki farklar nedir tam olarak ? Ben bkr7eıx kullandım 2.000 km ve geri söktüm. Bugün tekrar takıyım diyorum kararsızım...
BKR7eix kullanıyorum. Bahsettiginiz farklılıklar bujinin sogukluk derecesini gosterir. Stage 1-2 araclarda BKR7 yeterlidir.
CeM öZeR
23-06-2012, 21:39
Tekrardan iridiumları taktım problem yok. Hadda hissedilir fark var üst devir ve top speed koşmada. Sanırım kötü yakıt kurbanı olmuştum eskiden bir-iki defa yaptığında :)
Rabbit33
23-06-2012, 22:11
İridyuma devamm :))
Arasts61
23-06-2012, 23:25
iridyum bujiler rölantide sarsıntılı çalışmaya neden oluyor mu?
CeM öZeR
24-06-2012, 10:36
iridyum bujiler rölantide sarsıntılı çalışmaya neden oluyor mu?
Hissettiğim kadarıyla cadde tipi egzantrikli 106 gti gibi çalışıyor :)
Sen bu buji işine en baştan karşıydın sonra mecbur kalıp taktın. Şimdide ön yargın var. Arabanın benzini bitse stop etse yada klima gazı bitse soğutmasa bujiden bilecek gibi huylanmışsın bu durumdan.
Hissettiğim kadarıyla cadde tipi egzantrikli 106 gti gibi çalışıyor :)
bende geçtiğimiz kış bkr7eix taktım.tek gördüğüm fark sadece sabah soğuk çalıştırmada saliselik bi geç çalışma vardı ama dikkat etmek lazım hani öyle bariz belli olan birşey değildi.Benim aracımda da egzoz var öyle birşey hiç farketmedim egzantrikli 106 patır patır calısıyor :D
lewolved
25-06-2012, 07:12
Bu gap araligi farkili olunca yazilimda ne olur bilmiyorum ancak aracta problem yaratmazmi??? Bu konu cok onemli diye konu vardi VWvortexte ve VWatercooled' da. Fabrikanin galiba 0.7 0.8 arasi bi gap araligi tavsiye ediyor... Atesleme twincharged tsi da ip ustunde yurumek gibi:)
CeM öZeR
25-06-2012, 10:18
Sen bu buji işine en baştan karşıydın sonra mecbur kalıp taktın. Şimdide ön yargın var. Arabanın benzini bitse stop etse yada klima gazı bitse soğutmasa bujiden bilecek gibi huylanmışsın bu durumdan.
Valla sırf huylandığım için söktüm felan ama şimdi yine deneye deneye,motorun sesine kulağımı vererek 3 gündür test ediyorum. Hemde özellikle aynı yakıtla test ettim sıkıntı yok. İridium bir iki sallantı ufak bi kesme yaptı demiştim. Kardeşim 95 oktan yakıt almış yanlışlıkla. Sanırım ondan oldu. Şimdi sıkıntı yok. Gidişi özellikle top speed olarak gerçekten etkilediğini söyleyebilirim. :icon_tup:
sen bu buji işine en baştan karşıydın sonra mecbur kalıp taktın. şimdide ön yargın var. Arabanın benzini bitse stop etse yada klima gazı bitse soğutmasa bujiden bilecek gibi huylanmışsın bu durumdan.
+111111111
Bujiyle felan olacak iş değil bu Yazılımızda arayın problemi altta kesme de nedir?
Cem özer? İlk başta karsıydın bu buji işine büyük konustun ben yapmam etmem böle işmi olur?
Sonra basıncı dayalı yazılımı yaptın problemler yasadın mecbur kaldın taktın Revonun önerdiği bujileri benden ilham alarak sonra sorun gitti dedin bana fakat hala sorun devam etmekteydi..
Söktün olucak gibi değil bence Komple yazılımını gözden geçir buji ve filtre ağızı ayarlama ile olucak iş değil büyük yanlıştasın sana telefondada dedim dün...
HKS bujiler nasıldır ? kullanan varmı ?
Ben kullaniyorum ve memnunum. Ancak hks buji ureticisi degil ;)
Ve belirli motorlarda iyi...
benim tek gördüğüm fark soğukta cok cok az geç çalışıyordu +
aldığım loglara göre araba 2-2.5 bg geriye düşüyor ama sıcakta bu bujiler daha dayanıklı.
timing i birazcık geri çekiyormuş diye de bilgilendirildim :) bu 2-3 bg lik fark ta bundan sanırım.bu buji kesinlikle performans vermiyor.bende vermedi yani :) .
Rabbit33
27-06-2012, 16:56
benim tek gördüğüm fark soğukta cok cok az geç çalışıyordu +
aldığım loglara göre araba 2-2.5 bg geriye düşüyor ama sıcakta bu bujiler daha dayanıklı.
timing i birazcık geri çekiyormuş diye de bilgilendirildim :) bu 2-3 bg lik fark ta bundan sanırım.bu buji kesinlikle performans vermiyor.bende vermedi yani :) .
:beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::b euj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj: