PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses kesme problemi

kv661
17-06-2012, 23:10
Arkadaşlar.

Alpine MRX-F30 4 kanal anfi ile Alpine MRX M-50 cihazlarını 9350 SD ve 3 adet ayrı RCL kablo cerya ve şase kabloları her anfi için bagımsız olmak kaydı ile montajını uyguladım.

Ancak söyle bir sıkıntı cereyan etti. Sesi actıktan bir süre sonra 4 kanal anfi kapanmadan korumaya gecior. Yani anfi kendini tamamen kapamıyor ısık kırmızıya dönmüor ancak tüm sesleri kesior.

Sizce arıza hoparlör ısınıyor o yüzden anfiyi korumaya mı gecirior? yoksa anfinin arka cıkısları mı arızalıdır?

Anfiler--> Alpine 0 km kutusundan ben actım.
Hoparlörler--> Önler Magnat, arkalar Dragstar

Hoparlörlerin hepsi koaksiyeldir. Komponent değildir.

Sadece önlere aldıgım zaman hicbir sıkıntı yasamadım su ana kadar ancak arkalarıda devreye soktuktan yaklasık 2-3 dk sora anfi kendi bahsettigim duruma gecior.

Sizce sebep nedir?

hakan876
18-06-2012, 00:29
dıger anfılerı ıptal et sıkıntı olan anfıyı tek calıstır tum hop larmı ısınıyo yoksa sadece bırımı ?? deck ler acık ta ıse deck kablosunu once degıstır sonra dedıgımı yap .. deck kabloları nı onden de konturolunu yap dec fısının bırı bıryere dege bılıyo olmadı ban t at acık kalmasın coax ları dısarı al baska bır chıaz ılle dene ısınan bır hop ıse dırek ona yonel tızlerı calısıyomu coax sın onada bak egercalısmıyorsa orda sıkıntı dır arkaya gel ordakı coax kablosunu yenıden cek ısı nan coax tızı calısıyo ıse arada kondastoru varsa onu da degıs.. dragstarı calıstıran deck kablosunu ıyce kkonturolunu yap bır yerde ezılmıs olabılır sıkntı devam edıyoo ıse tekrar yaz ıyıce bakarız o zaman..

hakan876
18-06-2012, 00:34
unutmadan ayrıca ısınan hop tek ıse hıc bır sey yapma sadece onun fısını anfıden cıkar 3 coax calısın bakalım tekrar kapanıyomuu ??

kv661
18-06-2012, 06:32
dıger anfılerı ıptal et sıkıntı olan anfıyı tek calıstır tum hop larmı ısınıyo yoksa sadece bırımı ?? deck ler acık ta ıse deck kablosunu once degıstır sonra dedıgımı yap .. deck kabloları nı onden de konturolunu yap dec fısının bırı bıryere dege bılıyo olmadı ban t at acık kalmasın coax ları dısarı al baska bır chıaz ılle dene ısınan bır hop ıse dırek ona yonel tızlerı calısıyomu coax sın onada bak egercalısmıyorsa orda sıkıntı dır arkaya gel ordakı coax kablosunu yenıden cek ısı nan coax tızı calısıyo ıse arada kondastoru varsa onu da degıs.. dragstarı calıstıran deck kablosunu ıyce kkonturolunu yap bır yerde ezılmıs olabılır sıkntı devam edıyoo ıse tekrar yaz ıyıce bakarız o zaman..

abi deckten kastını mı anlamadım. dedigim gibi hoparlöün ısınıp anfiyi kaptama gibi bir olayı olabilir mi?

hakan876
18-06-2012, 09:04
evet olabılır muhtemelen ya coax ta yada coax tız kısmında sıkntı olabılır yada kablolamada en kotu ıhtımalı dılıme almak ıstemıyorum.deck dedıgım rcl kablo sınyal kablosu gercı onlarıda sokup olcmek lazım ...

hakan876
18-06-2012, 09:08
transıztor olcmeyı bılıyomusun sana burdan yardımcı olurum eger anfıde ıse sıkkıntı... onuda cozerız fakat sıkkıntıya sebbep olan nedır onu bulmak lazzım evvela yoksa aynı arza gene yapar.. neyse ben burdayım cozemezsen yardımcı olucam sana..

kv661
18-06-2012, 21:38
evet olabılır muhtemelen ya coax ta yada coax tız kısmında sıkntı olabılır yada kablolamada en kotu ıhtımalı dılıme almak ıstemıyorum.deck dedıgım rcl kablo sınyal kablosu gercı onlarıda sokup olcmek lazım ...

abi sıkıntıyı buldum. Sol arka coax'ın tizleri patlamıs. ANfiye empedans yaratıyor. O da dijital anfi oldugu için kendini korumaya alıyor.

Sağön, sol ön veya sağ arka'ya alıp sesi sonuna kadar acmama ragmen hicbi şekilde kesmedi.

Ancak sol arkaya aynı ses düzeyinin yarısına alınca bile kesti.

Acıkcası cok garibime gitti. cunku hoparlörün göbeginden ses geliyor ancak sadece tiz ile ilgili bir sıkıntıda kendini korumaya alması acıkcası biraz garibime gitti.

Zira bu dusuncem aracımın tak kapı punto olması ve o arka kapı bakalitinin sökmenin ölüm derecede zor olması ise cabası :)

hakan876
18-06-2012, 23:40
bu sıcakta oldukca zordur tahmın edebılıyorum gecmıs olsun... hata onu gosterıyoodu zaten de pek emın olamıyo ınsan burdan coax ustunde kondastor varsa bak şişmiş olabılır ona da el at...tabıı kondastor koydularsa :)

kv661
19-06-2012, 06:37
bu sıcakta oldukca zordur tahmın edebılıyorum gecmıs olsun... hata onu gosterıyoodu zaten de pek emın olamıyo ınsan burdan coax ustunde kondastor varsa bak şişmiş olabılır ona da el at...tabıı kondastor koydularsa :)

abi cihaz dragstar. Pek oldugunu sanmıorum ama alpine 13 cm 50 rms coax aldım dün aksam netten onları baglıcam.

komponent takmıcam inat ettim :)

hakan876
19-06-2012, 23:57
umarım g serısıdır gerısı ıyı degıl ...

kv661
20-06-2012, 23:41
umarım g serısıdır gerısı ıyı degıl ...

Abi Type G serisi 50 rms total 200max. cumartesi montajını yapıcam kısmetse.

Arka hoparlörün degişimi adeta ölüm gibi Tek kapı GP'lerde. Direkt arka koltuk komple sökülüyor, pandizot ve baglantı noktaları ile kapı cıtasını söktükten sonra arka hoparlörün oldugu bakalite ulaşabiliyosun ancak

hakan876
21-06-2012, 21:22
g serılerı oldukca basarılı tızlerı ust duzey cok memnun kalıcaksın bence para verılecek tek coax suan ıcın . takıcagın yerı bırazcık destekle dolgu maddesı ıle plastık sesı gelmesın..