Orijinalini görmek için tıklayınız : imac e format atamıyorum , yardım
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 13:35
arkadaşlar , imac te bootcamp li windows ile mutlu mestu takılıyordum bi süredir...normalde ilk açılışı win7 ile yapıyor açılışta alt a basmazsanız...onun için mac os ne yapar ne yer ne içer hiç bakmıyordum... geçenlerde bilgisayarıma girdiimde harddiskin tek parça olduğunu farkettim.(normalde bootcamp c ve d olarak iki bölüm olması lazım)onu farkedince yeniden başlatıp mac os de açmayı denedim açılmadı...nası olmuşsa pc tek parça harddiskle sadece windowsu görüyor...
neyse dedim zati kullanmıyoruz... ama bu sefer windows ta gitti.ve güvenli kip , network bağlantılı güvenli kip vss ne denesem son aşamada saniyelik bi mavi ekran yapıp başa dönüyor...win7 cdsi takıp kurulum denediğimde kurulum için 110küsür mb lik saçma bi alandan başka biyer göstermiyor...büyük ihtimal harddiske format gerekiyor.Anlamadığım için teşhis doğrumu bilemedim ama doğru ise nedir bu durumdan çıkış yolumuz?içindeki verileri sökme takma yapmadan ; network üzerinden kurtarabilirsem süper olur...zati herşey masaüstünde.Ama uğraştırıcı bişeyse tertemiz format atiym işime gücüme bakiym...işler sıkıştı , pc lazım çünkü...bi el atında vurduralım şu aleti beyler , yardımlarınızı bekliyorum.
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 14:10
az önce mac osx cd sini taktım.İplemiyor ,beyaz açılış ekranı sonrası msdos geliyor ,,
BOOTMGR is missing
Press Ctrl +Alt+Del to restart diyor msdos ekranında.
onursumer
20-06-2012, 14:33
ahmet fiziksel bi sorun gibi gozukuyor
hdd yi sokme şansın varmı ?
Yiğit Ş.
20-06-2012, 14:36
yok yere partition kaybolduysa sıkıntılı :) imac lerde işe yarar mı bilmiyorum ama hiren's boot cd temin edip mini xp ile başlatmayı denersen herşey ortaya çıkar.
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 14:37
ahmet fiziksel bi sorun gibi gozukuyor
hdd yi sokme şansın varmı ?
HDD in ekranın neresinde olduğunu ve nası açıldığını dahi bilmiyorum mac in :D , Garanti gider büyük ihtimal dimi?Yazılım , dos ta kodlarla falan yapılacak bişey değilde fiziksel bişeyse servis yolu gözüküyor heralde.
Bu arada diğer pc lerde tarama yaptım , işle ilgili kullandığım tüm dosyalarım diğer pclerde mevcut.Yani imac ten alacağım hiçbişey yok.Komple format atabilirim yani mümkünse.
onursumer
20-06-2012, 14:49
ssd upgrade yapınca garanti dışı kalmadığından soksen birşey olmaz bence :D
ama sokmesi çok uğraştırıyor ekran çerçevesini sokup paneli komple alıyorsun :)
format atman için hdd yi gormesi lazım
sende hdd yok gozukuyor sanırım şuan garantisi varsa gonder gitsin :D
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 14:53
Win7 takıp biraz uğraşında msdos komut bölümüne ulaşabiliyorum.Ordan harddiskin alayına format atabileceğim bı komut , bişey varsa tek çarem o olur sanırım.ama yosa direk servis o zaman...
Yiğit Ş.
20-06-2012, 14:55
partiton ları görebiliyo musun ?
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 15:05
partiton ları görebiliyo musun ?
Sadece disk0 partition 1 ,,total size102.0mb , free space88.0mb , type :system. Şeklindekini görüyor.normal c yi d yi falan görmüyor.
hondafit
20-06-2012, 15:07
hiren'le içine gir yedeklerini al format at.
yada şöyle bir çözüm buldum işe yarar mı bilmem
BİLGİ:Açılışta "Bootmgr is missing" hatası alıyorsunuz.
1-Bilgisayarınızı Windows DVD niz üzerinden boot edin
2-Bilgisayarınızı onarın ı seçin
3-Komut istemcisi ne tıklayın
4-bcdedit /export C:\BCD_Backup yazıp enter a basın.
5- c: yazıp enter a basın
6- cd boot yazıp enter a basın
7- attrib bcd -s -h -r yazıp enter a basın.
8- ren c:\boot\bcd bcd.old yazıp enter a basın
9- bootrec /rebuildbcd yazıp enter a basın
10-İşlemin tamamlanmasını bekleyin.Tamamlandığında exit yazıp enter a basın ve bilgisayarı yeniden başlatın
Yiğit Ş.
20-06-2012, 15:08
hiren'le içine gir yedeklerini al format at.
yada şöyle bir çözüm buldum işe yarar mı bilmem
BİLGİ:Açılışta "Bootmgr is missing" hatası alıyorsunuz.
1-Bilgisayarınızı Windows DVD niz üzerinden boot edin
2-Bilgisayarınızı onarın ı seçin
3-Komut istemcisi ne tıklayın
4-bcdedit /export C:\BCD_Backup yazıp enter a basın.
5- c: yazıp enter a basın
6- cd boot yazıp enter a basın
7- attrib bcd -s -h -r yazıp enter a basın.
8- ren c:\boot\bcd bcd.old yazıp enter a basın
9- bootrec /rebuildbcd yazıp enter a basın
10-İşlemin tamamlanmasını bekleyin.Tamamlandığında exit yazıp enter a basın ve bilgisayarı yeniden başlatın
senin dediğin olay BOOTMGR dosyası kaybolduğunda silindiğinde işe yarar. harddisk yok şuan :D
yolla garantiye gitsin :) disk bozulmuş büyük ihtimalle.
onursumer
20-06-2012, 15:10
hdd gozukmemesi garip dos ta format c vs komnutlarını denediğin zaman o bolumun olmadığını mı soyluyor ?
hdd uçmuş olabilir :D
bu arada
sokmekle ilgili bir video :D
How To: Intel iMac Hard Drive Replacement - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3w6E2_XqaBw&feature=related)
sen hiç uğraşma onemli bilgin yoksa direk servise ver bence :D
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 15:11
senin dediğin olay BOOTMGR dosyası kaybolduğunda silindiğinde işe yarar. harddisk yok şuan :D
yolla garantiye gitsin :) disk bozulmuş büyük ihtimalle.
gerçi onu da diyor ; yani bootmgr is missing falan filan.Ama harddisk i yok saydığı için bootmgr missing diyorsa ona bişey diyemem :D , bizlik bişey değil kanımca , servise gidicez.
Yiğit Ş.
20-06-2012, 15:14
cevabı vermişsin :D
fatih_selvi
20-06-2012, 15:22
Cihaz'ın garantisi varsa disk'i görmediği için garanti kapsamında işlem yapılır.Gerekirse disk değişimi bile yapılır fakat içerisindeki bilgiler uçar.Onları kurtarmak için ekstra ücret talep edilir.Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi'nde Elma Bilgisayar var.0212 465 70 70 Hakan Bey'le görüşürsen sana yardımcı olabilir.
Ahmet Saraçoğlu
20-06-2012, 15:43
garanti kapsamında cihaz.Az önce de baktım , hiçbi verim yok kaybına üzüleceğim.Direk format yada yenileme işimi görür.Bu bahsettiğiniz elma bilgisayar yetkili servis mi?
hondafit
20-06-2012, 20:55
direk bilkomla görüş
daha önce benzer bir durum macbook da benimde basıma gelmisti servise basvurdum garantisi olmamasına ragmen hdd uretim hatası oldugu icin ucretsiz degistirmislerdi, bazen parcalar uretim hatalı olabiliyor ve ne zaman sorun cıkaracagı belli olmuyor bence bilkomla gorusmekte fayda var
ama hdd yi kendim sokerim dersenizde su siteye bakmanızı tavsiye ederim
iMac Intel Parts - iFixit (http://www.ifixit.com/Mac-Parts/iMac-Intel)
fatih_selvi
21-06-2012, 12:39
garanti kapsamında cihaz.Az önce de baktım , hiçbi verim yok kaybına üzüleceğim.Direk format yada yenileme işimi görür.Bu bahsettiğiniz elma bilgisayar yetkili servis mi?
evet Elma Bilgisayar yetkili servis.Çok iyi bi teknik servisleri var gerçekten çok yardımseverler.