Orijinalini görmek için tıklayınız : toyo proxes t1r mi yoksa hankook evo ventus v12(k110)mi...?
aracımdaki lastikleri değiştirmek istiyorum seçenekleri 2 ye kadar indirdim alabileceğim fiyat aralıklarında fakat daha önce 2 markayıda kullanmadığım için halen karar veremedim kullanan veya lastikler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim antalyada yaşadığım için kışın kar,soğuk vs gibi hava koşullarıyla fazla karşılaşmayacağım özellikle fren,kuru ve ıslak performansı önceliğim... fikirleriniz benim için önemli yardımcı olursanız sevinirim şimdiden hepinize teşekkürler...
lastik ebatı 205/45/17
karsiyakaliozi
21-06-2012, 14:11
aynı ebat aynı lastıkler bende karasız kalmısdım konuyu takipdeyim
İki lastiği de deneme fırsatım oldu. Islak kuru yol tutuşu konusunda toyo kesinlikle açık ara önde.
İki lastiği de deneme fırsatım oldu. Islak kuru yol tutuşu konusunda toyo kesinlikle açık ara önde.
bende önce toyoda karar kılmıştım ama bazı yabancı sitelerde hankook k110'un lastik testlerinde iyi sonuçlar alması kafamı karıştırdı açıkçası...:beuj:
karsiyakaliozi
21-06-2012, 14:59
fiyatlar ne cıvarda
ben daha çok toyo için fiyat sormuştum nakit 180 e kadar düşürebildim en son dünde bi yerden hankook için 200tl fiyat aldım..(adet fiyatı tabi..)
karsiyakaliozi
21-06-2012, 15:05
ıyımıs fıyatlar netde bakındım daha yuksek gıbıydı
bencede toyo için fıyat gayet iyi.
abdullahçöllü
21-06-2012, 15:09
toyo 205 50 17 kullanıp çok memmun kalmıştım..
evet bide toyo kimsenin elinde yok koca antalyada toplam 2 takım bulabildim oda 2011 tarihli uzun süredir ithalatı yokmuş toyoların galiba.japonyadaki son depremden sonra fabrikalarında falan eski kapasiteyi yakalayamamışlar hala..
KA®ANLIK
21-06-2012, 15:19
ben yeni aldım sayılır 1,5 ay oluyor.
215/40/17 Toyo T1R
Fiyat / Performans olarak başarılı bir lastik...
2011 Aralık ayı üretimi idi aldığım lastikler. bulmada sıkıntı yaşamadım açıkçası, söyledim ertesi gün geldi.
Arabamda yay+amortisör var. spor. Çok sağlam 3-4 tane çukura girdim, araba ortalama 1400kg civarlarında idi çukura girdiğimde, balon yapmadı lastikler ki, bildiğin BAAMMM diye ses geldi çukura girdiğimde.
Honkook u da araştırmıştım, uzun uzadıya bakmıştım hatta, Toyo feedback i çok iyi olan bir lastik. Hankook aynı oranda değil maalesef.
Hankook u bizzat kullanmadım ama, Toyo aldığınızda pişman olmayacağınızı söyleyebilirim.
karsiyakaliozi
21-06-2012, 15:22
karanlık kardeşim fiyat konusunda aydınlat bizi
ykavcioglu
21-06-2012, 15:25
Kullanan biri olarak kesinlikle toyo diyorum.....
easy_rider
21-06-2012, 15:28
toyo pist lastiği kadar iyi yol tutuşu
benim yeni aracımdada 255-40-17 toyo var ama denemek nasip olmadı henüz, ama toyo yani kötü bişey diyeni duymadım...
exo_emre
21-06-2012, 20:01
Hankook hakkında bişey diyemem ama Toyo T1R kesinlikle pişman etmez ... Önlerde 195/40/16 arkalarda 45/16 kullanıyorum , çok yumuşak lastik ayrıca yol tutuşuda bence çok iyi ... Bunları eskittiğim zaman yeni lastiklerimde Toyo olacak :)
215 40 17 toyo t1R var. önce artılarını sayayım.aracım honda oldugu için yol sesi problemi var ve bu toyo ile minimumdu,soğuk havada az km gitme ile lastikler çok çabuk ısınıyor ve yolu tutmaya başlııyor , kötü yanı ıse başıma gelen bir olay, uzun zamandır yağmur yağmayan bir yolda(tozlu) ani fren yapmak zorunda kaldım(tabi bu brazda aracımda ki abs ile ilgili) 10 km hızla giderken duramadım abs devreye gırdı ve önümdeki araca dokundum ama o günden sonra hep denedm işlek yollarda öncekine göre daha iyi tutuyordu frenlerim :) he bir de çok yumuşak lastık o kadar ince yanak olmasına rağmen çok bi konfor kaybı yaşamadım :) 3 luk yay var
Hankook'a bakarken gördüm
Ventus R-S3 Z222 diye bir modeli var trde varmi acaba?
Yeni sanayi 5007. sokak da Özkan lastik var. Aykut diye bir elaman var siyah polo Alper dersen tanır beni. Eğer elinde lastik varsa güzellikte yapar yoksa da Ankara'dan uygun fiyatlı getirir. Bence kesinlikle toyo al ıslak ve kuruda yol tutuşu gerçekten çok başarılı 205/45/16 kullanıyorum. 205/40/16 ve 17 kullandım hepsi de gayet memnun bıraktı.
bnmdde sımdıye kadar kullandgm lastıklerın arasında en iyisi toyo idi cok memnun kaldım .
hankook kullanmadan yorum yapmak yanlış. her iki lastigi de kullandım. hankook acık ara önde.
KA®ANLIK
22-06-2012, 08:03
karanlık kardeşim fiyat konusunda aydınlat bizi
ben 220TL ye almıştım tanesini...
slowmotion
22-06-2012, 08:27
hankook kullanmadan yorum yapmak yanlış. her iki lastigi de kullandım. hankook acık ara önde.
Aynen bende kullandim, hatta v12 iki takim kullandim. Hankook daha iyi. Kullandigim olculer 205/45/17 185/55/15.
ventus evo v2 diye bi lastik kullanmıştım 3 sene önce. öncelikle söyleyeyim çok çabuk biten bir lastik. biraz aşınınca taş kesildi ve ısınması çok geçti.
Yeni sanayi 5007. sokak da Özkan lastik var. Aykut diye bir elaman var siyah polo Alper dersen tanır beni. Eğer elinde lastik varsa güzellikte yapar yoksa da Ankara'dan uygun fiyatlı getirir. Bence kesinlikle toyo al ıslak ve kuruda yol tutuşu gerçekten çok başarılı 205/45/16 kullanıyorum. 205/40/16 ve 17 kullandım hepsi de gayet memnun bıraktı.başka bi konuda okumuştum özkan lastikten aldığını zaten dünde aykutun yanına fiyat almak için gittim oda bizim müşteriler var sürekli toyo alırlar iyi lastiktir dedi bende bi arkadaş var siyah polosu var dedim burdan almış alperdir o 2 kere toyo aldı bizden çok memnun kaldı lastiklerden dedi kulağını çınlattık yani alper teşekkür ederim :)
205/45/17 için
hankook için 200 (2011 26. hafta üretimi)
toyo için 180 (2011 28. haftydı sanırım)
petlas velox 150 (2012 12hafta)
son fiyat verdi.
Rica ederim hocam bence fiyat gayet iyi. Başka yerlerden de araştır ama eğer kendi deposundan çıkartıp verirse antalya da en uygun ondan alırsın ben alırken ankaradan 230 TL ye getirtmiştik.
gerçeten fiyatları uygundu diğer yerlere göre ama 2012 tarihli bi lastik bulamadık bakalım biraz araştırayım daha yenisini bulamazsak mecburen gidip alacam artık...
karsiyakaliozi
22-06-2012, 14:35
gerçeten fiyatları uygundu diğer yerlere göre ama 2012 tarihli bi lastik bulamadık bakalım biraz araştırayım daha yenisini bulamazsak mecburen gidip alacam artık...
izmire kargo ne tutar acaba makul bişey cıkarsa bende niyetlenebilirim 2 takım için pazaralık yaparsın
karsiyakaliozi
22-06-2012, 15:09
toyo olabılır
ERkut 205
22-06-2012, 18:04
1,5 ay kadar önce toyo DRB 195-50-15 ebatlarda aldım abdülkadir özcandan.
1 takım 500 TL ye. Bana hem fiyatı çok uygun geldi hemde fiyat performans olarak oldukça verimli. Kuru ıslak performansı bir birine yakın bir lastik hamuru. Yanakları dayanıklı. Hankook da çok iyi lastik bence şu yada bu demektense hangisini ucuza temin edebiliyorsanız onu alın ;)
toyo al cok saglam tutuyo
toyo olabılıryarın sordurayım bakalım en son ne fiyat verecekler tabi ellerinde kaldıysa kalmadıysada getirirler herhalde.
:)
hankook evo k110 kullanan yok mu acaba forumda gerçekten testlerdeki kadar başarılı mı..?:beuj:
slowmotion
23-06-2012, 14:41
hankook evo k110 kullanan yok mu acaba forumda gerçekten testlerdeki kadar başarılı mı..?:beuj:
23. postta izlenimimi yazdım. erkutun dediği lastiğede bir bak
23. postta izlenimimi yazdım. erkutun dediği lastiğede bir bakteşekkür ederim yardımların için.
bakalım onuda araştırayım biraz ama bildiğim kadarıyla toyonun en iyi serisi t1r erkutun dediği lastiğin tane fiyatı 20tl daha ucuz ama bulmak sıkıntılı...:(
Up diyorum. Hankook güzel lastik ama sanki toyo daha iyi gibime geldi. Lastik alıcam şimdi. Toyo satan satıcılar varmı çevrenizde 205 40 17 için 2012 üretimli lastik arıyorum.
Ben de aynı ikilemde kalmıştım, hatta dün lastik aldım(daha takılmadı), Toyo T1R'ye tam karar vermiştim ki ben de 2012 üretim bulamadım, yokmuş. 2011 üretim varmış sadece. E 10. aydayız neredeyse 1 yıllık lastik, ne olursa olsun almam dedim. Neredeyse iki katı fiyatına Michelin Pilot PS3 almak zorunda kaldım, yoksa 2012 üretim olsaydı ben de bu sefet T1R denicektim... :S
Edit: Ekleme
Hayır Toyo R1R tam ihtiyacım olan lastik ama malesef yok Türkiye'de. R888 de yok. Geçmiş tarihli Toyo T1R dışında hiçbişi yok. Nasıl bir rezilliktir bu distribütörlerin yaptığı ? Ayıp ya... Bari yeni diye R1R getir... Yokohoma Advan da bulamadım bu arada...
Ya yemin ediyorum varlık içinde yokluk yaşıyoruz bu ülkede. Sektör gelişti herkez hızlandı. Coilover cart curt bile stokluyor artık insanlar. Ama yanı başımızdaki Yunanistan bile her yerde R888 bulabiliyorsun. Kıbrıs'ta felan. Bizde yok iyi lastik. AD048, R1R, R888, RS3 felan. Hiçbirşey yok.
Ya yemin ediyorum varlık içinde yokluk yaşıyoruz bu ülkede. Sektör gelişti herkez hızlandı. Coilover cart curt bile stokluyor artık insanlar. Ama yanı başımızdaki Yunanistan bile her yerde R888 bulabiliyorsun. Kıbrıs'ta felan. Bizde yok iyi lastik. AD048, R1R, R888, RS3 felan. Hiçbirşey yok.
Sonra git Michelin Pilot Sport 3'lere tanesi 350TL bayıl. Keza Bridgestone performans serisi de öyle... Yazık vallahi yazık...
Abdulkadir ozcandaki toyolar 2012 uretimi
karsiyakaliozi
05-10-2012, 09:09
Sonra git Michelin Pilot Sport 3'lere tanesi 350TL bayıl. Keza Bridgestone performans serisi de öyle... Yazık vallahi yazık...
kardeşim sen nerelere baktın birde hangi ebat bende toyo balkıyorum ama izmirde zor gibi 205/45/17 lazım bana selamlar
Valla dün aradık sorduk R1R ve R888 hiç yok, T1R de SADECE 2011 üretimi var denildi.
kardeşim sen nerelere baktın birde hangi ebat bende toyo balkıyorum ama izmirde zor gibi 205/45/17 lazım bana selamlar
Ben 3. Sanayi Ece Lastik'le yaptım işimi. Benim de ebadım 205/40/17...
Mustafa'cım bu bilgiyi aldığın yere sorarmısın 4 tane 205 40 17 varmı 2012. Varsa hiç kafamı bulandırmayayım. Valla kış lastiği alıcaktım en son o kadar darladım seneye alırım iyi lastik diyordum.
Bayiilerde bulmak dert, hatta imkansiz
a.ozcan dagitici oldugu ellerinde var sanirim ama direkt satislari yok
ben depodan aldim irsaliyeyle ama gittim bayiiye odedim yine. Bayiiye ozellikle sordurtabilirsin a.ozcandan. Ya da kendin sorup olumlu yanit alirsan ben burdan yardimci olurum her turlu
Bu numaralardan mı ulaştın. Ben bir arayıp sorayım bakalım.
ANKARA MERKEZ
ADRES : KAZIM KARABEKİR CAD. ÖZCAN CENTER NO:124 06060 DIŞKAPI / ANKARA / TURKEY
TELEFON: 90 312 309 30 30 ( 10 HAT ) PBX
90 312 309 08 90 ( 8 HAT ) PBX
FAX :
90 312 312 28 96
90 312 309 22 66
Kırşehir depolarında varmış 205 40 17. Fabrikada tarih bakamıyorlarmış felan. En kötü 2011 dedi. Rica minnet şuan tarih baktırıyoruz. Eğer 2012 ise fiyatta uygun olursa alacağım. 190 küsür TL + KDV listesi varmış. Bakalım ne iskonto verecekler. Sen ne kadar aldın Mustafa. Ölçü ne bide.
225 45 17 230tl tane
Bu iletisim dogru evet
205 40 17 için 200 tl fiyat geldi. Bakalım 1 saate kadar tarih bilgisi gelicek Kırşehir'den. Yarın yada en geç Pazartesi lastikler burada oluyor diyorlar.
Bir lastik için Türkiye'nin dört bir yanını talan ediyoruz ya. Bu Abdül Kadir Özcan beyfendi ne yapıyor peki ? Ayıp ya, böyle distribütörlük görmedim ben. Envanter tutarsın, o envanteri sürekli güncellersin, o güncel listeyi de tüm bayiilerinle paylaşırsın, her bayii kendi bilgisayar programından tüm lastikleri ve tarihlerini görür. Çok mu zor bir yazılım almak ve envanter organizasyonu kurmak ? Türkiye'deki en büyük lastik distribütörüsün, bu bize çektirdiğin zulümü hakediyor muyuz ?
Gerçekten tam rezillik buradada var bayinin elinde en iyi ihtimalle bir senelik lastik diyor gemiyle 6 ayda bir geliyormuş japonyadan satma daha iyi...
UmutRıza
05-10-2012, 23:30
Yahu ben bugün abdulkadir Özcan sitesindeki bayii listesinden istanbuldaki bayiileri aradım listede toyo bayiisi yazan dükkanlar telefonda ne toyosu abi biz petlas bayiisiyiz diyor :)
maliyet hesaplarını nelere göre yapıp satış fiyatı belirlediklerini bilmiyorum ama, proxes evo ventus ile kıyaslanamayacak kadar üst düzey bi lastik. hankook evoyu farklı ebatlarda 3kez kullanma fırsatım oldu şuan kullandığım 3 takımdada toyo kullanıyorum.
UmutRıza
26-10-2012, 22:41
Brigestone adrenalin RE 002 de göz atmanızı öneririm yol tutuş ve fren konusunda baya iyi.
205 40 17 için 200 tl fiyat geldi. Bakalım 1 saate kadar tarih bilgisi gelicek Kırşehir'den. Yarın yada en geç Pazartesi lastikler burada oluyor diyorlar.
nedir son durum ?
nedir son durum ?
aldık 1 takım 2012 lastikler.
bu arada ben de k110 kullanıyorum gayet memnunum. en ufak bir sapıtma yaşatmadı 6 aydır.