Orijinalini görmek için tıklayınız : Krom Parlatma
arkadaşlar 74 model vosvosum var. Ön arka tampon, ayna, sinyaller, bagaj ve kaput açma yerleri krom.
Bu parçaların görselliğini düzeltmem lazım. Krom demeye bin şahit gibi. Pasta yaptıkça geçiyor. Krom u eski kondisyonuna getirmek için neler yapabilirim?
civic@ef
22-06-2012, 09:43
bendede vw vardı parlamadığı zaman hayattan soğutur :D arbayaı fazla yıkama yağmur su görmesin parlak kalsın :D şaka bi yana ben paslandıkca pasta ile temizliyodum tamponlarınız ince kalitesiz olanlardan ise sadece temizleme ile cıkıyo ama cabuk paslanıyo kalın malzemeden ise onlar biraz daha zahmetli ama ben uğraşmadım.koruyucu bi malzeme bulmak lazım
Skyhawk34
22-06-2012, 09:43
sanki öncelerde konuları açılmıştı car care de falan ama bakalım bilen biri vardır elbet :) yapan vardı hatırlıyorum ama
ön tamponum orj kalın olandan. pasta makinesini alıp hergün pastaladım 4. gün sonunda pastan eser kalmadı ama parlamıyorda :D
arka tampona dokunmayacağım çünkü orjinalini bulduğum an alacağımdan masraf etmem ona. Ön tamponumu ve kalan aksamları kurtarmanın bir yolunu bulmalıyım.
ykavcioglu
22-06-2012, 09:49
biraz saçma gelebilir fakat cif krem sprey bu konuda çok iyi..
sadece fısfıslayıp siliyor muyuz yunus abi?
ykavcioglu
22-06-2012, 10:51
sadece fısfıslayıp siliyor muyuz yunus abi?
evet üzerine sık, sonra istersen fırçayla geç üstünden 1-2 kere ve su dök
çok farkediyor:)
hemde kir tutmuyor..
Sweet Vagabond
22-06-2012, 11:47
Farklı bi çözüm ama krom folyoyla kaplasanız nasıl olur ? :o
tdipower
22-06-2012, 11:50
fatih onları söküp krom kaplayan yerlere verceksin onlar bir güzel asidik malzeme içine atıyor sonra elektroliz yöntemiyle kaplıyor sıfır gibi olur :)
golfcu0101
22-06-2012, 12:03
bu marketlerde falan oluyor genelde adını tam bilmiyorum ama krem şeklinde çaydanlık,tencere tarzı şeyleri parlatmaya yarıyor bi araştır istersen büyük marketlerde
emirhan sph
22-06-2012, 13:45
Meguiarsin nxt all metal polish die bi urunu var krom parlatiicsi bde krom pastasi var ikisini kullanirsaniz kromlariniz cam gibi olur. Sahsen ben kullaniorum azinizi acik birakicak kadar fark yaratiyor.
Ben olsam uğraşmaz amerikancılara götürürdüm onlar sıfır gibi yapar.Sonrada üstüne seffaf kaplama yaptır senelerce sıfır gibi kalır.
Bornovalı Kaan
22-06-2012, 22:35
Meguiarsin nxt all metal polish die bi urunu var krom parlatiicsi bde krom pastasi var ikisini kullanirsaniz kromlariniz cam gibi olur. Sahsen ben kullaniorum azinizi acik birakicak kadar fark yaratiyor.
Onun sıvısı varmı bende katı olanı var mavi sadece elle uygulaya biliyorum oda elle yaptığım için fazla etkili olmuyor
Kola deneye bilirsin discovery channelda izlemiştim paslı bir tamponun üstüne kola uyguladılar gayette tatmın etmişti adamları
arkadaşlar 74 model vosvosum var. Ön arka tampon, ayna, sinyaller, bagaj ve kaput açma yerleri krom.
Bu parçaların görselliğini düzeltmem lazım. Krom demeye bin şahit gibi. Pasta yaptıkça geçiyor. Krom u eski kondisyonuna getirmek için neler yapabilirim?
ben kendi vosvosumu koçtaştan aldığım henkel marka krom parlatıcı kremle parlatmıştım.Gayet memnundum sonuçtan.
Kola deneye bilirsin discovery channelda izlemiştim paslı bir tamponun üstüne kola uyguladılar gayette tatmın etmişti adamları
Bende izlemistim kola döküp aleminyum folyo ile ovaladı, sonra cillop gibi olmuştu :)
Sprey şeklinde krom boya görmüştüm, eğer pas lekeleri varsa bunu pasta vs ile düzeltemezsiniz illa ki pas kalır önce tertemiz bi bu bahsettiğim boya ile boyayın, sonrasında da tekrar paslanmaması için bakımını yapın.
bu konuda türkiyede amerikancılarda dahil herkezin başı agrıyor. çünkü kaplar düzgün temizlemiyorlar ve kromdan önce bakır kaplanmıyor o yüzden yapılan krom kaplamalar kısa sürede eski haline dönüyor.
TOLGACANSAHIN
23-06-2012, 13:24
ne kadar mantıklı gelir bilmem ama ordu evinde kalırken askerlerin su bataryalarını parlatmaları için mavi bir sıvı vardı ve mükemmel parlatıyordu hatta ozaman baya nakarısını geçmiştik arkadaşlarla 131 tamponlarımız aynı şekildeydi baya güzel parlatmıştı deneyebilirsiniz. marketlerde satılıyor
Gokturk01
23-06-2012, 14:05
Sirkede işe yarıyor en azından su yağmur lekelerini alıyor
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/62757-krom-amp-nikelaj-temizleme-icin-en-iyi-yontemler-veya-urunler.html
emirhan sph
26-06-2012, 16:08
Onun sıvısı varmı bende katı olanı var mavi sadece elle uygulaya biliyorum oda elle yaptığım için fazla etkili olmuyor
Sivisi yok ama bi farkli modeli daha var siyah kutuda adini hatirlamiorm kullanmistim. Tarcin kokuyo :D O cok guzel ise yariyo. All metal polis hi de keceyle 2 bin devirde yedirince inanilmaz parlatiyo.
evet arkadaşlar bende çevremin tavsiyelerine uyup meguiars nxt generation all metal polysh ürününü satın aldım. Dramel makinesiyle başladım ufak ufak uygulamaya :) sonuç inanılmaz. birkaç güne fotolamaya başlayacağım. buradan sizlere de göstermeye çalışacağım.
kickbuttowski
08-07-2012, 23:50
Before after yapmayı unutmayın!
meLaNchoLic
15-02-2019, 09:58
before after yokmu :(
Schwarz II
16-02-2019, 07:17
Basit bir pasta parlatır ışık gibi olur
Bende de 74 model vosvos var cif krem sprey kullanıyordum sonuç tatmin edici oluyordu. Meguiars etkisini merak ettim fotoğrafları bekliyorum :)
Bende de 74 model vosvos var cif krem sprey kullanıyordum sonuç tatmin edici oluyordu. Meguiars etkisini merak ettim fotoğrafları bekliyorum :)
Bi 6 sene daha beklemeyin
Bi 6 sene daha beklemeyin
Hay allah dikkatsizlik işte.. Neyse ki konuyu ben hortlatmamışım :)