Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bixenon dönüşümü ve Tüv-Türk hakkında

umutcan
22-06-2012, 14:31
Arkadaşlar merhabalar;

Yakın zamanda aracıma Bixenon mercek dönüşümü yapmayı düşünüyorum (DS1/DS2 Mercek ve DS2 xenon kit) ancak muayene konusu canımı sıkıyor.

Son zamanlarda bu dönüşümü yapıp muayenede zorluk yaşayanlar oldu mu acaba ? Ya da muayene sırasında xenon incelemesi hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun olurum.

Umut Can...

EREN34
22-06-2012, 14:33
Far ayari tutarsa sikinti olmuyordu. Gerci yeni degisiklik ile far yikama araniyor xenon olayinda sanirim

DOHC
22-06-2012, 14:38
Önce muayene ol, sonra yaptır. Kafan 2 yıl rahat olsun.........

Ranthor
22-06-2012, 14:43
geçen hafta gitti muayeneye kaldı biri xenondan, mercek var mıydı fılan bakmadım
bmw e39 5 serisi

Met
22-06-2012, 14:43
Far ayari tutarsa sikinti olmuyordu. Gerci yeni degisiklik ile far yikama araniyor xenon olayinda sanirim

Dün gittik vizeye arkadaşımın aracı için. Orijinal bi-xenon farlar var araçta, far ayarına baktı sıkıntı yok, fıskiyelere baktı çalışmıyor ama bi sıkıntı olmadı. Araç Vectra b2

senna
22-06-2012, 14:50
Xenonla beraber seviye algilayicisi lazim suspansiyon sisteminde onunda olmasi gerekiyor muayene yaptir sonra tak:)

umutcan
22-06-2012, 14:55
İşin aslı şu ki; muayeneye 1 sene var ancak bixenon dönüşümü ömürlük olacak ve oem farlar üzerinde yapacağım ayrıca muayene sırasında takacağım 2. bir oem farım yok : ) bulmak da oldukça zor ve pahallı.

hiç girişmeden Akkor ampullere mi dönsem ne yapsam : )

Tuncay
22-06-2012, 15:04
Benim araçta xenon var mercek yok far ayarı yapılabiliyor düğme ile
Nasıl olur geçirirlermi:)

CasabLanca
22-06-2012, 15:12
biz sıkıntı yaşadık
orjinal mercekli far orjinal xenon olmasına rağmen
farlar ilk açıldığında otomatik yükseklik ayarı olması lazım farın muyaneden sıkıntısız geçmesi için

Ahmet_28
22-06-2012, 15:23
Benim araçta xenon var mercek yok far ayarı yapılabiliyor düğme ile
Nasıl olur geçirirlermi:)

mercekte olsa geçmez.otomatik far ayarı olması lazım :)

Tuncay
22-06-2012, 15:25
mercekte olsa geçmez.otomatik far ayarı olması lazım :)

Ep2 imde otomatik far ayarı yoktu manueldi geçmiştim mercekli xenondu
bu aracımda manuel ayar xenon var mertcek yok
Bunun sonucu muayenede belli olacak artık

umutcan
22-06-2012, 15:44
Merceksiz xenon ışıkları çok dağıldığı için kesin kalıyor o konuda şüphe yok ancak. Zaten mercek işini ayar tutsun sıkıntı olmasın diye yapacağım ama ona da otomatik ayar hikayesini çıkarırlarsa işimiz zor :/

Ahmet_28
22-06-2012, 15:48
Ep2 imde otomatik far ayarı yoktu manueldi geçmiştim mercekli xenondu
bu aracımda manuel ayar xenon var mertcek yok
Bunun sonucu muayenede belli olacak artık

ne zaman yapmıştınız ? bu kanun çıkalı fazla olmadı 2-3 ay kadar bi zaman oldu sanırım.

Gokhan43
22-06-2012, 15:48
Aracınız bunu yapıyor olabilmeli xenonunuz varsa.Otomatik olarak tabi. :)

VW Passat 2011 B7 Xenon light adjustment - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rQw7Scvunb4)

Trance-R
22-06-2012, 15:52
ben xenondan kalmıştım.

xenon vardı , yükseklik ayarlı farlarım da var dediğimde ise ; personel bana

- otomatik yükseklik ayarlı
- fab. çıkışlı xenon ( sonradan tesisatsız )
- ve far yıkama sistemli olması

gerektiği belirtip. " ağır kusurdan " bırakmıştı :)

risk almayın , normal farlarla girin olsun bitsin :)

xenon tesisatını da sökün.

umutcan
22-06-2012, 15:57
Bu iş çok zor görünüyor. Muhakkak yapılır ancak maliyet fazla çıkacak gibi görünüyor :/

Met
22-06-2012, 16:09
biz sıkıntı yaşadık
orjinal mercekli far orjinal xenon olmasına rağmen
farlar ilk açıldığında otomatik yükseklik ayarı olması lazım farın muyaneden sıkıntısız geçmesi için

Zaten orjinal mercek ve orjinal xenonlu farlar otomatik yükseklik ayarlı oluyor. b2 vectra'da öyle. Sizinki arızalı sanırım?

SErhat.
29-01-2014, 00:39
Arkadaslar konuyu hortlatiyorum ama ayni sorun benim icin de gecerli.

Aracima bi-xenon donusum yaptirdim. Aracimdaki otomatik far ayari calisiyor. (Içerideki orj ayar dugmesi aktif)

Yine aracimda far yikama sistemi orijinalinden var; tesisati saglam sadece fiskiye takacagim yeni.

Muayeneden gecer mi?

Aslinda muayenenin bitmesine 8 ay var ama aracima egzos, coil vs parcalar takacagim icin askerlik donusu subat ayinda sokayim muayeneye sonra parcalarimi takayim 2 sene kafam rahat ugrasmiyim diyorum.

freelife
29-01-2014, 00:44
ilk çalıştırmada ayarlamayı kendi yapıyorsa geçer , fiskiyelerde çalışacak tabi. ( en azından ben öyle biliyorum )

mrtngn
29-01-2014, 00:47
Aracın yüküne göre vs yükseklik ayarını kendisi otomatik yapıyorsa(içerden manuel değil) ve fiskiyeler çalışıyorsa sıkıntı olmaz..

zekky
29-01-2014, 01:27
Benim orjinal xzenon ama o bahsettiginiz otomatik yukseklik ayari yok.
Far fiskiyem var ama o an suyu bitmis farketmemisim su koyarim hemen dedim tusa basti motorunun calisma sesini duydu tamam gerek yok dedi.
4 ay once girdim muayneye sorunsuz gectim.

muarrem
29-01-2014, 02:27
Benim orjinal xzenon ama o bahsettiginiz otomatik yukseklik ayari yok.
Far fiskiyem var ama o an suyu bitmis farketmemisim su koyarim hemen dedim tusa basti motorunun calisma sesini duydu tamam gerek yok dedi.
4 ay once girdim muayneye sorunsuz gectim.

Aracinizin markasi ne ? Gnelde fabrika cikis cogu xenonlu aracta yukseklik ayari oluyor.

_driver_
29-01-2014, 02:33
Aracinizin markasi ne ? Gnelde fabrika cikis cogu xenonlu aracta yukseklik ayari oluyor.
profilde s2000 yazıyor gözden kaçmış sanırım

S.Özcan
29-01-2014, 08:00
bende bi xenon'a geçmeyi düşünüyorum, aracım avensis fabrika çıkışlı xenon'u var. ilerde muayenede sıkıntı çıkarır mı?

Tekos
29-01-2014, 08:41
Benim aracımda orijinal olarak xenon ampul mevcut ama mercek yok onun yerine şapkalı bir sistem var. Bu Zaman'a kadar Angel far kullanıyordum ama artık bıktım önünüzü göremiyorsunuz ve yağmurlu havalar da çok sorun yaşıyorsunuz.En kötüsü karşıdan gelen araçtaki insanların gözünü alabiliyor.
Bende orijinal farlarının içine Bi-xenon taktırdım. Şu an çok memnunum güzel gösteriyor.İçine orjinal osram 4300k. xenon ampul taktım , biraz sarı ama olsun artık önümü görebiliyorum.Elime para geçerse osramın d1s 5500k xenon ampulunu takcam.
Xenon olduğu zaman ; otomatik far yükseklik ayarı(içerden değil aracın otomatik olarak arka lastiklerindeki sensorlerden kendisi yapması lazım) ve far yıkama istiyorlar. Diğer türlü halojen ampul takmanız lazım.

Arkadaslar konuyu hortlatiyorum ama ayni sorun benim icin de gecerli.

Aracima bi-xenon donusum yaptirdim. Aracimdaki otomatik far ayari calisiyor. (Içerideki orj ayar dugmesi aktif)

Yine aracimda far yikama sistemi orijinalinden var; tesisati saglam sadece fiskiye takacagim yeni.

Muayeneden gecer mi?

Aslinda muayenenin bitmesine 8 ay var ama aracima egzos, coil vs parcalar takacagim icin askerlik donusu subat ayinda sokayim muayeneye sonra parcalarimi takayim 2 sene kafam rahat ugrasmiyim diyorum.

EMRair
29-01-2014, 09:51
bende bi xenon'a geçmeyi düşünüyorum, aracım avensis fabrika çıkışlı xenon'u var. ilerde muayenede sıkıntı çıkarır mı?

Fabrika çıkışı varsa sıkıntı olmaz,sonradan taktırılanları kesinlike geçirmiyorlar

EMRair
29-01-2014, 09:54
Arkadaşlar merhabalar;

Yakın zamanda aracıma Bixenon mercek dönüşümü yapmayı düşünüyorum (DS1/DS2 Mercek ve DS2 xenon kit) ancak muayene konusu canımı sıkıyor.

Son zamanlarda bu dönüşümü yapıp muayenede zorluk yaşayanlar oldu mu acaba ? Ya da muayene sırasında xenon incelemesi hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun olurum.

Umut Can...

Sonradan takma zenon olduğu zaman direk bırakıyorlar kardeşim iki hafta önce bizzat yaşadım hiç riske girip vaktini harcama bence muayene yakınsa yaptır ondan sonra taktır kafan berrak olsun derim ben

SErhat.
29-01-2014, 12:43
İyi de orijinalinden yükseklik ayarı olmayan araçlar da var; mesela babamda 2001 Mercedes E200K var; araçta orijinal xenon var ama hiç te far ayarı yapmıyor kendisi ilk çalıştırma anında farlar yanıksa. Üstelik onda mercek de olmamasına rağmen muayeneden geçmişti.

Şansımı denesem mi diyorum döndüğümde; hani bu araçta sadece düğmeli yükseklik ayarı var, kendisi otomatik ayarlamıyor desem, far yıkama da çalışıyor. Sonuçta xenon da beyaz değil gün ışığı rengi, mercek de var.

Olur da öyle geçmezse yerine de H4 ampulu uyduramazsak işi bulduk; 1 takım çıkma far alıp komple tamponu indirmekle de uğraşacağız bu sefer.

rcbrs
29-01-2014, 12:44
Otomatik yükseklik ayarı +far yıkamayı tüv xenonlarda şart koşuyor.2 si birden yoksa ağır kusur ile muayeneden geçemiyorsun.oto elektrikçiler için güzel bir gelir kaynağı oluyor..

darkmoon
29-01-2014, 12:57
arkadaşın vectrada h7 xenon var.. farları mercekli.. geçen ay muayeneye gittik xenonları söküp normal ampülü takdık .. muayeneden geçdik xenonları geri takdık.. toplam takıp çıkarmak 10 ar dakika'dan 20 dakkamızı almamışdır..

bu halojen xenonlara yabancı forumlarda sitelerde hybrid xenon derler bizde çakma oda ilginç. :)

bukotezo
29-01-2014, 14:00
Mini (biliyorsunuz alman bmw markasına bağlı) markası bixenon olmayan arablar için retorofit bir kit çıkardı. Bu kitte fark yıkama ve otomatik yükseklik ayarı yok.

Ama derlerki normal xenonlar 35 watt ama bu kit 25 watt dolayısıyla fark yıkama ve yükseklik ayarı olmadan TUV (ki bu da alman şirketi) standartlarından geçebiliyor.

Bunu teğit edebileceğimiz bir tuv yasası varmıdır ? 25 watt olunca geçecekmi ? ozaman diğer xenon yapanlarda 25 wattlık xenon ampul takıp geçebilirler ?