PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Carbon clean 1.6 A3

emrah-58
22-06-2012, 17:32
2006 model 1.6 sportback a3 aracım var , 146 binde , bugün 'check oil level' uyarısını görüp ilk benzinlige daldım , ve cubugu çektim kupkuruydu , girip 1'litre 10-40 yağ koydum çubugun ucuna yağ geldi bunun nedeni nedir oysa bir kaç gün önce yağ var olarak bakmıştım aracıma , artık olarak yağ doldurmak için üst kapağı açtıgımda ,kapağın çamur gibi oldugunu gördüm , sizce aracımda kurum varmıdır carbon clean yaptırmamı önerirmisiniz.:soru:

Trance-R
22-06-2012, 18:43
aracınız motor kodunu bilmiyorum fakat , şöyle bir durum var ...

yağ seviye hatası verdiyse , motor sıcakken tam anlamıyla yağ seviyesini ölçemezsiniz.net bir ölçü vermez yağ çubuğunu çektiğinizde çünkü.

Üst kapak çamur gibi olması normaldir,yağ sürekli dolaşıyor , ondandır diyebilirim.

ayrıca , en kısa zamanda , yağ + yağ filtresi değişiminizi lütfen yaprıtın ...

en son yağı ne zaman koymuştunuz o da önemli , bakımı gelmiş olabilir.

328ia
22-06-2012, 19:42
bence bi saglam ustaya gösterin ondan sonra karar verin çünkü görmeden bişi sölemek zor

turbo27
26-06-2012, 00:51
2006 model 1.6 sportback a3 aracım var , 146 binde , bugün 'check oil level' uyarısını görüp ilk benzinlige daldım , ve cubugu çektim kupkuruydu , girip 1'litre 10-40 yağ koydum çubugun ucuna yağ geldi bunun nedeni nedir oysa bir kaç gün önce yağ var olarak bakmıştım aracıma , artık olarak yağ doldurmak için üst kapağı açtıgımda ,kapağın çamur gibi oldugunu gördüm , sizce aracımda kurum varmıdır carbon clean yaptırmamı önerirmisiniz.:soru:

kurumla carbon clean ıle alakası yok kardesım hıc vakıt kaybetmeden gıt ustana göster,motoru yersın, yağ yakma yada yağ eksıltme sorunun var,hafıfe alma derim...

emrah-58
26-06-2012, 01:20
Özel servise gittim , yağ seviyesi normal çıktı , benim bu olayı yaşadıgımda cubuk yağsızdı bu sebepten korkup 1 litre yağ eklemiştim ,adam çubugu çekti yağ seviyesi normal cıktı , tabi bende çok şaşırdım , aracın 1 litre yağı eksiltmiş olabilecegini bu yüzden uyarı verebilecegini ve benim yağ eklememle normal seviyesine döndüğünü söyledi, garip ama o gün nasıl oldu o çubuk yağsız çıktı hala şaşıyorum.. bu sıralar sürekli yağ durumumu kontrol ederek geziyorum eksilme veya bir sıkıntı varmı diye.. Ayrıca aracımı alalı 1 ay oldu , senelerdir 140km hızı geçmemiş bir bayan arkadaşdan aldım, bir kaç gece önce denemek istedim 170km hızda takılı kalıyor ,ve ne kadar zorlarsam zorlayım boşuna bağırıyor , bu arada araç 102hp lik 1.6 stronic.

redbaron
26-06-2012, 02:22
Özel servise gittim , yağ seviyesi normal çıktı , benim bu olayı yaşadıgımda cubuk yağsızdı bu sebepten korkup 1 litre yağ eklemiştim ,adam çubugu çekti yağ seviyesi normal cıktı , tabi bende çok şaşırdım , aracın 1 litre yağı eksiltmiş olabilecegini bu yüzden uyarı verebilecegini ve benim yağ eklememle normal seviyesine döndüğünü söyledi, garip ama o gün nasıl oldu o çubuk yağsız çıktı hala şaşıyorum.. bu sıralar sürekli yağ durumumu kontrol ederek geziyorum eksilme veya bir sıkıntı varmı diye.. Ayrıca aracımı alalı 1 ay oldu , senelerdir 140km hızı geçmemiş bir bayan arkadaşdan aldım, bir kaç gece önce denemek istedim 170km hızda takılı kalıyor ,ve ne kadar zorlarsam zorlayım boşuna bağırıyor , bu arada araç 102hp lik 1.6 stronic.

doğuş servisten aldığım net bilgi onlarada fabrikadan gelmiş , her 5 bin km de 0,5-1 litre arası yağ eksiltmesi normalmiş. bendede eksiltme var çünkü,audi nin verdiği oranlar doğrultusunda normal denildi.sizde bu km lere göre hesap yaparak az mı çok mu diye bir tahimnde bulunabilirsiniz.

o motorunda düz yolda 170 i geçmemesi normal çünkü hantal bir araç düz yolda bende en fazla 180 görmüştüm.belki biraz eğimde 190 falan görülebilir.

ayrıca aracınız 2006 model ise o zaman 1.6 da stronic yoktu yani aracınız 6ileri tiptronik şanzıman olmalı

emrah-58
26-06-2012, 12:15
doğuş servisten aldığım net bilgi onlarada fabrikadan gelmiş , her 5 bin km de 0,5-1 litre arası yağ eksiltmesi normalmiş. bendede eksiltme var çünkü,audi nin verdiği oranlar doğrultusunda normal denildi.sizde bu km lere göre hesap yaparak az mı çok mu diye bir tahimnde bulunabilirsiniz.

o motorunda düz yolda 170 i geçmemesi normal çünkü hantal bir araç düz yolda bende en fazla 180 görmüştüm.belki biraz eğimde 190 falan görülebilir.

ayrıca aracınız 2006 model ise o zaman 1.6 da stronic yoktu yani aracınız 6ileri tiptronik şanzıman olmalıben Stronic olarak biliyorum f1 özelliğide var , vites kolu ve tipi 2011 2012 model a3 lerdeki ile aynı görünümde

redbaron
26-06-2012, 14:56
ben Stronic olarak biliyorum f1 özelliğide var , vites kolu ve tipi 2011 2012 model a3 lerdeki ile aynı görünümde

2006 yılında stronic yoktu a3 lerde dsg kullanılıyordu.Dsg de 1.6 motorda kullanılmıyordu.1.6 lar da tiptronik 6 ileri direksiyondan vites özellikli tork konvertörlü şanzıman kullanıldı.Belki sonradan vites görünümü değiştirilmiştir.Stronic zaten 7 ileri.

Kadyr
26-06-2012, 15:00
Yaga hemenmi baktin bekleyipmi baktin oda onemli?

redbaron
26-06-2012, 15:06
Yaga hemenmi baktin bekleyipmi baktin oda onemli?

aynen,soğuk motor sıcak motordada fark ediyor

Kadyr
26-06-2012, 15:08
Bi sogukluk degil yagin cokme sureside var
Sende 8p yaziyor ney o genelde 1.8t lerin kapakta yaziyor

redbaron
26-06-2012, 15:20
Bi sogukluk degil yagin cokme sureside var
Sende 8p yaziyor ney o genelde 1.8t lerin kapakta yaziyor

kasa kodu...

Trance-R
30-06-2012, 16:06

ayrıca aracınız 2006 model ise o zaman 1.6 da stronic yoktu yani aracınız 6ileri tiptronik şanzıman olmalı

güzel bilgi için teşekkürler ,

bende bakıyorum her hafta bakarım , yağ değişeli 2bin km oldu , AKL motor kodum .
oynama yok diyebilirim.LPG'li ayrı etten.memur gibi sabah iş park et , akşam çık eve gel modundayım.
bakalım hayırlısı.

motor sıcakken ve soğukken yağ ölçümü değişir , çökmesi için en az 20 dk. beklenmesi lazım diye biliyorum.
hatta 20 dk.da değil ; akşam park et , sabah çalıştırmadan önce bir bakın , doğru ölçüm budur bence.