Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : FOCUS TDCI vs GOLF TSI

Focus4171
24-06-2012, 11:41
Arkadaşlar bir konuda acil yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.2011 Focus 1.6 TDCİ 109PS TİTANİUM MAN. sahibiyim. Aracım daha 12500 km.de. Yalnız bu aralar aklımı çelen bir konu var. Aracımı 0 km Golf 1.4 TSI 122HP HİGHLİNE MAN. ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Ciddi ciddi Golf'ü düşünmeye başladım ve alım aşamasındayım. Sizce pişman olurmuyum? Golf'ün kalitesi, performansı tartışılmaz elbette. Ama yinede sizlerin görüşünü almak istedim, bu çok önemli benim için. Hangi konularda Focus'u ararım yada Golf'ün artıları bana ne olur?Son olarak TSİ çok fazla yakar mı?

Yardım eden herkese çok teşekkür ederim şimdiden. Bol fikirli sayfalar dileğiyle :)

emre_
24-06-2012, 11:45
Yakit disinda arayacagin bisey olmaz cunku highline aliyosun bide bence durumun el veriyosa bi dakka dusunme al derim
Manuel sakin kullanimda abarti tuketim yapmiyor he tabi gene dizel ekonomisi beklemek yanlis olur ama yinede deger ama degistirme sebebinde onemli yetmiyo gitmiyo cekis zayif diyorsan yazilim focusuna ilac olabilir ama golf baskadir tabi

63owen63
24-06-2012, 11:50
bagaj ve yakıt dışında aramazsın:) klavyem yok şuan, uzunca yazacagım.

Focus4171
24-06-2012, 12:01
Yakit disinda arayacagin bisey olmaz cunku highline aliyosun bide bence durumun el veriyosa bi dakka dusunme al derim
Manuel sakin kullanimda abarti tuketim yapmiyor he tabi gene dizel ekonomisi beklemek yanlis olur ama yinede deger ama degistirme sebebinde onemli yetmiyo gitmiyo cekis zayif diyorsan yazilim focusuna ilac olabilir ama golf baskadir tabi

Yakıtta önemli ama tam bir yıl oldu 12500 km'deyim. Golf her konuda beni cezbetti. İç hacimde sanırım Golf daha rahattır diye düşünüyorum. Performans konusunu sanırım tartışmaya gerek yok. Focus yokuşlarda kalkarken bazen boşluğa geliyor sanırım bayılıyor. Çok ciddi sorun değil takmıyorum. Ama sonuçta Golf'ü alıncada pişman olmak istemem o yüzden baştan fikirlerinizi almak istedim.

Focus4171
24-06-2012, 12:03
bagaj ve yakıt dışında aramazsın:) klavyem yok şuan, uzunca yazacagım.

Evet gerçekten uzun uzun tarafsızca yazarsanız çokk çokk sevinirim :) (tarafsızcayı yanlış anlamayın genel olarak yazdım :) ) Sizinde emeğiniz olsun bu arabayı almamda yorumlarınızı bekliyorum :)

B.Koçer
24-06-2012, 12:05
Bence focusla biraz oynayın derim golf makyajlanır falan sonra aldıgınıza pisman olmayın :)

Focus4171
24-06-2012, 12:09
Bence focusla biraz oynayın derim golf makyajlanır falan sonra aldıgınıza pisman olmayın :)

Golf kasa değiştirecek biliyorumda :) Golf'ün fiyatları çok iyi şuan. Yeni kasa pahalı olabilir.

cemsultan
24-06-2012, 12:09
12bin km'deki dizel bir aracı değiştirmeye değmez bence. Kaldı ki Focus da kötü bir araba değil.

Ama şeytan dürtüyorsa yapacak bir şey yok :D

BLuEBoY
24-06-2012, 12:13
geçen hafta golf ıle ufak bi yolculk yaptım 1.6 tdı ıdı ama oda hıghlıne modelıydı, içi konforu falan gayet keyifliydi

ben gayet begendımki tsı motor daha zevkli olacakdır

ama 12500km dekı focusu verip golfe geçmek tartışılır bi konudur size kalmış bence :D

MCN21
24-06-2012, 12:27
sadece yakıtı ararsın bütük ihtimalle oda zaten yılda 12.000-13.000 km cok degil simdiden güle güle kullanın :)

emre_
24-06-2012, 12:27
Edicegin zarari goze aldiysan al golfu bin derim :)

İbrahim33
24-06-2012, 12:29
gazlamayı seven biriysen ve aracı seri kullanıyorsan yakıt konusunda cidden üzülürsün.ama yok ben basmıyorum normal gidiyorum diyorsan tsi iyidir.focusla dipgaz gitsen 7.5 litreyi geçemezsin , ama golfte öyle basmaya kalksan 11-12 litreleri görürsün , ki tside çok tahrik edici bir motor.golfle şehir içide sakin kullanımla 6-7 litre yakarsın..golfün en büyük artısı , sessizliği ve highline oluşudur...

Focus4171
24-06-2012, 12:46
12bin km'deki dizel bir aracı değiştirmeye değmez bence. Kaldı ki Focus da kötü bir araba değil.
Focus kesinlikle kötü araba değil ama Golf'le kıyasladığımdan aklım karıştı.
Ama şeytan dürtüyorsa yapacak bir şey yok :D
Evet Golf Higline olmasaydı dürten olmayacaktıda fiyatlarıda iyi olunca ***** :)

Edicegin zarari goze aldiysan al golfu bin derim :)
Zarar derken :) Hangi konuda zarar ederim?

gazlamayı seven biriysen ve aracı seri kullanıyorsan yakıt konusunda cidden üzülürsün.ama yok ben basmıyorum normal gidiyorum diyorsan tsi iyidir.focusla dipgaz gitsen 7.5 litreyi geçemezsin , ama golfte öyle basmaya kalksan 11-12 litreleri görürsün , ki tside çok tahrik edici bir motor.golfle şehir içide sakin kullanımla 6-7 litre yakarsın..golfün en büyük artısı , sessizliği ve highline oluşudur...
Focus'la şuan 6-6,9 litre arasında geziyorum Maşallahı var memnunum. Hız çok sık yapmam. Atak kullanırım ama aşırıya kaçmam. Şehir içi 7-8 litre arası yakıyorsa gerçekten TSI beni tatmin eder. Ama 10 litrelere çıkarsa yandık :confused: TSİ'cı arkadaşlar 10 litreleri bulurmuyum?

emre_
24-06-2012, 12:47
Focusu verince aldigin rakama verebilecekmisin anlaminda zarar :)

Focus4171
24-06-2012, 12:52
geçen hafta golf ıle ufak bi yolculk yaptım 1.6 tdı ıdı ama oda hıghlıne modelıydı, içi konforu falan gayet keyifliydi

ben gayet begendımki tsı motor daha zevkli olacakdır
Evet TSI'ın zevkini düşünebiliyorum :) Oda beni düşünür İnşallah :D
ama 12500km dekı focusu verip golfe geçmek tartışılır bi konudur size kalmış bence :D
Focus'u çok zarar etmeden satarım diye düşünüyorum. Golf'te çok pahalı değil :)

sadece yakıtı ararsın bütük ihtimalle oda zaten yılda 12.000-13.000 km cok degil simdiden güle güle kullanın :)

Evet km az yapıyorum sağol şimdiden :)

goldbergbrk
24-06-2012, 12:54
hiç gerek yok focusu vermeye aracın tipi içi yakıtı herşeyi güzel. azcık hayatımda heyecan olsun diyorsan araban turbo dizel git yazılım yaptırt 20 30 hp baya güç verir arabana hem daha atak hemde daha zevkli aracın olur yeni aracı değiştirme pişman olma

Focus4171
24-06-2012, 12:54
Focusu verince aldigin rakama verebilecekmisin anlaminda zarar :)

Sanırım kafa kafaya veririm gibi :) 12500 km'de TDCİ :D Çok zarar etmeden kafa kafaya satabilirim şuan. Golf içinde çok bişey koymayacağım üste hesabıma göre.

efe_
24-06-2012, 13:10
Yakıt olarak ford'u arayacaksınız...Golf'ün güzel keyifli olanı 160lığıdır ...
122'lik tsi için 1.6 dizel arabamı satmazdım hiçbir şekilde....
160lık golf alıp , (yazılım vs) yükler 230 ps 4kapı aile arabası olarak kullanırdım ....
edit: 2012 sonu gibi golf VII gelicek bekleyin derim

onur_S
24-06-2012, 13:17
Evet Golf Higline olmasaydı dürten olmayacaktıda fiyatlarıda iyi olunca ***** :)

Zarar derken :) Hangi konuda zarar ederim?

Focus'la şuan 6-6,9 litre arasında geziyorum Maşallahı var memnunum. Hız çok sık yapmam. Atak kullanırım ama aşırıya kaçmam. Şehir içi 7-8 litre arası yakıyorsa gerçekten TSI beni tatmin eder. Ama 10 litrelere çıkarsa yandık :confused: TSİ'cı arkadaşlar 10 litreleri bulurmuyum?

aracım a3.18 jantlar var,+komple egzoz var yakıtı etkiliyormu etkilemiyormu tam bilmiyorum ölçmedim ama
su an 100 liraya 300 gidiyorum tek tük basarak.
70 lirayada 210 filan
18 ler etkiliyor
basmazsanız 7-8 yakmanız zor değil

M3CSL
24-06-2012, 13:36
konfor sessizlik olarak artisi var focusa gore..

performans desen hafif arti,,
fiyat benzerse degisebilir ancak uste cok fiyat farkini hak edicek arac deil..

onur_S
24-06-2012, 13:42

hafif artı değil ,122 lik tsi focustan bariz hızlı :)araya tren girer yani
yakıt dısında düşünülecek birşey göremiyorum ben

Eworen
24-06-2012, 13:51
Hiç ama hiç gereği yok
Madem yepyeni aracınızı değiştireceksiniz biraz level atlamış olun bari
Ciddi yakıt tüketim farkı yaşarsınız net bi şekilde
Genel olarak ta çok fark yok
Değmez..

goldbergbrk
24-06-2012, 14:20
downpıpe ve yazılım yapın aracınız dahada zevkli olucak emin olun 140 145 hplere rahat çıkabilir buda iyi tad verir size

Focus4171
24-06-2012, 15:20

Fiyat denk geliyor nerdeyse. Performans artısı olacaktır. Hakedip etmeyeceğini tam bilemediğim için konuyu açtım ama 2'ye böldü konu beni.

aracım a3.18 jantlar var,+komple egzoz var yakıtı etkiliyormu etkilemiyormu tam bilmiyorum ölçmedim ama
su an 100 liraya 300 gidiyorum tek tük basarak.
70 lirayada 210 filan
18 ler etkiliyor
basmazsanız 7-8 yakmanız zor değil
Dediğim gibi 7-8 litre beni yormaz. Donanım,konfor ve performans artım olacak. Motorunda iyi olduğunu biliyorum. Tek yakıt kaldı sanırım aklımdan silmem gereken. Sürüş zezki olarakta çok fark olacağını sanmıyorum.

Hiç ama hiç gereği yok
Madem yepyeni aracınızı değiştireceksiniz biraz level atlamış olun bari
Ciddi yakıt tüketim farkı yaşarsınız net bi şekilde
Genel olarak ta çok fark yok
Değmez..
Level atlatacak nasıl bir araba düşünebilirim bu fiyatlarda? Golf hafif bir level atlatır diye düşünüyorum :)

downpıpe ve yazılım yapın aracınız dahada zevkli olucak emin olun 140 145 hplere rahat çıkabilir buda iyi tad verir size

Aslında şu hali bile nedense beni bazen tedirgin ediyor. Virajda biraz gazlı girince sanki atacak eğilimi veriyor bana. Bir önceki benzinli modelde makyajsız (5 yıl kullandım) bunu yaşamamıştım.140 145 hp aracın önünü toparlamam baya zorlaşır gibi :) Çok kafa atıyor araç.

Berk7767
24-06-2012, 19:34
122 lik a3ümle ortalama 7,8 yakıyorum basmayınca.Karışık kullanımda 9 falan yakıyor:)

Arasts61
24-06-2012, 22:37
Aracinizin torku 240 nm ve dip gazda overboostla 260 nm vuruyor. Gunluk kullanimda tsi dan cok daha keyiflidir ve performans hissi verir. Sizin aracinizin bayildigi yerde tsi haydi haydi bayılır.
Eger redline'a dayayarak giderse tsi sizi bir iki boy gecer.
Sizin arac da titanium mus zaten. Tamam golf guzel de bence degmez. Yakit ve bagaj ayrica aratir..

erh
24-06-2012, 22:44
Aracinizin torku 240 nm ve dip gazda overboostla 260 nm vuruyor. Gunluk kullanimda tsi dan cok daha keyiflidir ve performans hissi verir. Sizin aracinizin bayildigi yerde tsi haydi haydi bayılır.
Sizin arac da titanium mus zaten. Tamam golf guzel de bence degmez. Yakit ve bagaj ayrica aratir..

Malesef gerçekte bu yazdıklarrının tam tersi oluyor.. Tsi focustan gunluk kullanımda da yarısta da bariz hızlı.. hele hele hissiyat abartı farklı.. tsi araya ucak sokar bence.

Arasts61
24-06-2012, 23:02
T-jet le tsi asagi yukari aynidir heralde. Belki t-jet daha bile hizlidir.
C4 dizel ve bravo t- jet son 2 aracimdi. C4 un altlari kesinlikle daha doluydu. Ama tdci devir ceviremedigi icin araya ucak girer mi, olabilir, denemissinizdir zaten

MuratGürakan
24-06-2012, 23:04
T-jet le tsi asagi yukari aynidir heralde. Belki t-jet daha bile hizlidir.
C4 dizel ve bravo t- jet son 2 aracimdi. C4 un altlari kesinlikle daha doluydu. Ama tdci devir ceviremedigi icin araya ucak girer mi, olabilir, denemissinizdir zaten

Ciğerli stok tsi t-jet ten iyi gidiyordu.
a3 ile denemiştik benim bravomun (mjet 105) stok turbo en yüklü yazılım ile olduğunda da ( Ki bu haliyle c4 yazılımlıdan birazcık iyi gidiyordum. ) audi tsi geçioyordu bizi. Aynı yazılımla tjet 120 + yazılım lı bravo yla da denedik birazcık geçiyordum ;)
----
Tabi kıstas değildir arabadan arabayada fark var ama bizim denememiz bu yönde oldu.
onun dışında yazılımlı leon tsi geçen bravoda oluyordu stokken . Bu işlerin bi kuralı yok maalesef :S

Arasts61
24-06-2012, 23:18
Ciğerli stok tsi t-jet ten iyi gidiyordu.
a3 ile denemiştik benim bravomun (mjet 105) stok turbo en yüklü yazılım ile olduğunda da ( Ki bu haliyle c4 yazılımlıdan birazcık iyi gidiyordum. ) audi tsi geçioyordu bizi. Aynı yazılımla tjet 120 + yazılım lı bravo yla da denedik birazcık geçiyordum ;)
----
Tabi kıstas değildir arabadan arabayada fark var ama bizim denememiz bu yönde oldu.
onun dışında yazılımlı leon tsi geçen bravoda oluyordu stokken . Bu işlerin bi kuralı yok maalesef :S

stok linea t-jet de 140 lik tsi ı geçiyor 170 lere kadar. şöforler değiştirilerek bile denendi, aynı fark oluyor.
ben lineayı kendi aracımla kaç defa denedim, onurun a3 u daha rahat gecerim buna eminim..
ama dediğin gibi hiç biri birbirine uymuyor. :)
denemek bakmak lazım

ahmet3425
24-06-2012, 23:43
bence hiç gerek yok focus kotu araba değil bu devirde benzinli arabaya binmek akıl karı değil :D

senede 10.000 den fazla km yapan adam dizel arac kullanmalı benzinli arac cok luks anca haftasonu binmek lazım. yinede siz bilirsiniz ama her benzinliğe gittiğinizde keske focus olsaydı diyeceksiniz :)

122 lik a3ümle ortalama 7,8 yakıyorum basmayınca.Karışık kullanımda 9 falan yakıyor:)

senin araban 125 lik tfsi motor bu arkadasın dusundugu TSİ 122 lik motor bildiğim kadarıyla aralarında farklılıklar var...

M3CSL
25-06-2012, 00:20
ben kendi aracimla tdci i ayni benzer gorup hafif arti demistm golf icin ama ben 4 boy gibi geciorum dizeli'' tsida rahat gecer hissiyat yaniltir:D

yol tutus icin bazi focuslar aticak hissi veriyor bazilari daha dengeli bende cozemedim:D ama golfe gore daha tepkili direksiyonu ve suspansiyonu ile zevkli olacagi kesin, golf kullanmadm yeni jetta kullandm ve genel yorumlara istinaden bu dusuncem..

Kisisel beklenti burada durumu belirleyecek. konfor sessizlik on planda ise 2 gomlek iyi golf her turlu degisilir ayni fiyata ancak surus zevki handling icin focus..")

yesil
25-06-2012, 00:29
golf kasa değiştirecek, hiç gerek yok şu anda. bence yeni kasayı bekleyin.

Berk7767
25-06-2012, 00:31
bence hiç gerek yok focus kotu araba değil bu devirde benzinli arabaya binmek akıl karı değil :D

senede 10.000 den fazla km yapan adam dizel arac kullanmalı benzinli arac cok luks anca haftasonu binmek lazım. yinede siz bilirsiniz ama her benzinliğe gittiğinizde keske focus olsaydı diyeceksiniz :)

senin araban 125 lik tfsi motor bu arkadasın dusundugu TSİ 122 lik motor bildiğim kadarıyla aralarında farklılıklar var...

arada fark yok diye biliyorum

ahmet3425
25-06-2012, 00:47
arada fark yok diye biliyorum

o zaman audi tfsi diye satıyor vw TSİ diye satıyor ama herturlu aynı motor milleti kandırıyolar :)

baktım simdi tsi 160 hp lerde kullanılıyormus ilginc 122 lik motora neden tsi diyorlarsa...

İbrahim33
25-06-2012, 00:52
konfor , sessizlik , daha iyi performans , daha iyi olan iç mekan kalitesi , motoruna göre makul yakıt tüketimi vs...gibi birçok etmen , golfe geçmek için güzel nedenler...dizelin hırıltısındanda bıktıysanız bence golfe değer...donanımsal olarakta golf daha üstün olur her türlü...

Berk7767
25-06-2012, 01:05
o zaman audi tfsi diye satıyor vw TSİ diye satıyor ama herturlu aynı motor milleti kandırıyolar :)

baktım simdi tsi 160 hp lerde kullanılıyormus ilginc 122 lik motora neden tsi diyorlarsa...

Milleti kandirmak ne alaka anliyamadim evet ayni motor speclerde ayni vw 122 tsi a3 1.4 tfsi

atits61
25-06-2012, 18:34
bence de aracını hiç değiştirmeye gerek yok zaten 12 binde performans tabiki tsi biraz daha iyidir ama şehir içinde o farkları çok anlamazsın.artı yakıt ekonomisini çok ararsın.

enes28
25-06-2012, 19:10
yorumlar belli zor karar.

Focus4171
25-06-2012, 19:17

Bugün TSI Golf'ü test ettim. Araç gerçekten atak geldi bana. 2 viteste devir düşse bile baya tolerans tanıyor ve hareket ediyor. Alt devirlerde Focus'taki gibi boşluğa denk gelmedim. Sadece yakıt kaldı geriye. Oda arkadaşların dediği gibi 8 litre civarıysa sorun yok.

ben kendi aracimla tdci i ayni benzer gorup hafif arti demistm golf icin ama ben 4 boy gibi geciorum dizeli'' tsida rahat gecer hissiyat yaniltir:D

yol tutus icin bazi focuslar aticak hissi veriyor bazilari daha dengeli bende cozemedim:D ama golfe gore daha tepkili direksiyonu ve suspansiyonu ile zevkli olacagi kesin, golf kullanmadm yeni jetta kullandm ve genel yorumlara istinaden bu dusuncem..

Kisisel beklenti burada durumu belirleyecek. konfor sessizlik on planda ise 2 gomlek iyi golf her turlu degisilir ayni fiyata ancak surus zevki handling icin focus..")

Evet önceki kasa Focus benzinlim çok iyi yol tutuyordu. Bu makyajlı kasa TDCİ normal kullanmama rağmen bazen tedirgin ediyor beni virajlarda. Sanırım dizel benzinli ayrımından kaynaklı o sorun.

konfor , sessizlik , daha iyi performans , daha iyi olan iç mekan kalitesi , motoruna göre makul yakıt tüketimi vs...gibi birçok etmen , golfe geçmek için güzel nedenler...dizelin hırıltısındanda bıktıysanız bence golfe değer...donanımsal olarakta golf daha üstün olur her türlü...

İşi açıkca özetlemişsiniz aslında :) Tebrik ederim sizi :) Gerçekten üst sınıfa geçmiş gibi bir izlenim verdi bana testte araç.

TSI TFSİ aynı diye biliyorum bende. Ama 3 beygir nerden geliyor bilmiyorum :)

SONE-R
25-06-2012, 19:32
ankarada yazlımlı focus tdci var mı?

ahmet3425
25-06-2012, 19:40
Milleti kandirmak ne alaka anliyamadim evet ayni motor speclerde ayni vw 122 tsi a3 1.4 tfsi

vw 122 lik motora ''tsi'' diyor ama motorda supercharger yok bildiğimiz fsi yakıt puskurtmeli turbo besleme motor.

Rabbit33
25-06-2012, 19:45
Çok sessiz bir araç konfor,yalitim harika diyebilirim,yol sesi vs ..yok denecek kadar az, benzin de ole aman aman yakmaz sakin kullanirsan 6-7 yi gecmez sehir içi bende vardi tam aile arabası ,ama dizelin tasarrufunu yakalayamaz tabi. Karar senin highlinemış bide hiç duşünme derim,benzin sıkıntı değilse..

Berk7767
25-06-2012, 21:33
vw 122 lik motora ''tsi'' diyor ama motorda supercharger yok bildiğimiz fsi yakıt puskurtmeli turbo besleme motor.

bence sadece motor ismiyle milleti kandırmak olmaz specleri belli zaten.

onur_S
26-06-2012, 20:21
stok linea t-jet de 140 lik tsi ı geçiyor 170 lere kadar. şöforler değiştirilerek bile denendi, aynı fark oluyor.
ben lineayı kendi aracımla kaç defa denedim, onurun a3 u daha rahat gecerim buna eminim..
ama dediğin gibi hiç biri birbirine uymuyor. :)
denemek bakmak lazım

garip abi denemek lazım burada varsa stock tjet bi ara deneriz en fazla geçer.dediğin gibi gidiyorsa zaten geçecek :D
ama ben arabayı yeniden aldığımda meraktan arkadaşın c4 le denedimde yani alakasız olmuştu ben yolu bitirdiğimde o yolu yarılamıştı ,ertugla denemiştik onda o zaman filtre egzoz yazılım vardı sanırım ama downpipe ı büyük geliyordu heralde videosu filan var bende başta bi çıkıyor uzunda tsi geliyor.ama dp buyuk sayılmaz.
tjet sportla denedik 150 lik.k.egzoz+filtre +18 jant vardı onda baya çekişmeliydi.sonra ikimize de yazılım yapıldı 3 boy civarı geçti beni enkada.zır stok tjetle denemedim hiç murat denediyse o bilir

efe_
26-06-2012, 20:24
onur oktan artırıcı kullanmamalısın

onur_S
26-06-2012, 20:27
onur oktan artırıcı kullanmamalısın

o nerden çıktı olm geçen sene pompa gitti bi daha atmadım sendemi çektin kafayı yoksa :D

Focus4171
26-06-2012, 21:43
garip abi denemek lazım burada varsa stock tjet bi ara deneriz en fazla geçer.dediğin gibi gidiyorsa zaten geçecek :D
ama ben arabayı yeniden aldığımda meraktan arkadaşın c4 le denedimde yani alakasız olmuştu ben yolu bitirdiğimde o yolu yarılamıştı ,ertugla denemiştik onda o zaman filtre egzoz yazılım vardı sanırım ama downpipe ı büyük geliyordu heralde videosu filan var bende başta bi çıkıyor uzunda tsi geliyor.ama dp buyuk sayılmaz.
tjet sportla denedik 150 lik.k.egzoz+filtre +18 jant vardı onda baya çekişmeliydi.sonra ikimize de yazılım yapıldı 3 boy civarı geçti beni enkada.zır stok tjetle denemedim hiç murat denediyse o bilir

Stok TFSI la C4 TDCİ arasında mı o kadar fark oldu?(yarı yarıya). Focus'a sadece yazılım yapsak stock TSI 122 hp arasındaki sonuç nolur? Sıfırdan kalkış,rollerde ve yüksek hızlarda? Deneyen var mı hiç?

onur_S
26-06-2012, 21:53
Stok TFSI la C4 TDCİ arasında mı o kadar fark oldu?(yarı yarıya). Focus'a sadece yazılım yapsak stock TSI 122 hp arasındaki sonuç nolur? Sıfırdan kalkış,rollerde ve yüksek hızlarda? Deneyen var mı hiç?

baya fark oldu stock vs stock,yazılımlı focusla denemedim ama stockla sürekli açıldı ara.
yazılımlısı gecebılır

M3CSL
26-06-2012, 23:11
dizel oldugu icin uzunda kesiliyorki zaten arada guc farkida var,

devil_berk22
27-06-2012, 00:08
golflerin yeni kasası gelicek biraz daha bekleyin ve yeni kasayı alın derim

Arasts61
27-06-2012, 13:27

onur bravoların şanzımanları farklı mı emin değilim. belki linea daha kısa olabilir ama linea ile fd6 vs rahat geçiyosun. sen fd6 ile denedin mi?

MuratGürakan
27-06-2012, 14:06
onur bravoların şanzımanları farklı mı emin değilim. belki linea daha kısa olabilir ama linea ile fd6 vs rahat geçiyosun. sen fd6 ile denedin mi?

Bravo tjet Sport larınki çok kısa. Benim yeni şanzımanımdan birazcık uzun ;) İlk 2 vites aynı sonrakilerde 10 km civarı uzun.
Normal tjet lerinki yani 120 liklerinki daha uzun ;)

RsErdi
27-06-2012, 15:34
bence aracını degiştirmeye degmez bosuna da fazla benzin parası vericeksin bin gül gibi dizel focusuna bı yazılım yaptır tamam alacaksanda en az 160 lıgını alcaksan degiştir aracını

SONE-R
27-06-2012, 15:39
bence aracını degiştirmeye degmez bosuna da fazla benzin parası vericeksin bin gül gibi dizel focusuna bı yazılım yaptır tamam alacaksanda en az 160 lıgını alcaksan degiştir aracını

+1. aynen ben de böyle düşünüyorum.. megane'ı satarsam eğer, ya 160 lık ya da 170 lik TSi alacağım.. :icon_tup:

Focus4171
27-06-2012, 19:53
Evet arkadaşlar. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bilgi dolu güzel yönlendiren bir forumumuz var. Aracı değiştirmekten vazgeçtim. Daha doğrusu GOLF 7 alacağım kısmetse :) Şimdilik böyle devam edelim 7. nesile yüksek beygirle girmek en mantıklısı. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Arasts61
27-06-2012, 21:56
Evet arkadaşlar. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bilgi dolu güzel yönlendiren bir forumumuz var. Aracı değiştirmekten vazgeçtim. Daha doğrusu GOLF 7 alacağım kısmetse :) Şimdilik böyle devam edelim 7. nesile yüksek beygirle girmek en mantıklısı. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim.

en güzeli..

oğuzk
27-06-2012, 22:21

En mantıklısını yaptınız bencede 12.000km'de dizel araç satılıp adı ne olursa olsun aynı segment benzinli bir araç alınmaz üstüne para konularak.

onur_S
27-06-2012, 22:49
fd6 denk gelmedı abi trafikte bi geçtim filan ama trafik sayılmaz

Sam
02-07-2012, 18:35
Doğru tercih :)

jap-10
02-07-2012, 18:59
Çok doğru bi tercih kuzenım aldı golf tsi 160 lık 9 - 10 litreden aşaği inmiyor zaten sizin alacağinız 122 bg le focus arasında pek de bi fark yok