PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Frendeki Aşırı Yumuşaklık

Uur
25-06-2012, 12:19
Arkadaşlar merhaba,
Peugeot 206 1.4 benzinli aracımın fren mesafesi beni tedirgin etmeye başladı. 2. el aldığım için önceden nasıldı bilmiyorum ama şuan 90-100 km hızlara çıkıp fren yaptığımda çok yumuşak bi freni olduğundan sanki duramayacakmış gibi hissediyorum ve duruş mesafesi baya uzuyor gibi geliyor.

Yani aracın fren acayip yumuşak bunun ile ilgili ne yapmak gerek? Fren balatalarının bittiğine mi işarettir :confused:
Daha önce hiç aracım olmadığı için bu konularda baya bi tedirgin oluyorum.

Rec.O
25-06-2012, 12:26
Malesef peugeotların genel sıkınısı frenler pek saglam değildir :) Kuzenimin 206 sı var onun frenlerdede aynı sorun var..

MKUR
25-06-2012, 18:52
Arkadaşlar merhaba,
Peugeot 206 1.4 benzinli aracımın fren mesafesi beni tedirgin etmeye başladı. 2. el aldığım için önceden nasıldı bilmiyorum ama şuan 90-100 km hızlara çıkıp fren yaptığımda çok yumuşak bi freni olduğundan sanki duramayacakmış gibi hissediyorum ve duruş mesafesi baya uzuyor gibi geliyor.

Yani aracın fren acayip yumuşak bunun ile ilgili ne yapmak gerek? Fren balatalarının bittiğine mi işarettir :confused:
Daha önce hiç aracım olmadığı için bu konularda baya bi tedirgin oluyorum.

Fren balatalarını değiştirin hatta fren sistemini "bleed" ettirin. Bunlar problemi çözmediyse paslanmaz çelik fren borusu alın takın o kesinlikle her şekilde sertleştirecek ve daha güvenli bir hale getirecektir fren pedalını

kerem_euk34
25-06-2012, 18:58
Sertleştirici öneririm bu konudada işe yarıyabilir :D

Uur
27-06-2012, 16:24
Daha yaşım genç ya ona gerek yok :D
Teşekkürler arkadaşlar bilgiler için Cumartesi anlıyacağız ne olup bittiğini serviste.

Uur
30-06-2012, 14:32
Frenlere baktırdım bugün arka kampanadaki bobin gibi birşey var o hidrolik kaçırıyomuş adam baktı sürdük filan , abi senin arkalar tutmuyo dedi 100 lira sıkışmış onla kurtardık. Balatalarda çok şükür birşey çıkmadı.