Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacizli araba
İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda tam olarak kesin bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgisi olan abilerimiz varsa yardımcı olabilirlerse çok işe yarar şimdiden teşekkürler.
Almak istediğim aracın vergileri yatırılırken hacizli olduğu görüldü. Hacizli arabanın satışı yapılabilir mi? Aracın muayenesi yok, hacizli araba muayene ettirilir mi? Tam olarak işleyiş nasıl olmalı.
İkinci bir soru daha, İstanbul içi plaka değişimi nasıl oluyor, fiyatlandırması nasıl? 34 SVN plaka istiyorum sonu önemli değil, bunu nasıl alabilirim? :soru:
orhan_guney
26-06-2012, 15:10
hacizli aracın yakalaması varmı ?
eger yakalanması vs gibi konular yoksa haciz miktarı bankaya ödenir ve arabanın devri alınabilir bunda sıkıntı yok...aracın muaynesi olmadan satışı yapılabilir lakin sen aldıgın zaman illaki muayensi yapman lazım trafige çıkabilmen için..bildiğim kadarıylada yeni düzenlemeye göre sana soruyorlar noterden satışını alırken plaka değişecek mi die sende ona göre hareket edeceksin...
orhan_guney
26-06-2012, 15:18
ya başkan sen öldürcen :))))
RPG plakamı:)
umut onatoglu
26-06-2012, 15:23
eger yakalanması vs gibi konular yoksa haciz miktarı bankaya ödenir ve arabanın devri alınabilir bunda sıkıntı yok...aracın muaynesi olmadan satışı yapılabilir lakin sen aldıgın zaman illaki muayensi yapman lazım trafige çıkabilmen için..bildiğim kadarıylada yeni düzenlemeye göre sana soruyorlar noterden satışını alırken plaka değişecek mi die sende ona göre hareket edeceksin...
Muayenesi bitmis aracin devrini alamiyosun noterde yasin damar kardesimin istanbulda basina geldi cunku ordan biliyorum
CasabLanca
26-06-2012, 15:25
aracın ilk önce hacizi nereyeyse orayla görüşürüz yatırılır üstündeki haciz kaldırılır
daha sonra satış noterde gerçekleştirilir, 1 ay içinde noterden sonra emniyette satışı gerçekleştirmen lazım
bu işlemi gerçekleştirmek içinde arabanın muyanesi olması lazım o 1 ay içinde
edit : önceden noterde muyanesiz aracın satışı oluyordu emniyette işlemi olmuyordu yeni yasa çıkıyor muyanesiz araç satılmayacak deniliyordu o da çıkmış olabilir
RPG plakamı:)
güzel bi yaklaşım :D
ya başkan sen öldürcen :))))
Başka araba yok bildiğim hacizli o yüzden rpg yazdım başkan:)
orhan_guney
26-06-2012, 15:28
başkan beklıyorum yanı ne zaman davet edıceksın masaya :)
Başka araba yok bildiğim hacizli o yüzden rpg yazdım başkan:)
başkan beklıyorum yanı ne zaman davet edıceksın masaya :)
Pm attım........
hacizli aracın yakalaması varmı ?
Plaka No34EH4272
MarkaTOYOTA
Model1992
Sahiplik Belge Tarihi03/10/2011
Tescil BirimiSULTANBEYLİ
Renk 1MAVİ (Metalik)
Renk 2 BİLİNMİYORCinsi
Çalıntı mı?HAYIR
Hak MahrumiyetiVAR
Hak Mahrumiyet Detayları
Hak Mahrumiyeti Makam / Kurum Tarih
HACİZLİ(H) Silivri 2. İcra Dairesi 13/06/2012
Bilgi olarak bu şekilde çıkıyor. Bilmiyorum yakalama var mı diye.
Benim bu isteğim özel plakaya giriyormuş emniyet müdürüne kadar yolu var diye söylenti bile var, ne kadar doğrudur?
CasabLanca
26-06-2012, 15:51
aracın yakalaması yok borcu ödenince direk otomatik kalkar haciz
aracın yakalaması yok borcu ödenince direk otomatik kalkar haciz
Peki bir aracın üzerinde birden fazla haciz olabilir mi? Yani bu borç ödendi temize çıksın diye bekliyoruz başka bir haczi daha varmış gibi?
CasabLanca
26-06-2012, 15:58
Peki bir aracın üzerinde birden fazla haciz olabilir mi? Yani bu borç ödendi temize çıksın diye bekliyoruz başka bir haczi daha varmış gibi?
birden fazla haciz olabilir tabiki ama olsaydı sorgulamada çıkardı
Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/)
Sohbette konu acip yardim aramadan once yukaridaki bolumde kendinizi tanitin .