Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 gti tavsiyeleri

tolerans
26-06-2012, 20:05
merhaba arkadaşlar bugün itibari ile 2001 206 gti sahibi oldum ilk defa pug grubundan bir araç sahibiyim araç full stock garaj aracı filtre bile orjinal biz bunu bize uygun biyerlere getirmek istiyoruz ama pug hakkında bilgimiz yok gti cı arkaşlar bize atmosferikte son noktayı yakalıyacağımız bilgileri marka model ve ortlama maliyetleri ile yazarlarsa çok memnun olurum herkeze tşk.

TurboJDM
26-06-2012, 21:45
Bu iş direk yapmakla olmuyor. :) öncelikle basit yollu modifiye ile bu işe el alışkanlığı yapmalısınız :)

Kısaca basit yollu bi atmosferik istiyorsanız şuanlık sizin için en ideali :icon_tup: tahmini fiyatları ile yazıyorum. :)

Liste;

Dereceli Eksantirik 1500 TL
Filtre Kiti (simoto olur K&N olur karar senin) 250 TL
Heards (206 GTİ için varmı bilmiyorum) 500 TL
İskender Usta Yapımı Komple Egzoz (Bunun Fiyatını Ustam Bilir)
Remus son susturucu 400 TL
Yazılım (Bunu Dr. Ecuya Danış)

İsteğe bağlı 0-100 azalrtmak için kısa oranlı ayna mahruti.

Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım. Yardımcı olduysam ne mutlu bana :) Senide PUGcu olarak görmek isteriz ben ne kadar olamasamda. Geceleri Roll yaparsın artık :icon_tup:

ykavcioglu
26-06-2012, 21:55
Chip filtre egzos yap egr iptali yapın kesmezse emme falan gider liste..
Hzk88 takip ediniz, gti gururu:)

cMg
27-06-2012, 00:10
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/124634-206-gti-icin-190-hp-lik-setup-satiliktir.html

tolerans
27-06-2012, 17:21
evet bu dediklerinizle başlamak mümkün remus arastırdığım kadarıyla baya sesli imiş ben daha çok devrine göre ses veren egsoz düşünüyorum daha başka aydınlatıcı fikirleri olan arkaşlarda yazarsa memnun olurum bu arada 206 ların 106 lara geçildiği doğrumudur ya :( :)

TurboJDM
27-06-2012, 23:00
evet bu dediklerinizle başlamak mümkün remus arastırdığım kadarıyla baya sesli imiş ben daha çok devrine göre ses veren egsoz düşünüyorum daha başka aydınlatıcı fikirleri olan arkaşlarda yazarsa memnun olurum bu arada 206 ların 106 lara geçildiği doğrumudur ya :( :)

Remus devirinde çok iyi ses verir merak etme o konuda. :) Arkadaşla anlaşırsan 3250 TL + Aynı parçaların orjinalleri. hiç sıkıntısız 106ları geçersin Clio Rs, VTİ'lerle yürürsün :icon_tup:

emre_
27-06-2012, 23:29
hiç uğraşmadan gs 206 nın setupu alır güzelce gazlarsın :)

svtec
28-06-2012, 00:29
birincisi 206 gti ile uğraşma değmez çok yakar az gider gibi laflara kulaklarını tıka.. hee hemende öle kaptırma kendini bir anda birşeyler olmuyor bu araçların en büyük sıkıntısı hava girişi.. önce buna el at.. güzel 70 lik borulardan bir cai yap tabii güzel birde filtre.. kelebek girişi çok ufak.. işi bilen birine ppr kaan gibi işin ehli olması kaydı ile port polish yapıp biraz daha fazla hava girmesine yardımcı olabilirsin ( bu ,işlemi tek başına kelebeğe değil tabi ..emme manifoldu dahil yapman daha iyi olur) hava girişi biraz rahatladı :) çıkışta yapacağın ama seni zorlucak yer headres yok :) yapılırmı evet custom garajla bağlantıya geçerek bu olayı çözmen an meselesi :)
düz 60 lık boru sonda güzel bir son susturucu baya işini görür.. sonra bu araçların kaybettiği nokta üst devirlerdir.. cadde tipi bir egzantirik seni memnun eder.. aracın 2001 sana 99 modelin kasnaklarını almak kalır ayar için.. daha sonra hazır bir yazılım değilde tamamen senin aracın setup na göre bir yazılımla bu işide (ecu fast ekibi tabiki) onlara bırakırsan belki roket olmaz ama fişek gibi bir 206 ın olur. ;)

daha ilerliyen zmanda emme manifoldunu rc ile değiştirip gazl kelebeğini 70 lik custom veya rc ninkinde ufak bir işlemle uydurup biraz daha iyi bir hava akışı sağlar beyin olayınada girersen daha iyi ayarlarlada biraz fişeğini hızlandırırsın.. bildiklerim bu kadar :D

edit :birde kısa ile tadından yinmez :)

E.Bozoglu
28-06-2012, 01:35
Oncelıkle güzel bir seçim yapmışsın bende 2001 Gti sahibiyim yazılım, güzel bir filtre kiti ve filtre ilker abinin dediği gibi birde 60lık boru güzel bir son susturucu güzel sonuclar vericektir daha sonra kelebek headers vs yaparsın :)

tolerans
29-06-2012, 10:02
tekrar merhaba ilgilenen arkadaşlara çok tşk. ederim geçenlerde biriyle tanışma fırsatı buldum eski bir fanatik gti kullanıcısı şimdi ise GC8 kullanıcısı bana tavsiye olarak şunları söyledi sizinde bu setup hakkında yorumlarınız önemli tabikide..!

1-krom boru üstüne sicaklık yapmasın diye yalıtım gömlek sonada hks mantar veya aem v2 filtreli custom cai
2-walbro pompa
3-iridyum bujiler
4-(modeli yanlış olabilir) 280-280 Colombo Bariani eksantrik galiba pek aklımda değil eksantrik
5-(yanlış olabilir) pug 407 2.2 gaz kelebeği
6-kat iptali
7-komple 60 lık düz boru spor orta susturucu son sus. keyfe keder
8-catback ( dedi ama ne olduğunu bilmiyorum bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim)
9-titanyum piston başlıklar
10-5 Milimlik Stronglu Krank
11-2200 Piston-Sekman Ve Biyel Kolları
12-ayarlı kasnak
13-yazılım chip
14-0-100 hızlandırmak için şanzımanda işlemle ( nedemek istediyse :)
15-custom headers
16-2.2 emme manifold dedi
birkaç şeyler daha söyledi ama aklımda kalanlar bunlar 200 hp nin üstüne çıkmassan adam değilim stock tayyar la yürümessen i..neyim dedi :) sizce mantıklımıdır bunlar son durak bu dedi bundan sonrası turbo diye söyledi..

Schumi
29-06-2012, 10:08
Senin o abin GC8'e binmeye devam etsin. Ne olur tekrar GTI felan almasın.

RCkid
29-06-2012, 10:12

Niyeki mis gibi recete kiskanma hrr derde deva:)

Schumi
29-06-2012, 10:23
Niyeki mis gibi recete kiskanma hrr derde deva:)

Yaa öyle. Yumurtayı kır sarısı ile beyazını ayır o kadar. Sürme bile hemen işe yarıyo. :D

tolerans
29-06-2012, 10:28
avatardaki yaş doğru ise abi demem daha doğru olucak neden böyle dedin abi yanlış mı tepki değil bilmediğimden soruyorum hangileri yanlış hangileri doğru acaba ?

Schumi
30-06-2012, 00:44
tekrar merhaba ilgilenen arkadaşlara çok tşk. ederim geçenlerde biriyle tanışma fırsatı buldum eski bir fanatik gti kullanıcısı şimdi ise GC8 kullanıcısı bana tavsiye olarak şunları söyledi sizinde bu setup hakkında yorumlarınız önemli tabikide..!

1-krom boru üstüne sicaklık yapmasın diye yalıtım gömlek sonada hks mantar veya aem v2 filtreli custom cai
2-walbro pompa
3-iridyum bujiler
4-(modeli yanlış olabilir) 280-280 Colombo Bariani eksantrik galiba pek aklımda değil eksantrik
5-(yanlış olabilir) pug 407 2.2 gaz kelebeği
6-kat iptali
7-komple 60 lık düz boru spor orta susturucu son sus. keyfe keder
8-catback ( dedi ama ne olduğunu bilmiyorum bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim)
9-titanyum piston başlıklar
10-5 Milimlik Stronglu Krank
11-2200 Piston-Sekman Ve Biyel Kolları
12-ayarlı kasnak
13-yazılım chip
14-0-100 hızlandırmak için şanzımanda işlemle ( nedemek istediyse :)
15-custom headers
16-2.2 emme manifold dedi
birkaç şeyler daha söyledi ama aklımda kalanlar bunlar 200 hp nin üstüne çıkmassan adam değilim stock tayyar la yürümessen i..neyim dedi :) sizce mantıklımıdır bunlar son durak bu dedi bundan sonrası turbo diye söyledi..

Uzun uzadıya yazılır aslında ama kalın yaptığım yerleri kafandan sil at. Öyle diyeyim sana. Sen bana bütçeni söyle ne kadar harcayabilirsin. Ben sana aklı başında bir teklifte bulunayım.

tolerans
30-06-2012, 09:47
bütçem tek kalemde sanayiye girdiği anda 4500-5000 tl gibi bir rakam çıkartmam söz konusu daha fazlası için zamana ihtiyaç gerekir babadan bişey görmedik kendimiz izmitte pirelli de çalışıyoruz :)

UmutRıza
30-06-2012, 10:13
1-407 dediği emme ve kelebek 406 2.2 nin emme ve kelebeği güç verdiği doğru ama bulmak baya uğraştırıyor.

2- 4-2-1 headers bunu customda yaptırabilirsin, bazı markalar üretiyor onlardanda alabilirsin.

3- egzantrik colombo yada kentcams max. 268 dereceli olanından kullan

motorun sağlıklı ise içine girmene gerek yok GTİ motorları 200 + hplere kadar sıkıntı yaratmaz.

TurboJDM
30-06-2012, 20:33
bütçem tek kalemde sanayiye girdiği anda 4500-5000 tl gibi bir rakam çıkartmam söz konusu daha fazlası için zamana ihtiyaç gerekir babadan bişey görmedik kendimiz izmitte pirelli de çalışıyoruz :)

Komple egsoz 1500 TL civarı.
Aem Cai 250 TL civarı.
Dereceli eksantrik 500 € civarı galiba. (en son 2 sene önce arkadaşım 206 gti kullanırken araştırmıştı fiyatlarını.)
İridyum buji seti 130 TL
Kısa şanzuman 500 TL civarı
Heards Fiyatı Custom garaje danış.
Yazılım Dr. Ecu Fiyatı Pm atarak öğrenebilirsin.

Bence gayet makul fiyata eğlenceli olur araç. :)

Bence yavaş yavaş takarsın zevkli bi hal olur fotolarıda konu açıp yavaş yavaş yüklersin en son dereceli eks. ile yazılımıda patlattın mı olay bitmiştir. :icon_tup:

emre_
30-06-2012, 20:43
bence şu hazır satılanlara bi göz at:D o listeylede uğraşma hiç ;) svtec dedikleride doğrular sen kararsızsın bence

TurboJDM
01-07-2012, 00:17
hiç uğraşmadan gs 206 nın setupu alır güzelce gazlarsın :)

Kesinlikle en mantıklısı o o fiyata o parçalar biraz zor. :)