Orijinalini görmek için tıklayınız : Sound magus nasil kolondur? 100 TL civarlarinda ikinci el sifir ne urun onerirsiniz?
SOUND MAGUS SM 406 - Kolon Paketleri ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 88955185 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-sound-magus-sm-406-88955185/detay/)
Arkadaslar dinledigim muzik rock/metal/blues yada akustik birseyler, asla elektronik muzik dinlemiyorum. Orta sesleri severim, o yuzden HPF kullanmiyorum midlerde?
ne onerirsiniz
halilkarakas
27-06-2012, 14:47
Bende sm106 modeli var ve bu ses kalitesini bu fiyatlarda olan diger cihazlarda duyamadim :) tavsiye ederim bendeki 16 cm
forwell 4060 la beslesem olur dımı
Badboy tolgaya ulas tr distribitoru onlar parasina gore cok guzel urunlerdir
hakan876
27-06-2012, 16:21
dınledıgın muzik turunde bu takım sonuc vermez calarmı evet calar her hop calar. uc yollu bır sey bakman lazzım onler ıcın hem akustık hem gıtara cevap vermesını ıstıyoo ısen...arkaya da full range bır takım olabılır sana daha detay calacak bır anfı sart o anfıde olmaz...
halilkarakas
27-06-2012, 16:25
Bende tolga abiden aldim istoçta yeri.
dınledıgın muzik turunde bu takım sonuc vermez calarmı evet calar her hop calar. uc yollu bır sey bakman lazzım onler ıcın hem akustık hem gıtara cevap vermesını ıstıyoo ısen...arkaya da full range bır takım olabılır sana daha detay calacak bır anfı sart o anfıde olmaz...
selam,
diger aracimda infinity component ve rockford 4 kanal amfi var.
arkada da guzel coaxieller. Ondan cok memnunum. Bu daha ekonomik bir arac, dikkat cekmeyecek ve uygun fiyatli birseyler planim
telefonu var mi mustu, forumdan birinden almak isime gelir
telefonu var mi mustu, forumdan birinden almak isime gelir
Ayrıldı abi ordan tolga abi
aslan arasana beni 0530 280 67 91 den
sen analrsın bu ısten
hakan876
27-06-2012, 17:00
rock metal agarlıklı muzıklerde a+b class anfı azcık eskı tıptır pioneer gmx serılerı olabılır bence hıc onlere yonelme 4 tane 6.9 arkaya koy anfıyı de full range konuma al onlere coax olabılır koymasanda olur.. en basıt en etkılı yontem bu olur. gerısı sana kalmıs.. lınktekı senın ısını cozmez gene de dıyorum sen bılırsın.
hilmi de 6 9 al dedi ama arabanın bagaj bölümü o kadar darki oraya 6-9 sıgmayabilir. bir karış bile degil
bu mid-tizler gozükmüyor ya ondan sevıyorum, camı kırcaklar korkusu olmuyor
darkmoon
27-06-2012, 17:03
infinitylerde o kadar pahalı değil yada hertzlerin orta serileri o kadar pahalı değil esk falan yada kickerin orta serileri ds serisi falan.. sm ye bence girme şahsi kanaatim.. 100tl yi geçmiycem diyorsan ben senin yerinde olsam sıfır sm alıcağıma ikinci elde ucuza jbl in gto serisi comp. ları var hertz in var.. piraz 150 tl lere çıksan morel bile bulabilirsin tempo6 serisinden...
eski arabamda audison mbquart filan vardi, sonra harman kardon vb. onlari da tattik, hepsi gercekten guzel.
Ama burda mutevazi birsey istiyorum, orjinal kolonlardan daha iyi calsin yeter.
darkmoon
27-06-2012, 17:19
zaten dediklerimde o markaların mütavazi ucuz ekonomik serileri esk olsun ds olsun.. sm de iyidir ama üzüceğini sanmam hayırlı olsun şimdiden. birde kenwoodlarada bakın derim aklıma yeni geldi şimdi bazı kolon yada complarının fiyatları şaşırtıcı derecede ucuz oluyor bende 6x9 luğunu çok eski bir aracımda tesisatda kullanmışdım iyiydi gayet
hakan876
27-06-2012, 17:21
genc dostum lınk tekını satın alma sıddetle tavsıyem ıkıncı el jbl yada ınfınıty onun tizi senın dınledıgın muzıge aykırı..
hakan876
27-06-2012, 17:24
adamın malına bır sey demek ıstemıyorum amma cross devresı pek ıc acıcı degıl..tas dırenc felan yok ıkı tane bobın ıkı kondastor
Jbl 16,5 mid bas - Araç Kolonu ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 84908462 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-jbl-16-5-mid-bas-84908462/detay)
JBL Grand Touring GTO607C Car Component System MADENİ USA 16 CM - Kolon Paketleri ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 55671550 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-jbl-grand-touring-gto607c-car-component-system-madeni-usa-55671550/detay)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-cadence-16-cm-120-watt-rms-mid-takimi-sorunsuz-91698097/detay
bir de cadence var
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kolon-paketleri-2011-cadence-120-rms-mid-saka-gibi-fiyat-35491880/detay
darkmoon
27-06-2012, 18:16
Italyan HERTZ 80RMS Component+Kargo BEDAVA+Kredi Kartına TAKSİT - Araç Kolonu ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 67667516 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-italyan-hertz-80rms-component-kargo-bedava-kredi-kartina-taksit-67667516/detay)
MTX MİD TAKIMI 6 AYLIK - Araç Kolonu ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 91085610 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-mtx-mid-takimi-6-aylik-91085610/detay)
hakan876
27-06-2012, 22:16
Çok Temiz INFINITY Mid Takımı - Kolon Paketleri ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 77260045 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-cok-temiz-infinity-mid-takimi-77260045/detay) satıcı ıle konuslup ındırım yaparsa alına bılır
TurboJDM
27-06-2012, 22:42
Bence müziği kısık sesli dinleyip tadına varmak istiyorsanız HERTZ, İnfinity kullanmanızı tavsiye ederim tabikide kullanacağınız anfide önemli bu konuda :)
Tayfun-E30
27-06-2012, 23:09
O garip anfiyi verip pioneer falan tamirsiz duzgun eski anfi almanizi oneririm once , 2 tane guze 6x9 mdfdende kolonlari gizleyecek bir pandizot isinizi cozucektir marka olarak ne denk gelirse artik ama midtiz ile olmaz istediginizin karsiligini alamazsiniz bence
hpf neden kullanmıyorsun hpf alt seslerı keser.bass vurmasını engeller hoparlorun yanı sub gıbı deılde hoparlor gıbı calmasını saglar.
orjınalden hallıceolsun drsn.
pıoneer coax.
bıraz net ses olsun dersen component alıcaksın en az 200 tl olucak tanınmıs marka olucak.
jbl sony kenwood deil
hertz ,dls,ınfınıty ,alpine gibi
hpf neden kullanmıyorsun hpf alt seslerı keser.bass vurmasını engeller hoparlorun yanı sub gıbı deılde hoparlor gıbı calmasını saglar.
orjınalden hallıceolsun drsn.
pıoneer coax.
bıraz net ses olsun dersen component alıcaksın en az 200 tl olucak tanınmıs marka olucak.
jbl sony kenwood deil
hertz ,dls,ınfınıty ,alpine gibi
cadence nasildir?
hpf li mid, sinek viziltisina benziyor, vokaller bile duzgun duyulmuyor.
dinledigim muzik turu arkada sub, onlerde cok tiz midlere uygun degil.
cadence de sound magus un baktıgın hoparloru gıbı referans serisi olmadan hoparlorden bısey bekleme referans serisi olmıcaksa coaxial kullan.
gidip dinlicem, hosuma gidersen 50-100 tl daha veiririm sorun degil
boyle internetden bakmakla olmuyor gercekten
Abi senin ilandaki mid sana gelmez bir çift saund stream var 150 tl fiyatı var tam senlik bir mit eğer istersen
modelini soyle aslan bakalim.
keske anadolu yakasinda otursam, cevrem vardi arkadas ortami vardi.
simdi ortada hic birsey yok
Budur abi modeli tarantula
http://www.maxaudio.com.my/images/uploads/MaxAudio@1123.jpg
darkmoon
28-06-2012, 13:00
cadence soundstream gemici getirtiyor zaten kalite olarak referans sınıfınıda dinledim hayal kırıklığı idi tizlerden cıyak cıyak ses çıkıyordu
sound magusun 3 yollusunu dinledim alt tonajlarda iyiydi ama üst tonajlarda çok verimsizdi.. cadenceden alınırsa sunb alınır ref sınıfı anfileri alınabilinir..
hakan876
28-06-2012, 13:01
resım dekının aynı ıse olur bu
SOUND STREAM TARANTULA SC-6T 16 CM MİD TAKIM - Araç Kolonu ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 90936151 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-sound-stream-tarantula-sc-6t-16-cm-mid-takim-90936151/detay)
buymus, resminden nasil anladiniz iyi oldugunu
93dB olmasindan mi?
sayilarla nasil anlasiliyor
http://www.soundstream.com/AudioProducts/Components/tarantula.htm
http://www.soundstream.com/manuals/2009/supplementtal%2009%20catalog.pdf
darkmoon
28-06-2012, 13:19
yukarda soundmagus yazmışım yanlış soundstream olucak şimdi resimdeki tarantulayı görünce hatırladım.. ama dinlediğim 3 yollu sound magusdu.
Ozan abi sahibindendeki ilanda olanın o oratdaki beyaz olan yeri plastikten benim verdigim resimdekinin ortası kagıttan farkı o
ucuz etın yahnısı olmaz.bosa ugrasma .anadolya gecersen gel dls dınletıyım sana.
TurboJDM
28-06-2012, 16:06
cadence nasildir?
hpf li mid, sinek viziltisina benziyor, vokaller bile duzgun duyulmuyor.
dinledigim muzik turu arkada sub, onlerde cok tiz midlere uygun degil.
cadence, sound magus genelde yüksek sesli müzik sistemleri için kullanılıyor. paraya kıyıp komple HERTZ alıp amfiyide HERTZ kullanın kabloyu tesisatını, sigortaları falan Stinger kullan. 10 numara tesisat olur. her tür müzikte zevkle dinlenicek bi müzik sistemi oluyor. burda bi tane 2008 passatta var komple HERTZ Stinger tesisat yüksek ses vermesede 10 numara kalite var. ama onun CD çalarıda Alpine'ydi galiba :soru:
hakan876
28-06-2012, 18:47
aslan senın resımini verdıgının herseyı farklı cok para cekerler o kitte. cross ların ıcı dolu :) tr dekıler gırıs sevıyesındekı kıtlerı....
darkmoon
28-06-2012, 19:07
her kez arkadaşa dedi bende dedim özeldende dedim marka olan markaların dışına çıkmassan memnun kalırsın diye.. marka olan alt sınıf bür ürün al diğer ürünlerin üst sınıflarıyla kapışır.. ben olsam maceraya girmez hertz esk serisi alırdım 80 rms yeterde artar bile zaten kaliteli complar 70-90 rms i pek geçmez tabi istisnai hsk yada dls üst sınıf spl ürünleri var. bakınız focallere 40 rms likleri bile bül bül gibi şakıyor önemli olan müzik kalitesi yüksek ses yüksek watt değil öyle olsa bose harmann cardon gidipde 10-20 rms lik kolonları bmw lere mercedeslere koymazlardı.
arkadaslar bugun sound solution mudur nedir onun en ust serisini dinledim. dev gibi cross overlari var, ici filan dolu kaliteli ama.....
dd de dinledim bir bmw 5 serisinde, benim infinityden iyi degil
sound s. dinlerken klasik subwoofer bam gum caliyordu, once subu kapattirdim, sonra eq. i kapattirdim, amfiden filtreyi bypass ettirdim. rainbow dan still I ** sad i actirdim, cowbelllerde sicti sistem. sonra dave brubeck take five denedim, orda da uflemeliler boguk cikti.
ben de xetec 4 kanal amfi ve jbl yada hertz 16 cm mid almaya karar verdim
darkmoon
28-06-2012, 19:55
dd dediğin digital designs dır kaliteli markadır genelde anfileri tercih edilir a kalite üründür.. fiyatıda iyidir ama..
tolgasena
29-06-2012, 00:02
Soundmagus un amfi ve kablolari kaliteli gerisi hakkinda hic iyi bir yazi okumadim..
Ama soyle de bir durum var zaten.. Dinledigin muzik turune dayanikli komponent takimi degildir..
Hertz helix infinity daha mantikli.. Pioneer Prs serisi senin isini fazlasiyla gorur ama fiyati biraz yuksek..
arkadaslar bugun sound solution mudur nedir onun en ust serisini dinledim. dev gibi cross overlari var, ici filan dolu kaliteli ama.....
dd de dinledim bir bmw 5 serisinde, benim infinityden iyi degil
sound s. dinlerken klasik subwoofer bam gum caliyordu, once subu kapattirdim, sonra eq. i kapattirdim, amfiden filtreyi bypass ettirdim. rainbow dan still I ** sad i actirdim, cowbelllerde sicti sistem. sonra dave brubeck take five denedim, orda da uflemeliler boguk cikti.
ben de xetec 4 kanal amfi ve jbl yada hertz 16 cm mid almaya karar verdim
xetec 4 kanal alıcagına bnde 5 kanal digiline var.
sub koymak ıstersen ılerde tek anfıyle beslersın.
darkmoon
29-06-2012, 17:03
suba ayrı hep derim isterse 50 watt olsun ama suba ayrı olsun.
saolin arkadaslar,
kendim baglicam bakalim nasil olcak:) en son 10 sene once yapmistim bu isi.
audison kozmetigi kotu bir urun kovaliyorum amfi icin yada helix...
kicker Ds olabilir abi sıfır alırsın hiçteyse yeni seri cıktıgını duydum..
saolin arkadaslar,
kendim baglicam bakalim nasil olcak:) en son 10 sene once yapmistim bu isi.
audison kozmetigi kotu bir urun kovaliyorum amfi icin yada helix...
dls lerede bak derımde.kotu hoparlor ıyı anfı gereksız olur ıyı hop.iyi anfı ıyıdır .
baglantıda sıkıntı olursa lıbadıyedeyım .
kicker Ds olabilir abi sıfır alırsın hiçteyse yeni seri cıktıgını duydum..kıcker ds gıbı aynı sınıf tum hoparlorler gereksız bence
darkmoon
30-06-2012, 05:02
dls çok iyidir zamanında hatırlarsan sanada ben çok önermişdim kendimede keşke param yetse up6i serisi alıcakdım ama 600tl dediler bir takıma gücümüz yetmedi.. arkadaş 100 tl yi geçmeyi düşünmüyor 100 tl yede dls alamaz
kicker ds dinledinmi hiç.. bence dinlemediğin comp. lar hakkında bu kadar ön yargılı olma.. :)
benim arkadaşın araca yapdığım tesisatta 2 takım kicker ks var önlerde ve arka kapılarda kickerlar sert çalıyor ama gür çalıyor her kulağa hitap etmez kendi aracımda infinity var mesela kicker bana çok sert geliyor ama kicker topladığım arkadaşımada infinityler çok yumuşak geldi ondan onun araca kicker yapdık.. tamamen kulak zevki ama kickerın compları kaliteli sert müzik sevenlere bire bir en ideal complar.. zaten wooferlarıda öyle kickerın çok sert vuruyor.. kickerın marka olarak karakteristik yapısı bu.. ds lerde fiyatına oranla iyi kolonlar.
biri bana sert müzik seviyorum comp sub ne önerirsin dese direk kicker öneririm.. complarda ks yada imkan varsa tabiki rs serisi..
dls çok iyidir zamanında hatırlarsan sanada ben çok önermişdim kendimede keşke param yetse up6i serisi alıcakdım ama 600tl dediler bir takıma gücümüz yetmedi.. arkadaş 100 tl yi geçmeyi düşünmüyor 100 tl yede dls alamaz
kicker ds dinledinmi hiç.. bence dinlemediğin comp. lar hakkında bu kadar ön yargılı olma.. :)
benim arkadaşın araca yapdığım tesisatta 2 takım kicker ks var önlerde ve arka kapılarda kickerlar sert çalıyor ama gür çalıyor her kulağa hitap etmez kendi aracımda infinity var mesela kicker bana çok sert geliyor ama kicker topladığım arkadaşımada infinityler çok yumuşak geldi ondan onun araca kicker yapdık.. tamamen kulak zevki ama kickerın compları kaliteli sert müzik sevenlere bire bir en ideal complar.. zaten wooferlarıda öyle kickerın çok sert vuruyor.. kickerın marka olarak karakteristik yapısı bu.. ds lerde fiyatına oranla iyi kolonlar.
biri bana sert müzik seviyorum comp sub ne önerirsin dese direk kicker öneririm.. complarda ks yada imkan varsa tabiki rs serisi..
snn tavsıyen uzerıne r6a dan vazgecıp ms6a aldım.
hatta arkadasıma da 1 takım ms6a ve ms5a aldırdım suan yatıyorlar kuzu kuzu yenı aracı beklıyorlar.
amfımıde degıstırdım dls a7 aldım rca kablosunuda dls ultımate aldım suan on numara 5 yıldız bana yeten bı tesısatım var yanlız kıcker comp 15 ı satıp rf 25 cm alıcam tek eksıgım suan o.
bu arada kıcker ds lerı 3 sene kullandım en son muzık dınlemeden nefret edıodum teybı acmıyordum sımdı arabaya bınerım teybımı acar sevıyeyı 30 lara getırırım sanatcıya vokal yaparım :D
darkmoon
01-07-2012, 01:24
snn tavsıyen uzerıne r6a dan vazgecıp ms6a aldım.
hatta arkadasıma da 1 takım ms6a ve ms5a aldırdım suan yatıyorlar kuzu kuzu yenı aracı beklıyorlar.
amfımıde degıstırdım dls a7 aldım rca kablosunuda dls ultımate aldım suan on numara 5 yıldız bana yeten bı tesısatım var yanlız kıcker comp 15 ı satıp rf 25 cm alıcam tek eksıgım suan o.
bu arada kıcker ds lerı 3 sene kullandım en son muzık dınlemeden nefret edıodum teybı acmıyordum sımdı arabaya bınerım teybımı acar sevıyeyı 30 lara getırırım sanatcıya vokal yaparım :D
10 numara iş yapmışsın süper olmuş bende infinity kappa var infinitynin ref sınıfı compları.. gücüm yetmedi adamda fiyatta düşmedi yoksa 2 takım up6i alıcakdım ama kappalarda 10 numara.. kickera gelince kötü değiller dediğim gibi doğru anfi doğru ana ünite ve doğru bir ayar yapıldımı müzikde sert metal tekno club tarzı sert şeyler seviliyorsa birebir bir marka.. ama benim gibi daha enstiremantel daha müzikal şeyler dinliyorsan yani müziğin ön planda olduğu focal infinity dls gibi daha yumuşak çalan şeylere yöneline bilinir. kicker iyidir ama sert çalar ona gerçekden iyi bir anfi ve iyi bir ana ünite ile iyi bir ayar ister yapıldımıki arkadaşın araçda gel ks leri dinle adam yarısını açıyor ben arabanın içinde duramıyorum rozonansdada en ufak bir bozulma yok :)
kickerda bilinçlı alan yani sert müzik sevenler sıkıntı olmuyor ama bilmeden alan ve bilhassa yumuşak müzik sevenler haliyle memnun kalmıyor.markadaki memnuniyetsizlik markadan değil tamamen şahsın yanlış tercihinden.
ks yı bılıyorum guzel hoparlor tarzınıda gec sert calsın onemlıde deıl de ds ayrı bı olay sanırım cınlıler uretmıs ustune kıcker yazmıs bn genel olarak kıckerdan sogudum zaten bana hıtap etmıyor kesınlıkle bnm ds lerı sokup arkadasın araca taktık oda techno dınler cok sevdı jbl gto ları soktuk ds ler daha canlı guzel caldı.
ama dls lerımden cok memnumum hem amfımden hem complarımdan .
arkada oval pıoneerler var . muzıgı onde dınlerken ds de arkaya aldıgmda pıoneerler cok daha net calıyordu sımdı dls ler daha net calıyor .kemanın kayıs cekme sesını bıle duyuyorum :D
darkmoon
01-07-2012, 04:16
bütün markalar çinde üretliyor zaten artık avrupa amerika üretimi denen bir şey kalmadı.. ama kickerda 2 günlük marka değil amerikan malıdır aslen 30 yıllıkda firmadır kuruluşu 1975 lere dayanır. :)
dls de en iyisini yapdın.. dls focal falan üst sınıf markalar..
Hazır konu varken sormak istiyorum ,
amfisiz mid bass lar bir işe yarar mı ?
amfim yok , orjinal hoparlörlerim var hepsi patlak :D
pioneer 3050ub alıyorum yarın , hoparlörleride değiştirmek istiyorum.
2 adet midd bas , arkaya 2 adet kaliteli hoparlör almak istiyorum , midd baslar dan istediğim sesi alabilirmiyim ?
TurboJDM
01-07-2012, 22:16
Hazır konu varken sormak istiyorum ,
amfisiz mid bass lar bir işe yarar mı ?
amfim yok , orjinal hoparlörlerim var hepsi patlak :D
pioneer 3050ub alıyorum yarın , hoparlörleride değiştirmek istiyorum.
2 adet midd bas , arkaya 2 adet kaliteli hoparlör almak istiyorum , midd baslar dan istediğim sesi alabilirmiyim ?
Teyp çıkışlarını yakarsın. bizde denemiştik çıkışları yandı Pioneer'ın bunun yerine 100 TLlik Comp. takımı Marka sana kalmış. Arkaları nasıl düşünüyorsun oval? kapı hop. mü? Forwell adında anfi var 4x100 rms çıkışlı gittigidiyor.com'da 110 tl ye satılıyor o işini görür. 110 tl verip amfini al tıss tıss çalışsın. :icon_tup:
Gunes G.
01-07-2012, 22:45
Ozan HPF kullaninca sinek viziltisi oluyor demissinde HPF ac kapa bir sistem degil, muhtemelen ayarini yapan cok yuksekten kestirmistir, mid frekanslara kadar salca etmistir filtreyi.
63'ten kes HPF ile ya da 80'den, bak bakalim midlerde bir kayip oluyor mu. Tabi nasil kestiginde onemli, 48le kesersen zrank die keser frekansi, 12'yle filan kesmek lazim, tabi bunun icinde cihaz lazim adam gibi sesi isleyecek.
Bu arada ben bu metal muzik dinleme ile ilgili cok calisma yaptim, dogru yolu bulana kadar deli paralar harcadim, en son 8bin gomdum, inanilmaz SQ bir sistem yaptim, inanilmaz precise caliyordu ama yinede istedigim tonu alamadim metal/rock muzikte, zaten anca o tecrubeden sonra tam olarak anladim sistemin nasil olmasi gerektigini.
Bak soyle soyliim, kimse metal/rock hakkinda en ufak bir fikre sahip degil piyasada, super caldiririz uber caldiririz diyen cok var, alayi hikaye inanma. ucyuz besyuz muzikleri caldirmak kolay, metal/rock'ta isin icinde zaten bozuk bir ses dalgasi var (distortion) o bozuk ses dalgasini adam gibi calabilmek icin klasik anlayisin cok disina cikmak lazim.
Mutevazi rock sistemi moral bozmak gibi olmasin ama 10 uzerinden en baba 5 calar, duzgun ses icin cok acayip kombinasyonlar gerekiyor. Misalen cift sub biri portlu biri portsuz, hacimleri tamamen fabrika verilerine gore degil metal dinleyecek adam icin ozel hesaplanip ayarlanmasi gerekiyor, bu tarz hesaplar montajciyida ithalatciyida asar bilirsin zaten bu isleri.
En temel noktalar componentli sisteme gireceksen cone'larin malzemesi ve diaframin sertligi + excursion degerleri. Bunun yaninda sistemini terbiye etmek icin bir digital sound processor sart, tabi bunlar hep maliyet vs.
Ben ucuz sistemlerde en iyi rock/metal calan sistemi neyle yakaladim biliyo musun? Bildigin 6*9 coaxialle. Onlerdeki componentler tamamen destek amacli oldu, butun ana ses arkadan geliyordu ve bin liralik bir sistemle 8-10 binlik bir sistemden daha iyi rock/metal performansi vardi.
Milletin lafini metal muzik ile ilgili dinlerken once bir sor karsindaki adam metal muzik dinliyor mu, herhangi bir enstruman caliyor mu, caliyorsa bu muzigi yapmismi zamaninda gurubu filan var miymis. Bende bunlarin hepsi var backround'umda, haybeye afaki konusmuyorum anlayacagin.
Gunes iki gundur onu, bunu parcalayip duruyorum. 30 kere kapi soktum.
Arka kapilardarda z3 den cikma harman kardonlar 13 cm bass, amfiden low pass de, inanilmaz caldi. Diger hoperlorleri bulamiyorum:( bir yerde bulsam direk onu takicam.
Yaptigim sistemi de buraya koyarim, hepsi ikinci el olcak zaten.
darkmoon
02-07-2012, 02:17
tesisat işi tamamen paraya endeksli bir işdir.. ne kadar ekmek o kadar köfte misali.. müzikde her faktör etki eder kolonlar anfi anaünite kullanıcılıcak kablo arabaya yapılıcak izalasyon kolonların konumu perdeleme yani.. bunların hepsi dinlenen müziğe etki eder..
çoğu arabalarda yapılan hata kolonların arkaya konmasıdır çünkü esasen müzik önden gelmesi gerekir yani perdelemenin sahnenin önde olması gerekir.. bencede kaliteli coax larla çok iyi verim alınır ama kaliteli coaxlarda misal alpine nın 150 rms likleri falan var 300 tl den aşağı değil takımı.. yani aynı yere geliyoruz ne kadar çok köfte o kadar çok ekmek.. tesisat işinde her şey para..
mütevazi bir şey isteniyorsa orta halli bir takım comp alınıp orta halli bir anfi ile orta halli bir teyp ile gayet güzel kaliteli dinlenebilicek seviyede ses olur.. fazla detayada girilmez izalasyon kaliteli kablo üst sınıf anfi kapisitor v.b gibi..
Bu kolonlardaki 3 yollu 4 yollu 5 yollu ne anlama geliyor ?
ben amfi kullanmayacağım 2 adet pioneer 16 cm kapı hoparlörü , 2 adet 6x9 oval pioneer hoparlör bakıyorum 2. el.
en mantıklı seçimim hangileri olur ?
oval hoparlörlerde 300 watt yada 460 watt aynı fiyata satan var , benim tercihlerim ne yönde olmalı ?
kapı ve arka oval hoparlörler için max 225 tl lik bütçem var bu yüzden 2. el bakıyorum..
Bu konularda en ufak bir bilgiye sahip değilim , yardımcı olursanız çok minnettar kalırım :)
darkmoon
03-07-2012, 16:41
büyük markalara bakarsanız alpine pionner v.b coaxlarında 4 yollu 5 yollu falan pek yokdur hatta 3 yollu bile çok az vardır genelde 2 yolludur.. yoldan kasit kolonun üstünde bütün bileşenlerin bulunmasıdır midbass,midrange,tweeter gibi..
genelde bu çin menşeili kolonlarda 4 yol 5 yol 6 yol :D yaygın ...
coax alıcaksanız ikinci elde olsa bilindik markalardan şaşmayın alpine pionner gibi.
samimi_1983
06-10-2012, 10:30
Dostum media markt dan almıştım set larak amfi woofer ve compenent takımı.bas o kadar iyi değil ama amfi görevini süper yapıyor ck75 modeli hem küçük.compenent takımı parasına göre güzel
msj geçmişini pek okumadım ama 5 yoldan kasıt bir hoparlörün üstünde aslında 5 tane hoparlör olduğudur, dikkatli bakarsanız görürsünüz.
not: 4 ve 5 yollu hoparlörler genelde pek önerilmez, sesler çorba oluyormuş
murat_ileri
07-10-2012, 23:18
1. yol woofer yani mid-bas ve bas sesler
2. yol midrange yani orta (insan sesleri)
3. yol tweeter yani tiz sesler içindir
4-5-6 .... cümbür cemaat kolonların hepsinde faklı frekanslarda çalışan tizler mevcut olduğu için kısık sesler güzel olsada belirli bir eşik sesinden sonra aşırı kulak tırmalar diğer sesleri bastırır. eger hoparlörlerden bass almak gibi bir ihtiyacınız yoksa kesinlikle compenant kullanmak daha berrak ses almanızı sağlar.
bugun aylardan sonra ses ayari yaptim.
alpine midler o kadar iyi ki neredeyse bas kullanmaya gerek yok diycem.
arka kapilarada elimdeki jbl yada roadstar kolonlari taktim mi bu iş biter
saund magus komple midler bas ve anfisini kullanıyorum 2 senedir racımın üzerinde her binen bu ne abi diyo :) maşallah ses kalitesi gerçekten güzel anfisi efsane