Orijinalini görmek için tıklayınız : HDD onarimiyla ugrasan arkadaslara bir sorun olucak
Maxiboost
28-06-2012, 12:12
Seagate free agent 1tb external hdd sahibiydim. Kazayla yanlis adaptor takmislar ses soluk cikmiyordu. Yetkili servis diyede birsey yokmus paranla bile onaramiyosun elindekini.
Bende hdd yi o alli pullu kilifindan cikartt ve gordum ki kontrol karti cortlamis :) kisa devre yapiyordu. ( kendi external hdd kutuma taktim sadece board u power isigi yavasca sondu) nette board arastirdim ayni urunde kullanilan fakat pcb numarasi farkli bir board buldum.
Parayi verdim board u aldim gelince hdd ye taktim bu seferde clicking denilen mevzuyla karsilastim. Sanirim disk boot etmiyor cunku bilgisayarda goremiyorum. Kisa bir sure clicking sesinden sonra susuyor disk. Arastirdigim kadariyla pcb numarasi farkliysada boyle olabiliyormus dogru mudur?
Diskin numarasi. ST31000528AS
Orjinal pcb numarasi ise 100536501 rev a
Diskin uzerinde de firmware cc35
Yaziyor. Benim taktigim. Kartinsa pcb numarasi 100535537 rev c
Motorun calismasinda hic anormal ses yok sadece clicking ve boot etme sorunu var. birebir board bulsam calisir mi? Eski board u calistirma sansimiz nedir? Orjinal karti nasil bulabilirim :)
HDD ile ilgili benimde sorunum var WD marka var ancak bi haltlar olmuş ışığı falan yanıyor bilgisayarda görüyor ama ööle kalıyor içini açamıyor vs vs :) varmı gönüllü arkadaş yardımcı olacak olan ? :D:D:D
burkaykalyon
28-06-2012, 12:34
pcb konusunda tamirat yapan yerler biliyorum işim gereği veri kurtarma gerekirse onda da yardımcı olmaya çalışırım.
bertan , okkalı bi elektronikçi düzeltebilir belki , kapasitör filan yanmıştır büyük ihtimal yanlış adaptörse. incelettirsene birisine
?
ST31000528AS CC35 100536501 REV A | eBay (http://www.ebay.com/itm/ST31000528AS-CC35-100536501-REV-A-/180902734664?pt=UK_Computing_Other_Computing_Netwo rking&hash=item2a1ea4ab48)
Maxiboost
28-06-2012, 12:42
pcb konusunda tamirat yapan yerler biliyorum işim gereği veri kurtarma gerekirse onda da yardımcı olmaya çalışırım.
Evde veri kurtarma ihtimali nedir? Eski fotograflar ver gerisi umrumda degil :D veri kurtarma fiyatlarida ucuyo o kadar paraya degecek fotograflarda degil. Pcb ile ilgili bir adres varsa eski karti gonderebilirim hazir sokulu suanda.
bertan , okkalı bi elektronikçi düzeltebilir belki , kapasitör filan yanmıştır büyük ihtimal yanlış adaptörse. incelettirsene birisine
Valla pek basit gibi durmuo panpa :D fotograflarini koyayim kartin
burkaykalyon
28-06-2012, 12:53
Evde veri kurtarma ihtimali nedir? Eski fotograflar ver gerisi umrumda degil :D veri kurtarma fiyatlarida ucuyo o kadar paraya degecek fotograflarda degil. Pcb ile ilgili bir adres varsa eski karti gonderebilirim hazir sokulu suanda.
Valla pek basit gibi durmuo panpa :D fotograflarini koyayim kartin
Ataşehirde bir adres var hem veri kurtarma işi yapıyorlar hem de kart tamiri de var diye biliyorum.
Firma:Veri Kurtarma Hizmeleri A.Ş. (çok yaratıcı bir isimleri var :D)
Adres:Atatürk Mah. Ekincioğlu Sok. No:12 Ataşehir İst.
Tel:0216 455 03 23
İlgili kişi:Cem Günal
Mail adresi:cemgunal@verikurtarma.com
evde veri kurtarma olmaz diye biliyorum çok detayları var çünkü. Bu verdiğim adrese mikroskop satmıştım 1,5, 2 sene önce.eğer yardımcı olamıyorlarsa illaki yardımcı olacak birini buluruz. :)
aslında çok kolay bi yöntem var illa kurtarıcam diyosan muhteşem pahalı da olsa sonuçta yöntem ,
aynı HDD den bi tane daha satın alabilirsin yada eşte dostta varsa onun pcb sini geçici oalrak senin hdd ye takıp içindekileri kurtarabilirsin bertoşvil.
bizi kimse iplemedi :D:D:D
abi pc ye taktıktan sonra kulağını hdd nin üstüne koysana , akıcı sesler mi geliyo yoksa takırtılı tukurtulu mu .
lensin sürücüsü ve kendisi bozuluyor düşürmelerde ondan olmuş olabilir.
abi pc ye taktıktan sonra kulağını hdd nin üstüne koysana , akıcı sesler mi geliyo yoksa takırtılı tukurtulu mu .
lensin sürücüsü ve kendisi bozuluyor düşürmelerde ondan olmuş olabilir.
evde bi daha deniyim ama sanki tık ses gelmiyor diye hatırlıyorum :D:D:D
Maxiboost
28-06-2012, 13:04
?
ST31000528AS CC35 100536501 REV A | eBay (http://www.ebay.com/itm/ST31000528AS-CC35-100536501-REV-A-/180902734664?pt=UK_Computing_Other_Computing_Netwo rking&hash=item2a1ea4ab48)
60 dolar demiş abi üstüne birde shipping :D ona bi de vergi isterler gereksiz tr de 40tl ye aldım numarası farklı board u :)
WD ftl! :D
Maxiboost
28-06-2012, 13:25
HDD tamir eden yerlerde vardır board belki içindekileri alsam harddisk çekiçleme videosu koyarım foruma
Benimde elimde 2 tne hard disk var arizali tamir ettircek yer onerisi yapabilir misniz istanbulda?birisi bath sector digerinin veri aktarim kablo girisinde kirik var icerden...(kadikoy pc carsinda olabilir mesela)
burkaykalyon
28-06-2012, 13:31
kadıköyde fokus bilgisayar yapıyordu en son hdd tamiri.ağırlıklı olarak notebook tamiri yapıyorlar aslında ama hdd tamiri de vardı.yoksa da yönlendireceği yer illaki olur.olmazsa üstte verdiğim ataşehirdeki adres yapıyor tamir.
60 dolar demiş abi üstüne birde shipping :D ona bi de vergi isterler gereksiz tr de 40tl ye aldım numarası farklı board u :)
WD ftl! :D
valla içerdeki bilgiye göre değişir o
60$ komik bile kalabilir bazen
2 sene önce 1,5 Tb lik diskim uçtu
keşke 60$ la kurtarabilseydim, 160$ vermeyede hazırdım ama olmadı
Maxiboost
28-06-2012, 14:57
valla içerdeki bilgiye göre değişir o
60$ komik bile kalabilir bazen
2 sene önce 1,5 Tb lik diskim uçtu
keşke 60$ la kurtarabilseydim, 160$ vermeyede hazırdım ama olmadı
fotoğraflar var abi önemli bişi olsa çoktan hallettirmiştimde işte kurtarsam iyi olur ama o kadar parada vermem yani :D iç piyasadan daha ümitliyim
depresif
28-06-2012, 16:09
aynı karttan bulursan sıkıntı kalmaz.
Abi eski kartın epromu olcak hdd nin eski karttakini yeni karttaki ile değiştir çalışır. Firmware versionu ile alakalı bi durum. Değiştirdiğinde çalışır.
gonder bertan
gonder baytar
ben hallettiririm onlari ;)
Ama baytar senden bi raki balik
bertan sendende bi istanbul ziyareti
alirim uyandiriyim :D
merttepe
28-06-2012, 16:44
Peki en güvenli şekilde dosyaları nereye yedekleyebiliriz, harici hddler korkutuyor beni, başka bir yöntem varmı?
Sercan Keklik
28-06-2012, 16:52
doktor sen bana bırak hallederm ben onu, pcb aynı olursa calısır
Peki en güvenli şekilde dosyaları nereye yedekleyebiliriz, harici hddler korkutuyor beni, başka bir yöntem varmı?
Aslinda o is ucu acik maddiyatla alakali bir dunya ...
Yedekleme de 1 sayisi yoktur herzaman 3 le baslar minimum :D
Verilerin degerine ve yedeklerin kullanim surecine gore cesitli cozumler mevcut .
Ama kisisel kullanici icin ne yapmali sorusunun cevabi en guvenli ve uygun nasil olur ise raid yapilabilecek br box alip Raid turevine gore 3 yada daha fazla ayni diskten satin alip bu box u doldurmak ...
Yani bir external hdd yerine yaklasik olarak o external box un 5 katini odeyerek verileri daha guvenli halde saklamak mumkun ki buda kisisel kullanimda minimum maliyet ile yapilabilecek cozumler arasinda .