PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buyuk Avcının Ardından...

997TT
28-06-2012, 15:57
Dun,Tum Avcı camıasının Babası,Hayat insanı,Ordunun simgelerınden,aile dostumuz Fıçı Fahrettin'i kaybettik. Bugun oglen cenazesı varsı,yurdun cesıtlı yerlerınden avcı abılerım ve arkadaslarımız geldı.Bır cogu bırbırımızı tanımıyorduk. Babam der hep,Avcı avcının akrabasıdır dıye...
Ardından yazılan yazıyı sızle paylasmak ıstıyorum,ıcımızde huzun cok ama Fıçı amcam olunce aglıyanı gorursem hakımı helal etmem,benı hep gulerek hatırlayın derdı.Yarın ınsallah onlarca dostuyla yemekte anıcagız...

27.06.2012
AV ARKADAŞIM FIÇI

Hayatını dolu dolu yaşayan bir eski dost için yazı yazmak çok zor bir iştir. Uzun süren av arkadaşlığı, uzun süren bir hastalık, beklenen son. Neresinden baksan yüksek zirvelerden kopan çığ gibi izlenen 70 yıllık hayat göz açıp kapatıncaya kadar geçti. Aynı yaşlarda olan insanlar için çok şey ifade ediyor bu acı ölüm.
Elmalık mahallesinin, Ocak Kulübünün ele, avuca sığmaz sarışın çocuğu. Balıkçı, kayıkçı, mavnaçı, her zaman büyük avcı, Melet kenarı, Karapınar köyü avlakları, Melet ağzı kampları, Bafra Karaboğaz gölleri, Suşehri, Ezbider çorağı, Tercan ovaları, Erzincan avlakları, Zara düzlükleri, Tödürge gölü, Konya, Kulu kaz avlakları, Cihanbeyli ovaları, Durugöl avlakları avcı baba Mustafa’nın oğlu Fahrettin Tercan’ın hayatının geçtiği yerler.
Uzun bir dönem beraber avlandık. Bir hafta sonu Ordu’da, ikinci hafta Bafra, üçüncü hafta Ordu, dördüncü hafta Suşehri avlaklarında geçen aylar, yıllar. Hafta sonu avları yanında hafta içi küçük-büyük kaçamaklar.
Bol sigara ve alkol, şampiyonluk masaları. Ne için büyük bir rakıyı kim daha çabuk içmek için Ali Dede, Emenli köyü, Bafra gölleri.
Aznif masaları, dü, şeş, çaharı yek, dü şeş “bu taş buraya mı oynanır lan” büyük gürültü, tartışma. İkinci oyun sanki hiç bir şey olmadı. Beş dakika sonra tekrar müthiş gürültü ve tartışma, hırs, inat, savaş.
Ne için beş çay, üç kahve parası için hayır hayır para sadece figüran, esas sorun ben her konuda liderim, önderim, iddialıyım, inatcıyım, “TABİKİ HAKLIYIM” “BEN BABAYIM”.
Harcanan büyük efor, harcanan büyük zaman ve güle oynaya, avlana avlana geçen zaman.
Bu aleme meydan okuma, yarı kabadayı, yarı beyefendi, ama her zaman sevecen, kalender, alçak gönüllü bir koca yaşam.
Karadeniz’in ve Ordu’nun en hırslı avcısı, ava büyük zaman ve servet harcayan bir avcı, Konya’dan üç günlük avdan iki çuval kazla dönüp, pazartesi günü sabah erken saatlerde Ordu’ya yorgun argın geldiğimizde:
_ Arkadaşlar, ince bir kar yağmış, tam çulluk havası. Kazları ve malzemeleri eve bırakalım. İnce saçmalı fişek alalım haydi çulluk avına gidelim diyebilen yüreği avcılıkla dolu bir “DELİ ADAM”
Masaların vazgeçilmez adamı, rakı, aznif, kumar ve her yerde, yılbaşı, balo ve eğlencelerde bilhassa kırmızı fuları ile ünlü bıçkın bir adam.
Sarışın tipi, mavi gözleri ile hemen fark edilen bir eşraf çocuğu. Neslinin son örneği, asıl görevi devlet memuru, kim derki bu adam bayındırlıkta teknisyen. Kim der ki sanat okulu mezunu, kimse yakıştıramaz, tahmin bile etmez.
Ordu avcılarının sembol adamı, palavra yarışmalarının taçsız şampiyonu. Aslında espiri dolu yaşam, kendi kendinle mücadele eden bir kişi.
En avam ve en yüksek sınıf insanlarla temas halinde yaşayan, bundan büyük haz alan Fahrettin Tercan.
Ölümü kaçınılmaz bir koca kişi için ölmeden önce yazı yazmak ne kadar zor iş bilemezsiniz. Yirmi yıl önce yazdığım av anılarında “FIÇINAME” başlığıyla yazdığım yazıda da. Sıra dışı kişileri anlatmak en zoru yapmaktan çok daha zordur. Hayatını doya doya yaşamın bir orta çağ şövalyesi. Güne iki paket Maltepe veya malbora, bir o kadar tonlarla, içki, muhabbet masaları, espiriler, palavralar, av anıları, av maceraları, yarı dumanlı, yarı berrak bir hayat.
Her zaman hayat dolu, her zaman sevecen, herkese açık, yardımsever.
Son yirmi yılda Ordu avcılarının “BABASI” beyazlamış saçları, saçması omuzunda, civil deresi ağzında, rus kefalı, sarı kulak, kocabaş kefal gözleyen Fıçı Fahrettin, hep öyle oralarda yaşayacaksın. Tüm hafızalarda ve anılarda öyle kalacaksın. Heykelini bir gün Melet kenarına dikilmesi gereken örnek avcı, seni oralarda yaşatacağız. Ordu avcılarının, sana küçük bir ikramı. İnşallah yaparız.

A.KADİR ENGİN
Karadeniz Av Doğa Federasyonu Başkanı

öskür
28-06-2012, 16:01
Allah rahmet eylesin başkan ,
tanımasakta hepimiz aynı duygulara sahibiz,biribirimizin halinden bi biz anlarız...

ibooo
28-06-2012, 16:03
Adını çok duyduk şilede her hafta avdayken bahsederlerdi nerdeyse allah rahmet eylesin

BMK TypeR
28-06-2012, 16:06
Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun,

63owen63
28-06-2012, 16:11
Allah taksiratını affetsin ,rahmet eylesin. Sevdiklerine sabır versin.

ümitech
28-06-2012, 16:16
Allah taksiratını affetsin , mekanı cennet olsun...

powERS
28-06-2012, 16:19
allah rahmet eylesin.

sasuuke
28-06-2012, 16:21
Allah rahmet eylesin

Burak E.
28-06-2012, 16:22
allah rahmet eylesin topragı bol olsun

997TT
28-06-2012, 16:23
Ozgur,avcının kalbının guzellıgını,yufka yureklılıgını yıne baska bır avcı anlar...
Tanıman gereken,Baba Avcı,Avcıların "Babası"...
Amin arkadaslar,defnedılırken bıle yuzlerce kısı anılarında bahsaderken hep farklı bır Fıçı portresı cıktı...
Sankı Olumunu hıssetmısım gıbı,gece geldım,sabaha karsı goctu gıttı...
Subat ayında,kar altında dere agzında sacma atan,-18 de Konya ovasında 4 saat acıkta kaz bekleyen,buyuk rakı olmaz,buyuk rakı sever olur sozunu kanıtlıyan,cevre ıcın 24 saat calısan,gonlu zengın bırıydı...
Bır cok avcı yetıstırdı,ınsallah bu tıp renklı ınsanların yasarkende degerını bılırız...

ProdriveSTI
28-06-2012, 16:37
Allah rahmet eylesin...

997TT
28-06-2012, 18:39
Tesekkurler arkadaslar...
Tum avci aleminin basi sagolsun... Guzel insanlar olunce insan daha fazla uzuluyor...

SkY
28-06-2012, 18:42
Allah rahmet eylesin..

Trance-R
28-06-2012, 18:49
allah rahmet eylesin ,

SekoLive
28-06-2012, 18:49
başınız saolsun...

bugun foruma geç girdim üst üste can sıkıcı haberler okudum...umarım bunlar bu sne için son olur

kyhn
28-06-2012, 19:07
Avcı aleminin başı sağolsun. Umarım anılarıyla daha çok yıllar alemin babası olarak anılır... Mekanı cennet olsun.

997TT
28-06-2012, 19:47
Amin arkadaslar... Avcilar babasini kaybetti. Hayati Pirselimoglu'ndan sonra bu ikinci buyuk kayip...
Gercekten bu 2012 de hep guzel insanlarin olum haberlerini aliyoruz :(
Fıçı amca bircok yaziya-kitaba-makaleye konu olmustur. Anilariyla yasiyacak,bu kesin.
Hatta babamin cikardigi kitabin bir bolumu "Fıçıname" adi altinda onun avdaki yaptiklariyla ilgiliydi...

atarktan
28-06-2012, 20:40
Allah rahmet eylesin.

cagri-35
28-06-2012, 22:18
Allah rahmet eylesin

Sebring
28-06-2012, 22:22
Allah Rahmet eylesin.Yakinlarina sabir diliyorum.

997TT
28-06-2012, 23:02
Amin arkadaslar,muthis bir insandi...

Vlkn-fb
28-06-2012, 23:06
ne guzel bır ınsanmıskı sızın gıbı ınsanların gonlunu fethetmıs ve yapmıs oldugu ısıde cevresıne sevdırmıs ornek olmus allah rahmet eylesın allah gerıde kalanlara sabır versın

997TT
29-06-2012, 00:04
Bircok insanin gonlunu fethetmistir,insanlarin yaninda olmayi istiyecegi kisiydi....

hak_on
29-06-2012, 12:31
Babamda avcidir 3-4 sene oncede bizimde bir kayibimiz oldu tek kursunla ordek kaz vuran bir amcamizi kaybetmistik denizlide.buyuk avciydi kendisi.ordek avinda gole dusmustum ve beni olumden kurtarmisti.buyuk insanlarin kaybi daha agir oluyor sevdikleri icin.allah rahmet eylesin mekani cennet olsun insallah...

Murat Özcan
29-06-2012, 13:01
allah rahmet eylesin üzücü bir durum :S

EMRE KAAN
29-06-2012, 13:03
başınız soğolsun

mekanı cennet olsun ...

onursumer
29-06-2012, 13:23
tanımıyordum ama yazıdan sonra keşke tanısaymışım dedim

allah rahmet eylesin...

997TT
29-06-2012, 20:37
Amin arkadaslar...
Bugun yaylada,cesme basinda,obada,goc yolunda "Baba" yi andik...

_FrKn_
29-06-2012, 22:57
allah'tan , kendisine rahmet , sevenlerine sabır diliyorum.
inna lillahi ve inna ileyhi raciun.

se®k@n
29-06-2012, 23:15
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

can0001
30-06-2012, 00:58
Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun

Berkan
30-06-2012, 02:30
Allah rahmet eylesin :(

Başınız sağolsun...

997TT
30-06-2012, 18:55
Amin arkadaslar...
insallah bu tip insanlarin degerini biliriz...

Yiğit G.
30-06-2012, 19:15
Bir hayvansever ve vejetaryen biri olarak başınız sağolsun..

TYPERHAKAN
30-06-2012, 21:20
allah rahmet eylesin,sevenlerine sabır versin

997TT
01-07-2012, 00:27
Tesekkurler tekrar tekrar...
Yemekte,sazli sozlu andik. Ne anilar cikti ortaya....
Koca bir restoran doldu tasti...