Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Si için filtre önerisi ?
::ZaFeR::
28-06-2012, 22:14
Batman'dan gelirken son susturucum rahmetli olunca yenisini taktık mecburen.Şimdi aracın sesi biraz kısıldı delik egzostdan sonra.Bugün Adapazarı'nda tuning işleriyle uğrasan Faruk ustamın yanina gittim.Orada vitrinde Simota Bigtube gordum.Bakalim niyetim onu almak şu an.Onerebileceğiniz başka bir filtre var mı benim araç için ?
Zafer ben simota twin charger kullaniyorum cokta memnunum, yakin zamandada izole yapicam.
Onun haricinde aem v2 yada v1, pipercross cai oneririm, ozellikle ses istiyorsan pipercross diyorum, cok guzel oter..
28-06-2012, 22:30
Peki bigtube iyi değil midir ?
ercan arseven
28-06-2012, 22:34
bigtubede iyidir özellikle sesi ama samet in dediklerinide tavsiye ederim..
60 lık fıratpen ucuna çakma 10 liralık aem ohh miss :D hem ses hem performans
28-06-2012, 22:43
bigtubede iyidir özellikle sesi ama samet in dediklerinide tavsiye ederim..
Hımm valla Ercan abi bugün oyle vitrinde gorunca hoşuma gitti meret :D Ayın 15'ine kadar duşunme payim var artık :D
Mantıklı denenebilir :D
Hımm valla Ercan abi bugün oyle vitrinde gorunca hoşuma gitti meret :D Ayın 15'ine kadar duşunme payim var artık :D
Mantıklı denenebilir :D
denemesi bedavadan biraz pahalı ,ben kullanıyorum +5 hp :D
Zafer her ne kadar bigtube olsada motor icinde bu parca, tampona kadar uzanmiyor, short ram yani.. Forumda cogu kisiden isinmadigini duydum bunun, ama mantiken isinmamasi imkansiz iyi bir izolasyon yapilmadan. Ben o yuzden bigtubea yonelmedim..
29-06-2012, 10:11
Hımm o zaman CAI bulmak lazim bir tane.Ama sanki ısınmayacakmış gibi geliyor bana da.
tolerans
29-06-2012, 11:02
big tube iyidir ama motorun içinde bitiyor custom uzatırım dersen bigtube iyidir özellikle 1.6ies için dopingtir ama benim tavsiyem pipercross dan yana..gerçi bigtube yede bu 1650 dereceye kadar yanmayan elyaf türü yorganlar var ondan üstünede alüminyum streç çekersen sesi ve performansını ciddi ciddi farkedersin bu dediğim yalıtım olayını birde manifolda uygularsan 5 boyun var tecrübeyle sabittir..kolay gelsin
RaiTheRe
03-07-2012, 11:12
arkadaşlar si da cai takılıyken rölantide sürekli emiş sesi geliyor normal midir bu ses :soru:
ercan arseven
03-07-2012, 11:33
arkadaşlar si da cai takılıyken rölantide sürekli emiş sesi geliyor normal midir bu ses :soru:
hava alışı olduğu için gayet normal benim si dada aynıydı..
Emme uzerindeki emis valfinden geliyor, hatta hortumu cikar sesin kesildigini goreceksin..
Aslinda normal degil fakat butun si'larda mevcut bu ses hemen hemen, guzel cuflama sesi yapar, herhangi bir eksisi yok fakat sesi kesmek istiyorsan valfin sokulmesi lazim, o valfinde uzerinde yillarin verdigi bir yorgunluk var, sokulunce %90 ihtimal kirilabilir..
Bu arada simota twin charger'imi seramik sargiyla sarip isi yalitim yapiyorum :)
bLackModeL
03-07-2012, 11:45
baya işe yarıyo yalıtımm headers ve fılıtre borusunu yaptım ben ısıyı baya bı kestımm
ayrıca custom kit yapmak istersenız elımde bınımum parca mevcut ..
baya işe yarıyo yalıtımm headers ve fılıtre borusunu yaptım ben ısıyı baya bı kestımm
Farkini bariz hissettin mi kardesim? Bakalim ne kadar fark edecek merak ediyorum :)
Headersimida sarmistim ilk taktigim zamanlar hersey sarili simdi :)
AhmetDncr
03-07-2012, 13:06
Bende simota twin charger kullanıyordum Si varken, gayet memnun ediciydi. Sargı olayı ile beraber başarılı olabilir :)
RaiTheRe
04-07-2012, 08:37
hava alışı olduğu için gayet normal benim si dada aynıydı..
Saolun arkadaşlar aynen bende rolanti de olsa emiş olacağı için normaldir diye düşündüm ama kafamda soru işareti ile dolaşıodum.Cai için kullanılacak hava filtresi için öneriniz ne olurdu peki :soru:
04-07-2012, 10:05
Bıgtube insanın gozune daha bi hoş geliyor açıkcası.Custom bir şeyler yaparim olmadi en son çare :)
Arkadaşlar bende Sİ yıma filtre alıcam bu ara eksoz takamıyorum arabama polislerden dolayı headers+ düz boru bir kaç ay içinde olacak ama full stock motordan ses gelsin istiyorum.Şimdi gelellim esas meseleye:)
Markaya para vermeyip custom bişeyler yap diyenlerde çok kit al diyende. Benim öğrenmek istediğim kit kullanıp sesinden ve performansından memmun kalan Sİ cılar ne öneriyorlar. Customda olsa 40-50 TL filtre, borusu filan derken 150 tl yi buluyo nerdeyse maliyeti. 200-300 TL civarları kitte düşünebilirim. Ama dediğim gibi kullanıp memmun kalanlardan yorum istiyorum. Hafta sonu arkadaşımın İntegrasında Apexi kit vardı onu bir takalım dedik 3000-4000 deviirde sesi güzel ama devir yükseldikçe ses kesildi. Hani güzel bir ses alamadık. Varsa tavsiyeleriniz bu hafta sonuna almam lazım filtreyi.
ykavcioglu
13-09-2012, 09:17
oem galyan borulu Sİ sadece açık filtrede(herhangi birisi) filtreli vtec gibi ses veriyor.
fakat araborunun orjinal olması lazım:)
oem galyan borulu Sİ sadece açık filtrede(herhangi birisi) filtreli vtec gibi ses veriyor.
fakat araborunun orjinal olması lazım:)
Oem filtre borusu kalsın kazanı sök oraya küçük bir boruyla filtremi ucuna bağla diyosun kanka? Doğrumu anladım.
yunusun dediği benim si da vardı çok güzel ses veriyordu :D
yunusun dediği benim si da vardı çok güzel ses veriyordu :D
Tam olarak nasıldı detaylı açıklama istiyorum:D
ykavcioglu
13-09-2012, 10:27
o sistem süper, araba ara boru olmadığı için gitmiyor belki ama o sesi her honda veremiyor:D
o sistem süper, araba ara boru olmadığı için gitmiyor belki ama o sesi her honda veremiyor:D
Ben en güzeli uca filtre takıyım dediğin gibi sonrasında verim alamazsam boru yaparım güzelce sarar sarmalarım onu. Filtre yerininde etrafını izole ederim güzelce olur sanırım
ykavcioglu
13-09-2012, 11:28
kuru buz'la sar filtre borusunu:D:D
Murat Özcan
13-09-2012, 11:51
Big tube iyidir hocam güzel ses veriri tavsiye ediyorum bir kullanan olarak
Tam olarak nasıldı detaylı açıklama istiyorum:D
kazan kısmını sök, kazandan emmeye giden borunun kazandan çıkan ucuna filtre tak, oldu bitti :D maliyet filtre artık kazan sökme zahmeti :D yada kutu içi kullan daha temiz olur
bLackModeL
13-09-2012, 13:58
Farkini bariz hissettin mi kardesim? Bakalim ne kadar fark edecek merak ediyorum :)
Headersimida sarmistim ilk taktigim zamanlar hersey sarili simdi :)
evet bana fark ettı suan short ram e alltan hava destegıde yaptım gece serın havalarda 1 boy ılerı fırlıyoo gunduzde en az yarım boy one cıkıyo bariz belli gaz tepkın bile fark edıyo
Ben en güzeli uca filtre takıyım dediğin gibi sonrasında verim alamazsam boru yaparım güzelce sarar sarmalarım onu. Filtre yerininde etrafını izole ederim güzelce olur sanırım
anlatıyorum sana :D ama yok
evet bana fark ettı suan short ram e alltan hava destegıde yaptım gece serın havalarda 1 boy ılerı fırlıyoo gunduzde en az yarım boy one cıkıyo bariz belli gaz tepkın bile fark edıyo
anlatıyorum sana :D ama yok
Kanka keşke deneme şansımız olsa Apolloyu valla kararsız kalıyorum birde fiyattan dolayı big tubemi alsam diyorum o fiyatlara
13-09-2012, 16:56
OEM hava borusunun ucu kaç mm girişe sahip bu arada ?
bLackModeL
13-09-2012, 18:10
Kanka keşke deneme şansımız olsa Apolloyu valla kararsız kalıyorum birde fiyattan dolayı big tubemi alsam diyorum o fiyatlara
big tubiyide anlattım apolloyuda anlattım cık gel kanka denıyelım 130 km cayımızı ıcersın yemegımızı yersın ..
OEM hava borusunun ucu kaç mm girişe sahip bu arada ?
tahminlerime gore 63 luk olması lazım
14-09-2012, 13:30
hımm o zaman bi ölçüp bakmak gerek
2 gün önce custom bir filtre yaptık krom üniversal boru kullandık, ucunada bi aem dry flow,apexi,blitz seçenekleri vardı arkadaşım Eafy diye bi filtre tavsiye etti onu taktık ses olarak çok güzel ses aldık performans olarak ne katar bilemiyorum. Cumarteside ısı yalıtımıyla sarıcam filtreyi birde kabin yapıcam bakalım nasıl olacak.
çamurlugun oraya kadar bi pimaş boru kestik ucuna da 80-90 liralık bi filtre taktık pimaşı kırmızıya boyadık ses fena :D
whale dick olan modelden aem kağıt uçlu olsun...
çamurlugun oraya kadar bi pimaş boru kestik ucuna da 80-90 liralık bi filtre taktık pimaşı kırmızıya boyadık ses fena :D
aynen bende yaptım
60 lık fiyatına 70 lik gri fıratpen aem v1,5 :D
aynen bende yaptım
60 lık fiyatına 70 lik gri fıratpen aem v1,5 :D
bizim filtre girmedi pimaşı ısıtmak zorunda kaldık öle oturttuk fena olmadı denk gelirse foto koyarım :D
inventor
29-09-2012, 14:01
Pimaş candır güzel ses verir ama marka derseniz bigtube ısınıyor twincharger öneririm paranız varsa aem v2 alın
fena olmadı denk gelirse foto koyarım :D
bu ısıtıpta taktıgımız degil ama baska bi pimaşlı si :D
http://b1210.hizliresim.com/12/9/dt5ff.jpg
aynen fıratpen taktım 60 değil ama 70 lik ucuna da 20 tl ucuz filtre süper ses :D ama performansı bilemem tabi..
StyleALP
29-03-2014, 12:46
Güncel olsun, Sİ için fiyat-performans açısından 51krom düz borunun yanına hangi filtre kitini önerirsiniz?
serkandevran
29-03-2014, 18:37
Güncel olsun, Sİ için fiyat-performans açısından 51krom düz borunun yanına hangi filtre kitini önerirsiniz?
performans ıcın krom borunun ucuna farı kesıp khs mantar fıltre takmak en ıyısı.. ama farı kesmeden kıt dusunursenız sımotanın kıtlerını onerırım..ama en onemlısı fıltreye guzel bır ızolasyon yapmak en onemnlısı bu.