PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : paso vize YARDIMCI OLUR MUSUNUZ...

FunnyCorpse
29-06-2012, 14:37
merhabalar

çukurova unı de ogrencıyım
yakın arkadaslarım avrupa ya gezmeye gittiler onların programıda dahil olup geziye devam etmek istiyorum 20 TEMMUZ da avrupada olmam lazım
bu tarihe kadar paso vize bilet almam lazım HIZLI YOLDAN BUNLARI YAPABILMEM ICIN YARDIMCI OLABILECEK ARKADASLAR LUTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ...
ortalama 20 gün gezecez....

ADANA dayım suanda...
2200 TL bütcem var ailem destek vermıyor.... +500 daha patlatabılırım belkı

1 yıllık paso

sorun 1: pasom yok yenı alıcam
sorun 2: vize alınacak
sorun 3: uçak biletini :soru:

fikir ve destek LUTFEN????

EmrE-35
29-06-2012, 14:42
donanım haber spec...

SULTANOGLU
29-06-2012, 15:02
oss sorusu gibi olmus. Birkere hangi ulkeye vize alicaksin ? O ulke %100000 banka hesap cuzdani istiycek icinde para olan. Daha onceden avrupa icin vize aldinmi ? Ucak biletide duses bisey cok arayip bulabilirsin belki.

Paso konusunda bilgim yok

FunnyCorpse
29-06-2012, 15:08
ilk defa gidilicek

italya vize basvurusu yap dedıler..

banka hesap para işini ayarladık hesapta para görünüyor....

SULTANOGLU
29-06-2012, 15:17
pasaportun var dimi ? Paso dedigin o mu ? Egero ise n kolayi pasaport emliyete gidiyosun istedikleri evraklari veriyorsun 1 hafta icinde elinde oluyor.

Fakat ilk sengen vizesi olucagindan vize birazcik skintili olabilir.

Ucak bileti kolay ama bu dediklerini bu parya yaparsn orda ne harciycan ?

2200 tl
280 pasaport desek. ( kafadan salladim 10 yillik icin 400 mu ole bisey vermstim )
Vize icin harc foto falan iir zivir evraklar 100 + desekki bence tek basina konsololuga basvurma turizm acentalari yardim ediyorlar ucret karsiliginde hadi oda 50 tl olsun.

Ucak bileti hasirt olabili cunku tarih cok yakin ve 20 temmuz cuma. O konuda net bir yorum yzpamiyorum ama sana 1200 tl kaldi diyelim. Bununla gidicegin yerde nerde kalican kac gun kzlican ne yiyicen

FunnyCorpse
29-06-2012, 15:31
paso=pasaport 200
vize 200 +100 =500 vize+paso

kalacak yer arkadaşalrımızın evleri cogu ucret odemıcez hıc bır yerde..
bir yerde kalmıcaz gbı zaten gezecez bınecez gıdcez gezecez :) bınecez gıdıcez otostop vs :D
arkadaslarımın cogu yıllardır oralarda yasıyor deneyımlı :D

totalde 1800 tl18 gun yeme içme bir şekilde idare edecez
ucak bletlerını kredı kartımdan alıcam zamanla oderım :D

Crx-Si
29-06-2012, 15:41
öğrencilere pasaport harçsızdır arkadaşlar.

sadece defter parası verecek.

Onamdar
29-06-2012, 15:55

nasıl yani?

Onamdar
29-06-2012, 16:00
böyle birşey buldum

Öğrenciyken pasaport alacaksanız dikkat !
Pasaport harcından muaf olup pasaportu çok ucuza getirebilirsnz.Hazır pasaport fiyatları da inmişken pasaport almam 50 tl’ye maloldu.Bu muafiyeti kullanmak için önce okulunuza gidip ab ve uluslararsı ilişkiler ofisinden avrupaya çıkacağınızı ve onun için pasaportta harç ücretinden muaf olmanızı isteyeceksiniz.Bunun için de gerekçe olarak interrail gezisine katılacağınızı söyleyebilirsiniz.Size bi form verecek ya da dilekçe yazdıracaklar.Süre olarak da 6 aylık ya da 2 senelik alabilirsiniz.Onu belirtirseniz 2 senelik almakta yarar var.Daha sonra onaylanacak ve size bildirecekler.Onay çıktığında onlar sizi yönlendirecektir.Sonra onay kağıdını öğrenci işlerine götürmeniz ,sonra da söyleyecekleri vergi dairesinden götürüp onaylatmanız gerekecek.Zor gibi gözüküp çok da zor olmayan bi yöntemle 150 tl’den fazla kar edebilir ve pasaportunuzu 50 tl’ye getirebilirsiniz.

Böylede bir cevap var

Evet haklısınız böyle bir durum var, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde de bundan bahsedilmiş ancak ben okulumdan alamadım öyle bir form ve dilekçe yazmamın da yeterli olmayacağını söylediler. Yurt dışında eğitim veya kültürel faaliyet amacıyla bulunacağımı kanıtlayacak belgeler istediler. Interrail de kesinlikle sosyal veya kültürel faaliyet sayılmıyormuş. Maalesef 100 küsür TL ödemek durumundayım…

FunnyCorpse
29-06-2012, 16:07
böyle birşey buldum

Böylede bir cevap var

okul ıplemedi bile :p

arkadaslarma sordum hepsi normal ödemiş almış

interrail e bakıyorum ama onunda bir sürü teferruuuaaatı var

Onamdar
29-06-2012, 16:23
okul ıplemedi bile :p

arkadaslarma sordum hepsi normal ödemiş almış

interrail e bakıyorum ama onunda bir sürü teferruuuaaatı var

Doğu avrupada mitolojik öğelerin yerel kültürlere olan etkileri konulu bir makale hazırlıyorum. Veri toplamak için gidiyorum
dersin okula :D

FunnyCorpse
29-06-2012, 16:34
:D:D:D olabilir söylenebilir :D:D

hangi ülkede daha fazla kalınacak ise o ülkden vize alınması gerekıormus 3 gun hollanda :D:D:D oldugundan vize yi oradana almam gerekiyormus ...

Tuncer M.
29-06-2012, 16:35

Bunun şartları var, her öğrenci alamıyor malesef. Üniversitenden yazı götürürsen sadece cüzdan bedeli ödersin. Bunun için de, erasmus ya da work and travel türü bir programa gittiğini üniversiteye bildirmen lazım ki harçsız pasaport belgen çıksın. :icon_tup:

FunnyCorpse
29-06-2012, 16:37
Bunun şartları var, her öğrenci alamıyor malesef. Üniversitenden yazı götürürsen sadece cüzdan bedeli ödersin. Bunun için de, erasmus ya da work and travel türü bir programa gittiğini üniversiteye bildirmen lazım ki harçsız pasaport belgen çıksın. :icon_tup:

:icon_tup: aynen öle....

okul ile baglantılı konferans vsvsv olursa da oluyormus

Tuncer M.
29-06-2012, 16:53
:icon_tup: aynen öle....

okul ile baglantılı konferans vsvsv olursa da oluyormus

evet, eğitim ya da ab programlarıyla bağlantılı olması gerekiyor bildiğim kadarıyla ;) Allah kolaylık versin ben de erasmusla İspanyaya gideceğim, 6aydan fazla kalacağım için sabıka kaydı vs. de almam gerekiyormuş, belgeleri tamamladım sayılır randevuyu 18ine verdiler. :) Bir an önce randevunu alıp da belgelerini tamamla derim, aksi bir durum olursa arar iptal edersin randevuyu :icon_tup:

MBuğra
29-06-2012, 17:08
İngiltere vizesi için başvurdum, ve 2 haftadır vize bekliyorum; çıksa hemen gideceğim.

Öncelikli olarak ailen memur varsa yeşil pasaport alma hakkın var, yeşil pasaporta daha kolay vize veriliyor. Yoksa bordo alacaksın.

Sadece defter parası vererek pasaportunu almak için okuduğun okuldan öğrenci belgesi alman lazım. Pasaport başvuruları Emniyete yapılıyor ve eline geçmesininin hızı bulunduğun şehire bağlı. Örneğin Çanakkale'de hemen gidip, belgeleri verip başvurabiliyorsun. Büyük şehirlerde internetten randevu isteniyormuş.

Buraya kadar kolay; önemli olan vize.

Sanırım Hollanda vizesi alacaksın, Hollanda vizesi nasıldır&ne kadar zamanda çıkar bilmiyorum. Ancak klasik istenen belgeler: öğrenci olduğuna dair belge, transkript belgesi, gayrimenkullerin tapu fotokopileri, menkulleri gösterir belgeler, anne ve babanın banka hesap cüzdanları, kefilin yazısı vs. Yani önemli olan ülkeyi, gidipte geri döneceğinize dair ikna etmek.

En sıkıntılı süreç başvurduktan sonra beklemek :)

karsiyakaliozi
29-06-2012, 17:20
su an passlar sıkıntılı 2 ay sonraya sıra verıyorlar ( yeni aldım ordan bılıyorum) hızlı almanın tek yolu yakın tarıhlı ucak bıletı ıbraz etmek yada tren olur mu bilemiyorum

semih1469
30-06-2012, 08:46
Turistik - Başvuru Sırasında Gerekli Belgeler

•Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
•İmza sirküleri
•Ticaret odası faaliyet belgesi
•Vergi levhası fotokopisi
•SSK işe giriş belgesi ve aylık prim bordrosu (son 4 ay)
•Tapu fotokopisi
•Banka hesap cüzdanı
•Kredi kartı fotokopisi
•Uçak bileti
•Otel rezervasyonu
•Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci - Başvuru Sırasında Gerekli Belgeler

•Tapu fotokopisi
•Banka hesap cüzdanı
•Kredi kartı fotokopisi
•Okul kimliği
•Okul mektubu
•Akseptans

Tarihler kesin belliyse uçak bileti için şimdiden rezervasyon yaptır son gün alırsan yaz döneminde çok pahalıya gelir.. Prosedür gereği vize alırken gidiş dönüş uçak bileti istiyorlar istersen yalandan bişeyler ayarlarım

Tuncer M.
30-06-2012, 09:15
Turistik - Başvuru Sırasında Gerekli Belgeler

•Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
•İmza sirküleri
•Ticaret odası faaliyet belgesi
•Vergi levhası fotokopisi
•SSK işe giriş belgesi ve aylık prim bordrosu (son 4 ay)
•Tapu fotokopisi
•Banka hesap cüzdanı
•Kredi kartı fotokopisi
•Uçak bileti
•Otel rezervasyonu

Öğrenci - Başvuru Sırasında Gerekli Belgeler

•Tapu fotokopisi
•Banka hesap cüzdanı
•Kredi kartı fotokopisi
•Okul kimliği
•Okul mektubu
•Akseptans

Tarihler kesin belliyse uçak bileti için şimdiden rezervasyon yaptır son gün alırsan yaz döneminde çok pahalıya gelir.. Prosedür gereği vize alırken gidiş dönüş uçak bileti istiyorlar istersen yalandan bişeyler ayarlarım

Uçak biletinin rezervasyonu da yeterli oluyor, illa satın almasına gerek yok :icon_tup:

s.alican
01-07-2012, 01:24
su an passlar sıkıntılı 2 ay sonraya sıra verıyorlar ( yeni aldım ordan bılıyorum) hızlı almanın tek yolu yakın tarıhlı ucak bıletı ıbraz etmek yada tren olur mu bilemiyorum

bende aynı şekilde ukraynaya gidiyorum 20 temmuzda biletler alındı :) + acil talep formu dolduruyorsun kısmet artık çıkarsa çıkar :) bende çıkmassa bileti erteleticem.bundan götür bi tane :D
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582124_332575600157186_1328641227_n.jpg

nemonomani
01-07-2012, 08:23
arkadaşım üzücü bir haberim var defterler değişiyo o yüzden şu anda ihalede ve ellerinde çok fazla defter olmadığı için pasaport almak 1 ayı buluyor

FunnyCorpse
02-07-2012, 08:26
arkadaşım üzücü bir haberim var defterler değişiyo o yüzden şu anda ihalede ve ellerinde çok fazla defter olmadığı için pasaport almak 1 ayı buluyor

:Deli::Deli::(:icon13::ofk:

FunnyCorpse
09-07-2012, 08:47
pasaport salı günü basvuru yaptım cumartesi mesaj geldı ptt kargodaymıs....:D:D

bütçeyi 2 ye katladım :D

bu hafta içi İtalya vize için İzmir e gidicem....

yardımlarından dolayı hepinize teşekkür ederım
özellikle semih1469 arkadasımıza :icon_tup:

karsiyakaliozi
09-07-2012, 11:50
sabah erken 8 de orda olun gun ıcınde 20 kişi alıyorlar 3 masa var basdakı teyze bıraz kıl obur teyzeye vermeye calıs evrakları

elma
09-07-2012, 16:39
otobüsemi bincen?

FunnyCorpse
18-07-2012, 08:17
sona dogru yaklasıyorum HEPİNİZE AYRI AYRI TESEKKUR EDERIM..

öncelikle pasaport işlemleri için :
- yanınıza para alın pasaport sube mudurlugune gıdın sabah 8. 30 da foto dahıl olmak uzere butun işlemleri orada yapıorsunuz ortalama 20 dk sürüyor....

gerekli evrakların toplanması da ortalama 3 5 saat sürüyor...

istiyen arkadasların hepsinin yurtdışına çıkmasını gönülden isterim..

bugün izmir konsol. evraklarım girdi interrail biletim ve uçak biletim 22 temmuz....cuma gününe cıkıcanı soledıler beklemedeyım ;)

umarım hersey ıyı gıder ve vizeyi alırım

techturkey ailesine tekrar teşekkür ederim

karsiyakaliozi
18-07-2012, 11:20
ıtalya vızem 2 gun ıcınde cıkmıs 6 aylık coklu gırıs vermısler daha once yunan shengenım vardı bu etkılı olmus olabılır

Tuncer M.
18-07-2012, 17:52
Ben de bugün gittim konsolosluğa bi aksilik olmazsa 29-30u gibi vize basılı şekilde pasaportumu alırım :) Yalnız konsoloslukta gördüğüm 3 ispanyoldan sonra ne kadar doğru karar verdiğimi bir daha anladım. :)

FunnyCorpse
20-07-2012, 09:57
pazartesı randevu alındı çarsamba gunnu ne randevu verdıler carsamba 15.30 gıbı evraklarım ıcerı gırdı
persemde (dun) 16:30 da vizem çıktı ilk defa aldım :D :D :D

rahatsız
20-07-2012, 10:07
interrail gibi programlardan birisiyle gideceksin sanırım, anladıgım kadarıyla paran da kısıtlı. trenle dolasacaksınız mecburen, yanınızda sizin gibi bir macerasever de olması gerekli.

makedonya falan gez napacaksın avrupada.

Tuncer M.
27-07-2012, 16:21
pazartesı randevu alındı çarsamba gunnu ne randevu verdıler carsamba 15.30 gıbı evraklarım ıcerı gırdı
persemde (dun) 16:30 da vizem çıktı ilk defa aldım :D :D :D

Ben haziran 29da aradım, 18 temmuza randevu verdiler. Daha bugün arayıp gelip pasaportunuzu alabilirsiniz dediler. :D Neden bu kadar hızlısınız diyecektim ama neyse, çek cumhuriyeti daha yavaş, beterin beteri var deyip sustum. :)

mumin35
29-07-2012, 18:58
Abicim bende pasaport başvuru yaptım. babama mesaj gelmiş ptt teslim aldı diye . pasaport evemi gelicek yoksa biz gidip merkez pttden mi alıcaz ?

Tuncer M.
29-07-2012, 19:12
Evinize geliyor. ;) Aynı gün içinde gelir, en kötü bir sonraki gün gelir.

mumin35
29-07-2012, 19:34
Evinize geliyor. ;) Aynı gün içinde gelir, en kötü bir sonraki gün gelir.

teşekkürler :)

mumin35
30-07-2012, 18:47
10 yıllık pasaport için başvuru yaptım parasınıda ödedim 5 yıllık gelmiş böyle işmi var ya :S

karsiyakaliozi
31-07-2012, 08:53
10 yıllık pasaport için başvuru yaptım parasınıda ödedim 5 yıllık gelmiş böyle işmi var ya :S

orda bır sıkıntı olmalı pass da 10 ıstedım 5 aldım dıye duymadım hıc kac yıllık harc yatırırsan o cıkar garıp olmus

mumin35
31-07-2012, 09:37
18 yaşından küçük olduğum için öyle gelmiş. henüz tam doldurmamıştım ondan sanırsam.

FunnyCorpse
08-08-2012, 17:35
interrail ile gişdicek arkadaslar espana da hersey sorun butun trenlerden para alıorlar rezervyn zorunlu ve tekrar Fransaya vs gecemıyorsunuz normal bilet parası alıyorlar fransada da bır cok trenden ucret talep edılıyor

supermarketlere takıldıgınız surece eglence mekanlarıda sıselerı cok rahat devırebıklırsınz
:D:D:D:
avrupa da yuruyerek gezemıyecegınız hıc bır yer yok sanırımm her yerı yuruyerek cok rahat gezebılırsınız..harita alın onemlı yerlerı sorun eglence mekanlarını super marketlerı ısaretlendırın yeterlı....

espana gereksız bence cok fakırler mekana gırıp eglenemıorlar bıle trenler cok kotuuu ve ucret alıorlar

italya her acıdan kalıtenın huzurun mukemmel olan bır ulke butun trenlere tranwylr BININ bılet bıle sormuyorlar genelde...

Fransa da paris gorulucek yeterlı yer sanırım gerı kacın asagılara gıtmeyın bence....

almanya da trenler vs her acın ıyı ama hep aksaklık oldu ...

belçikayı hıc sevemedım her acıdan...

hollanda amsterdam yeterlı olucaktır guzel tatmın edıcı

hırvatıstan eskı komınıstlerhıc bırsey ıcın bılet almayın kımse almıoo...tren garındakı hostel reklamına kanmayın cok kotu bır yer..her alısverısınızde fıs ısteyın ve tek tek bakın 3 gun ust uste fazla para aldılar 1.gun caktık ıstedık verdıler ama ertesı gunlerde yıne yaptılarr FİŞ ALIN KESİN kıyı kesımlerı cok cokk ıyıı ucuzzzz AMA trenler savastan kalmıs gıbı yavas sıcak :((

çek macaristan bütün avrupaya bedel dıyebılırım hem ucuz hem ınsalar eglenıo hos her acıdan
romanya ve polonya ya gıdemedım(gıden arkadaslarım coksevdı) gezım hala devamm edıyo...

telden gırıdım ıcn yazım hatalarından vs oturu cok ozur dılerım...

saygılar