Orijinalini görmek için tıklayınız : ton vuran bass öneri
kadirdaglar
29-06-2012, 14:39
iyi günler forumdaşlar
200 tl bütçeli orta seviye kabinli bass almayı düşünüyorum
özellikle çok güzel ton sesi almak istiyorum
önerileriniz nelerdir
devil_berk22
29-06-2012, 14:53
jbl alabilirsiniz o paraya en iyi sesi ancak ondan alırsınız
34btr1907
29-06-2012, 15:00
jbl 30 cm iyi bır kabin ile çok guzel ses alırsın
kadirdaglar
29-06-2012, 17:10
jbl fakat hangi serisi :)
gokhan035
29-06-2012, 23:41
o fiyata değil ama bi 100-150 tl fazlasına kesinlikle önereceğim;
Kicker L5 Solo-Baric 30cm, güzel bir bass amfisiyle mükemmel ötesi..
kicker lar serttir, tonlu istiyorsan jbl öneririm gt5 serisi
Serhat Y.
30-06-2012, 17:46
O butceye gercek anlamda ton alabilmen mumkun degil pek, 3 way hi end sistemlerde alinabilir gercek ton,
biraz daha verir seniz alpine sbe - 1243 br serisine bakabilirsin
kicker 38 cm es 154 serisi yumuşaktır...
http://e1206.hizliresim.com/y/y/919h6.jpg
ton olarak çok iyidır
Trance-R
30-06-2012, 18:48
JBL uzatıyor diye biliyorum.
JL AUDIO , RE , tercih edilebilir.Fiyat artırımı koşuluyla .
kicker sert vurur.Cadence olabilir.
murat_ileri
01-07-2012, 00:41
ton derken dip basları iyi verecek bir bass mı istiyorsunuz, bu bası besleyecek anfi kullanılan diğer cihazlar neler ayrıntılı anlatsanız en azından ihtiyacınıza göre tavsiyede bulunabiliriz
Eğer bütçeyi arttırabilirsen JL Audio yada Alpine.
TurboJDM
07-07-2012, 22:45
Ton için Sound Stream öneririm
tolgasena
09-07-2012, 10:47
Jl audio ve soundstream 25 cm xpro mantikli.. Xpro yu kullaniyorum aracimda fazlasiyla iyi...
İstanbul dayim musait oldugun bir zaman dinletebilirim istersen..
mr.korhan
09-07-2012, 11:00
rockford p1 lerin ilk çıkan göbekli serisi , mümkünse 25 lik, ben bu denli tonlama yapan alt seslerdeki o inlemeyi hissettiren bir bas daha görmedim,pioneer ,jbl,kicker kullandım. RF nin halen evde bahsettiğim eski seri 30 luğunu barındırıyorum. marantz anfiden sub çıkış alıp, rocforkdun gold serisi mono kartlı anfisine giriş yapıyorum ve bass a o şekilde çıkış alıyorum, sonuç muhteşem.tavsiye ederim.
low&slow
14-07-2012, 16:17
En sert calan bass kicker hicbir sekilde tonlamaz en yumusak calan ve kolay bulabilecegin fiyat olarakta uygun olan sierra jbl alpine`dir. Ayni zamanda hertz`de guzel caliyor.
extrem_015
13-09-2012, 00:29
alacağınız subub körük mesafeside bu işte önem arz eder ne kadar kalın ve uzun körük o kadar derin ve tonlu ses önerebilceğim markalar ise rf,mtx,jl audio bunlar sizin istediğiniz tonda çalar
sakın kickera bulaşmayın o genelde adından anlaşılacağı üzeri sert bass verir
FOR-X X 400 38 CM 2000 WATT SUBWOOFER BASS GittiGidiyor'da 34349924 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/for-x-x-400-38-cm-2000-watt-subwoofer-bass-34349924)
kesinliklen tavsiye ederim çok tonlu bastır. ilan aktif değil ama
Kalite müzik dinlicem diyorsan alpine ,dip basları dinlemek istiyorsan rockford fosgate yada RE Audio tavsiye ederim..
hakan876
13-09-2012, 01:58
EARTHQUAKE DBXI-1500 Geniş yanak Subwoofer - Hoparlör ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 78060601 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-earthquake-dbxi-1500-genis-yanak-subwoofer-78060601/detay) bu bass tan dınlemiş tim hos calıyoo du
murat_ileri
13-09-2012, 05:49
EARTHQUAKE DBXI-1500 Geniş yanak Subwoofer - Hoparlör ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 78060601 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-earthquake-dbxi-1500-genis-yanak-subwoofer-78060601/detay) bu bass tan dınlemiş tim hos calıyoo du
hakan abi bu bass biraz sıkıntılıdır. kabin lt seçer aşırı yükte yanar. 4 tane pert ettim:D 5. spl olarak çok iyi olmuştu.
hakan876
13-09-2012, 13:06
muratcım benım dınledıgım tonu gzl dı fakat oyle test edemedım bı arabanın ustunde gelmıstı 3 dakka felan dınledım kulagamda kalmıs ondan soyledım
güncel :D bilgileri takip ediyoruz.. ayrıca amfi de tavsiye?
murat_ileri
17-09-2012, 23:18
güncel :D bilgileri takip ediyoruz.. ayrıca amfi de tavsiye?
genelleme olarak yazıyorum sadece fikir edinmeniz içindir yanlış anlaşılmasın. kagıt konili basslar ve mümkünse 4 ohm olması ilk tercihiniz olsun. ohm değeri düştükce bas seslerin kalitesi düşer ancak gücü artar. anfi seçimide aynı yönde olmalı yine kullanacağınız bassın rms değerinden daha yüksek rms değere sahip bir anfi ile beslemenizi tavsiye ederim, uzun süreli kullanımlarda anfiyi zorlamadığınız için daha düşük distorsiyonla karşılaşırsınız. anfi seçiminde de 4 ohm rms değerlerinin yüksek olmasını tercih etmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.
hangi cihazı seçerseniz seçin öncelikle demo olan bir araçta istediğiniz cihazları dinleyerek karar vermeniz en doğru kararı almanız açısından çok önemli.
şu kağıt koni olayını biraz daha açsak iyi olacak, geçende kapı içi hoparlör alırken satıcı seste bastan çok netlik arıyorsan kağıt konilere yönel demişti
Kenwood güzeldir. Ama parayı basıp güzel bişey alcaksan punch p2.
murat_ileri
18-09-2012, 00:48
şu kağıt koni olayını biraz daha açsak iyi olacak, geçende kapı içi hoparlör alırken satıcı seste bastan çok netlik arıyorsan kağıt konilere yönel demişti
kardeşim öncelikle şunu belirtmekte fayda var, kullanılacak hoparlör (genelleme olarak yazıyorum) nerede ve ne amaçla kullanılacak ona göre seçim yapmak zorundayız. örneğin kapılarda ne derece yalıtım yapılmış, yağışlı ve nemli havalarda araç kullanılıyormu; eğer cevabın evetse malesef kağıt konili hoparlörlerin çok kısa sürede deforme olacak. oyüzden kapı içleri için dayanıklılık daha ön planda olmak zorunda olacağı için nemden min derecede etkilenecek hoparlörler seçmek zorundayız. bunun dışında olumsuz şartlar yoksa eğer kağıt hamurundan yapılmış koniye sahip hoparlörler (iç kısmından baktığınızda pütür pütür olur, malzemeden anlarsınız) daha detaylı (tonlu tabir edilen) çalma özelliğine sahiptir. bunun sebebi hem kullanılan koni malzemesinin ses dalgası yaratırken belirli frekansları emmesi hemde daha sert bir yapıda olmasından dolayı koni üzerine binen burulma yüküne daha dayanıklı olmasıdır. kısaca belirtmek gerekirse doğal malzemelerle üretilem hoparlörler daha doğal, yapay malzemeler daha yapay ses vermektedir.
kağıt konili basslara örnek olarak jbl'in gti ve p serisi basslarını gösterebiliriz, buradan düz mantık olarak ucuz olan serilerinde cs, gt gibi plastik koni kullanılmasından kalite farkını değerlendirebiliriz.
kapı içine giren sudan korunmak için koparlörün etrafını naylonla falan sarıyorlar, bu naylon sesi etkiler mi ki yani kabin hacmi bakımından?
murat_ileri
18-09-2012, 02:08
kapı içine giren sudan korunmak için koparlörün etrafını naylonla falan sarıyorlar, bu naylon sesi etkiler mi ki yani kabin hacmi bakımından?
açıkcası saçma bir iş yapıyorlar, su ile direk teması oşduda kesti seside etkilemedi diyelim ya su buharını yani nemi nasıl önleyecekler onun içinde biraz pirinç koysunlar tam olur :D
Infinty reference serisi benim istediğim tarzda derinlikler üreten bir sub.. Kişiye göre çok değişir marka ve model.. JBL' in tonlamaları bende baygınlık hissi yaratıyor bütün derinlikleri aynı Hz de hissettiriyor hoş değil.. Kıcker Cvr serisi kullanıyordum çok sert ama sert tını aralıklarını hissettiriyor.. JL audio'da Infinty'e yakın değerler üretiyor bence.. RF punch serisi ise karma karışık hem sert hem yumuşak geniş bir aralığa sahip.. Tabi yardımcı hoparlör-complarında eşlik etmesi önemli aynı mid-tiz oranlarını vermeleri daha sağlıklı olur..
Germanian
18-09-2012, 03:32
Pioneer spl 121 nasildir ustadlar nasi bi kutuda daha guzel calar sizce ?
darkmoon
18-09-2012, 05:10
cerwin vega dendimi bilmiyorum tonlama dersen şahanedir ama o paraya olmaz.. jl audio rockford iyidir bilinmez ama mtx de güzel tonajlı çalar.. kaliteli çalsın derseniz alpine jbl yönelinebilinir. kulağım serti sever derseniz serttede kickerın üstüne tanımam.
anfi seçimide bu doğrultuda önemlidir yanlış yapılıcak anfi seçiminde kaliteli sub bile alsanız istediğiniz tonajı yakalayamıycaksınızdır..
murat_ileri
18-09-2012, 10:20
amaç ses kalitesi ise pioneer SPL 121 ile elde edemezsiniz, modelin özelliği spl yani güce yönelik, aşırı yüksek sertlikte ve çok güçlü olmasından kaynaklanır. o cihazla sistem kurulmaz demiyorum ama ses kalitesini öne çıkarabilecek bir sistemde alt yapıdan tutunda compenantlara kadar herşeyin elden geçmesi gerekecek.
cerwin vega dendimi bilmiyorum tonlama dersen şahanedir ama o paraya olmaz.. jl audio rockford iyidir bilinmez ama mtx de güzel tonajlı çalar.. kaliteli çalsın derseniz alpine jbl yönelinebilinir. kulağım serti sever derseniz serttede kickerın üstüne tanımam.
anfi seçimide bu doğrultuda önemlidir yanlış yapılıcak anfi seçiminde kaliteli sub bile alsanız istediğiniz tonajı yakalayamıycaksınızdır..
yukarıda belirttiğin tüm markalar kendisini yıllar önce kanıtlamış çok kaliteli markalardır, yalnız alt serilerde çok büyük farklar beklememek lazım. orta derece ürünlerde gerçek kimlikleri ortaya çıkmaya başlar, üst seviye cihazlarda ise kendilerini ortaya koyarlar.
samet_61
18-09-2012, 10:22
ton istiosan treo,jl audio,re audio, crossfire dusunebılırsın ama bu fıyatlara deıl:)
samet_61
18-09-2012, 10:23
guzeldır kıcker l serısını bıtıren bas olmusturda serttır cok serttır spl adı ustunde ton olmaz sıddet:D pıoneerın spl serısı kıckerdan dahada serttır gerısını sen tahmın et
murat_ileri
18-09-2012, 11:09
ton istiosan treo,jl audio,re audio, crossfire dusunebılırsın ama bu fıyatlara deıl:)
lem splci gene geldin ortalığı karıştırmaya deilmi :D şaka bir yana brujuva olan yüksek sosyete ürünlerden değilde gariban halk çocuğu statüsünde senin tavsiye edeceğin marka modelleri merak ediyorum, nede olsa bu işle sende çok uğraştın :)
volume16
19-09-2012, 23:09
Cadence in tonlaması güzeldir.Beats serisine bakabilirsiniz.Yeni üretimi yok ama 2. el bulunabilr.38cm 700rms 2 ohm.
ufuk_AEB
21-09-2012, 20:22
uygun fiyata şu an sahibinden de muazzam bi bas var... jl audio 12w3v2 modeli GERÇEK!! 300 rms çift bobin...ton isteniyorsa re,jl,rocford(punch),dls 'den şaşmayın....
VolkanA.
22-09-2012, 15:18
Magnat xpress' tam modelini hatırlamıyorum büyük ihtimal söylediğim olacak. 200 bütçeye en makul en tatlı subwoofer budur.
murat_ileri
22-09-2012, 19:30
Magnat xpress' tam modelini hatırlamıyorum büyük ihtimal söylediğim olacak. 200 bütçeye en makul en tatlı subwoofer budur.
magnatın eski sert körüklü olan modelleri gerçekten iyidir fakat daha sonra üretimi çine taşıdığında yumuşak körüklerle üretilen modellerinden uzak durmakta fayda var
huseyinnn
22-09-2012, 21:27
O bütçeye alınabilecek en iyi ve kalite ve performans açısından Rockford p2 olur
Yeni konu açmim dedim
Elimde Xetec 600.1 mono anfi var. Bayadir Pioneer 309d4 1400 watt düşünüyorum.
Araç Jetta RCD 510 var ve orjinal sisteme sadece bass ve anfi bağlatacağım.
Sizce bu bass nasıldır tonlaması yumuşaklığı ? Yoksa JBL 1000 wattı kullanmaya devam edim mi ?
310d4 kullanıyorum, jbl gto 75.4 amfide bridged olarak, bundan 6-7 yıl önce olsa evet çok güzel bam güm çalıyor derdim ama sanırım biraz benden geçmiş amfiden bayağı kısık olarak kullanıyorum
Bence Rockford P2 Bakmalısın ..
RE Audio REX8 yada Jbl gto 804 öneririm.
şahsen Alpine SWE-815 kendinden anfili ufacık bir subda olsa inan süper bir alet öyle camlar inmiyor,plakalar oynamıyor ama gayet temiz ve tonlaması çok tatlı bir bass alıyorum.
sırasıyla REX8 de jbl gto 804de öneririm ikiside çok tatlı, bass olayında çap büyüdükçe ton,kalite düşer şiddet artar, abartı bass istemeyip kaliteli bass isteyenlere hep uzmanlar tarafından önerilen 20cmlik basslar, 25cm yada 30 cm değil.
açıkçası rex8 dinlediğimde bir insan bundan fazlasını neden isterki yada bir insan sırf şiddeti artısın diye bu kaliteli tondan nasıl vazgeçerki demiştim
murat_ileri
10-08-2015, 04:15
https://www.youtube.com/watch?v=kM18jf6GFyM
https://www.youtube.com/watch?v=Al9C6SsyPps
uzun zamandır kafa karıştıran bir konuya bir açıklık getirmek için yukarda paylaştıgım videoları izleyebilirsiniz, olayın tamamen kullandıgınız cihazlardan alınan verimle alakalı olmasıdır. 2. videoda hifi ile ugraşanların %95inin çöp veya işe yaramaz gözüyle baktıgı jbl'in giriş sınıfı 8" subwooferı kullanılıyor. kabin tasarımı ve akustik sayesinden kendisinden umulmadık performanslar sergiliyor :D amaç spl ise bu konuda çok çeşitli kabin tasarımları mevcut lakin amaç kaliteye yönelikse benim tavsiyem ufak çap ve band-pass kabin yönünde olacaktır.
JBL 1000'lik bassımı sattım. Şimdi Polo'da standart kolonlarla kullanacağım, bagajda çok yer tutmayan, tonlaması güzel bass bakıyorum. Önerileriniz nelerdir ? Alpine düşünüyorum ama hangi serisi nedir pek bilgim yok. Bassı Xetec anfimle kullanacağım
Cok yer kaplamasin ama tonlu olsun dersen iyi paran varsa 8inch yani 20cm JL serisi bakin JBL ile karistirma. Orta derece paran varsa rex8 tabi bukabilirsen ve en son JBL gto 804 derim bu aslinda perfirmans olarak cok arkasinda gelmez ve fp olarak en iyisi ama bulmasi kolay degil ve cabuk arizalabilirlyor