Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Full den aldigim mazot ve mazot filtresi.

Ranthor
01-07-2012, 23:22
Arkadaslar, yaklasik, 8 bin kmdir hep fullden yakit aliyorum.
Bakimda pasaoglunda turgayla, mazot filtresini soktuk, pislik varmi diye icindekileri doktik. Mavi yesil cam gibi mazot akti, hic bir kurum, pislik vb yoktu.

Vlkn
01-07-2012, 23:23
benzini nasıl açaba.

Ome_RS
01-07-2012, 23:32
ucuzda kötüdür imajı yer etmiş halkımızda artık bende kullanmıyorum opete alısmısım tek istasyona ama kullanımında sakkınca görmüyorum

ilkercom
01-07-2012, 23:44
ben bayağı kullandım FULL. ilk başlarda çok iyiydi sonradan saçmaladılar. bazı istasyonlar aşırı kalitesiz. ve en önemlisi pompaların ayarları bozuk litreden fazla yazıyorlar.

Şu an en mantıklısı opet.

63owen63
02-07-2012, 00:02
Hadi ateistler bunuda açıklayın !

Şaka bir yana :)
istasyon kalitesi belirleyici bu noktada..Buradaki full e hayatta güvenemem.
a

m. ali öz
02-07-2012, 08:45
istasyon kalitesi belirleyici bu noktada..Buradaki full e hayatta güvenemem.

:icon_tup:

darkmoon
02-07-2012, 09:17
iyide ppm oranı filtreden anlaşılmazki o uzun vadede motorunuzun içindeki kurum oranından yani motorun ömründen anlaşılır.. :rolleyes:
avrupada üst kükürt sınırı 350ppm dir şu anda bildiğim kadarı ile en düşük opet 50 ppm ve total shell bp geliyor sonrada.. bunun yanında euro dizelde yakıtın içindeki setan oranıda önemlidir. en iyi setan değerleri 45-55 arasıdır zaten onun üstüde olmaz..

full ppm değerleri nedir?? setan değerleri nedir ?? yani yakıt yakıt yapan değerler nedir...??
ben bilmiyorum şahsen ama fazla kükürt motor içinde yüksek basınçda sülfirik asite dönüşür ve motora zaman içinde zarar verir.. düşük setan aracın çekişinden gidişinden düşürür ve fazla yakmasına neden olur... ayrıca motor daha gürültülü çalışır.

litresi 3.2 liradan yüksek ppm değerli ve düşük setan değerli yakıt alıcağıma litresi 3.5 liradan düşük ppm değerlerine sahip ve yüksek setan değerlerinde artı ekstra katkılar barındıran yakıt alırım daha iyidir.. 3.2 liralıkla sallıyorum gidersin 5 km 3.5 liralıkla emin ol gidersin 7-8 km hemde motorun sağlıklı çalışır zarar görmez..

yani kısaca yakıtın iyi yada kötü oluşu mazot filtresine bakdık temizdi ile olucak iş değildir benim fikrim...

Ranthor
02-07-2012, 09:24
full opet gibi, tum urunlerin ozelliklerini aciklayan bir firma. turkiyedeki butun mazot tuprastan cikiyor (sanirim GTL baska yerden)

Ürünler (http://full.com.tr/urunler/17)

kukurt : mg/kg 10
Setan sayısı 51

sulhi
02-07-2012, 09:26
ozan, bide kalıteli bi yerde mazot aL sora yaptığın km ye bak ama ...

Ranthor
02-07-2012, 09:28
onu da yaptim, hic bir sey farketmedi

darkmoon
02-07-2012, 09:37
tüm firmalar yakıtı tüpraşdan alır ama kendi katkıları kullandıkları deterjan ürünler ve markerları farklıdır zaten yakıtı kaliteli yada kalitesiz yapan değerlerde burda ortaya çıkar..

zaten bunu bir full istasyonlarında ağıza plasenk etmişler abi bütün yakıtlar zaten tüpraşdan geliyor hepsi aynı.. :)

ardacngns
02-07-2012, 09:46
bende gecenlerde petrolcu arkadasımla bu konuyu konustum 97 oktan alıyoruz ama harbı 97 oktan mı dıger benzınlıklerden aldıklarımızın daha iyi olması mumkun mu dıye oda hepımız tuprastan alıyoruz tankere katkısını atıorz dedı kımı a marka katkı kullanıo kımı b marka ama hangı marka petroldekı ıyı acaba onu bende bılmıyorum

Ranthor
02-07-2012, 09:47
Ben buna katilmiyorum, tuprasdan cikan yakit kalitesiz degildir. Neden kalitesiz olsun?
Sadece averaj degerlerdir, uzerine biraz katki koyarak mucize yaratamalarini beklemeyin.

Tuprastan cikan yakiti araciniza koyun, hic bir sikinti olmaz. Ama en iyi performansi yakalar misiniz bilmem

Kalitesiz yakit icerisine ucuz solventler eklenen, yada kacak olarak ulkeye giren yakitlardir.
Tuprasin tum yakitlari TSE tarafindan denetlenir.

darkmoon
02-07-2012, 09:55
Aksini idda eden yok zaten :) illaki belli bir standartı vardır kalitesiz diyende yok olmadıda en azından ben hiç bir yazımda kalitesiz demedim :)

illaki tüpraşdan çıkıyorsa dediğiniz gibi average değerleri vardır. ama bütün yakıtlar aynı değildir önemli olan bu kısım shell bp total opet kendi detarjanını kendine ait katkılarını koyar yakıtın kalitesini averajdan bir misli iki misli üç misli arttırır buda belki birim fiyatda ek bir artışı getirside arabaya artı olarak yakıt kalitesinde,motor ömründe, kükürt oranında, çevreye katkıda, performans çekiş olarakda poizitif bir artıda getiricekdir.

Ranthor
02-07-2012, 09:59
%2 katki koyarak iki uc kat kalite arttirabilecegine inanmiyorum.
ha bp full ile ayni para olursa ondan alirim ayri, en azindan icinde temizleyici ajanlar filan var.

sayilarla konusmak daha iyidir, opet ultraforce ile full eurodisel

http://www.opet.com.tr/tr/Icerik.aspx?cat=10&id=202

http://full.com.tr/urunler/17

ikisi de setan en az 51

total. shell ve bp urun ozelliklerini aciklamiyor, anca lafta...

ardacngns
02-07-2012, 10:05
bırde full de tuprasta alıyor ama ham alıp kendı tesısınde ıslıyormus o yuzden ındırım yapıyor aynı kalıtede mı ıslenıyor acaba tupras bp ye opete shelle ısleyp verıyor

Ranthor
02-07-2012, 10:12
yok oyle birsey,

full zaten avrupa yakasinda bp den, anadolu yakasinda opetten aliyor yakiti.
tuprasdan baska kimse petrol isleyemez turkiyede, buyuk suctur.

ardacngns
02-07-2012, 10:18
ozaman yanlıs bılıyor bana kendı tesıslerı var dıye soylemıstı bende duydugumu soledım peki hangisinin 97 oktanı iyidir nasıl bılecez var mı bunun bır yolu

ilkercom
02-07-2012, 10:33
iyi de full ucuz diyorsunuz adamlar bi depoda 2 3 litre fazla yazıyorlar. aynı paraya geliyor zaten.
kaldı ki ilk çıktığında daha kaliteliydi şimdi daha kötü oldu.

bu yazdıklarım 97 oktan benzin için geçerli.

Blackbird
02-07-2012, 10:34
Petrol ofisi Pro dizel nasıl denedin mi ? Daha çok km yapıldığını söyleyenler var.

Ranthor
02-07-2012, 10:42
PO un bir kac ozelligi vardi sanirim, yakinlarda yok

darkmoon
02-07-2012, 10:44
po nun setan oranı yüksekdi hatta geçen sene reklamlarında sık sık bunu vurguluyorlardı.. dizelde en iyisi bp dir bana göre setan değeri 55 kükürt değeride 35 falandı ayrıca deterjanıda gayet kalitelidir..

Ranthor
02-07-2012, 10:51
bp setan degerini aciklamiyor artik, kac oldugunu allah bilir

R.I.P
02-07-2012, 18:52
temizleyici katkılar dışında setan yükseltici katkı var mı? hiç bir firmada setan yükseltici katkıdan bahsetmiyor sadece motoru temiz tutarak daha verimli yanma vs vs. zırvaları var hepsinde

Ome_RS
02-07-2012, 18:59
abi birde merak ettiğim bi konu var sen körfeze tt gelirkende zuzuya fullden yakıt alıp mı geliyosun

bond777
02-07-2012, 22:52
ben benzini de lpgsini kullandim. sadece a noktasindan b ye gotursun ucuz olsun diyenler icin gazi guzel ama yuksek devirde cekis zayifliyor.

benzinde ise shelll ve opete gore ypilan kmde baya fark cikince birakmistim.

kurpat
03-07-2012, 22:26
.. 3.2 liralıkla sallıyorum gidersin 5 km 3.5 liralıkla emin ol gidersin 7-8 km hemde motorun sağlıklı çalışır zarar görmez.. .

oranda bir hata var gibi, TR'de satılan iki farklı yakıt arasında %50 oranında menzil uzatacak kadar kalite farkı olacağını düşünmüyorum ...

ayrıca; yakıt değiştirmenin yanı sıra energy saver gibi lastiklerle de hissedilir yakıt tasarrufu sağlanacağı inandırıcı gelmiyor bana :) (

buna karşın
-kaliteli akaryakıtın yakıt-enjeksiyon sisteminde arıza çıkarma ihtimalini çok azalttığı ve iyi bakımlı motorun az yakıp çok gittiği konusuna katılıyorum

darkmoon
04-07-2012, 02:30
oranda bir hata var gibi, TR'de satılan iki farklı yakıt arasında %50 oranında menzil uzatacak kadar kalite farkı olacağını düşünmüyorum ...

ayrıca; yakıt değiştirmenin yanı sıra energy saver gibi lastiklerle de hissedilir yakıt tasarrufu sağlanacağı inandırıcı gelmiyor bana :) (

buna karşın
-kaliteli akaryakıtın yakıt-enjeksiyon sisteminde arıza çıkarma ihtimalini çok azalttığı ve iyi bakımlı motorun az yakıp çok gittiği konusuna katılıyorum

zaten orda sallıyorum dedim bir varsayımda bulundum ordaki mesaj açık ve net kaliteli akaryakıt belki pahalı olabilir ama hakkını verir hem daha motorunun sağlıklı çalışmasını sağlar hemde kalitesiz akaryakıta göre daha uzun menzili olur..

GokhanRS
04-07-2012, 02:36
kusura bakmayında fullden ucuza mazot aldım, yaptığı km çok düştü aracın. nasıl bi yanıcılıksa. yada litredenmi çakallık yapılıyor anlamadım.

alpettende aldım başka firmalara göre daha ucuz fulle göre azcık daha pahalıydı ancak acayip uzun km yaptı araç. shell ve alpet gibi uzun yol yapan başka mazot bulamadım. adamların pompalarında bereketmi var anlamadım.

Mr.K
04-07-2012, 02:38
Valla bkoy moil'den alıyorum acıldıgından beri.fulleyıp ızmıre gıttıgımde oldu,izmirden opetten fulleyıp gerı dondugumde oldu.Sonuc aynı..İzmirde verdim 3.xx lira moilde verdim 3.50kusurmu 60kusurmu ne yalan olmasın..ORtalama da aynı menzılde..

therev
06-08-2012, 11:25
GTL nasıl beyler? kullanıyorken sanki daha iyimis giibi geliyorda psikolojikte olabilir

VoodooRush
06-08-2012, 11:48
Yakıtı doldururken nasıl fazla gösteriyorlar pompada, teknik bilgisi olan var mı acaba? Hadi gösteriyorlar ay sonu mutabakatları nasıl tutuyor bu firmaların?

XSi
06-08-2012, 11:55
bende çok aldım full den,

pendik - gaziosmanpaşa - bahçeşehir - esenyurt hatırladıklarım..

hiç bir sıkıntı yaşamadım..

ama ben şimdi turkoil den alıyorum 95 oktan benzini, işyerine çok yakın, fiyatıda fullden ucuz, bunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

GokhanRS
06-08-2012, 11:55
pompada çakallık yapamıyorlar. özellikle full diğerlerine göre daha dikkatli denetleniyor fiyatta ucuz olunca bi sıkıntı varmıdır gibisinden daha dikkatliler. nerden biliyorsun dersenizde arkadaşımın babası sanayi ve ticaret bakanlığında bu işe bakıyor. opeti v.s gibi firmalar 1 saatte inceleniyorsa onlar 2 saatte inceleniyor ucuz satan firmalar.

edit: tekrar söylüyorum kaç defa denediysem hep daha kısa menzil yaptı full uzun yolda. bence litrede değilde katkılarla alakalı olabilir. ayrıca 97 diyede 95i dayıyorlar millete. ondan fiyat aynı.