PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaskodan Para Almayla Ilgili Fikirlerinizi Bekliyorum



Sinan
02-07-2012, 20:48
bundan yaklasık 1 ay once, kardesım VW Caravelle marka aracıyla kaza yapmısdı. arac perte cıktı. aracın kaskosunu Sompo Japan firmasından yapmısdı. butun evrakları tamamlayıp teslim ettik ve hala ses soluk cıkmadı. kımse arayıpta sormuyor. basımıza ılk defa geldıgı ıcınde yabancıyız bu konularda. bır kac arkadasımdan bılgı aldım, kasko firması dosyayı 45 gunde kapatmak zorunda oldugunu, kapatmadıgı taktırde devletten ceza alacagını soyledı. bu 45 gun surecı ıcersındede, magdur kısıye once dusuk fıyatlar sunacak, 45 gune kadar 2 3 kere arayacagını ve dosya kapanma gunu yaklastıgında ıse maxımum fıyat cekecegını soyledı. kısacası ılk aramalarında vereceklerı fıyatları kabul etmememızı soyledı. aracın kasko degerı 40.000 tl, cıkan masraf ıse 46.000 tl. benım kafamda soyle bısey var, bızım kasko fırmasından ısteyecegımız rakam mınumum 38.000 tl. bu paranın altına eger verırse, bu sefer aracı yaptırmalarını ısteyecegız. aracın masrafıda vercegı paradan ve aracın kasko degerınden fazla oldugundan dolayıda kasko sırketı bunada ıtıraz edecek. bu sefer kasko fırmasıyla uzlasmaya gıdıp istedigimiz rakamı alabılırmıyız? bu konuyla ılgılı bızım yapmamız gereken seyler nelerdır?

powERS
02-07-2012, 21:16
Policedeki arac bedeliniz neyse max. Onu alirsiniz arac policede 40 lirsysa neden 38 e fitsinizki policede odemeniz gereken prim 1200 liraydida 1000 yetermi dediler size?

Ses cikmadiysa hasar servisini arayin sorun yardimci olurlar.

Sinan
02-07-2012, 21:34
tabıkı hayır ama duydugum bıldıgım kadarıyla kasko degerının tamamını karsılamaz dıyorlar, 3-5 dusugune verır kasko parayı dıyorlar o bakımdan.

cagri-35
02-07-2012, 21:42
Kasko bedelini genelde vermiyorlar , aracın kasko bedelinden ziyade kaza yapıldığı andaki piyasa bedelinden değer biçerler.

mgnPower
02-07-2012, 21:45
yipranma payi enflasyon klozu ve guncel piyasa degeri uzerinden hesaplayip veriyorlar. policede yazan tutar genelde klozlarla desteklenmisse sifir araclar icin gecerli.

EEE
02-07-2012, 22:27
Bu gece isyapmagecem 30 senedir sigortacilik yapiyoruz ayni zamanda avukatim ufak sirketler kesik atma pesindedir hep.
İsine gelmeyen bir rakam olursa bana ulas cigerini sokerim o sirketin:D

Dayı
13-07-2012, 20:17
durum nedir ?

-CGR-
13-07-2012, 20:48
daha önceden bi kaç kez pert ettiğim için biliyorum :D

şimdi ilk teklifi reddetmeniz avantaj olur size teklif sunmaya devam ederler büyük ihtimal 2. teklifi sunmadan nekadar istediğinizi soracaklardır zaten ama yinede deli deli artış beklemeyin...
aracın kasko bedeli 40.000 ise ve hasar bedeli 46.000 ise kasko size sormadan aracı direk olarak perte çıkartma yetkisine sahiptir sizin aracı onarın deme gibi bir şansınız yok desenizde perte çıkartıcaklar onlar aracı ayrıca 40.000 kasko bedelli bir araçtan perte çıktığında kaskodan 38.000 gibi bir rakam almak mücizevi birşey olur çnkü birincisi sizin poliçe miktarınızı düşüyorlar aracın yıpranma payını düşüyorlar aracın piyasa fiyatına indirgeme gibi bir yetkileri var yasa onları bu alanda koruyor yani büyük ihtimal siz 32-33.000 civarında para alırsınız gibi inş. kat be kat fazlasını alabilirsiniz gönül ister ama ben çok uğraştım beceremedim :)

son bişey daha dosya kapanmasına çok az kaldı diye iyice üzerlerinede gitmeyin mahkemelik olursunuz paranızı 2 yıl sonra alırsınız oda ogünki kasko değeri ve piyasa indirgemesiyle artı avukat masrafları vs. vs. :)