PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PS3 mü XBOX mı ???

Onamdar
03-07-2012, 11:56
Bi konsol almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım ikisi arasında. Genelde FPS FRP oyunlar tercih ediyorum.
Forumlara baktım biraz çok net bi karara varamadım.
Xbox biraz daha fiyat olarak daha uygun ama bilemiyorum. Bir kez alınıcak birşey sonuçta yarın bigün upgrade edebileceğiniz makinalar değil.
Yardımcı olursanız sevinirim

Tugral
03-07-2012, 12:00
ikisinide kullanmıs biri olarak xbox öneririm. Netten oynayacağınız özel oyunlar yoksa. Fiyatı uygun, cracklenmesi kolay oyunlaını netten indirip dvdye yazdır ve oynuna basla. Kolları erişkin insan eline cok daha iyi oturuyor ve kalem pille calısıyor pili bozulursa ugrasmana gerek yok. Kinect özelliği çok başarılı. Forzamı GT mi diye sorarsanda Forza derim tabiki

Kekuti*
03-07-2012, 12:01
PS3 candır ! :)

RottingChrist
03-07-2012, 12:06
ps3 vardı arkadaşımda satıp xbox aldı ama ps3 ün sorunsuz olduğunu söylerdi hep. bende ona kanıp xbox aldım adam gibi oynamak kısmet olmadı.

Ahmet_28
03-07-2012, 12:11
ben sürekli online oynuyorum o yuzden ps3 aldım son derece memnunum.xbox bi kaç kez oynadım arkadaşlarda ama bana tat vermedi.

trgy
03-07-2012, 12:34
Ben arastirmadan etmeden fanboyluk yaptim gittim ps3 aldim,odaya 1150 tl degerinde nadide bi sus oldu:)

Sana tavsiyem xbox alman.

Hee buarada xbox kullaniyorum (:

Oyunlari netten indirip yazdir veya az ve oz oyun oynarim diyorsan orijinal olarak alip oynayabilir,nettede takilabilirsin.

ahk
03-07-2012, 12:36
eğer bluray film izlerim dersen bi player daha almak yerine ps3 al. Onun haricinde her konuda xbox çok çok daha iyi.

KMR2-GT
03-07-2012, 12:37
kesınlık xbox al.ps den cok daha keyıflı.aynı konuyu bırı daha acmıstı arastırıp bakalbılırsın yorumlara

onursumer
03-07-2012, 12:55
İkisininde yeri baska online oynadigin oyun agirlikta olucaksa ps3 en iyisi

Oyuna para vermeyi dusunmuyorsan xbox alip devam :)

Onamdar
03-07-2012, 12:59
sağolun arkadaşlar xbox mantıklı gibi
Özellikle hangi modelini tercih etmeliyim?

Eren G.
03-07-2012, 14:08
Xboxsa tercihiniz yenilenen kasalardan elite veya arcade işinizi görücektir. ama "kesinlikle" revizyon gören kasa almalsınız bu kasanın 3k problemi ve ısıdan kaynaklanan diğer problemleri minimuma indirdiler(Ki xbox alırsanız soğutmasına veya xboxı koyduğunuz yerin hava sirkülasyonu iyi olabilecek bir yere koymanız xboxın fazla ısınmasını önleyecektir). ki sıfır alcaksanız kafanıza takmaya gerek yok sadece ihtiyacınıza göre olan paketi alacaksınız.

Bundan daha önemlisi ps3 veya xboxı suan sıfır almak ne kadar mantıklı ? xbox 7 senesini ps3 6 senesini doldurdu.ve ikisininde 2013 için yeni kasalarının kod isimleri bile ortaya çıktı %90 seneye yeni nesil konsolları görücecz. Bir sene güncelliğini koruyacak xbox veya ps3 e o kadar para vermek yanlış bence. İkinci el tercihiniz olmalıdır. Ki bende xbox alıcaktım ps3 yanına kısa bir araştırmadan sonra vazgeçtim, şuan kelepir ikinci el bir xbox arıyorum.

İki konsol arasından seçim yapmak zor gerçekten. Ben bir karar veremezdim.
Burada en detaylı karşılaştırmayı inceleyebilirsiniz. Ama tabikide karar sizin oynayacağınız oyunları seçip birinde karar kılabilirsiniz. İkisinde de pişman olmazsınız.

http://www.youtube.com/watch?v=fARdxkovMhQ

Onamdar
04-07-2012, 11:40
sağolasın hocam
ama ben sıfır düşünüyorum sonuçta yeni bi kasanın çıkıpta sorunlarının giderilmesi yaygınlaşması filan derken nerden baksan bi 2 3 sene lazım o yüzden kafam rahat olsun sıfır alıyım diyorum
online oyun olayı nasıldır xbox da birde bu kırma olayı nasıl oluyor
kırıldıktan sonra porblem oluyormu.

Berk7767
04-07-2012, 11:47
bol online oynarım dersen ps3 al yok online la işim yok bol oyun oynıyım dersen xbox al cogu oyunda xbox ın grafikleri daha başarılı,joystick daha rahat,kinect iyi güzel ama 2 gün sonra sıkıyor bende ps3 var gayet memnunum ah xbox alsaydım demedim hiç:)

ümitech
04-07-2012, 11:54
bencede ps3 !

enesy
04-07-2012, 12:05
Aynı dertten müzdaribim , konu açmak istemiyodum süper oldu bu iş.

Takipteyim.

Low-Rider
04-07-2012, 12:10
Genelde bu ortamda bu seçim şöyle yapılıyor;

GT5 oynamak isteyen - PS3
Forza Motorsport oynamak isteyen - Xbox

olarak yapıyor seçimini.

RottingChrist
04-07-2012, 12:16
xbox isteyen varsa kinect konslolu ile birlikte satabilirim. sıfır almıştım oynamaya zaman bulamıyorum.

Onamdar
04-07-2012, 12:32
Genelde bu ortamda bu seçim şöyle yapılıyor;

GT5 oynamak isteyen - PS3
Forza Motorsport oynamak isteyen - Xbox

olarak yapıyor seçimini.
benim olay fps ağırlıklı xbox o konuda daha başarılı sanırım

bol online oynarım dersen ps3 al yok online la işim yok bol oyun oynıyım dersen xbox al cogu oyunda xbox ın grafikleri daha başarılı,joystick daha rahat,kinect iyi güzel ama 2 gün sonra sıkıyor bende ps3 var gayet memnunum ah xbox alsaydım demedim hiç:)
kırılınca online oyun oynanabiliyormu xbox da

xbox isteyen varsa kinect konslolu ile birlikte satabilirim. sıfır almıştım oynamaya zaman bulamıyorum.

hangi kasa hdd limi kırılmışmı biraz detay verebilirmisin hocam

RottingChrist
04-07-2012, 12:39
evet kırılmış olanından. aldığım yerde yaptırmıştım.
360 slim diye geçiyor 250 gb. 2 orjinal kol. kinect ve bir sürü oyun var. kutusunda duruyor öylece :)

Spawn
04-07-2012, 12:40
13 yıldır GT oynuyorum , PS3 aldım sırf GT için. yansız yorum yapmam mümkün değil . Fakat şun söyleyebilirim ki 6-7 kişi ring e çıktığın zaman online yarışta arkadaşlarınla , oyunun tadı bambaşka oluyor...

Forza 4 ü de bi kere oynadım cafede yarım yamalak , belki PS ve GT "fanboy" u ( selam turgay :D ) olduğum için bilemem ama kontrolleri çok kötü geldi bana

KMR2-GT
04-07-2012, 12:42
13 yıldır GT oynuyorum , PS3 aldım sırf GT için. yansız yorum yapmam mümkün değil . Fakat şun söyleyebilirim ki 6-7 kişi ring e çıktığın zaman online yarışta arkadaşlarınla , oyunun tadı bambaşka oluyor...

Forza 4 ü de bi kere oynadım cafede yarım yamalak , belki PS ve GT "fanboy" u ( selam turgay :D ) olduğum için bilemem ama kontrolleri çok kötü geldi bana

kardeş ilk basta banada ole geldı ama elın alısınca gercekten cok daha keyıflı oluor.gt yı gercekcı yapacam dıye acayıp zorlastırmıslar forzanın oynanabılırlıgı cok daha ıyı.ve de araçların ses lerı tabıkı.bırebır aynı yapmıs herıfler.e36 m3 surdunnu :D

Spawn
04-07-2012, 12:44
E36 M3 ü boşver moruk , EK9 aldı arkadaş kullan bi şunu diye . 10 dk boyunca düzlükte durdurdum kaldırdım sürekli . vtec açıyo ama sanki içimde açıyo :D ses muhteşem forzada hakaten .

KMR2-GT
04-07-2012, 12:47
E36 M3 ü boşver moruk , EK9 aldı arkadaş kullan bi şunu diye . 10 dk boyunca düzlükte durdurdum kaldırdım sürekli . vtec açıyo ama sanki içimde açıyo :D ses muhteşem forzada hakaten .

hehe:D bıde debrıyajlı oynasaydın felaket oluyor ses ya:D ama forza 3 te vtec acıs 10 kat daha bariz.4 de kısmışlar nıyeyse:)

Enes-x
04-07-2012, 12:54
ben ps3 kullanıyorum.

xbox ı bilmemde ps3 de online sayısı aşırı fazla..

Fps olarak battlefied3 oynuyorum. 24 gün 19 saat online kalmışım , granturismo ve fifa12 yide oynadığım halde :) Ne kadar keyif verdiği konusunda azcık fikir sahibi yapar bu rakamlar :)

xboxında illaki cezbeden yönleri vardır sonuçta insanlar onuda satın alıyor ama ps3 bana göre apayrı bir dünya.

Berk7767
04-07-2012, 12:54
kırılınca online oyun oynanabiliyormu xbox da

Bildigim kadarıyla oynanmıyor direk banlanıyorsunuz en son öyleydi yani bayadır takip etmiyorum:)

Onamdar
04-07-2012, 12:57
ben ps3 kullanıyorum.

xbox ı bilmemde ps3 de online sayısı aşırı fazla..

Fps olarak battlefied3 oynuyorum. 24 gün 19 saat online kalmışım , granturismo ve fifa12 yide oynadığım halde :) Ne kadar keyif verdiği konusunda azcık fikir sahibi yapar bu rakamlar :)

xboxında illaki cezbeden yönleri vardır sonuçta insanlar onuda satın alıyor ama ps3 bana göre apayrı bir dünya.

valla hocam fps de oynanabilirlik olarak xboxs ps3 e göre çok üstün yani xboxun joysticki sanki fps için yaratılmış ama dediğin gibi ps3 ün online networku çok başarılı

Enes-x
04-07-2012, 13:07
valla hocam fps de oynanabilirlik olarak xboxs ps3 e göre çok üstün yani xboxun joysticki sanki fps için yaratılmış ama dediğin gibi ps3 ün online networku çok başarılı

Demek istediğini anlayamadım.Joyistiklerin tasarımı nerdeyse aynı tuşlarıda istediğin şekilde atayabiliyorsun.

Tamamen pratikle alakalı zorluk kolaylık olayı.İlk bf3 aldığımızda arkadaşlarla herkes googleda ps3 e uygun mouse arıyordu :D Şimdi ise sanki mouse çok saçmaymış gibi geliyor , dediğim gibi oynadıkça alışıyor insan.

matthardy
04-07-2012, 13:41
ps3 daha sorunsuz.
xbox'ta heleki fw li ise her açışta lan yakicakmi 3 yeşil ışık yok 3 kırmızı ışık tripleri oluyor.
bu anlattım 3 yıl önce falandı belki çözmüşlerdir.
fw oyunlarda 10 tl sanıyorum.
Ama şunu söylemeliyim grafikler rezil yana yana 2 makinamız vardı ( ps kafede ) gta 4 oynuyoruz biri xbox'da öteki ps3Te arada uçurum vardı.

ben sony'ciyim.
Oyunlarıda ps store'dan kıçımı koltuktan kaldırmadan alıyorum.cd derdide yok.
Gt5 zaten ayrı bir dünya ona birşey demiyorum,dedirtmemde.

son olarak tavsiyem ps3 alıcaksan eski fanlı makina alman yok pahasına satanda biri var : http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/123181-playstation-3-oyunlar.html

HaKo
04-07-2012, 13:44
bende ikiside var, sadece fps oynuyorsan bence 2side berbat, ben hiç zevk almıyorum açıkcası. en iyi PC de mouse la oynamak.

emirarslan34
04-07-2012, 14:15
ps3 ve xbox tercihi için güzel bir rehber yapıcam. o zaman kendin karar verirsin.