Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot mepa muyene kazığı
Aracın 10,04,2012 ilk tescil tarihi
1 tescil tarihi 10,04,2012
Sıkı durun ilk muayene geçerlilik süresi 22-09-2012
Satışdaki arkdaşa artık bunun böyle oldugunu söylüyor ve bana bu resmi gazetede yayınlandı diyor içişleri bakanlığından geldigini idda ettiği bir mail yolladı,sizinle paylaşmak istiyorum işin duayenlerinden bilgi bekliyorum,gelecek cevaplara göre yarın çatışma yaşayacağız :)
Saygılar ...
Muyene yazdığım için üzgünüm affınıza sığınıyorum :(
http://e1207.hizliresim.com/z/3/975uy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Osman Bahadır
03-07-2012, 17:19
Araç ticari mi?
Ticari ise yapacak birşey yok. Heryerde bu şekilde. İthalat veya fabrika çıkış tarihi esas. Eklediğiniz yazıda da bu mevcut. Sizin araç da 2011 9.ay fabrika çıkışlı veya yurda girişli.
Ayrıca fotoğraf boyutunu düzenleyin.
Araç ticari mi?
Ticari ise yapacak birşey yok. Heryerde bu şekilde. İthalat veya fabrika çıkış tarihi esas. Eklediğiniz yazıda da bu mevcut. Sizin araç da 2011 9.ay fabrika çıkışlı veya yurda girişli.
Ayrıca fotoğraf boyutunu düzenleyin.
Boyut tamamdır başkan .
Ruhsatda kullanım amacı hususi olarak yazıyor
araç peugeot partner tepe koltuklu ...
Ben hiç bir araçda sıfır alındıkdan sonra 5 ay sonra tekrar muayene istasyonuna giden birini görmedim :(
Hem ticari hem hususide .
Araciniz ticari her sene muayene olmali
Ote yandan emin olmadan Mepa bayiine agir ithamda bulunmaniz cok nahos olmus
Ticari olarak karalama gibi bir durum soz konusu
Bayii nin herhangi bir hatasi yok gibi gozukuyor..
partner kamyonet normalde 1yıldır muayenesi, uygunluk belgesinin düzenlenme tarihi muhtemelen 22.09.2011 o tarihin üstüne 1 yıl eklerler, satışçının suçu yok abi:)
Boyut tamamdır başkan .
Ben hiç bir araçda sıfır alındıkdan sonra 5 ay sonra tekrar muayene istasyonuna giden birini görmedim :(
geçen sene ağır ticaride çok fazla talep vardı bir yakınım mercedes actros tır aldı eylülde 2010da parasını verdi nisanda anca teslim alabildi eylül 2011de bitiyordu muayenesi:)
Osman Bahadır
03-07-2012, 17:27
Boyut tamamdır başkan .
Kullanım amacının hususi olması farketmiyor maalesef. Araç kamyonet veya panelvan olarak geçiyor. Muayenesi her sene olan ticari panelvan/kamyonet araçlar, doblo, fiorino, partner vs gibi, ilk muayene geçerlilik sürelerinde bu sorunla karşılaşıyorlar. Ve maalesef yapacak birşey yok. Ben de fiorino'da bu sorunu yaşadım. Gerçi bende fark 2 ay.
Ayrıca bayiinin bunda hiçbir etkisi, kazığı veya suçu yok. Tamamen devletin işgüzarlığı.
Araciniz ticari her sene muayene olmali
Ote yandan emin olmadan Mepa bayiine agir ithamda bulunmaniz cok nahos olmus
Ticari olarak karalama gibi bir durum soz konusu
Bayii nin herhangi bir hatasi yok gibi gozukuyor..
Siz resmi gazetede yayınlandımı biliyormusunuz? yada sıfır alınan bir aracı 5 ay sonra tekrar muayene götürseniz ne hissederseniz ?
Hatamız olursa özür dilemesini bilirim :icon_tup:
Ben şöyle düşünüyorum aracı satış yapmışlar plaka çıkmış,alacak olan almamış yada x bir işlem olmuş daha sonra başka bir plakadan bize satıldıgını düşünüyorum,aksi netleşene kadarda böyle düşünüyorum .
partner kamyonet normalde 1yıldır muayenesi, uygunluk belgesinin düzenlenme tarihi muhtemelen 22.09.2011 o tarihin üstüne 1 yıl eklerler, satışçının suçu yok abi:)
Uygunluk belgesinin alındıgı tarih 30-08-2011
Böyle bir olayla karşılaşan olmadımı yada eray'ın teli olan varmı çözerse bu işi o çözer :)
Siz resmi gazetede yayınlandımı biliyormusunuz? yada sıfır alınan bir aracı 5 ay sonra tekrar muayene götürseniz ne hissederseniz ?
Ben şöyle düşünüyorum aracı satış yapmışlar plaka çıkmış,alacak olan almamış yada x bir işlem olmuş daha sonra başka bir plakadan bize satıldıgını düşünüyorum,aksi netleşene kadarda böyle düşünüyorum .
Uygunluk belgesinin alındıgı tarih 30-08-2011
Böyle bir olayla karşılaşan olmadımı yada eray'ın teli olan varmı çözerse bu işi o çözer :)
abi yanlışlık yok o işte araba yatmış birazcık ondan kaynaklanıyor:)
aliburma
03-07-2012, 17:34
Kullanım amacının hususi olması farketmiyor maalesef. Araç kamyonet veya panelvan olarak geçiyor. Muayenesi her sene olan ticari panelvan/kamyonet araçlar, doblo, fiorino, partner vs gibi, ilk muayene geçerlilik sürelerinde bu sorunla karşılaşıyorlar. Ve maalesef yapacak birşey yok. Ben de fiorino'da bu sorunu yaşadım. Gerçi bende fark 2 ay.
Ayrıca bayiinin bundan hiçbir etkisi, kazığı veya suçu yok. Tamamen devletin işgüzarlığı.
aynen. biz de ekip aracı olarak fiorino kullanıyorduk ve yılda bir muayeneye gittik. ruhsata hususi resmi yazdırmak fark etmiyor, araçların hangi standartlarda üretildiği ile alakalı bir durummuş, bu yüzden böyle araçları binek otomobil niyetine almak çokta iyi değil. ayrıca yolda trafik durdurup 100 km ile radara girdiniz derse şaşırma, çünkü kullandığımız şaka gibi de olsa bir kamyonet...
EDIT: benim şu an kullandığım aracın tescil tarihi de benden önceki araç sahibinin satın aldığı tarih olarak görünüyor. tescil işlemlerinde, daha önce birçok ilde Satış Tarihi=Tescil tarihi olarak yazılmış, trafik tescil şb.deki arkadaşların hiçbir zaman önemsemediği bir durum ama bazen böyle sonçlar da çıkarabiliyormuş demek ki...
Aynı araçtan şirketimizde kullanıyoruz.İlk tescil tarihinden 1 sene sonra muayene yaptırdım.Kullanım amacı hususi bizimde.
Osman Bahadır
03-07-2012, 17:37
aynen. biz de ekip aracı olarak fiorino kullanıyorduk ve yılda bir muayeneye gittik. ruhsata hususi resmi yazdırmak fark etmiyor, araçların hangi standartlarda üretildiği ile alakalı bir durummuş, bu yüzden böyle araçları binek otomobil niyetine almak çokta iyi değil. ayrıca yolda trafik durdurup 100 km ile radara girdiniz derse şaşırma, çünkü kullandığımız şaka gibi de olsa bir kamyonet...
Kamyoneti ben ruhsatta panelvan'a çevirttim. Sadece vergi dairesinden bir belge alarak. Tabi ruhsatın da değişmesi gerekiyor. Şu anda hız sınırım bölünmüş yollarda 100'e, otobanda 110'a yükseldi. Otomobil kadar olmasa da kamyonet'tin 85-95 km sınırlarından iyidir. Hız Sınırları (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx)
geçen sene ağır ticaride çok fazla talep vardı bir yakınım mercedes actros tır aldı eylülde 2010da parasını verdi nisanda anca teslim alabildi eylül 2011de bitiyordu muayenesi:)
Tamam onada eyvallah bayinin işine gelmiyor bir daha muayene kim ugraşacak diyor ne bana söylüyor ne muayene ettiriyor ben satış yapıyorum ruhsat çıkıyor ondan sonra salla gitsin yasa var bizim yapacağımız birşey yok diyor,yasanın mına goyim sen necisin demezlermi ? ruhsat çıktıkdan sonramı anlatıyor sansar yasayı ? :)
Ayrıca bayiinin bunda hiçbir etkisi, kazığı veya suçu yok. Tamamen devletin işgüzarlığı.
Bence devlet ve bayinin işgüzarlığı,madem böyle bir işlem var müşteriye araba almadan önce neden anlatılmıyor ? Bayi götürsün günü gelmeden tekrar muayene ettirsin bana sıfır muayeneli bir araç teslim etsin,neden yapmıyor ?vatandaş olarak benmiyim suçlu ? :(
Sakın yanlış anlaşılmasın kimse ile bir derdim tasam yok kırıcı bir laf yazdıysam şimdiden özür dilerim ,amacımız üzümü yemek bağcıyı dövmek değil :)
aliburma
03-07-2012, 17:43
evet, Panelvan'ın yükseltilmiş hız sınırı Kamyonet'inkinden biraz daha fazla, bu yüzden iyi yapmışsın :)
)
Ben siz haksizsiniz veya firma hakli demedimki
Emin olmadan firmalar hakkinda yazilan yazilari herkes okuyabiliyor google da arama yapildigi an cikar ve firma hakli olsa dahi nihayetinde aleyhine yazilmis olumsuz yazilar ticari olarak zedeler firmalari
Yani firma ile baglantim alakam hic yok ama emin degilsiniz bende degilim ama mepa bana kazik atti der iseniz firmayi direkt zan altinda birakmis olursunuz
Gercekten size bir kazik atma durumu var ise sabaha kadar firmayi hep beraber yerden yere vururuz elestiririz
Ya firmanin gercekten hic sucu yoksa ?
Umarim sorunsuz halledersiniz probleminizi kolay gelsin.
Tamam onada eyvallah bayinin işine gelmiyor bir daha muayene kim ugraşacak diyor ne bana söylüyor ne muayene ettiriyor ben satış yapıyorum ruhsat çıkıyor ondan sonra salla gitsin yasa var bizim yapacağımız birşey yok diyor,yasanın mına goyim sen necisin demezlermi ? ruhsat çıktıkdan sonramı anlatıyor sansar yasayı ? :)
Bence devlet ve bayinin işgüzarlığı,madem böyle bir işlem var müşteriye araba almadan önce neden anlatılmıyor ? Bayi götürsün günü gelmeden tekrar muayene ettirsin bana sıfır muayeneli bir araç teslim etsin,neden yapmıyor ?vatandaş olarak benmiyim suçlu ? :(
Sakın yanlış anlaşılmasın kimse ile bir derdim tasam yok kırıcı bir laf yazdıysam şimdiden özür dilerim ,amacımız üzümü yemek bağcıyı dövmek değil :)
belki şu olabilir beklemiş araba satması söylenmesi gerekirmiydi onu bilmiyorum ama diğer işte onun yapabileceği bir şey yok abi maalesef herkes aynı şekilde etkilendi senin biraz fazla olmuş:)
Aynı araçtan şirketimizde kullanıyoruz.İlk tescil tarihinden 1 sene sonra muayene yaptırdım.Kullanım amacı hususi bizimde.
Yasa seni kapsamadı herhalde ? yada araba yurda girer girmez gümrükden siz almışsınız :D
Israrla söylüyorum bence bayinin suçu :icon_tup:
Osman Bahadır
03-07-2012, 17:48
Yasa seni kapsamadı herhalde ? yada araba yurda girer girmez gümrükden siz almışsınız :D
Israrla söylüyorum bence bayinin suçu :icon_tup:
Tamam. Ortada bir mağduriyet var. Ama bunun bayi ile ne alakası var? Trafik tescilde bayinin takipçisine mi soruyor memur "bunun ilk muayenesini ne zamana yazalım" diye? Bayinin yapabileceği hiçbirşey yok. Düzenleme açık. Ha bayiye dersiniz ki ilk muayenesinin yarısı kadar bana indirim yap, veya ilk bakımda o kadar indirim yap, yapabilir. Yerli üretim araçlarda bu sorun çok az oluyor. İthallerde fark artabiliyor.
Ben siz haksizsiniz veya firma hakli demedimki
Emin olmadan firmalar hakkinda yazilan yazilari herkes okuyabiliyor google da arama yapildigi an cikar ve firma hakli olsa dahi nihayetinde aleyhine yazilmis olumsuz yazilar ticari olarak zedeler firmalari
Yani firma ile baglantim alakam hic yok ama emin degilsiniz bende degilim ama mepa bana kazik atti der iseniz firmayi direkt zan altinda birakmis olursunuz
Gercekten size bir kazik atma durumu var ise sabaha kadar firmayi hep beraber yerden yere vururuz elestiririz
Ya firmanin gercekten hic sucu yoksa ?
Umarim sorunsuz halledersiniz probleminizi kolay gelsin.
Sağoalsın lakin şunu tekrar belirtmek isterim ne olursa olsun bana bayi bu bilgiyi vermeliydi onların yaptığı satış kurnazlığı olmuş,burda ne akdar fazla kişi okursa yarın sıfır araba almaya gittiginde bu kazığı yememiş olur inşallah :)
belki şu olabilir beklemiş araba satması söylenmesi gerekirmiydi onu bilmiyorum ama diğer işte onun yapabileceği bir şey yok abi maalesef herkes aynı şekilde etkilendi senin biraz fazla olmuş:)
Farzedelim adam dediğinde haklı,peki bilgilendirmesi gerekmiyormuydu ?
Sağoalsın lakin şunu tekrar belirtmek isterim ne olursa olsun bana bayi bu bilgiyi vermeliydi onların yaptığı satış kurnazlığı olmuş,burda ne akdar fazla kişi okursa yarın sıfır araba almaya gittiginde bu kazığı yememiş olur inşallah :)
Farzedelim adam dediğinde haklı,peki bilgilendirmesi gerekmiyormuydu ?
abi şu an yerinde olmadığım için seni anlayabiliyorum muhtemelen senin yerinde olsam bende farklı bir tepki gösterirdim
aliburma
03-07-2012, 17:52
Firma tarafından, satışa sunulacak araçların toplu olarak ülkeye sokulması, bu uygunluk belgeleri ile alakalı bir durum. adam malı ithal etmiş, listesini ilgili mercilere verip yurda sokmuş. fabrika bayisine arabayı satmış, işin içinden sıyrılmış. satılması için prosedür böyle başlıyor. ondan sonra geçen sürede bayinin arabayı satıp satamaması kendi sorunu. yıl sonlarına yakın her konuda olduğu gibi otomotivde de bazı kampanyalar yapılıyor, neden? Bayi arabayı sattıktan sonra da yük müşterinin omzuna biniyor. bunun için de özellikle yurt içindeki üretilen araçların satılması muhtemel kısmı için evrak düzenleniyor. bir sonraki seneye kalan araçlar sıfır "0" iken birer yaşına giriyorlar. Fabrika öncülüğünde satıcı firmalar kendilerini garantiye almaya çalışıyorlar. aslında güzel bir şey, tek eksiği iplerin yine üreticinin elinde olması. yoksa opsiyonları değişmeyen bir arabayı bir sonraki senenin modeli diye alma ihtimalimiz çoğalırdı. diye düşünüyorum.
Tamam. Ortada bir mağduriyet var. Ama bunun bayi ile ne alakası var? Trafik tescilde bayinin takipçisine mi soruyor memur "bunun ilk muayenesini ne zamana yazalım" diye? Bayinin yapabileceği hiçbirşey yok. Düzenleme açık. Ha bayiye dersiniz ki ilk muayenesinin yarısı kadar bana indirim yap, veya ilk bakımda o kadar indirim yap, yapabilir. Yerli üretim araçlarda bu sorun çok az oluyor. İthallerde fark artabiliyor.
Başkan indirim falan istemiyorum adamların yaptıgı kaşarlığa kızıyorum,bunu neden ben farkettikden sonra anlatıyorlar vatandaş olarak bunumu hak ediyoruz? yanlışlık olabilir adam yanlışlıkda baldızına ......r gece fark edemedim diyor,yanlışlık farklı bizi koyduğu sıfat farklı :)