PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon Beyin Değişikliği

Sert@ç
04-07-2012, 01:04
2006 leon aracımın beyni ne yazıkki 2007lere göre özellikleri kaldırmıyor bende sırf bu özellikler açılsın diye beyin değiştirmek istiyorum ama bilmediğim için sormak istiyorum
Acaba 1.6 motordan çıkan beyin benim 2.0 tfsi aracıma uyum sağlar mı ?
Beyin içindeki yazılımlar tamamen değiş tokuş olduktan sonra bir problem yaratır mı ?

kurtbil
04-07-2012, 01:12
1.6 nın beyni ile tfsi ın beyni aynı değil.Med17 var senin arabanda.

Eyup Duygun
04-07-2012, 21:53
Ecular farkli , ayni olsa immo olayi var bi sekilde onlar falan hepsi tasinir hal olur ancak kurtbil in dedigi gibi farkli.

Sert@ç
04-07-2012, 22:38
Peki benim arabaya uygun beyin hangi vag modellerinde mevcut ?
Şu aralar işi halletmek istiyorum

BARR
08-07-2012, 11:57
BCM mi değiştirmek istiyorsun beyin mi ikisi farklı? BCM donanıma göre farklılık gösterir ekstra özellikler için kullanılır bi-xenon fr desteği vs gibi aracın beyni ise farklıdır.

BCM değiştirebilirsin.

Sert@ç
08-07-2012, 22:51
BCM mi değiştirmek istiyorsun beyin mi ikisi farklı? BCM donanıma göre farklılık gösterir ekstra özellikler için kullanılır bi-xenon fr desteği vs gibi aracın beyni ise farklıdır.

BCM değiştirebilirsin.

Açıkcası neyin değişmesi gerektiğini bilmiyorum...

Istediğim şeyler
Dönüşe duyarlı sis farları
Kumandadan katlanır aynalar

BARR
08-07-2012, 22:54
Tamam sizin değiştirmeniz gereken parça BCM. Üst donanıma sahip aracın BCM sini takmanız gereiyor. Bu özelliklerin alt yapısı yani örnek olarak kumandadan katlanır ayna ıcın morolu ayna tesisatınız vb varsa bcm ile aktivasyon yapılabilir tabiki kodlama ile sonrasında da arıza ışığı vs olmadan kullanılır.

Gokhan43
08-07-2012, 23:17
Central Electronic Control Module (CECM) ya da BCM olarak geçen merkezi elektrik kontrol ünitesi üzerinde yer alır donanımsal özellikler.

Katlanır ayna için BCM değişikliğinden ziyade aynanın altyapı tesisatı olması gerek motoru modülü vs.

Sis farının dönüşlerde yanması da VW'lerde 2008'den sonraki modellerde mevcut Seat'larda bu nasıl bilmiyorum :) +2008 model bir Seat'ta kullanılan BCM parça koduna bakılıp değişiklik yapılabilir.

Sert@ç
09-07-2012, 00:15
Beyin olarak vagcomda benimki 8bit 2007+ olanlar 24 bit olarak gözüküyor...

Tamam sizin değiştirmeniz gereken parça BCM. Üst donanıma sahip aracın BCM sini takmanız gereiyor. Bu özelliklerin alt yapısı yani örnek olarak kumandadan katlanır ayna ıcın morolu ayna tesisatınız vb varsa bcm ile aktivasyon yapılabilir tabiki kodlama ile sonrasında da arıza ışığı vs olmadan kullanılır.
Peki bu bcm dediğimiz parçayı taksak vagcomdan aktive etsek sorunsuz kullanabilir miyiz

Central Electronic Control Module (CECM) ya da BCM olarak geçen merkezi elektrik kontrol ünitesi üzerinde yer alır donanımsal özellikler.

Katlanır ayna için BCM değişikliğinden ziyade aynanın altyapı tesisatı olması gerek motoru modülü vs.

Sis farının dönüşlerde yanması da VW'lerde 2008'den sonraki modellerde mevcut Seat'larda bu nasıl bilmiyorum :) +2008 model bir Seat'ta kullanılan BCM parça koduna bakılıp değişiklik yapılabilir.

Leonların hepsinde katlanır ayna fonksiyonu var hatta 2007den sonraki leonlar vagcom ile kumandadan katlanır aynayı açabiliyor
Aynı şekilde dönüşe duyarlı sisler 2007lerde var

can0001
09-07-2012, 23:32
sertaç farklı konu açmayim dedim belli arakdaşlar bilgili bu konuda arakdaşlar benim araç 2007 model bi-xenon falan var ama bir türlü dönüşe duyarlı sis farlarını aktive edemedim yardımcı olabilirmisiniz?

Gokhan43
09-07-2012, 23:55
sertaç farklı konu açmayim dedim belli arakdaşlar bilgili bu konuda arakdaşlar benim araç 2007 model bi-xenon falan var ama bir türlü dönüşe duyarlı sis farlarını aktive edemedim yardımcı olabilirmisiniz?

Vag Com ile araca bağlanın, 9. Kanal (Central Electronics) açılan yerde Coding'e tıklayıp tekrar açılan ufak pencerede Long Coding Helper'a basın.

Teker teker yukarıdaki Bit'lere tıklayın alttaki yazan kısma geldiğinizde;

Enable "Internal Turn Light Control Algorithm active"

Hemen altında

Enable "Turn Lights via Fog Lights"

Bu şekilde sisleriniz yanar dönüşlerde, ama kısa farlarınız yanıyor olmalı sislerin dönüşlerde yanması için.

can0001
10-07-2012, 00:00
Vag Com ile araca bağlanın, 9. Kanal (Central Electronics) açılan yerde Coding'e tıklayıp tekrar açılan ufak pencerede Long Coding Helper'a basın.

Teker teker yukarıdaki Bit'lere tıklayın alttaki yazan kısma geldiğinizde;

Enable "Internal Turn Light Control Algorithm active"

Hemen altında

Enable "Turn Lights via Fog Lights"

Bu şekilde sisleriniz yanar dönüşlerde, ama kısa farlarınız yanıyor olmalı sislerin dönüşlerde yanması için.

teşekkürler...

Gokhan43
10-07-2012, 00:05
Rica ederim.