PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ana Üniteden Amfi ye RCA Girişi

free-hifi
04-07-2012, 08:30
Arkadaşlar günaydın aklımda bir soru var, Pioneer 3050UB ana ünitem var bunda 2 rca çıkışı var biri stereo ön arka, diğeri sub. Subdan çıkış almadım ilerde sub takarım diye stereodan çıkış alıp 2 çatal kablo taktım, şimdi çatalları takınca 2 kırmızı 2 beyaz oldu bunların amfiye girişi nasıl olmalıdır ben eskiden beri kırmızılar kırmızıya beyazlar beyaza yaparım ama tesisatı çeken çatalları kırmızı beyazlı takmış

bLackModeL
04-07-2012, 08:45
sag ikiyi one bagla sol ikiyi arkaya bagla yada tam tersi .. nası canın isterse

free-hifi
04-07-2012, 08:57
sag ikiyi one bagla sol ikiyi arkaya bagla yada tam tersi .. nası canın isterse

benim bağladığım gibi olursa ayarmı tutturamam sıkıntı ne olur ?

cXe
04-07-2012, 17:18
rca çıkış voltajın tahminen 2Volttur. eğer çatal kablo ile çoklarsanız her uc 1Volta düşer. amfiler sinyali belli bir kat sayı ile güçlendirir mesela 2Voltu hoparlöre 20Volt ile gönderiyorsa 1Voltu 10Volt olarak gönderir, bu nedenle çatal kablo pek önerilmez. 1 takım rca nın sol ucunu çoklarsan çoklanan uçların hepsi sol olmuş olur, aynı durum sağ içinde geçerli tabi :)

bana kalırsa sub çıkışını amfi bağla eğer müzik sesi geliyorsa 2 takım rca çek yok sadece bas sesleri geliyorsa 1 takım rca ile devam edersin

TurboJDM
05-07-2012, 21:09
Arkadaşlar günaydın aklımda bir soru var, Pioneer 3050UB ana ünitem var bunda 2 rca çıkışı var biri stereo ön arka, diğeri sub. Subdan çıkış almadım ilerde sub takarım diye stereodan çıkış alıp 2 çatal kablo taktım, şimdi çatalları takınca 2 kırmızı 2 beyaz oldu bunların amfiye girişi nasıl olmalıdır ben eskiden beri kırmızılar kırmızıya beyazlar beyaza yaparım ama tesisatı çeken çatalları kırmızı beyazlı takmış

4 çıkış yok mu yani? :soru:

HkN
11-07-2012, 11:51
Arkadaşların belirttiği gibi Y kabloda giriş gücü düşecektir.

Ama yinede denemek istersen aynı Mesela 2 beyazın birisi ön diğeri arka olacak. Aynı şekilde kırmızı içinde geçerli :)

free-hifi
11-07-2012, 11:53
Arkadaşların belirttiği gibi Y kabloda giriş gücü düşecektir.

Ama yinede denemek istersen aynı Mesela 2 beyazın birisi ön diğeri arka olacak. Aynı şekilde kırmızı içinde geçerli :)

Bende şu an takılı olan beyazlar beyaza kırmızılar kırmızıya arkadaşın dediği gibi ön arka yaparım bakalım nasıl fark edecek te bir türlü müsait olamadım D:

sword
11-07-2012, 12:44
ön arka ayar yapamassın dıer turlu takarsanda sesı on arka yaparsın fakat stereo dinlememiş olursun sesi