Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta yapılırken yapılan boya yakma hatası
VtecDream
04-07-2012, 18:01
arkadaşlar geçen arkadaş arabasına pasta atarken kaputta kısım kısım yerlerini yakmış bunu düzelmenin çaresi varmıdır ? ben hiç anlamam :) polisaj makinem var ama ne pad ne pasta ne cila yardımcı olabilirmisiniz ? bende aracıma pasta cila yapmak istiyorum pad ve pasta konusunda yardımcı olabilicek varmı ? ve bazı yerlerde çizikler var sulu zımpara kullanılıp düzeltildiğini gördüm. ama şu 1000lik 1400lük zımpara çeşitlerini vs nereden buluruz ?
Zimpara ve sonrasinda pasta yikama ciziklerini duzeltir. Boya yanmasina care yok. Kaput boyana ak malesef
fatihcakin
04-07-2012, 18:41
Sanayilerde oto boya malzemeleri satan dükkanlardan temin edersiniz zımpara, pasta, pad vs. vs.. ama bu iş araba yıkamaya benzemez ki, bak yazık olmuş yakmış boyayı arkadaşınız.Sizin dediğiniz zımparalar çiziklerin durumunu bilmiyorum ama biraz kalın gelebilir... Ayrıca çizik olan bölgeler boyalıysa daha farklı zımparalarda kullanılabilir.
VtecDream
04-07-2012, 18:50
boyalıysa derken ?
Boya yanigina malesef care yok gecmis olsun o yuzden ayni yerde tutmamak gerekli makinayi pek..
fatihcakin
04-07-2012, 19:01
Aracın boyası orjinalse, vernik birazdaha ince ve serttir, yani sonradan bi boya işlemi yapıldıysa vernik kalında olabilir incede ama daha yumuşaktır ona göre bi zımpara kullanmak lazım yani burdan çiziği görmeden size fikir vermek biraz saçma olur...
Makine kolay görünsede ustalık gerektiren bir iştir ne arabalar biliyorum yandı orası burası detailing hevesiyle şimdi isim vermiyeyim.Gecmiş olsun yanmış boyaya birşey yapılamaz.
VtecDream
04-07-2012, 19:19
aynen bende farkındayım ama nedesemde dinletemedim :)
duruma gore duzelebılınır mısal mat goruntu varsa parlatılabılınır fakat boyayı alıp alt yuzey ortaya cıkmıssa rutus yapılması gerekır .burda olsan yardımcı olurdum
Maxiboost
04-07-2012, 20:01
Peki plastikte olusan beyazliklari giderme sansimiz vamidir?
Blackbird
04-07-2012, 20:15
Fıstıkezmesi kullanıp işe yaradığını söyleyenleri duydum. :)
yanık boyaya benimde bildiğim çözüm yok.
emirhan sph
04-07-2012, 21:31
Once rutus boyasini yanik olan yere surun kuruduktan sonra icne zimparayla ustunden gecip pasta yapin. Duzelme ihtimali yuksek.
Silgi kanka
Goki,ZD
Silgi kanka
Goki,ZD
+1905
artı olarak sıcak su mıkrofıber bez ve ovalama.saatlerce.
M U R A T
05-07-2012, 09:56
fön makinesi ile ısıtma ve beyazlığa sebep olan cilayla hafiften tekrar silmede işe yarıyor
VtecDream
05-07-2012, 12:25
büyük birşehirde olsam herşeyimi halledicem ama işte kasaba tarzı bi yer olduğu için burdaki ustalarımız kara düzenden başka bişiden anlamıyor anlayanda anladığını zannediyor.