PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : integra hakkında birkaç soru.

timuçin38
05-07-2012, 09:48
91 model 1.8 otomatik integramın rodajı bittiğinde bir kaç işlem yaptık. 4-1 dc replica headers. 51 lik düz boru, skunk2 megapower son susturucu ve hks mantar filtre.. ben eksozdan aracı bağlattığımda mecburen son susturucuyu orj taktık. bu olaydan sonra aracın yakıtından aşırı şikayetciyim. performansta da aşırı bir düşme oldu. sanırım sebebi son susturucunun orj takılmasından oldu. arabanın boğazını sıkıyorum heralde. emin olmak için bunu soruyorum size :) Skunk2 takılı iken stock vtı ile denediğimizde 3-4 boy civarı arkasından gidiyordum. orj son susturucu takıldıktan sonra gene stock delsol ile denediğimde boy boy fark attı :icon13:
2. sorum ise araç zengin karışım yakıyor. tam ısındığında bile rölantide çalışırken bile eksozdan çıkan kokudan bunu anlayabiliyorum.
3. sorum motor tam ısınmadan gaza hafif ani bassam sert sürsem benzin ibresi hemen düşüyor aşırı derece yakıyor.( 14-15 lt civarı) gerçi sıcakkende bastıgımda gene aynısı oluyor ama soğukken daha fazla. jikle açıktır daha ondan sanırım ama V8 de değil sonuçta buda bu kadar yaksın. bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum :rolleyes:

kRo_bOy
05-07-2012, 09:59
susturucunun içi dolmuş olabilir değiştirin başka bi susturucu takın deneyin

timuçin38
06-07-2012, 09:58
susturucunun içi dolmuş olabilir değiştirin başka bi susturucu takın deneyin

evet aklıma gelmedi değil ama stock halinide biliyorum dolu olacağını sanmıyorum

timucintt
06-07-2012, 10:02
boruların genişletiğin için ve sonradan susturucuyu oem taktıysan inanılmaz sıkar aracın.... son susturucunda giriş ve çıkışlarını 51 yap...

timuçin38
08-07-2012, 16:16
zaten biliyorsun yan duruyor orj susturucu. çıkışıda 2 çatal şeklinde minik boru nerdeyse 45 lik anca gelir. bu dediğini derhal yaptırıp sonucu bildireceğim. bu kadar yakmasıdamı ondan?

timucintt
08-07-2012, 19:01
evet ondan kaynaklanır sıkmasıda fazla yakmasıda.... ;)

timuçin38
09-07-2012, 09:17
evet ondan kaynaklanır sıkmasıda fazla yakmasıda.... ;)

peki saglıklı bir teg şehiriçi kaç lt yakar normal kullanımda.? ben susturucuyu orj takmadan önce uzun yoldaki yakıtı şahaneydi. rodajdayken bunu fark ettim. 90-100 km arası kullanımda 7 lt gibi yakıyordu buda güzel bir değerdi bence 0 motora :) şuan uzun yol ölçme durumu olmadı ama şehir içi tam gaz bastıgında bildiğin benzin ibresi düşüyor gözüün önünde :eek: Peki başka kontrol edeceğim yerler varmı yakıt konusunda?

timucintt
09-07-2012, 22:14
benim eski teg 240.000kmde orijinal motoruydu 9-10 arası yakıyordu şehir içi... şehirler arasıda 6-7litre... dikkat etmen diğer şeylerde subap ayarı bujilerine, boğaz kelebeğinin temizliğine, fitv nin temizliğine kadar hepsi rol oynar yakıtda ve çekişte... tabi düzgün bir egzoz sistemide olmalı aracı kastırmıyacak...

timuçin38
10-07-2012, 09:33
benim eski teg 240.000kmde orijinal motoruydu 9-10 arası yakıyordu şehir içi... şehirler arasıda 6-7litre... dikkat etmen diğer şeylerde subap ayarı bujilerine, boğaz kelebeğinin temizliğine, fitv nin temizliğine kadar hepsi rol oynar yakıtda ve çekişte... tabi düzgün bir egzoz sistemide olmalı aracı kastırmıyacak...

bujiler ve kabloları, kelebek boğazı temizliği ve fitv temizliğini rektefiye olurken yapmıştım. zaten fitv i görsen içler acısıydı :D

BurakYozgat.
10-07-2012, 09:39
bende bişey sormak istiyorum kusuruma bakmayın yeni konu açmak istemedim.. 700km'lik bi uzun yol yaptım bi sorunla karşılaşmadım lakin dün aracı yerine çektim bu sabah aldığımda devirlenirken inanlmaz bi titreme yapıyo sanki alttan bşeyler vuruyo :S boşta giderken yada sabit devirde giderken böyle bi sorun olmuyo anlamadım sebebini bilen yada başına gelen varmı ?