Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko ile İlgili Soru

lucky Jackal
05-07-2012, 21:07
arkadaşlar şöle bi durum var 55.700 tl bedelle kaskolu olan 2003 model 3.30 bmw aracımı sattıktan sonra kaskoyu iptal ettirmedim ve 1 hafta içerisinde 31.150 tl kasko bedeli ile yeni aldığım 2005 model cooper S aracıma zehil yaptırdım,daha önce alacağınız çıkabilir diyen kasko şirketi 1 ay sonra aradı ,fark ödemeniz lazım diyor.

Şimdi kasko bedelinde 24 küsür milyar daha ucuz olan bir arabaya benim nasıl fark ödemem gerekti bi türlü çözemedim,hani aile arabası sattık risk grubu yüksek araba aldık spor araç aldık v.s diycem ama diğer arabada 3.30 Ci,nasıl oluyorda benim borcum çıkıyor var mı bunun bir açıklaması,kasko işleri ile ilgilenen arkadaşlar bir el atabilir mi acaba?

ozgurluk
05-07-2012, 23:41
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.

Eski poliçe ve zeyil yapılmış olan poliçeyi görmeden afaki olarak konuşmuş oluruz ama dilim döndüğünce ve anlayabildiğim kadar yardımcı olmaya çalışayım.

Şöyle bir durum olmuş zannediyorum ;

Sigorta şirketleri teminat vermek istemedikleri markalara fiyat çarpanlarını yüksek çekerek o marka araçlara teminat vermek istemediklerini gösterirler. Nitekim sizin hali hazırda devam eden poliçenizi yapan sigorta şirketi bmw markasına olumlu bir yaklaşım sergilerken, minicooper marka araçlara pek sıcak yaklaşmıyor olabilir. Bu sebeptendir farkın çıkması.

Her sigorta şirketinin risk kriterleri farklıdır. A sigorta şirketi bmw mercedes gibi lüx klasman araçlara uygun çarpan verip ekonomik sınıftaki araçlara yüksek fiyat çekerken, B sigorta şirketi bunun tam tersi bir durum sergileyebiliyor.

Çözüm olarak, acenteniz de başka sigorta temsilciliği varsa zeyilname yapılmış olan poliçenin iptalini yaparak. Geçen yıldan kazanmış olduğunuz hasarsızlık indirimini başka bir sigorta şirketinden teklif girerek (minicooper'a sıcak yaklaşan herhangi bir sigorta şirketinden) bir fiyat baksın. Arada ne oynuyor ne oynamıyor bi bakın ona göre karar verin.

Tekrar söylüyorum poliçeleri görmeden afaki konuşuyorum.

Acentenizle irtibata geçin, en sağlıklı yolu onların göstereceğini zannediyorum.

VW6R
05-07-2012, 23:45
Kasko poliçesi üzerine aracımın plakası yanlış yazılmış ama diğer bilgiler tamamen doğru kasko poliçesinde plaka 07YK000 yazıyor acaba yok demek mi oluyor..
Her hangi bir problem yaşarmıyım kasko lazım olduğunda

Konu kalabalığı olmaması için buraya yazdım. Konu sahibi anlayışla karşılar umarım.

|KaAn|
06-07-2012, 00:38
Kasko poliçesi üzerine aracımın plakası yanlış yazılmış ama diğer bilgiler tamamen doğru kasko poliçesinde plaka 07YK000 yazıyor acaba yok demek mi oluyor..
Her hangi bir problem yaşarmıyım kasko lazım olduğunda

Konu kalabalığı olmaması için buraya yazdım. Konu sahibi anlayışla karşılar umarım.

Sigortanız araç plakası çıkmadan poliçeleştirildiğinden dolayı YK-Yeni kayıt şeklinde çıkmıştır. Sigorta acentenizden herhangi bir bedel ödemeden zeyil yaptırabilirsiniz plaka üzerinde.

lucky Jackal
06-07-2012, 06:56
Sigorta sirketi axa oyak,acentenin demesine gore sistemden oyle cıkıyormus,sizin yaptıgınız gibi bir aciklama yapmiyorlar. %60 hasarsizlik vardi acaba onu yansitmayi mi unuttular? Nedense bi turlu aklim almiyor bu isi,axa oyaktan iki aracinda %60 hasarsizlik ile fiyatina bakabilecek arkadas varmi?

ozgurluk
06-07-2012, 08:24
Sigorta sirketi axa oyak,acentenin demesine gore sistemden oyle cıkıyormus,sizin yaptıgınız gibi bir aciklama yapmiyorlar. %60 hasarsizlik vardi acaba onu yansitmayi mi unuttular? Nedense bi turlu aklim almiyor bu isi,axa oyaktan iki aracinda %60 hasarsizlik ile fiyatina bakabilecek arkadas varmi?

bilgileri gönderirsen yardımcı olmaya çalışabilirim

ozgurluk
06-07-2012, 08:26

bilgileri gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım

darkmoon
06-07-2012, 08:34
axa oyak güzel benim 3 aracım onlardaydı ama geçen sene gittiğimide acentaya bana uçuk rakamlar çıkardılar ne olduda bir senede bu kadar fark oldu dedim doyurucu bir cevap alamadım bende 1 aracımın kaskosunu orda bırakdım çünkü onun değeri normaldi honda jazz diğer iki aracımı alternatif başka bir kaskoya yarı fiyatına yaptırdım.. bu arada kazam falanda yok belirtiyim.

ozgurluk
06-07-2012, 08:46
axa oyak güzel benim 3 aracım onlardaydı ama geçen sene gittiğimide acentaya bana uçuk rakamlar çıkardılar ne olduda bir senede bu kadar fark oldu dedim doyurucu bir cevap alamadım bende 1 aracımın kaskosunu orda bırakdım çünkü onun değeri normaldi honda jazz diğer iki aracımı alternatif başka bir kaskoya yarı fiyatına yaptırdım.. bu arada kazam falanda yok belirtiyim.

Fiyat politikaları günden güne aydan aya değişebiliyor. Hasarınız olmamasına rağmen axa'dan fiyatların yüksek gelmesine şaşırdım. Müşteri skoruna bakıyorlar genellikle, hasarı olmayan bir kişiyse ona göre fiyat veriyorlar diye biliyorum.

Araçların kullanım tipi otomobil mi kamyonet mi ? Eğer kamyonet ise fark çıkabilir.

lucky Jackal
06-07-2012, 08:52
bilgileri gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım
Tam olarak ne lazim size birisi 2003 3.30 ci 5 sene hasarsizlik,digeri 2005 cooper s ona zehil yapildi.farkli bir bilgi lazim ise onuda verebilirim

ozgurluk
06-07-2012, 08:54
Baştan söyleyeyim bazı arkadaşlar ticaret yaptığımızı sanmasınlar. Bunu belirteyim yanlış anlaşılmasın.

O yüzden burdan mesajlaşalım.

Aracının plakasını bi verirmisin görmeye çalışayım ne var ne yok.

darkmoon
06-07-2012, 08:58
Fiyat politikaları günden güne aydan aya değişebiliyor. Hasarınız olmamasına rağmen axa'dan fiyatların yüksek gelmesine şaşırdım. Müşteri skoruna bakıyorlar genellikle, hasarı olmayan bir kişiyse ona göre fiyat veriyorlar diye biliyorum.

Araçların kullanım tipi otomobil mi kamyonet mi ? Eğer kamyonet ise fark çıkabilir.

otomobil hepsi binek..

lucky Jackal
06-07-2012, 09:01
Baştan söyleyeyim bazı arkadaşlar ticaret yaptığımızı sanmasınlar. Bunu belirteyim yanlış anlaşılmasın.

O yüzden burdan mesajlaşalım.

Aracının plakasını bi verirmisin görmeye çalışayım ne var ne yok.
Pm attim...

ozgurluk
06-07-2012, 09:02
otomobil hepsi binek..

İnanın bende şaşırdım, ekranı ve bilgileri görmeden net bir yorum yapamıyorum :)

BosphorusBoys
06-07-2012, 09:13
Olabilir. %60 hasarsızlığı unutmak gibi bir lüksü yok direk çünkü %60 hasarsızlığın üstüne yapar.
aracınızın fiyatı yada herhangi bir şeyi düşmesi kaskonuzundan prim alacağınız anlamına gelmez.
şuanda neredeyse en pahalı kasko çıkan araçlaran biridir. Mini.
ekran görüntüsünü görebilirsiniz yada prim tahhakkuk yazar zeylinin üstünde.

lucky Jackal
06-07-2012, 09:33
Olabilir. %60 hasarsızlığı unutmak gibi bir lüksü yok direk çünkü %60 hasarsızlığın üstüne yapar.
aracınızın fiyatı yada herhangi bir şeyi düşmesi kaskonuzundan prim alacağınız anlamına gelmez.
şuanda neredeyse en pahalı kasko çıkan araçlaran biridir. Mini.
ekran görüntüsünü görebilirsiniz yada prim tahhakkuk yazar zeylinin üstünde.
3.30 ciden fazla cikmasi garibime gitti zaten,24 milyar bedel farki var ikisi arasinda bide.arkadaslar bi baksin bakalim ne cikicak

lucky Jackal
06-07-2012, 11:15
acenteye kavgaya gidicem bilgi lazım günceli :)