Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf Mk1 VR6
scakiroglu
07-07-2012, 12:30
Uzunca zamandır araştırıyorum düşünüyorum Golf Mk1'e 2.8 Golf VR6 Motoru swaplamayı daha doğrusu bunu ehliyeti alınca yapmayı ama erken de olsa araştırmalara başladım.. Bu konuda sizlerin de görüşlerinin alabilir miyim? Nasıl bakıyorsunuz bu fikre ?
scakiroglu
07-07-2012, 19:13
arkadaşlar yok mu yardımcı olacak fikir verecek bir şey dicek kimse :(
Uzunca zamandır araştırıyorum düşünüyorum Golf Mk1'e 2.8 Golf VR6 Motoru swaplamayı daha doğrusu bunu ehliyeti alınca yapmayı ama erken de olsa araştırmalara başladım.. Bu konuda sizlerin de görüşlerinin alabilir miyim? Nasıl bakıyorsunuz bu fikre ?
bız bunu mk2 ye dusunuyoruz aslındaa
Trance-R
07-07-2012, 19:46
VAG'cı daha tecrübeli-engin arkadaşlar var ama ben yinede yardımcı olmaya çalışayım.
mk1 VR6 ikilisi , gerçekten hoş sonuçlar verir.
fakat , bu araç şehiriçinde günlük kullanıma pek uygun olmaz gibi.
yüksek maliyetli bir iş bu , VR6 motoru bulmak - sağlam şaside bir MK1'e koymak , tesisatı , şanzımanı , frenleri , ön takımı , aktarma organları ... gibi daha bir çok ilgili parçada geliştirme yoluna gitmeniz gerekecek.
MK1'de yılına göre olan motorlar ve o motorlara göre diğer parçalar mevcut.
ha imkansız değil , güzel proje olur ...
maliyeti şuan tasarlayamadım :) ama 20bin TL diyebiliriz en az ...
benim görüşüm olarak , şunu şunu şöyle yap demeyeceğim :)
hayalin - gerçekleştirmek istediğin şey üzerinde bilgi vermeye çalıştım.
sevgiler.
Bu konu sana yardımcı olur :)
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/23302-golf-2-18gti-vr6-swap.html
çok uğraşıldı emek verildi :)
tdipower
07-07-2012, 20:20
vr6 swaplayabilirsin çok zor değil. stock motor bile hafif kasayla harika yürüyor
motor temini konusunda yardımcı olurum vr6 v5 1.8t tdi her motor hazırda var
mechanic
07-07-2012, 21:46
1.8t şanzımanıyla mk1e girer mi? sağlam soru değil mi :D
tdipower
07-07-2012, 22:27
1.8t şanzımanıyla mk1e girer mi? sağlam soru değil mi :D
gayet rahat sığar şanzıman kulağı denk gelir motora ufak bir kulak yapmak gerekiyor
kardeşim muhtemelen çalışmıyorsun, baban sana bakıyor. Bu iş için eğer sanayide sağlam tanıdığın yoksa; sana garajını açacak; motorunu kaportanı toplayacak ve bilgisi tam olmayan birileri yoksa bu iş herşeyi ile en az 30.000tl'ne maal olur.
2. olarak bu araca yasal yollardan binmen bu kanunlarla imkansıza yakın. Yine tanıdığın ve peygamber sabrın olması lazım.Kanına göre aracın üzerinden kaç cc hacminde motor çıkarırsan o kadar hacimde motor koyacaksın ne eksik ne fazla. MK1'in benim bildiğim 1.8 motoru bile yok. Olursa Mk2'ye 1.8t koyar biraz turboyla oynar çip falan derken 300hp alırsın. Vr6 yasal olarak imkansız. Mk3 Vr6 Tr'de zaten 5 tane galiba.
Hea bunları hallederim diyorsan;Önce mutlaka ama mutlaka temiz şaseli çürüksüz bir Mk1 bulacaksın sonra şaseni güçlendirecek; aldığın motoru açıp bi bakım yapacak bir usta bulacaksın. Komple herşeyin değişecek yürüyen VR6 olcak şanzuman da :)
İşin özü babanın cüzdanı kalın mı ve çok fazla derecede zamanın ve sabrın var mı kardeşim_? :) aklında ne varsa sorabilirsin :)
scakiroglu
08-07-2012, 08:52
VAG'cı daha tecrübeli-engin arkadaşlar var ama ben yinede yardımcı olmaya çalışayım.
mk1 VR6 ikilisi , gerçekten hoş sonuçlar verir.
fakat , bu araç şehiriçinde günlük kullanıma pek uygun olmaz gibi.
yüksek maliyetli bir iş bu , VR6 motoru bulmak - sağlam şaside bir MK1'e koymak , tesisatı , şanzımanı , frenleri , ön takımı , aktarma organları ... gibi daha bir çok ilgili parçada geliştirme yoluna gitmeniz gerekecek.
MK1'de yılına göre olan motorlar ve o motorlara göre diğer parçalar mevcut.
ha imkansız değil , güzel proje olur ...
maliyeti şuan tasarlayamadım :) ama 20bin TL diyebiliriz en az ...
benim görüşüm olarak , şunu şunu şöyle yap demeyeceğim :)
hayalin - gerçekleştirmek istediğin şey üzerinde bilgi vermeye çalıştım.
sevgiler.
öncelikle verdiğin bilgiler açısından çok teşekkür ederim abi, evet dediğin gibi bir çok parçayı geliştirip üzerinde oynucaz her şeyi bitirdik diyip yola çıkcaz bir aksilik çıkcak tekrar başlıcaz :) evet tahminen de maliyet dediğiniz civarların üstüne de çıkabiliyor bakalım artık hayırlısı kısmet :)
abf koyarım ben olsam :))
scakiroglu
08-07-2012, 08:55
Bu konu sana yardımcı olur :)
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/23302-golf-2-18gti-vr6-swap.html
çok uğraşıldı emek verildi :)
hemen neyi var neyi yok okumaya başlıyorum abi :)
scakiroglu
08-07-2012, 08:56
abf koyarım ben olsam :))
bildiğim kadarıyla abf seat'ın dohc motor versiyonu gibi bir şeydi tabii yanılmıyorsam abi :)
scakiroglu
08-07-2012, 08:57
vr6 swaplayabilirsin çok zor değil. stock motor bile hafif kasayla harika yürüyor
abi şimdiden çok teşekkürler seninle irtibata geçicem bazı şeylerin startını verdikten sonra :)
scakiroglu
08-07-2012, 09:03
kardeşim muhtemelen çalışmıyorsun, baban sana bakıyor. Bu iş için eğer sanayide sağlam tanıdığın yoksa; sana garajını açacak; motorunu kaportanı toplayacak ve bilgisi tam olmayan birileri yoksa bu iş herşeyi ile en az 30.000tl'ne maal olur.
2. olarak bu araca yasal yollardan binmen bu kanunlarla imkansıza yakın. Yine tanıdığın ve peygamber sabrın olması lazım.Kanına göre aracın üzerinden kaç cc hacminde motor çıkarırsan o kadar hacimde motor koyacaksın ne eksik ne fazla. MK1'in benim bildiğim 1.8 motoru bile yok. Olursa Mk2'ye 1.8t koyar biraz turboyla oynar çip falan derken 300hp alırsın. Vr6 yasal olarak imkansız. Mk3 Vr6 Tr'de zaten 5 tane galiba.
Hea bunları hallederim diyorsan;Önce mutlaka ama mutlaka temiz şaseli çürüksüz bir Mk1 bulacaksın sonra şaseni güçlendirecek; aldığın motoru açıp bi bakım yapacak bir usta bulacaksın. Komple herşeyin değişecek yürüyen VR6 olcak şanzuman da :)
İşin özü babanın cüzdanı kalın mı ve çok fazla derecede zamanın ve sabrın var mı kardeşim_? :) aklında ne varsa sorabilirsin :)
abi öncelikle babamla birlikte çalışıyoruz şu an ama okul başlayınca işlerden uzak kalıyorum zaten kış sezonu otomotiv işi var ona ağırlık veriyoruz.. Allah'a şükür sanayide tanımadığım etmediğim insan yok,işimiz gereği neredeyse hepsiyle çok samimiyim, bir de 3-5 tane cankuş var ne dersem yaparlar kırmazlar beni, öncelikle sizden ve daha sonra onlardan yardım alıcam inşallah :) Yasal yollardan halledebileceğimi de pek sanmıyorum abi tanıdık var biraz ama ben gidip adamdan benim arabamı trafiğe çıkarıver diye ricada bulunamam ki :confused: fazla derecede zaman ve sabır sorun değil beklicem, göze aldım çünkü bir çok şeyi abi :)
bu arada senin dediğin 1.8t swapta kafamı kurcalıyor bak şimdi
3 kasa gti motoru 4 silindir iyidir boş ver 6 yı :D bende 3 kasa gti var sonradan yapma e30 3.28 u geçiyo ki mk1 hafif
scakiroglu
08-07-2012, 16:34
3 kasa gti motoru 4 silindir iyidir boş ver 6 yı :D bende 3 kasa gti var sonradan yapma e30 3.28 u geçiyo ki mk1 hafif
hadi ya :D abi bak yeni fikirler de gelince içim kıpır kıpır oluyor
scakiroglu
13-07-2012, 09:51
abi fiyat ne kadar vr6 ve 1.8t için