Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : peugeot bipper 1.4 hdi nasıldır?

timuçin38
08-07-2012, 16:26
çalıştığım yerde 0 dan beri 2012 75 hp bipper kullanıyorum. 2 adet alındı bu araçtan. diğer araçta turbodan ıslık sesi gelmeye başladı servise gitti ilk sorun yok dediler. aradan 2000 km civarı geçtı düdüklü tencereye döndü araç resmen. servis tekrarı olduktan sonra turbo sökülerek fabrikaya tamire gitti ve sorun çözüldü. performans kaybı pekte yok. ama benim bindiğim araçtaki gibi tork hissettirmiyor. o aracın vitesi ve debriyajı kazık gibi. 2 side aynı tarihte alınan araçlar ama fark epey var. o araçta gaza basıp çektiğinde motorun sarsıntısını hissediyorsun. 0 dan beri bu sorun vardı. sanki 131 kullanıyormuş gibi. Gaza bastığında da aynı sorun oluyor. benim araçta ise gazı bırakınca sakin bir devir düşüşü var ama o araçta öyle değil. bu araçlar şuan 15,000 km cıvarı şuan daha. Merak ediyorum sizde neden böyle sorun olmuş olabilir?

emre_
08-07-2012, 16:39
Araclar kullanan kisiye gore kendini sekillendirir ikisinide tek surucumu kullaniyor

timuçin38
09-07-2012, 09:15
yok 2 aracı 2 şoför kullanıyor. biri benim diğeride kendini iyi kullanıcı sanan biri :) rodajı falan o aracın düzgün yapıldığını sanmıyorum zaten. ama turbo arızası kullanımdanmı oldu yoksa cidden fabrika hatasımı?

emre_
09-07-2012, 09:29
büyük ihtimal kullanımdandır diye düşünüyorum bizdede nemo vardı ben 60 k km kullandım en ufak sorun yoktu benden sonra bizimkiler girdi işin içine önce gidip vurdular sonra debriyaj dağıttılar onlardan sona volan gitti turbo gitti cooler delindi taşıyıcıyı eğdiler vs :D aarabanın halini görsen acırdın onu verip sıfır nemo aldık tekrar şimdik kuzenimle biniyoruz maşallah :D
rodajda önemli arabaya nasıl davrandığında :)

darkmoon
09-07-2012, 09:42
bizim şirketede nemo olanı var bunun 2-3 kez sürme fırsatım oldu bizimkine çalışan arkadaşlardan biri sürerken birde sağ önden vurmuşlar çamurluk falan değişdi çok pahalı parçaları 2 bintl masraf çıkartmışlardı fiorino çok daha mantıklı..

huseyinturk
19-07-2012, 08:08
şirket araçlarının kaderi bu. Bizdede doblo var 2 tane benim kullandığım 87.000deydi ben aldığımda 2 ay oldu sorun yok.Öbür araç 40.000 lerdeydi debriyaj baskı balata, üst merkezi değişti geçen hafta :D

krm106
19-07-2012, 08:12
Yaklaşık 1 Yıl Boyunca Bipper Kullandım Herhangi Bir Sorun Yada Sıkıntı Yaşamadım. Arkadaşların Dediği Gibi Şirket Aracı Olarak Aşağı yukarı 15 tane falan araç vardı İçlerinde En iyi yürüyen Benimkiydi. + Yakıt Sarfiyatı Olarak En az Yakanda Benimkiydi.. Kullanmadan Kullanmaya Fark var.
Sen KEndi Aracınmış gibi kullanırsın Başkası Şirket Arabası Diye Kullanır Bu işler Böyle :)