PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda s2000 e akü tavsiyesi ...

onurbahattin
09-07-2012, 10:21
slm arkadaşlar geçen ay yurt dışına çıkmıştım araba 15 gün yattı geldiğimde arabada hiç bir tık yoktu,sonra 14 gün de şehir dışına çıkmıştım geldiğimde yine akü dibine kadar boşalmış,akücü bu 45 lik varta batarya dedi 60 lık takmak gerek dedi oraya uyan bulamadık ,bir arkadaşımı aradım tesisat varmı dedi arabada evet dedim anfi çekebilir dedi 60 lık alsanda aynı şey olacak aküyü çıkart dışarda şarj ettir tak yatarken araç 2 yada 3 günde bir 5 10dk çalıştır dedi ,
not:akü daha 3 aylık , ölçtürdüm sağlam araç dinomosunuda ölçtüdüm oda sağlam

aküyü değişmelimiyim ,değişmeliysem kaçlık ve hangi marka almalıyım saygılar...

ChtArdARSL
09-07-2012, 16:42
60 amper dar aku alıcaksın buyutmek ıstersen Vartanın Yuasanın var tafsıye derım.. Hondalar genllıkle ınce aku kullanıyor oyuzden buyukler olmuyor

onurbahattin
09-07-2012, 21:39
60 amper dar aku alıcaksın buyutmek ıstersen Vartanın Yuasanın var tafsıye derım.. Hondalar genllıkle ınce aku kullanıyor oyuzden buyukler olmuyor

yani 60 amperlik alsam akü bitme sorunu ortadan kalkarmı,daha uzun gidermi 45 liğe göre ?benim kaygım yalandan yere akü almamak işe yararsa alim diyorum ?

ugur_EN_
09-07-2012, 21:51
aküyü değiştirmenize gerek yok değiştirseniz bile şehir dışına veya uzun süre binmeyecekseniz aracınıza kutup başının + kutbunu sökünde bırakın akü bitmez en azından...

0M42
09-07-2012, 22:01
Çözümü yanlış yerde arıyosunuz 15 gün beklemeyle sağlıklı bir akü zaten bitmez.Aracınızda kaçak var uzun vadede akünüzü bitiriyor.

Enes-x
09-07-2012, 22:06
Hemşerim 15-20 günü bırak 30 günde bile sağlam akü bitmemesi lazım.Bence mutlaka akım çeken birşeyler var, araçta müzik sistemi veya alarm varsa olabilir.

Hondanın en sevdiği marka yuasadır..Benim ilk aküm 6 yıllıktı ve elimden düşürüp patlatmasam hala kullanıyor olacaktım.Tekrar yuasa aldım aracımın 15 günde yattığı oluyor 30 günde üstelik anfi ve alarmımda var fakat hiçbir problem yaşamadım.Değiştirmek istiyorsann yuasadan şaşma,yetkili servistede bulabilirsin.

onurbahattin
09-07-2012, 22:14
herkese teşekkürler ,varsayalımki kaçak var bunun nerden olduğunu nerden anlayacağım arkadaşlar ? araçta alarmda var ses sistemide ben onun elektriği çekeceğini düşünüyorum ... birde yuasa nın 60lığınımı alayım ? şuan aracın orjinali ve üzerindeki 45lik ...

ates
09-07-2012, 22:14
Hemşerim 15-20 günü bırak 30 günde bile sağlam akü bitmemesi lazım.Bence mutlaka akım çeken birşeyler var, araçta müzik sistemi veya alarm varsa olabilir.

Hondanın en sevdiği marka yuasadır..Benim ilk aküm 6 yıllıktı ve elimden düşürüp patlatmasam hala kullanıyor olacaktım.Tekrar yuasa aldım aracımın 15 günde yattığı oluyor 30 günde üstelik anfi ve alarmımda var fakat hiçbir problem yaşamadım.Değiştirmek istiyorsann yuasadan şaşma,yetkili servistede bulabilirsin.

aaa enes abi sen samsunlumuydun ben ates hatırlarsın belkı hondasquaddan bence 60 lıkta koysan akım ceken bıseyler varsa farkeden olmayacaktır tesısatı duzeltın bence

onurbahattin
09-07-2012, 22:44
ben anlamadım gerçekten ,alarm ve anfiden sanırım ,kaçak varsa nereden anlayacağım kaçak olduğunu ,nereden olduğunu ?

06KrL06
09-07-2012, 23:07
Akü ve Şarj sağlamsa kaçar vardır.Kaçak olup olmadığını elektrikçiye götürüp test ettireceksiniz cihazla ya da direk kontrol lambasıyla bile test ederler.Akünün eksi kutubunu söküp kontrol lambası bağlarlar sonra araç uyku moduna geçinde eğer kontrol lambası yanarsa veya değerler olması gerekenden fazla çıkarsa kaçak vardır.Kaçak aramakda sıkıntılı biraz tek tek bakılması gerekiyor.Bizde w211 e320 vardı oda 6-7 günde aküyü boşaltıyordu gaz beyninde kaçak varmış ama daha çok modüllerde kaçak oluyor.Ama kesinlikle aracınızdan anlayan işin ehli bir ustaya götürün.

onurbahattin
10-07-2012, 10:12
Akü ve Şarj sağlamsa kaçar vardır.Kaçak olup olmadığını elektrikçiye götürüp test ettireceksiniz cihazla ya da direk kontrol lambasıyla bile test ederler.Akünün eksi kutubunu söküp kontrol lambası bağlarlar sonra araç uyku moduna geçinde eğer kontrol lambası yanarsa veya değerler olması gerekenden fazla çıkarsa kaçak vardır.Kaçak aramakda sıkıntılı biraz tek tek bakılması gerekiyor.Bizde w211 e320 vardı oda 6-7 günde aküyü boşaltıyordu gaz beyninde kaçak varmış ama daha çok modüllerde kaçak oluyor.Ama kesinlikle aracınızdan anlayan işin ehli bir ustaya götürün.

anladım kardeşim ozaman ben servise gittiğimde baktırayım dediğin gibi bu araba herkese elletilmez çok saol ...

ilovedrifting
10-07-2012, 10:44
Yiğit Akü - Dar 60ah ;)

ilovedrifting
10-07-2012, 10:58
anladım kardeşim ozaman ben servise gittiğimde baktırayım dediğin gibi bu araba herkese elletilmez çok saol ...
Aynen arkadaş ne yaptığını bilmeyen kendine usta diyen kasaplara araba teslim edilmez.Misal adam Ankara nın göbeğinde oto mizik sistemi işi yapıyor daha teybin sağını solunu doğru bağlayamıyor.
Bir örnek daha vereyim alakası yok ama ben çok darlanıyorum böyle işlere. Adamın biri mercedesini ustaya bırakıyor düşük olan ön tarafın normal haline getirilmesi için.
Usta bi tarafa lastik takoz koyup indiriyor araba viraj demirinin etkisiyle düz duruyor ve usta tamam araba düz oldu deyip diğer tarafa takoz koyma gereği görmüyor. Ustayı arkadaş uyarıyor ustam diyor viraj demiri tutuyor arabayı o yüzden düz duruyor araba demir şu an kasmış vaziyettedir diyor. Usta ne alakası var olur mu öyle şey tamadır bu diyor.

Bu ustaya daha ne diyeceksin arkadaş.

wolrath
10-07-2012, 11:06
60lık yeni nesil inci ya da baska bır markanın ıyı bır akusunu tak.

japonlar aku ozurlu. s2k ve yrv de cük kadar akuler vardı. 4lu yakıp arabayı bırakamazdım yahu :)

*60lık takmak ıcın ufak bı operasyon gerekıyor.alt kabına sıgmıyor felan ama ıyı bır elektrıkcı halleder.kafan rahat bınersın :icon_tup:

onurbahattin
10-07-2012, 12:42
evet arkadaşlar bir baktırıcam serviste olmadı kaçak falan yoksa 60 lık taktırıcam ...