PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ecotech 1.4 hava filtresi ?

BATAK-RC
09-07-2012, 22:04
Arkadaşlar Opelin bazı motor çeşitleri hava filtresinden ses çıkarmıyo diye duydum acaba 1999 model corsa 1.4 ecotech'lerin sesi nasıldır hangi marka filtreleri önerirsiniz buna birde boğaz kelebeği çok kirli motorda 104 bin.de acaba carbon clean uygulaması boğazı temizlermi yoksa çıkartıp sanayidemi temizletmek daha sağlıklı ? saygılar..

Chn53
09-07-2012, 22:40
komple emme manifoldu ve kelebeği söküp temizletin.

metal boru ve küçük bi filtre kullanırsanız ses alırsınız. filtrenin soğuk hava alacağından emin olun :)

BATAK-RC
09-07-2012, 22:53
aracı yeni aldım daha aönce bir bayan kullanıyomuş bizde öğrenci arabası diyerekten aldık hiç istemezdim küçük motorlu bir aracım olsun :) 2 hafta önce akl lpg kiti takıldı takılırken manifold ve kelebeğe baktık özellikle kelebek çok kirli. yolda giderken bazen teklemeler oluyor mesela devirli kullandıktan sonra yavaşlayıp devirsiz kullanırken özellikle teklemeler artıyor bence bujilerden ama göstermek lazım. Arabayı yavaş yavaş görsel olarak değiştirmeye başladım ama öğrenciyiz sonuçta nakit sıkıntılı :D daha önce 8v 206 vardı bu ona göre çok iyi yürüyo :) 1.4'e göre çok tatmin edici filtre için zaten orjinal bi soğutma borusu kendinde var direk filtre koysam soğuk çekicek sizlerin bu model için önerileri varmıdır

Chn53
09-07-2012, 23:12
kelebek ve manifoldu temizlettir , bujileride değiştir problem kalmaması lazım.

orj yerden çok soğuk hava gelmez ama hiç yoktan iyidir :)

simotanın küçük filtreleri var , fiyatlarıda uygun :)

BATAK-RC
09-07-2012, 23:18
peki bu carbon clean olayını yaptırsam bu km'de hissedilir bi fark yaşarmıyım gerekirmi yaptırmak transit'e yaptırmıştım çok fark etmişti ama o sonuçta turbo dizel kurumu daha fazla bilgiler için çok sağolun :)

ofli
09-07-2012, 23:39
Egr temizlettir aracina oyle kucuk motorlu felan diye dusunme aracini corsa gsi la tek farki krank ve piston hemen stroke edebilirsiniz neyse daha yolun basindasiniz ilerde yapmak isterseniz yardimci olurum su haline mantzel le yazilim yaparsaniz da gayet tatminkar oluyo ben 1.4 haliyle 107 hp almistim

Ö.mert
20-10-2012, 23:57
1.4 astramda aem kullanıyorum sesinden ve ve performansından cok memnunum tavsiye ederim.

roo
23-10-2012, 15:26
Carbon clean dan çok birşey bekleme, o şekilde çözülmesi gereken bi problemle karşı karşıya olsaydın LPG montajını yapan kişi seni yönlendirirdi.
Egr nin kirli olması performansını olumsuz yönde etkilemez veya rolentini, sadece geri dönüşüme aldığı gaz miktarı düşer buda çok önemli değil belki %1yakıt artışı.
Araban eşşek değil, valf sayısı ve kilosundan ötürü seri araçlar sınıfında sayılır.
Arkadaşın dediği gibi emmede üst kısımda Mantzel alta X16XE koyarak güzel değerler alabilirsin fakat LPG den anladığım kadarıyla yakıt tasarrufu istiyorsun ayrıca senin sorun SES.
Yapabileceğin en güzel şey ince etli kalın çaplı bi boru ile küçük çaplarda bi filtreyi farın arkasına olabildiğine yakın bi şekilde monte etmek