Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti elektrik problemi
arkadaşlar merhaba,
geçenlerde aracımın sol davlumbazı düştü ve ben yaklaşık 20 25 km o halde gitmek zorunda kaldım.
giderken önce göstergelerin ışığı söndü daha sonra ön farlar arka stoplar gitti göstergeler gitti ve en son eve yaklaştım fakat tam eve varamadan araç stop etti ve çektim.
ertesi gün baktığımda sigorta kutusunun kabloları tekere sürtmeden dolayı kablolar erimiş kısa devre yapmış sigortalar atmış kabloları güzelce tamir ettik sigortaları değiştirdik far stop gösterge ile ilgili problemler kalmadı fakat aracıda çalıştıramadık sigorta kutularında atmış birşey gözükmüyor atanlarıda değiştirdik zaten fakat marş basıyor ama araç çalışmıyor neden yapabilir bana benzin pompasına elektrik gelmiyormuş gibi geldi rölelerde vs arıza olabilirmi veya beyin ile ilgili birşeymidir nasıl anlarım veya işi bilen çamlıca tarafında gösterebileceğim biri varmıdır?
şimdiden teşekkürler
demircan
10-07-2012, 08:34
slm bana sorarsan kendinide ustanıda sitrese sokma bir arkadaşdan rica et deneme yanılma yoluyla devam et yada çıkma yedek parça dene çıkmacılarda bu araçlara çok parça var.bu arada pompa basmıyomu sesinden belli olur
ya çevremde 106 gti ı olan bir arkadaşım yok desem :)
kontağı çevirince pompada hiç bir hareket ses cıkmıyo benden ondan kıllandığım için pompamı diye düşünüyorum
okankrgz
10-07-2012, 16:34
pompaya elektrik gidiyor mu önce bunu anla, belkide pompa sağlamdır?
beynin altında benzin pompa rölesi var..birisi kontağı çevirsin ( açsın ) sende elinle röleyi tut..röle tık ediyorsa sağlamdır..darbe sensöründen de yapabilir..aslında işinde iyi olan bir elektrikçinin bakması lazım :)
Eğer denemediysen, kaputun altındaki sağ kısımda kalan kırmızı düğmeye bir basmayı dene. Araç kaza yapınca veya sigortaları attırınca yangın ihtimaline karşın o kırmızı düğme yukarıya doğru atabiliyor.
akşam benzin pompasına direk elektrik verdik çalıştı benzin rölesinden yapabilir diye düşünüyorum daha öncede aynı olay başıma gelmişti röleyi değiştirince çözülmüştü gene ondan diye düşünüyorum başka bir önerisi olan varsa söylerse sevinirim.
Geçmiş olsun..benzın pompasının sesını duyabiliyormusun..eğer ses gelmıyorsa pompaya giden elektrık sıstemınde sıkıntı olabilir yada pompada da olabilir
Geçmiş olsun..benzın pompasının sesını duyabiliyormusun..eğer ses gelmıyorsa pompaya giden elektrık sıstemınde sıkıntı olabilir yada pompada da olabilir
Yok abi benzin pompasina direk elektrik verince calisiyor sadece
benzin pompasını dışardan besleyerek denediğinde motor ve diğer tüm aksamlar çalışıyor mu?
tabiki benzin pompasını besleyince motor çalışıyor
ama benzin rölesini aldım taktık gene calısmadı arac sorun baska birseyden sanırım yarın pompaya direk elektrik verip ustaya götürecegim sanırım
o zaman beyini söküp bir tamirciye götürmen yeterli. pompa kontrol çıkışı yanmış gibi görünüyor. benzer bir sorunu olan 106yı bu şekilde onarmıştık.
Kirmizi dugmeye bastin mi?
Kirmizi dugmeye bastin mi?
kirmizi düğme darbe ile alakalı..
darbe olmazsa durduk yerde o switch kapanmaz.
kirmizi düğme darbe ile alakalı..
darbe olmazsa durduk yerde o switch kapanmaz.
Tamam da 106'larda nadiren de olsa, çukura girince bile o switch devreye girebiliyor.
Tamam da 106'larda nadiren de olsa, çukura girince bile o switch devreye girebiliyor.
çok sert düşünce olabiliyor doğru, benim 206 da başıma geldi 1 kere, ama burda sürtünmeden dolayı erime var, belkide muhtelif yerlerde kısa devre,
darbe olsa bir anda dururdu araba
O düğmeye basın evet, ben bir abimin arabasında araç çalışmıyorken içinde öyle takılıyordum kendimce vites falan atıyordum.. arabayı geri çek dedi, marş bastım çalışmadı, 2 gün yattı öyle.. meğerse o kırmızı düğmeyi pedalların oraya almışlar ben de sert basınca debriyaja ona şey etmişim :D