Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper için sistem yardımı...
Yakın zamanda aracımı değiştirdim ve eski sistemimin üzerine koyarak cooper a güzel bir sistem yapmak istiyorum.
Elimdeki parçalar
Focal Access A1 165
Kicker Comp 15
amfi olarakta Audio System f4-600
kullanmaktayım.
1) Access A1 leri arkaya koymayı düşünüyorum. İlk sorum önlere hangi componenti tavsiye edersiniz.
2) Kicker'ı çok büyük protlu bir kabinle kullanıyordum fakat memnun değildim uğultu yapıyordu düzelmesi için ne tavsiye edersiniz.
3)Amfi yeni bir component takımı alınca yetmiyor ek olarak bir bas amfisi almak istiyorum comp 15 için ne önerirsiniz.
NOT: Bütçem çok değil maksimum 900-1000 TL
önerilerinizi bekliyorum çok teşekkürler
Germanian
10-07-2012, 01:18
mono amfi alınacaksa m.acustic tavsiye ederim fiyat kalite orantısı olarak çok iyi.
aynı sub u ben kullanıyordum eskıden sıstemım farklıydı dıodumkı bu ne bıcım bı subdur lanet olsun dıe ama sımdı memnunum tek dezavantajı kabınının lıtresı bagajda yer bırakmıo bana bagaj tavan sacından ıcerıye gırmıyor mecbur kapagın agzında duruyor .suan ıstedıgım gıbı caldırıyorum subu.
duzgun anfı ıle sende keyıf alırsın.
aynı subwoofer ı arkadaşım golf te kullanıyor gayet tok ve kaliteli bas gelirken bende sert ve uğultulu bass alıyorum ikimizde audio system amfi kullanıyoruz fakat kabin litresi benim ona göre 1.5 katı daha büyük
kabini değiştirmek gerekir mi bilmiyorum belkide aracın akustiğide çok etkiliyor olabilir.
kabın kac lıtre bn 90 lıtre portlu kullanıyorum sedan arac bagajda kapalı oldugndan kabın ıcınde kabın gıbı.snn hatch oldugu ıcın portsuz kullanman daha dogru olabılır lıtre olarakta 45-50 lıtre aralarından kullanman gerekıyor.
aynı anfıde farklı ıkı sesın tek nedenı kabın 2 2 daha 4.
bu arada ne tarz muzık dınlıyorsun guncel parcalar fln dınlıosan eger pop vs naturel calan bısey tavsıye ederım.
focaller bıraz sert metalık calıyor.
bn mısal tızlerı net mıdlerı gerektıgı gıbı bass ı ıse oldugunu farkettırsın yeter seklınde dınlerım.
port ve kabin büyüdükçe ses uğuldamaya başlar zaten... orjinal litresine uygun bir kabin yapar yada yaptırırsın sorun çözülür
Çok sağolun
peki o zaman uğultuyu kabini küçülterek halledicez (bass komple arakdan uğultulu geliyordu access a1 yetmiyordu basalar sönük kalıyordu önde tiz arakda bass gibi kötü bir kombinasyon olmuştu) önlere tok bas vericek komponent önerebilir misiniz ama sadece bass dinlemek değil amacım tok çalmasını istiyorum aklımda audio system helon serisi var sizler ne düşünüyorsunuz?